Eurosong 2016

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#426 Re: Eurosong 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

P308 wrote:Gdje vidis da su zivnule kladionice? :D Ja nas vidim na 36. mjestu i tu smo sedmicama (mjesto gore-dole). Ne sjecam se da smo ikada losije kotirali od kad je uvedeno polufinale.
Tu negdje je bila Maya Sar.
Bili smo 36. sad smo 35. Osim ako nas ne vrate opet.
Generalno, nebitno.

Ja sam pročitao da je nastup "moćan i da lijepo izgleda", al' sumnjam da ćemo u finale, jer će nas žiri ukopati.

Iskreno, naš žiri je sramotno nestručan i ne bi me čudilo da im ponište ocjene zbog pristrasnosti i susjedskog glasanja.Očekujem da će dati 12 Hrvatskoj, a Hrvatska nama neće ni boda.
nelle_tz

#427 Re: Eurosong 2016

Post by nelle_tz »

Ovdje na stranici u komentarima pise da nam je ziri Hrvatske dao 0 poena.Ne mogu vjerovati da je bas to tacno, jer je to receno u komentarima ispod vijesti
http://eurosong.hr/gokvall-pratite-gene ... nala-ziri/
A jedna od clanica zirija je i Pamela Ramljak koja je predstavljala BiH na Eurosongu
Evo tog komentara
KličkoVitalij
9.05.2016. u 23:05 Hrvatski žiri dao 12 Armeniji, 10 Rusiji. BiH 0 bodova
BiH žiri dao 12 Hrvatskoj, 10 Rusiji, Crnoj Gori 2.
P308

#428 Re: Eurosong 2016

Post by P308 »

Pamela Ramljak je bila u ziriju i kad je Dino Merlin od Hrvatske dobio samo 6 bodova. Dino Merlin je daleko veca zvijezda i isao je sa mnogo boljom pjesmom od ove pa je tako ispalo. Izgleda da je Leclerc ipak upravu. Bas im je to bezveze ako je istina. Ok nije trebalo 12, ali bar 8 :D
It_is_a_Leclerc

#429 Re: Eurosong 2016

nelle_tz wrote:Ovdje na stranici u komentarima pise da nam je ziri Hrvatske dao 0 poena.Ne mogu vjerovati da je bas to tacno, jer je to receno u komentarima ispod vijesti
A jedna od clanica zirija je i Pamela Ramljak koja je predstavljala BiH na Eurosongu
Evo tog komentara
KličkoVitalij
Ko da sam znao. :lol:

Hrvati još jedanput pokazuju koliko su zavidni.

al' eto.. vratit će njima delegatkinja - Ana Babić - bodove.

Puj.
Ajatolah_

#430 Re: Eurosong 2016

Post by Ajatolah_ »

It_is_a_Leclerc wrote:
nelle_tz wrote:Ovdje na stranici u komentarima pise da nam je ziri Hrvatske dao 0 poena.Ne mogu vjerovati da je bas to tacno, jer je to receno u komentarima ispod vijesti
Evo tog komentara
KličkoVitalij

Da nemaš malo previše povjerenja u nekakvog anonimnog komentatora koji tvrdi nešto što bi trebalo da su poprilično povjerljive informacije? Pišeš komentar tonom kao da je izašla službena obavijest organizatora.
Better Man

#431 Re: Eurosong 2016

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:Naravno.

Dovoljno je samo spomenuti neka imena - Bonnie Tylor, Engelbert Humperdinck, Patricia Kaas, Il Volo, Amaury Vasili, Kaliopi, Željko Joksimović, Marija Šerifović, Dino Merlin, Mans Zelmerlow, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Alexander Rybak, Helena Paparizou..Jedan Andrew Loyd Webber napiše pjesmu za Eurosong. Mislim da nije potrebno bilo kome iole obrazovanom objašnjavati ko je to. Sve su to ljudi koji pune koncertne dvorane i stadione između ručka i užine. I, gle, svi su oni odlučili da im je u određenom momentu bitno otići na Eurosong.

No, ako ipak dokoni forumaš kome je sve osim Woodstocka i Doma mladih "ništa bitno", kaže da su gore pobrojani neuspješni i anonimni - onda ok. Nemojte samo činjenicu da vi nikad niste čuli za iste brkati sa anonimnošću. Naime, izgleda da je samo do neinformisanosti.
Da li me to nasmijavaš imenima ovih pjevača koje si napisao, pogotovo ovih naših balkanskih od kojih jedino Kaliopi zaslužuje da je zove pjevačicom. Svi oni su smješni za jednog npr. Springsteena, Pink Floyd, Sonic Youth, Soundgarden, Iron Maiden, Radiohead i da ne nabrajam druge teške profesionalce i istinske muzičare. Kad pogledaš jedan istinski koncertni spektakl kao npr. aukustični koncert pjevača Soundgardena Chris Cornella, gdje čitav fokus baziran na njegovoj briljantnoj vokalnoj izvedbi i vrsnom sviranju gitare i vrsnoj izvedbi njegovog pratioca multiistrumentaliste, a ne na specijalnim efektima i nekom glamoruznom light showu, onda se javi i reci mi koju o muzici. Jednom Springsteenu ne treba nikakva grandiozna bina. Dovoljni su dobro ozvučenje i video zid da ga mogu vidjeti oni koji nisu blizu bine i spektakl može da počne. Obično svira između 3 - 3 i pol sata i za to vrijeme on i njegov E Street Band vam ponude savršenu svirku prepunu energije, a znamo da su svi oni u finim godinama. Imao sam da neke od ovih navedenih vidim uživo, kao i neke koje nisam naveo i to je prava istinska muzika koja ima poruku,a ne ove isprazne instant Eurosong pjesmice za koje iduće godine niko više i ne zna. Jadan je onaj kome je Eurosong relevantan muzički događaj i ko one koji nastaupaju istim smatra kvalitetnim i muzičarima. Potkrade se i tu poneki dobar pjevač, ali niko ko bi u muzici mogao staviti trag kakav su ostavili ovi koje sam naveo i mnogi drugi koje nisam spomenuo. Kad već spominješ da ti koje si naveo pune stadione, da li to smatraš da se kvalitet nekog muzičara gleda isključivo po tome da li je napunio stadion? Evo uzmimo Merlina i Joksimovića. Oni mogu napuniti na Balkanu, tj. na prostoru ex Yu stadione i nigdje više. A da se razumjemo i jedan i drugi su poprilično šund muzičari, jer kako drugačije nazvati čovjeka koji pjeva telo vreteno i slične gluposti koje nemaju nikakvu poruku, niti umjetničku vrijednost. Kad već uzimaš kao relevantne rasprodate stadione, za tvoju inormaciju Springsteen samo na jednoj turneji i to samo u rodnom New Jerseyu (namjerno spominjem samo jednu turneju i jedno mjesto, jer kad bi spomenuo sve njegove turneje i rasporadate stadione ne bi bilo kraja tome) imao više održanih i rasprodatih stadionskih koncerata, nego svi ti koje si naveo. Ali poenta nije u stadionskom koncertu, već u kvaliteti svirke, tj. muziciranja i izvedbe. Stonesi naprave vrhunski spektakl na stadionskom koncertu, ali isto tako znaju napraviti spektakl u malom prostoru za par stotina ljudi do max hiljadu, dvije. To je poenta kvalitetnih muzičara.
uglavnomja

#432 Re: Eurosong 2016

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:
Evo tog komentara
KličkoVitalij

al' eto.. vratit će njima delegatkinja - Ana Babić - bodove.

Puj.
eurosong kao trampa - ja tebi, ti meni ... :-?

ako ja tebi, a ti meni ne vratis onda je to zavist, medjunarodni incident, supakluk ...

a muzika, pjesma, kvalitet ... (da ne ulazim u bettermanov post i nidje veze poredjenje najjacih svjetksih muzicara sa esc pjesmuljcima, razlicite lige) su se nedje usput izgubili

u ovom slucaju diin i kardashijanka i ostali nisu zasluzili vise od 0 bodova. (osim u poredjenju sa lakom :roll: )

osim toga ziriji nisu jedini, ima vljda i onih sto ce dati marku dvije da glasaju.
It_is_a_Leclerc

#433 Re: Eurosong 2016

Meni nije jasno zašto ljudi koji ne prate, ne znaju baš ništa o Eurosongu, stalno imaju potrebu da se o njemu izražavaju, na ovaj ili onaj način. Eno onaj gore navodi Pinka Floyda. Pa mogao si navesti i Michaela Jacksona, Raya Charlesa, Elvisa, u krajnjoj liniji. To su sve ogromne zvijezde, ogromne, ali reći za ljude koji su se pojavili na Eurosongu da su "niko i ništa", samo zato što ti ne znaš ko su, ili ih ne voliš je - odraz neznanja.

Što se hrvatskog žirija tiče, ok - prihvatam da treba uzeti s rezervom, jer je ipak riječ i komentaru na portalu :lol: , al' ipak - i na primjeru Merlina, naše najveće zvijezde i najveće regionalne muzičke zvijezde, se pokazalo da hrvatski žiri apsolutno ne zanima muzika, već isključivo žele da potkače BiH, kad god mogu. Deen i Dalal feat. Ana i Jala zaslužuju daleko više od 0, pogotovo od zemlje koja razumije jezik na kome je pjevano, i u čijem žiriju sjedi žena koja je predstavljala BiH kad je bila još totalna žbulja i anonimka.

I da..Svake godine na Eurosongu pobijedi najbolja pjesma, najkvalitetnija i najmodernija produkcija, bez obzira na glasanje komšija. Ali ipak, svaki žiri treba imati na umu da neko ocjenjuje i njihovu pjesmu.
DaysleepeR

#434 Re: Eurosong 2016

Post by DaysleepeR »

i ti koji pobijede budu osrednje popularni jedno mjesec dana i to u svojoj zemlji i onda je gotovo

ima najmanje dvije decenije da nijedan pobjednik nije ništa profitirao od pobjede, a kamoli ostali
cLo

#435 Re: Eurosong 2016

Post by cLo »

Fuuuuuuuu sto me nazivcira sad!!! Ovaj poredi Iron Maiden sa Eurosongom. :-) Pa kako to mozeeeeeeeeesssss????? Nemoj, nemoj, nemoj to!!! :D
I ovi svi soft, hard, acid, death, garage, indie "rokeri" koji slusaju samo te "genijalne", kvalitetne muzicare, pa nznm ti koliko da je Pink Floyd genijalan bend, ti ne znas muziku, ako nisi zavirio i u Wu-Tang Clan, i u Knuckles, i u Noisia, i u Dillinja, i u Taj Mahal, i u Miles Davis, i u Al Green, i u TLC, i u Kanye West, i u Urban, i u Daleku Obalu, i u Plavi Orkestar, i u Magazin, i u Misu Kovaca, i u Tozovca, i u Harisa Dzinovica., i da ne nabrajam, uglavnom SVE! :D
I niko vas ne tjera da gledate Eurosong, nemojte popovat!
uglavnomja

#436 Re: Eurosong 2016

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote: Što se hrvatskog žirija tiče, ok - prihvatam da treba uzeti s rezervom, jer je ipak riječ i komentaru na portalu :lol: , al' ipak - i na primjeru Merlina, naše najveće zvijezde i najveće regionalne muzičke zvijezde, se pokazalo da hrvatski žiri apsolutno ne zanima muzika, već isključivo žele da potkače BiH, kad god mogu. Deen i Dalal feat. Ana i Jala zaslužuju daleko više od 0, pogotovo od zemlje koja razumije jezik na kome je pjevano, i u čijem žiriju sjedi žena koja je predstavljala BiH kad je bila još totalna žbulja i anonimka.

:-)

tito dragi ...

kmeeee kmeee uciteljica mi je dala keca zato sto me ne voli kmeeeee

dalal i jala nisu zbulje i anonimusi, pogotovo ona, isla ba u razred sa diinom :thumbup: a diin je torbica-fudo :izet:

pjesma je nula nad nulama ... buckuris ... promasaj ...ne moze se spojiti nespojivo. to ne prolazi na esc. osim po patriJotskoj dijaspora liniji,

e, a sad to sto hrvati znaju jezik i sto u ziriju sjedi zenska koja je predstavljala bih ... fakat su neoborivi argumenti da hrvati daju 12-ku ... a srbi ce dati bar 14 :mrgreen:

crnogorci imaju jos goru pjesmu od nas :D
P308

#437 Re: Eurosong 2016

Post by P308 »

Susjedima dajes najvece bodove, to je nepisano pravilo, ostatak bodova podijelis objetivno ili se bar potrudis biti objektivan.
Ana Rucner je iz Hrvatske, bilo je za ocekivat da ce to biti plus pri ocjenjivanju hrvatskog zirija. To sto pjevamo na nasem jeziku (ujedno i jedina zemlja u nasem polufinalu koja pjeva na maternjem) i to sto nas u Hrvatskoj razumiju, takodjer moze biti samo plus a nikako minus.

Pamela Ramljak je izgradila karijeru na osnovu toga sto je predstavljala BiH 2005. godine. Neko ce mozda ismijavati ovo "karijeru" ali je cinjenica da je od totalnog anonimusa postala nesto prije 11 godina a danas djeluje samostalno. Ne pratim njen rad, ali ako je suditi po youtube pregledima (a danas vecina tako sudi), ima veliki broj fanova, posebno u Hrvatskoj. Maya Sar je bila relativno nepoznat izvodjac kada je otisla na eurosong, a danas svi znamo ko je Maya Sar, cime se bavi i kakve sjajne pjesme pise. I to u zemlji u kojoj vjerovatno postoji najmanji broj fanova ovog takmicenja, kako sami kazete. Vjerujem da bi danas bila daleko veca zvijezda da dolazi iz neke druge zemlje.

Sto se tice vecerasnjeg polufinala - Finska, Moldavija, San Marino, Crna Gora pa i Nizozemska i Estonija su kvalitetom sigurno losiji od nas. I Austrija je pod upitnikom. Djevojka koja predstavlja Azerbajdzan je toliko falsirala na generalnoj probi da je postala predmet ismijavanja medju fanovima eurosonga. Tako da zasluzujemo bar 1 bod od Hrvatske ako izuzmemo gore navedene zemlje :D Ne treba zaboraviti da glasaju i gledaoci, tako da i dalje mozemo dobiti dio bodova od Hrvatske.
nelle_tz

#438 Re: Eurosong 2016

Post by nelle_tz »

Izgleda da ce ziri Rusije biti diskvalifikovani, snimali video dok su gledali nastupe Holandije i Armenije i to na net postavili, jos su Holandiji dali 7bodova, a jos sve pjesme nisu ni saslusali, pogledajte kakav mocan nastup ima Armenija sa ovom rezijom i pirotehnikom na 5:25, pored Rusije sigurno najbolji scenski nastup.Evo tog videa zirija Rusije

Ovi sa Wiwiblogsa kazu da je Bosna bas dobar nastup imala i da su najvise napredovali uzivo, da je pjesma dobra uzivo
Odmah na pocetku govore o tome
It_is_a_Leclerc

#439 Re: Eurosong 2016

uglavnomja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Što se hrvatskog žirija tiče, ok - prihvatam da treba uzeti s rezervom, jer je ipak riječ i komentaru na portalu :lol: , al' ipak - i na primjeru Merlina, naše najveće zvijezde i najveće regionalne muzičke zvijezde, se pokazalo da hrvatski žiri apsolutno ne zanima muzika, već isključivo žele da potkače BiH, kad god mogu. Deen i Dalal feat. Ana i Jala zaslužuju daleko više od 0, pogotovo od zemlje koja razumije jezik na kome je pjevano, i u čijem žiriju sjedi žena koja je predstavljala BiH kad je bila još totalna žbulja i anonimka.

:-)

tito dragi ...

kmeeee kmeee uciteljica mi je dala keca zato sto me ne voli kmeeeee

dalal i jala nisu zbulje i anonimusi, pogotovo ona, isla ba u razred sa diinom :thumbup: a diin je torbica-fudo :izet:

pjesma je nula nad nulama ... buckuris ... promasaj ...ne moze se spojiti nespojivo. to ne prolazi na esc. osim po patriJotskoj dijaspora liniji,

e, a sad to sto hrvati znaju jezik i sto u ziriju sjedi zenska koja je predstavljala bih ... fakat su neoborivi argumenti da hrvati daju 12-ku ... a srbi ce dati bar 14 :mrgreen:

crnogorci imaju jos goru pjesmu od nas :D
Kad ti budes imao pjesme sa visemilionskim brojem pregleda, stotine hiljada fanova na drustvenim mretama i nastupe bukirane do augusta kao sto ima Jala, onda cemo raspravljati.

Ovo sam ostalo objasnio...

Morate malo biti upuceni u temu da biste o njoj kvalitetnio raspravljali
dezurni_ucenik

#440 Re: Eurosong 2016

Post by dezurni_ucenik »

'naci Jala mu pojam muzike i ostale proziva da su neupuceni u materiju. Legendo :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#441 Re: Eurosong 2016

Post by uglavnomja »

dezurni_ucenik wrote:'naci Jala mu pojam muzike i ostale proziva da su neupuceni u materiju. Legendo :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

nego dje ima nastupe taj lik? jel' k'o rialda :D

jala je anonimus. tacka.
milioni pregleda su od jako male grupice ljudi, koji imaju zadatak da klikaju i lajkaju da bi takvi kao ti stekli misljenje da je aman zaman ono usio i gangajmstaj, vitni hjuston, adele i blababla ...i sve bettermanove muicare... zajedno :izet:

cak i da je nesto, sto nije :D , opet kazem ne ide. vjestacko, nekompatibilno, nasilu sklepano ... od drustva do pjesme.
cak i da su nesto kvalitetni umjetnici, sto nisu :D , opet ne bi valjalo. ne valja osnova. ne valja pjesma. ne valja po kljucu praviti pjesmu. jedna torbica, jedna razredna drugarica, jedna klasicarka, iz druge zemlje (eto niko u bh nw zna odsviriti nesto na violini :-) ) i jedan lik bog ne zna sta je on ... reper, hipster, bradonja, brat ... u suknjici i martinkama

taman za orvelove farme :D
Banksy

#442 Re: Eurosong 2016

Post by Banksy »

Nikad gore pjesme, s predvidivim frazama i harmonijama, na nivou tralala uratka 7. osnovne, izvođači redom odurni, bez karizme i energija, sve nula, teško će ovo proći u finale, kakogod, sretno.
dezurni_ucenik

#443 Re: Eurosong 2016

Post by dezurni_ucenik »

uglavnomja wrote:
dezurni_ucenik wrote:'naci Jala mu pojam muzike i ostale proziva da su neupuceni u materiju. Legendo :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

nego dje ima nastupe taj lik? jel' k'o rialda :D

jala je anonimus. tacka.
milioni pregleda su od jako male grupice ljudi, koji imaju zadatak da klikaju i lajkaju da bi takvi kao ti stekli misljenje da je aman zaman ono usio i gangajmstaj, vitni hjuston, adele i blababla ...i sve bettermanove muicare... zajedno :izet:

cak i da je nesto, sto nije :D , opet kazem ne ide. vjestacko, nekompatibilno, nasilu sklepano ... od drustva do pjesme.
cak i da su nesto kvalitetni umjetnici, sto nisu :D , opet ne bi valjalo. ne valja osnova. ne valja pjesma. ne valja po kljucu praviti pjesmu. jedna torbica, jedna razredna drugarica, jedna klasicarka, iz druge zemlje (eto niko u bh nw zna odsviriti nesto na violini :-) ) i jedan lik bog ne zna sta je on ... reper, hipster, bradonja, brat ... u suknjici i martinkama

taman za orvelove farme :D

Lajkovi se kupuju kao i pregledi na Youtube. To sto se leklerk odusevljava nastupima Jale po Jelahu to je stvar njegove prirode. :lol: :lol: :lol: .

Kazem ja, legenda foruma :lol: :thumbup:
Patriotska_Liga

#444 Re: Eurosong 2016

Post by Patriotska_Liga »

Banksy wrote:Nikad gore pjesme, s predvidivim frazama i harmonijama, na nivou tralala uratka 7. osnovne, izvođači redom odurni, bez karizme i energija, sve nula, teško će ovo proći u finale, kakogod, sretno.
Eh, a kad je Don Flašić ispoljio energiju napadoše ga i izbaciše neke Hane i Rijalde.
Vitezanin

#445 Re: Eurosong 2016

Post by Vitezanin »

Voljeli Eurosong ili ne, obratite pažnju večeras na Armenku.

:-D :-D
P308

#446 Re: Eurosong 2016

Post by P308 »

Banksy wrote:Nikad gore pjesme, s predvidivim frazama i harmonijama, na nivou tralala uratka 7. osnovne, izvođači redom odurni, bez karizme i energija, sve nula, teško će ovo proći u finale, kakogod, sretno.
Ovo je malo ostro, ali se slazem sa tim da smo postali jako predvidivi. Svi znaju kakvu pjesmu iz BiH mogu ocekivati. Iz godine u godinu gotovo identicne pjesme i to ne samo da je postalo dosadno vec i neorginalno i gubi svaki smisao. Ne kazem da je ova pjesma losa, ali ja se pitam zasto se ne odmaknemo od tog nekog "comfort zone". Evo Hrvatska i Srbija rizikuju ove godine. Osim sto salju anonimne osobe, salju pjesme potpuno drugacije od onog sto su slali prethodnih godina i cini se da publika jako dobro reaguje na iste.
cLo

#447 Re: Eurosong 2016

Post by cLo »

P308 wrote:
Ovo je malo ostro,
Ma nije ostro, moze se to jos malo nakitit, a da opet ne ode u pretjerivanje. :D
¤ jelena ¤

#448 Re: Eurosong 2016

Post by ¤ jelena ¤ »

Misli li iko u ovoj državi šta ako pobijedimo... :shock: :cry:

možel se to organizovat neđe na otvorenom... :D
sha_ba

#449 Re: Eurosong 2016

Post by sha_ba »

moRe, na otvorenom :mrgreen:
cLo

#450 Re: Eurosong 2016

Post by cLo »