tvoje je pravo da vjerujes u totututuuuu wrote:
nisu zvizdali zbog Palestine, vec zbog prekidanja minute sutnje.
BRUKA U DUBLINU
- relativno84
#426 Re: BRUKA U DUBLINU
- tututuuuu
#427 Re: BRUKA U DUBLINU
kao i tvoje da su zvizdali Palestincima, a ne ovim divljacima i cobanima sto prekidaju minutu sutnje.relativno84 wrote:tvoje je pravo da vjerujes u totututuuuu wrote:
nisu zvizdali zbog Palestine, vec zbog prekidanja minute sutnje.
PalestinaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAa!!!!!!!!!!!!!
-
Honda Hondas
#428 Re: BRUKA U DUBLINU
Nisu oni zvizdali zato sto se spomenula Palestina, vec jer su shvatili da je to obicna provokacija i dovodjenje u isti odnos zrtava u teroristickom napadu koji im se dogodio ispred nosa, a tijela zrtava se nisu ni ohladila, i spominjanje Palestine cije politicko rukovodstvo te ljude vodi u propast.relativno84 wrote:Kad su to Bosnjaci zvizdaliIt_is_a_Leclerc wrote:Minutu šutnje su izviždali, uz Srbe i Bošnjake, jedini protivnici odavanja počasti mrtvim ljudima - bratski turski huligani.
Taman da se dokaže da ima i većeg šljama od ovih naših, balkanskih.Ako se misli na ovaj video iz Irske jasno se cuje spominjanje Palestine, Kurdistan i Palestine. Zvidzanje je bilo jedino od strane domacih na spomen Palestine, sto je samo po sebi cudno
![]()
Ima ona uzrecica sto se pravis englez, u tvom slucaju ovih dana se moze reci sto glumis francuza
Oni se nikad opametiti nece. Prema tome, sto bi ja njih zalio, kad oni ne zale sami sebe?
Sto se mene tice, ako su odabrali da svake dvije godine dizu INTIFADU od daleko nadmocnijeg neprijatelja i da ginu bez nekog narocitog razloga, bujrum
TO JE NJIHOVO pravo.
Ali sad da svaki dan placem zbog njih, Boga mi , ne planiram.
- relativno84
#429 Re: BRUKA U DUBLINU
Ovo s Palestinom je vise jadno nego tuzno ali eto, nekako lakse i to svarim od ovih stvari sto gledasmo ne tako daleko u proslosttututuuuu wrote:kao i tvoje da su zvizdali Palestincima, a ne ovim divljacima i cobanima sto prekidaju minutu sutnje.relativno84 wrote:tvoje je pravo da vjerujes u totututuuuu wrote:
nisu zvizdali zbog Palestine, vec zbog prekidanja minute sutnje.![]()
PalestinaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAa!!!!!!!!!!!!!
naravno vrla evropa nije imala problema s tim
zanimljivo
- relativno84
#431 Re: BRUKA U DUBLINU
Znaci umiranje u Palestini je stvar lose politike, ovo sto im se desilo pred nosom nijeHonda Hondas wrote: Nisu oni zvizdali zato sto se spomenula Palestina, vec jer su shvatili da je to obicna provokacija i dovodjenje u isti odnos zrtava u teroristickom napadu koji im se dogodio ispred nosa, a tijela zrtava se nisu ni ohladila, i spominjanje Palestine cije politicko rukovodstvo te ljude vodi u propast.
Oni se nikad opametiti nece. Prema tome, sto bi ja njih zalio, kad oni ne zale sami sebe?
Sto se mene tice, ako su odabrali da svake dvije godine dizu INTIFADU od daleko nadmocnijeg neprijatelja i da ginu bez nekog narocitog razloga, bujrum
TO JE NJIHOVO pravo.
Ali sad da svaki dan placem zbog njih, Boga mi , ne planiram.
-
Arii
#432 Re: BRUKA U DUBLINU
Ako politika i sport ne idu zajedno, nisu trebali na sportskom događaju "ubaciti" nešto što nema veze sa sportom...Šveđanin wrote:Jos gora je stvar sto su ovo ljudi koji su vidjeli svijeta. Dakle 95% njih sa ove tribine zivi u civilizovanim drustvima gdje bi ih sutra sa prezirom gledali da saznaju sta su to radili. U drustvima gdje djecu od malih nogu uce kako politika i sport ne idu jedno sa drugim.. u drustvima gdje su imali prilike upoznati i Jevreja.. i Palestinca itd... i oni opet ostadose tako ograniceni.
Poprilican je broj ljudi medju navijacima reprezentacije koje sport uopste ne zanima. Mogu da se zakunem da je gomila njih sto znaju maksimalno 3 igraca... ali tu su se nasli da bi ispunili svoje porive, "nacionalne duznosti", malo mahali zastavama, slikali se, malo gazili izraelsku zastavu i gurali politiku tamo gdje joj nije mjesto.
slažem se da je sam čin besmislen
-
Honda Hondas
#433 Re: BRUKA U DUBLINU
Srbi nisu izgubili u ovom proteklom ratu A povijest pisu pobjednici. I njihovo je pravo da slave Mladica, jer je on za njih njihov nacionalni heroj.
Isto kao sto je Gotovina Hrvatima heroj. Bosnjacima Naser Oric, Izet Nanic itd itd
Slavila bi i Njemacka danas Hitlera, i Rommela, i Donitza, i Himlera, i Gebelsa, da americka i sovjetska vojnicka cizma nije promarsirala pored Branderburske kapije.
Zato je u Njemackoj zabranjeno velicanje nacizma, a u Srbiji nije zabranjen Mladic jer je on srpski nacionalni heroj. Za nas je zlocinac.
Isto kao sto je Gotovina Hrvatima heroj. Bosnjacima Naser Oric, Izet Nanic itd itd
Slavila bi i Njemacka danas Hitlera, i Rommela, i Donitza, i Himlera, i Gebelsa, da americka i sovjetska vojnicka cizma nije promarsirala pored Branderburske kapije.
Zato je u Njemackoj zabranjeno velicanje nacizma, a u Srbiji nije zabranjen Mladic jer je on srpski nacionalni heroj. Za nas je zlocinac.
- relativno84
#434 Re: BRUKA U DUBLINU
Slika je nastala u Berlinu, toliko o tome sta je zabranjeno a sta nije. Osobe velicaju lika odgovornog za genocid kojeg se ta vrla evropa stidi i to nije problem, ali spominjanje nevinih zrtava u Palestini je problem, primjecujes li koliko je to apsurdno.Honda Hondas wrote:Srbi nisu izgubili u ovom proteklom ratu A povijest pisu pobjednici. I njihovo je pravo da slave Mladica, jer je on za njih njihov nacionalni heroj.
Slavila bi i Njemacka danas Hitlera, i Rommela, i Donitza, i Himlera, i Gebelsa, da americka i sovjetska vojnicka cizma nije promarsirala pored Branderburske kapije.![]()
-
Honda Hondas
#435 Re: BRUKA U DUBLINU
Ja koliko znam.. Francuska vojna kampanja u Siriji je zapoceta sa ciljem da se eliminise ISLAMIC STATEbeniciodeltoro wrote:Tako je, svaki dan, oni su se navikli na to, i onaj otac u Palestini što plače kada mu je dijete ostalo bez nogu, ni prvo a ni zadnje palestinsko dijete. Ni prva ni zadnja škola puna male djece što odleti u zrak ali u Parizu je šok gdje je omladina navikla na koncerte, utakmice, party, to je šok za finu europsku klasu, nisu oni navikli.truts wrote:Naravno da će se više pisati o masakru u jednoj uređenoj državi, u centru civilizacije, nego o masakrima koji se događaju svaki dan u Nigeriji, Siriji, Palestini. Jednostavno nismo navikli da strada "običan" čovjek, u srcu Evrope. Tako svijet funkcioniše. Da oplakujemo žrtve tih svakodnevnih pokolja, znači da bi svaki dan žalili. Ali činjenica je da su oni to sami sebi stvorili, to nije nastalo jučer, to se stvara decenijama i stoljećima. Jednostavno takav je mentalitet ljudi u tim državama, zaraženi su tradicijom, relativno pogrešnim shvatanjima religije i prgavim temperamentom. Ne znaju za način da se izbore protiv tih ekstremista. Mnogi arapi koji su odselili negdje na zapad svoje ljude opisuju kao "pasivne osobe, koje za sve svoje probleme krive Zapad".south wrote: koji licemjeri![]()
![]()
trebali ste pogledati emisiju na TVSA veceras gdje gost bio Mladen Maric pa bi mozda i drugacije razmisljali
francuske zrtve su vaznije od drugih![]()
i isto tako kad su stradali oni novinari vise se pisalo o njima nego 2 hiljade ljudi ubijenih u Nigeriji
i Isil odgovara apsloutno svjetskim silama.... 8 ljudi doslo u zemlju od 80 miliona i napravilo haus...
Potpuno te razumijem, kada bi svaki dan žalio za žrtvama širom svijeta onda bi ne daj Bože prije svaku utakmicu bio minut šutnje. Ej zamisli tog cirkusa da se svi ljudi tretiraju isto. Prije svake utakmice minut šutnje pa pukao bi neko do sada npr. ti što bi počeo urlati kao ovaj drza minutu šutnje ljudima u Siriji ali hajmo popreko pogledati onog majmuna kojem smeta Pariz.
Kako da očekuješ da će sutra neko poštovati žrtve u Parizu kada si dao do znnaja u kakvom društvu živimo gdje jedne treba žaliti sve jednako. Znači tebi nije problem što neko ne tretira mrtve sa poštovanjem nego ti je problem što je on izabrao pogrešne osobe da ne tretira sa poštovanjem.
Čuj sami sebi stvorili, ona pogođena škola i školski autobus su sami sebi to stvorili, oni su sebi to stvorili kao što su i mrtvi Parižani civili to sebi stvorili, i oni ne odlučuju o vanjskoj politici Francuske.
Shvataš li ti da sa takvim razmišljanjem si stvorio gađenje pojedinaca jer si perfektno opisao licemjere zapada. Čak i oni koji žale mrtve Parižane neće iz inata žaliti onako kako im zapad naređuje pa će iz inata udariti kontru a u sebi će žaliti. Isto kao što većina nema problema sa homoseksualcima ali sa agresivnim nabijanjem "moraš voliti gay" oni stvaraju više odboj prema propagandi nego prema toj seksualnoj orijentaciji
te na najbrutalniji nacin usmrtila na desetine stranih drzavljana, sto novinara, sto humanitaraca.
Dalje. ISIL je globalna prijetnja covjecanstvu i oni ne zele svoje djelovanje da ogranice samo na Siriju i Irak. U njihovim propagandinim materijalima, cesto se pozivaju svi muslimani da kalifat prosire do Zapadne Evrope. Tako oni vele.
ISIL nigdje u svojim video materijalima, nije naglasio da je ovaj teroristicki napad izvrsen zato jer je FRANCUSKA poklala 450 000 Alziraca tokom gradjanskog rata za neovisnost, ni zbog toga sto je FRA vojno djelovala po citavoj AFRICI, Burkini Faso, Nigeriji, Liberiji i sta ti ja znam.
Vec su jasno rekli: Pobili smo vas u sred PARIZA jer ste se usudili bombardovati polozaje ISLAMSKE drzave. Kraj diskusije.
Stanje na Bliskom Istoku je takvo kakvo je. Ne mozemo biti licemjeri i reci da nas boli jednako ili vise stradanje Palestinaca koji su u ratu decenijama, i sami sebe svojom politikom vode u propast. To je njihov izbor. Ja njihove krive Drine necu ispravljati.
Zao mi je njihovih zrtava, ali ako ne zele da priznaju Izrael. to je njihov problem. Nek ratuju i dalje.
Ni ja ne volim i ne priznajem RS, ali sigurno necu otici pred zgradu VLADE RS, i raznijeti se jer ne volim Dodikov nos.
Ja postujem ustavni poredak ove drzave, i naravno da mi je mnogo zao Francuza jer njihova zemlja je u miru, zapitas li se ti, o momce kad sa djevojkom planiras slaviti NOVU GODINU, kucas li u GOOGLE, Pariz, ili Gaza City? ili mozda ipak Beirut?
SHVATI VEC JEDNOM, tamo gdje se ratuje, tamo ima i civilnih zrtava, tamo gdje vlada mir, tamo gdje dodje do masovnog pokolja, kod ljudi se javlja osjecaj soka i nevjerice..
Francuska je sredjena drzava, sredjeno drustvo, gdje se postuju razlicitosti, a BI, skoro pa citav je obicna vukojebina gdje ce fanatik otici pred dzamiju i raznijeti se samo jer te dzematlije predaju selam drugacije od njega.
Samo, bojim se da se ovo i kod nas ne dogodi, posto imamo fin izbor potencijalnih kandidata, sto u Sandzaku, sto u Gornjoj Maoci.
Nemoj se ni truditi da odgovoris na ovaj post , ne zelim da citam tvoje nebuloze. Ali opet ce se naci neki selefija koji ce reci:
"Pa znas, i u Palestini ginu civili. A tko ih to tamo vodi u smrt, niko se ne pita?"
Pozdrav!
- relativno84
#436 Re: BRUKA U DUBLINU
Bas tako, u francuskoj je mir jer oni ratuju daleko od kuce, tako da nemaju problema s tim gdje i koliko je ubijenih po tim vukojebinama, ali sada kad se vukojebina spustila do grada nastaje nevjerica, naivno je bilo ocekivati da se igras s vatrom a da te nikada ne zakaci.Honda Hondas wrote:Francuska je sredjena drzava, sredjeno drustvo, gdje se postuju razlicitosti, a BI, skoro pa citav je obicna vukojebina gdje ce fanatik otici pred dzamiju i raznijeti se samo jer te dzematlije predaju selam drugacije od njega.
- south
#437 Re: BRUKA U DUBLINU
teroristicki napad je bio i u Nigeriji pa ne vidim da je neko zalio toliko zrtve....nisu ih mediji ni pomenuli
dok za nazovi takozvane novinare pisalo se bruku tekstova kad su stradali
sta je Francuska uradila na sigurnosti - NISTA aposlutno nekim tamo politicarima i odgovara ovo sto se desava....
velike sile su napravile teroriste tu pogotvo mislim na Ameriku jer njima ovo apsolutno odgovara
i zasto vise niko ne spominje al -kaidu.... odjednom se pojavi Isis kao iz vedra neba a tu velike sile nemaju prste pffffff kako da ne
sta je Francuska uradila na sigurnosti - NISTA aposlutno nekim tamo politicarima i odgovara ovo sto se desava....
velike sile su napravile teroriste tu pogotvo mislim na Ameriku jer njima ovo apsolutno odgovara
i zasto vise niko ne spominje al -kaidu.... odjednom se pojavi Isis kao iz vedra neba a tu velike sile nemaju prste pffffff kako da ne
Last edited by south on 18/11/2015 01:31, edited 1 time in total.
- south
#438 Re: BRUKA U DUBLINU
i jos da dodam koliko tih ima clanova isila pa da im svjetske sile ne mogu nista

- Fudo Bosna
#439 Re: BRUKA U DUBLINU
Honda Hondas wrote:beniciodeltoro wrote:
SHVATI VEC JEDNOM, tamo gdje se ratuje, tamo ima i civilnih zrtava?![]()
Ti pokolje u Gazi nazivaš "ratom"?![]()
Pošto si se toliko uhvatio da podcjenjuješ ono što civili u Palestini/Gazi prolaze, brutalnost, zločini, a i toga je bilo u Gazi , a ne nekakav rat, (tj. situaciju tamo, prikazuješ kao "rat", nekih vojski a ne aparthejd i gaženje ljudskih prava), malo se educiraj i upoznaj sa situacijom:
http://www.dailymotion.com/video/x2td3u ... zrael_news
Last edited by Fudo Bosna on 18/11/2015 01:38, edited 1 time in total.
- bvcx
#440 Re: BRUKA U DUBLINU
Mislim da je stvarno nekulturno da u zemlji domaćani, gosti se ne ponašaju po pravilima kuće. A pogotovo je idiotski što neki ne spomenu Palestinu 364 dana u godini, i onda su se sjetili da je spomenu baš na dan utakmice Irska - BiH.
- piupiu
#441 Re: BRUKA U DUBLINU
dust in the wind wrote:tebi i meni jesu. I svakom normalnom jesu ista govna. ali ovom tuti teško da su isto.heheh._BataZiv_0809 wrote:Meni su cetalji i ustase jedno te istotututuuuu wrote:
nek si ti spomenuo Jasenovac. drzi se radje ti cetalja, ima tu vise nego dovoljno posla. ti "lave" baljezgas, kratko i jasno. tema nisam ja ovdje.
House wrote:Velkoski wrote:opet ovaj animals iz Beča prosipa žuč po Bosancima![]()
dvije godine frajko isto piše, a niko ga ne banuje
bosanski hrvat iz beča
tačnije
House wrote:Latte wrote:Koji fasizam Honde.
Na osnovu imena on zna jel neko bosnjak.
Ubi se gnjido
majorizirani kompleksaš
90% srpske reprezentacije u sjedećoj odbojci čine bosanski srbi
Dakle, postoji li neki datum u budućnosti kada ovakve razmjene neće biti dio svake bogovjetne teme?Honda Hondas wrote:Kunes se u Bosnu i ljiljane, jebes sve Srbe i cetnike, a subotom uvecer rezes vene slusajuci prekodrinske narodnjake. Ides na Brenin koncert, slusas CECU,
PINK FOLK ti zivotna opsesija.ALLAH ti ne izlazi iz usta. Veliki si Bosnjak.
_______________________________________________________________________________________________________________________________
Ovako neće moći:
manijak1 wrote: Ti si papak džaba ti bilo sveto je tvoja jedna od mnogih mahana
manijak1 wrote: Klošaru bolesni zadojeni , 1998-e kada ste bili treći na SP-u iz Kiseljaka ili već i Kreševa pet ili šest vozila sa šahama su prošla uzduž jebenog grada Sarajeva.
Ti si jedna svojevrsna bruka tvoje mame i tvoga tate .
Ovo upućujem da ne ostane nerazjašnjeno Hondasu Papasu
Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma, vrijedjanje, trolanjemanijak1 wrote:Honda zmiu tormo i zivo ga loma mojne ševi tisra
manijak1
14 dana
Latte wrote:Koji fasizam Honde.
Na osnovu imena on zna jel neko bosnjak.
Ubi se gnjido
Latte wrote:I opet je to fasizam.
Gnjido fasisticka
Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma, vrijedjanje
Latte
14 dana
House wrote:bio je prekid "minut šutnje" na utakmici švedska-danska
sisajte kur-ac bošnjacima.nećete nam pakovati terorizam i podršku isilu-u![]()
gasi temu
House wrote:kontaju mi budale
nema bruke,osim podrške napaćenom narodu palestine.smeta nekome? sisajte mi k...
House wrote:
a ti si srbin? iskreno?
smeta ti što bošnjaci daju podršku palestini!? jedi damu
iskreno
House wrote:pa nisisimple as fuck
jesi li srbin? al iskrenoznam da ti je pradjed bio bošnjak, i tako to...al danas
House wrote: gdje ti vidiš nacionalizam?daj nešto
ili prestani srat'
Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma, vrijedjanje, neprikladan način komunikacije, širenje nacionalne netrpeljivostiHouse wrote: majorizirani kompleksaš
90% srpske reprezentacije u sjedećoj odbojci čine bosanski srbi
mjesec
Biće još. Stay tuned.
- Gojeni H
#442 Re: BRUKA U DUBLINU
A ja, iz onoga sto je @Svedjanin postavio na samom pocetku temu, zakljucujem da se radi o manjoj grupi uhranjene bagre koja zivi na Zapadu ... em im je dosadno, em u glavi nemaju gram mozga. Primitivci u passatima. Koliko ljudi iz Bosne moze sebi priustiti put i boravak u Dublinu?It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam ja ko je zviždao, ko je pričao i ko je vikao. Ono što sam ja čuo su uvzici - Palestina, pa zviždanje i smijuljenje. Dakle, nepoštivanje.
Opet kažem - Srbi, Bošnjaci i Turci. Sve fina raja.
- ElRe
#443 Re: BRUKA U DUBLINU
Podrska za Tursku.Velkoski wrote:btw. eno kompletan stadion u Turskoj izvižda minutu šutnje, ali znači kompletan.
-
Bodkin
#444 Re: BRUKA U DUBLINU
Par debila?Gojeni H wrote:A ja, iz onoga sto je @Svedjanin postavio na samom pocetku temu, zakljucujem da se radi o manjoj grupi uhranjene bagre koja zivi na Zapadu ... em im je dosadno, em u glavi nemaju gram mozga. Primitivci u passatima. Koliko ljudi iz Bosne moze sebi priustiti put i boravak u Dublinu?It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam ja ko je zviždao, ko je pričao i ko je vikao. Ono što sam ja čuo su uvzici - Palestina, pa zviždanje i smijuljenje. Dakle, nepoštivanje.
-
Did
#445 Re: BRUKA U DUBLINU
Vikala su dvojica kretena. Jedan 2 puta ponovio, pa onda drugi još jednom. I to je to. UUUUkanje i zviždanje je došlo od irskih navijača.
- Gojeni H
#446 Re: BRUKA U DUBLINU
Ne znam je li bilo par ili par desetina. Ako si pogledao video, onda znas da nema govora o horskom pjevanju.Bodkin wrote:Par debila?Gojeni H wrote:A ja, iz onoga sto je @Svedjanin postavio na samom pocetku temu, zakljucujem da se radi o manjoj grupi uhranjene bagre koja zivi na Zapadu ... em im je dosadno, em u glavi nemaju gram mozga. Primitivci u passatima. Koliko ljudi iz Bosne moze sebi priustiti put i boravak u Dublinu?It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam ja ko je zviždao, ko je pričao i ko je vikao. Ono što sam ja čuo su uvzici - Palestina, pa zviždanje i smijuljenje. Dakle, nepoštivanje.
Poenta je da od gazenja izraelske zastave preko nepostivanja minute sutnje svi putevi vode kroz jedan dio dijasporske populacije, sto je opet jedan socioloski fenomen koji je za neku drugu temu.
- Banksy
#447 Re: BRUKA U DUBLINU
Tačno. Ali tih ''par'' ipak stoje pod bosanskom zastavom i svijetu šalju sliku o Bosni, ne o sebi, u dijaspori.Gojeni H wrote:Ne znam je li bilo par ili par desetina. Ako si pogledao video, onda znas da nema govora o horskom pjevanju.Bodkin wrote:Par debila?Gojeni H wrote:
A ja, iz onoga sto je @Svedjanin postavio na samom pocetku temu, zakljucujem da se radi o manjoj grupi uhranjene bagre koja zivi na Zapadu ... em im je dosadno, em u glavi nemaju gram mozga. Primitivci u passatima. Koliko ljudi iz Bosne moze sebi priustiti put i boravak u Dublinu?
Poenta je da od gazenja izraelske zastave preko nepostivanja minute sutnje svi putevi vode kroz jedan dio dijasporske populacije, sto je opet jedan socioloski fenomen koji je za neku drugu temu.
- Gojeni H
#448 Re: BRUKA U DUBLINU
Navijaci salju sliku o Bosni? Jesi li ti ikada bila na nekoj utakmici?Banksy wrote:
Tačno. Ali tih ''par'' ipak stoje pod bosanskom zastavom i svijetu šalju sliku o Bosni, ne o sebi, u dijaspori.
Ono sto jeste problematicno na duge staze je da dio dijasporske omladine u Evropi nije vakcinisan protiv bolesti koje su zadesile imigrantske grupacije prije njih, a to su potraga za identitetom na jednoj i krajnji vjerski ili sovinisticki ekstremizam na drugoj strani.
To je sad toliko ocito na drustvenim mrezama, utakmicama ali i evropskim ulicama.
- Banksy
#449 Re: BRUKA U DUBLINU
Nisam, kao ni većina onih koji ujutro otvore štampu ili internet i vide slike BOSANSKIH navijača koji zvižde tuđoj himni, gaze tuđe zastave, ne poštuju minutu šutnju ili šalju političke poruke. Je li u pitanju dijaspora ili domaći navijač koji ima novca da putuje u Dablin i bodri naše, i meni i svijetu je sasvim svejedno.Gojeni H wrote:Navijaci salju sliku o Bosni? Jesi li ti ikada bila na nekoj utakmici?Banksy wrote:
Tačno. Ali tih ''par'' ipak stoje pod bosanskom zastavom i svijetu šalju sliku o Bosni, ne o sebi, u dijaspori.
Ono sto jeste problematicno na duge staze je da dio dijasporske omladine u Evropi nije vakcinisan protiv bolesti koje su zadesile imigrantske grupacije prije njih, a to su potraga za identitetom na jednoj i krajnji vjerski ili sovinisticki ekstremizam na drugoj strani.
To je sad toliko ocito na drustvenim mrezama, utakmicama ali i evropskim ulicama.
- Gojeni H
#450 Re: BRUKA U DUBLINU
Evropa se davno rijesila ovakve planinske pasmine i udaljila ih sa stadiona. Na Balkanu i u Istocnoj Evropi ovakvi su jos uvijek "vjerni navijaci".Banksy wrote:Nisam, kao ni većina onih koji ujutro otvore štampu ili internet i vide slike BOSANSKIH navijača koji zvižde tuđoj himni, gaze tuđe zastave, ne poštuju minutu šutnju ili šalju političke poruke. Je li u pitanju dijaspora ili domaći navijač koji ima novca da putuje u Dablin i bodri naše, i meni i svijetu je sasvim svejedno.Gojeni H wrote:Navijaci salju sliku o Bosni? Jesi li ti ikada bila na nekoj utakmici?Banksy wrote:
Nije bas za pohvalit' se, a malo manje me interesuje sta drugi misle o meni. Valjda sam vidio i njihovu mracnu stranu