Oooo Boze daj mi sabura da prezivim sve sto cujem i procitam!
Jbm moram nacrtat, ne vidis ironiju. Mozda nisi vidio ovo u mom postu "Mogu prihvatiti da se napuse..." .[/quote]
Halali
Moderator: anex
Vjeruj mi da se neces pokajatikolegione wrote:Moram pprobati taj milknet
karanana wrote:kako mama kupuje bosansko mlijeko moja kravica u hrvatskoj kad se ne izvozi?
mozda nisam upratio.
ljudi, meni ovo smrdi na slovence.
Ma smeta mi sto pisu po kliksu. Susjedi su rketeni itd. Ne kaze nitko Hrvatska vlast je kretenska. I onda krenu vrijedjati sve, to mi smeta. A ljudi su, barem iz moje okoline fakat ok. Eto pricala sam sa mamom jucer o svemu ovome kaze Hrvatska je ljubomorna na bosanske proizvode (naravno) i boji se da ce dobro konkurirati nasem mlijeko (naravno). Znaci znaju to sve ljudi ali sta da rade. Eto mama kupuje onaj Jami (vjerujem da je bosanski) i trudi se ne kupovati u Konzumu itd. I sad da ja njoj kazem hej znas sta pisu ponjihovim portalima mislila bi da svi u Bosni tako misle.greatful_and_dead wrote:Pa dobro, niko nije rekao da su građani Hrvatske krivi za nastalu situaciju. Niti je ko rekao da treba bojkotovat iste te građane. Apsolutno nema potrebe da se bilo šta pravdaš, a ni da se ti, ili bilo koji drugi pojedinac iz Hrvatske nađe uvrijeđenim zbog ovakve priče. Priča se odnosi na one koji u Hrvatskoj donose odluke, a koji su šupčine isto kao i ovi naši ovderrikikiki wrote:Nisam sve procitala samo sam se logirala kratko da kazem da sam iz Hrvatske, volim Bosnu imam prijatelje tamo a i radila godinu dana u Sarajevu. Ne veze me nista osim toga, nisu mi roditelji od tamo. Znaci volim je bez interesa. I uzasno mi smeta sto kad nasa vlast napravi neko sranje, kao recimo ova zalba ako je zaista istina, onda se uvijek govori jebote hrvati ovo jebote hrvati ono. Pa nisu svi hrvati supci jebiga. Ima i hrvata koji kupuju bosanske proizvode evo moja mama kupuje neko bosansko mlijeko ne znam sad kako se zove jer ne zivim s njima, moja kravica il tako nesto.
Ne volimo ni mi konzum sve male ducancice su sjebali koji monopol su napravili. Ali ko nas pita
Znaci nisu jebiga svi hrvati supci i prepredeni u p.m. Ima ih jebiga, al ima i ok ljudi. St ada ja sad radim sto je nasa vlast takva kakva je i sto dole tisucu kretena voli Thomsona i sto nedojebani idioti po indeksu ili ne znam cemu seru (ako seru) protiv vas. Nisu to SVI Hrvati niti vecina hrvata.
eto toliko.
bumerangss wrote:Ti kupuj domace pa ces tako dizati standard a i cijenu rada tj plate tih radnika! Boze daj nam pametiVjecitiStudent wrote:Bojkot hrvatskih proizvoda i Konzuma opet ne znači da sad treba kupovati i nagraditi Bingo ili neku sličnu domaću kompaniju koja svoj uspjeh duguje isključivo robovlasničkom iskorištavanju radnika.
Mene je ova izjava jako podsjetila na izjave četa da se u bosni brane vrata Moskve!wolf07 wrote:Ljudi moji, sve na jednu stranu, ali kad čuh Pusićku kako ONA priča o tome da ovim potezom Hrvatska brani EU od Bosne i Hercegovine... zamalo ne padoh sa stolice. Pa da je to lupio neki Kramarko, ili neka spodoba kao Rojs, ili Ivić-Pašalić... pa hajde. Al' ona!!! Pa meni to zvuči otprilike kao kad bi sad neki slino iz drugog osnovne izjavio kako brani čitav osmi razred od nekog prvačića!
Je l' ono naši otkriše aflatoksin u njihovom mlijeku prije par godina? Oni nešto pričaju o higijenskoj sigurnosti hrane.wolf07 wrote:Ljudi moji, sve na jednu stranu, ali kad čuh Pusićku kako ONA priča o tome da ovim potezom Hrvatska brani EU od Bosne i Hercegovine... zamalo ne padoh sa stolice. Pa da je to lupio neki Kramarko, ili neka spodoba kao Rojs, ili Ivić-Pašalić... pa hajde. Al' ona!!! Pa meni to zvuči otprilike kao kad bi sad neki slino iz drugog osnovne izjavio kako brani čitav osmi razred od nekog prvačića!
tzipiripi wrote:Je l' ono naši otkriše aflatoksin u njihovom mlijeku prije par godina? Oni nešto pričaju o higijenskoj sigurnosti hrane.wolf07 wrote:Ljudi moji, sve na jednu stranu, ali kad čuh Pusićku kako ONA priča o tome da ovim potezom Hrvatska brani EU od Bosne i Hercegovine... zamalo ne padoh sa stolice. Pa da je to lupio neki Kramarko, ili neka spodoba kao Rojs, ili Ivić-Pašalić... pa hajde. Al' ona!!! Pa meni to zvuči otprilike kao kad bi sad neki slino iz drugog osnovne izjavio kako brani čitav osmi razred od nekog prvačića!
I ako se ne varam daleko najveći procenat hrvatskog izvoza je upravo nama a mi svakako slabo đe izvozimo. Tako tek imamo da vidimo koliko će i koga više opalit po ušima.
zateznistub wrote:http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/tu ... ka-vindija
Stvar je prosta ko pasulj. Bosna bi izvozila mlijeko slobodno ali bi istovremeno naplaćivala carinu i zaštitni porez na uvozno mlijeko. 10 puta im je ponovljeno da dok ne ukinu zaštitne mjere na bosansko mlijeko, ništa od izvoza.
Hrvatsku je dopalo da odradi blokadu, da nije Hrvatska, netko bi drugi. Čim ukinete zaštitne mjere ukinut će se i blokada.
I čemu ovo etiketiranje Hrvatske kao "drugorazredne" članice? Hoće li Bosna ako jednom uđe biti punopravna ili "trećerazredna" članica?
Odgovarajući na pitanja zastupnika u Zastupničkom domu parlamenta BiH na sjednici održanoj u Sarajevu, Šarović je upozorio kako će i nove vlasti u BiH biti suočene s inzistiranjem Europske komisije da se dopusti neograničeni uvoz mlijeka te da bi time mogao biti uvjetovan cijeli Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SAA), odnosno Privremeni trgovinski sporazum kojega na temelju tog dokumenta BiH ima s EU.
"Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju BiH je zadržala zaštitne mjere na mlijeko i one su danas 10 posto na uvoznu cijenu plus 0,25 ili 0,15 odnosno 0,10 konvertibilnih maraka ovisno o razini mliječne masti", podsjetio je Šarović odgovarajući na pitanja zastupnika što će BiH učiniti nakon što su od 1. travnja unutar EU ukinute kvote za proizvodnju mlijeka.
Godinu i pol dana znate što vas čeka...
Kitrona wrote:Prenosim post sa drugog topica:
Stvar je prosta ko pasulj. Bosna bi izvozila mlijeko slobodno ali bi istovremeno naplaćivala carinu i zaštitni porez na uvozno mlijeko. 10 puta im je ponovljeno da dok ne ukinu zaštitne mjere na bosansko mlijeko, ništa od izvoza.
Hrvatsku je dopalo da odradi blokadu, da nije Hrvatska, netko bi drugi. Čim ukinete zaštitne mjere ukinut će se i blokada.
I čemu ovo etiketiranje Hrvatske kao "drugorazredne" članice? Hoće li Bosna ako jednom uđe biti punopravna ili "trećerazredna" članica?
Odgovarajući na pitanja zastupnika u Zastupničkom domu parlamenta BiH na sjednici održanoj u Sarajevu, Šarović je upozorio kako će i nove vlasti u BiH biti suočene s inzistiranjem Europske komisije da se dopusti neograničeni uvoz mlijeka te da bi time mogao biti uvjetovan cijeli Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SAA), odnosno Privremeni trgovinski sporazum kojega na temelju tog dokumenta BiH ima s EU.
"Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju BiH je zadržala zaštitne mjere na mlijeko i one su danas 10 posto na uvoznu cijenu plus 0,25 ili 0,15 odnosno 0,10 konvertibilnih maraka ovisno o razini mliječne masti", podsjetio je Šarović odgovarajući na pitanja zastupnika što će BiH učiniti nakon što su od 1. travnja unutar EU ukinute kvote za proizvodnju mlijeka.
Pretpostavljao sam da postoji kvaka ali sam to čekao i službeno. Neće to ići kako ste vi zamislili, izvoziti bez ograničenja - da, a uvoziti samo sa zaštitnim dažbinama...
Ekonomija by Mujo&Haso i još bojkot kad nije po onome kako su si oni zamislili
nosara wrote:Kitrona wrote:Prenosim post sa drugog topica:
Pretpostavljao sam da postoji kvaka ali sam to čekao i službeno. Neće to ići kako ste vi zamislili, izvoziti bez ograničenja - da, a uvoziti samo sa zaštitnim dažbinama...
Kitrona wrote:Prenosim post sa drugog topica:

musicman80 wrote: Aha, znaci treba Hrvatska da izvozi u BiH sve bez ogranicenja kao da je u CEFTA-i , a BIH njima samo mlijeko. Bas si pametan, vidi se da se hranis Vindija puretinom
Treba pitat slavonskog seljaka kako im država štiti mljekarstvo kao i cijelu poljoprivredu. Slavonija im nazaostaliji dio države, poljoprivreda u raspadu, farme im propadaju i zatvaraju se ... Seljaci spominju državi i političarima i svastiku i majku. Neki dan sam čuo da uvoze 60 % hrane.AstorH wrote:Ovo im je odg.
"Republika Hrvatska punopravna je članica Europske unije, zajednice zemalja koja dijeli tržište od 500 milijuna ljudi. Odluke o zajedničkom tržištu, tržištu s trećim zemljama, kao i mehanizmima zaštite istog u EU se donose zajednički, demokratski i s ciljem zaštite europskih proizvođača i potrošača. Pravo je i dužnost svake zemlje članice zauzeti se za svoje interese i interese građana svoje zemlje u procesu donošenja odluka koje će vrijediti za sve zemlje članice jednako. No, procesi donošenja i mijenjanja odluka unutarnja su pitanja Europske unije te ih ovom prilikom ne želimo komentirati", kažu za Nezavisne novine iz ovog ministarstva.
Stite svoje jbga i tu se ne moze nista. Osim bojkota.
A i suludo je ocekivati da ce reci - e dajte to svoje mlijeko, a mi cemo svoje u drugi plan.
Stite svoje interese i imaju pravo na to, kao sto i BiH ima pravo da stiti svoje. Samo sto to za narod u BiH nema ko da uradi jer je drzava korumpirana.
INA je vlasnik Energopetrola ako se ne varam. A većinski vlasnik INE mađarski MOL.hali gali halid wrote:Koje su sad domaće pumpe? Hifa? El Tarik? Brkic? Nije valjda Energopetrol (narandjasta) da nije domaći?