Zar si još prijatelj s fanovima režimasarajevoxxxx wrote:Imam desetine prijatelja Sirijaca, među njima ina i onih koji su za opoziciju i koji su za režim.I jedni i drugi se slažu da nikada nije bilo sektaštva u Siriji. Pa Sirijcima je Hezbollah bio omiljen, dočekali ih 2006. kao braću i sestre, otvorili im svoje kuće.Ironmen wrote:sarajevoxxxx wrote:Dakle, evo Jordan i zvanično pristao da bude strana koja će odrediti koje su to grupe terorističke unutar opozicije kako je sporazumom navedeno.
Jordan bez potrebe ulazi u cijeli ovaj sukob i prihvata tu ulogu dušebrižnika u kojoj Asad ostaje netaknut zapravo u boljoj poziciji nego prije revolucije.
Mislim realno koga kod izabere Jordan to će biti prozapadne formacije i zvanično će početi rat između arapa koji je to od samog početka i bio.
Nikada u Siriji nije bilo sektaštva niti je to bio problem, niti je Alevitima ili šiitima prijetila bilo kakva opasnost, niti Iranu ili Libanonu kako su nas režim i Iran u to ubjeđivali, da su oni krajnji cilj što je smješno.Oni su samo odradili rovovski posao za američke igrače u regionu, bili su ono prijeko potrebno topovsko meso za odrađivanje poslova za muslimansku elitu.
Mislim da ni ti sam nevjerujes u ovo sto si napisao
Hezbollah je prevaren, nikada njima niko nije prjetio.Kakav crni kabur Zejnebin.Hezbollah je stao na stranu muslimanske elite u Jordanu, Egiptu. zemljama Zaljeva. Odradio posao za zemlje koje su čuvari Izraelskih granica.Igra u istoj ekipi gdje su ljudi poput Sisija, jordanski kralj Abdullah itd.
Nego, koji su njihovi razlozi što su na strani režima? Kako brane svoju naklonost kad ih (ako ih) kritikuješ zbog podržavanja Asada?