omar little wrote:Banksy wrote:omar little wrote:
iskompleksirani sarajevski fgr malogradjanin dobio materijal da se snebiva sta mu, mozes misliti , rade od grada.
Pa već su mu uradili. Teško da može gore od ovog kako Sarajevo danas izgleda.
I to je teška zamjena teza, proglašavati malograđanima one koji su se usudili reći da je ovo neviđeni papanluk (istina, jedan u dugom nizu).
nego sta nego iskompleksirani malogradjani koji misle da su mjestom rodjena boga za elitisticka muda uhvatili. tebi papanluk, meni bezvezna kreveljana, nikakve paznje vrijedna. da mi se fejsbuk zid nije zapalio od pjenjenja ne bih ni registrirala tu "vijest" a citam nasu "stampu".
okretanje janjeta nije prmitivizam za okrbetanje naizvrat kao sto se vec dva dana radi , meni je veci primitivizam onakav stav prema arapima i "dosljacima" kakav vecina ima. otvori par tema o arapima pa vidi kako se fina, fgr gospoda sa asfalta ponasa i kakve opce stavove ima o tim ljudima. na jagnje posaljes policiju, ovo drugo se puno teze iskorijenjuje i indikator je ozbiljnijih problema.
Pa naravno da je meni papanluk zato što živim tu i gledam to svaki dan, svaki dan se negdje ovako ''okrene janje na Titovoj'', grad liči na raspadajuću selendru, bez redovnog vodosnabdijevanja, smrdljivh ulica od par decenija nečišćene kanalizacije, u godinama neopranim gradskim autobusima bez kočnica i grijanja, s rupčagama i šahtovima bez poklopaca na cestama, s čoporima pasa na svakom koraku, s 55% stanovništva koje ne cijepi svoju djecu (dobro si pročitala 55%), u gradu koji se raspada od prljavštine, primitivizma, papanluka, jada i bijede.
Razumijem da je to tebi, tamo daleko u uređenoj civilizarnoj zemlji Zapada, tek zajebancija s ''fejzbuk zida'', meni je stvarnost, jedna od svakodnevnih manifestacija jada i odrona koji živimo.
Oko ''iskompleksiranih malogradjana koji misle da su mjestom rodjena boga za elitisticka muda uhvatili'' tek nisi u toku. Nema ih u Sarajevu danas ni 10%. Što nije na Barama, otišlo je davno, još više nedavno, ne bi vjerovala koliko zadnjih 5 do 10 godina, a koliko ih se tek sprema. Tako da, moraćete redefinirati te fgr postavke, stare više ne vrijede, pa je pomalo besmisleno hvatati se tih kategorija.
A i da vrijede, da nas (bogdo) ima 20%, 30% kako neko iznad optimistično napisa, zar nije logično i normalno da se ukazuje i upire prstom na papanluk, primitivizam, bezakonje, i ovaj i bilo koji drugi. Šta treba, da im se pridružimo, da se kreveljimo na fejzbuku? Pa već su svi toliko pod anesteticima da je max angažmana ovog društva na svaku sličnu, i goru pojavu, debilno kreveljenje i ismijavanje s fotomontažama i doskočicama, odličan primjer je Sebija u službenom automobilu, to je max inteligencije, aktivizma i angažiranosti, ko će smisliti bolju zajebanciju.
Ja razumijem da ova stoka koja vlada upravo na to cilja, da čak i sama kreira to raspoloženje i takav ''umrtvi, poravni i krevelji se aktivizam'', ali ima nas koji na to ne pristajemo, pa zovi nas kako hoćeš.
Oko Arapa to su kruške i jabuke, a mislim da smo o tome već dovoljno, ne vidim ni smisao ni vezu, pa da ne širimo.