US Open 2015

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#426 Re: US Open 2015

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Pa možda se nekome ne sviđa stil Novakove igre, a da to nema veze s nacionalnošću? Ili njegovo ponašanje, pogotovo dok je bio mlađi?

Pa na 90% turnira publika navija protiv njega, nisu valjda to sve ljubomorni Hrvati, Bošnjaci, Albanci i ostali jugosi?
Vidis, a mozda i u tome treba traziti zasluge za njegov uspjeh. Ona klasicna balkanska tvrdoglavost, svi protiv tebe, a ti u sebi: pusite k...c! :D
betontennis

#427 Re: US Open 2015

Post by betontennis »

Sinoć komentator reče da će Novak ući u istoriju kao jedini igrač protiv kojeg je večina publike navijala u svakom Grand Slam finalu.
Putnik ali stvarno

#428 Re: US Open 2015

Post by Putnik ali stvarno »

ultima_palabra wrote:Pa možda se nekome ne sviđa stil Novakove igre, a da to nema veze s nacionalnošću? Ili njegovo ponašanje, pogotovo dok je bio mlađi?

Pa na 90% turnira publika navija protiv njega, nisu valjda to sve ljubomorni Hrvati, Bošnjaci, Albanci i ostali jugosi?
90% turnira se igra u zapadnom svetu gde neko sa Balkana, bliskog istoka, Azije ili Afrike moze biti prijatno iznenadjenje ali ne i zvezda na duze.

Jednostavno jer ne postoji kod njih zvezda na duzu stazu, a da je iz treceg sveta. Da je Novak uzeo neciji pasos, bio bi tretiran drugacije.

Da li verujes meni - ili mislis svojom glavom ? Sto bi rekao Cane - proveri sta pisem i obavesti me ako nisam u pravu.

Od ostalog sto si naveo u pravu si za deo ponasanja. Lupanje po grudima i urlanje su zaista skandalozni, no ako se stavis u njegovu kozu ( ne da se

kupiti - prihvatiti zapadni pasos ) i godine razumeo bi mozda deo toga. Ne ocekujem od tebe da to razumes naravno, samo skrecem paznju.

Na kraju za tri prsta koja verovatno deluju kao crvena marama u ex yu, treba shvatiti da su tri prsta za nas stanovnike Srbije simbol vremena

u kome je taj zapad nistio Jugoslaviju, Novak vodi i svoj privatni mali rat sa tim zapadom dan danas sto se vidi po gore pomenutom. Novak je

takodje pre svega Jugosloven, sto je pokazao i na delu i pokazace uvek delom. Nema Srbina koji nije Jugosloven, to je jako prosta stvar, ne racunam

tu decu u pubertetu.
Blek Stena

#429 Re: US Open 2015

Post by Blek Stena »

Ljubav je totalno precjenjena stvar. Nek se publika(hrrrk pljuc), uzdrzi od aktivnog ometanja igraca I nek urlaju za ljubimca do mile volje onda kada je za to vrijeme. Eva je sinoc bila sjajan sudija. Ipak trebala je mozda malkice vise da pritisne rulju da postuju pravila igre.
ultima_palabra

#430 Re: US Open 2015

Post by ultima_palabra »

Putnik ali stvarno wrote:

90% turnira se igra u zapadnom svetu gde neko sa Balkana, bliskog istoka, Azije ili Afrike moze biti prijatno iznenadjenje ali ne i zvezda na duze.

Jednostavno jer ne postoji kod njih zvezda na duzu stazu, a da je iz treceg sveta. Da je Novak uzeo neciji pasos, bio bi tretiran drugacije.

Da li verujes meni - ili mislis svojom glavom ? Sto bi rekao Cane - proveri sta pisem i obavesti me ako nisam u pravu.

Od ostalog sto si naveo u pravu si za deo ponasanja. Lupanje po grudima i urlanje su zaista skandalozni, no ako se stavis u njegovu kozu ( ne da se

kupiti - prihvatiti zapadni pasos ) i godine razumeo bi mozda deo toga. Ne ocekujem od tebe da to razumes naravno, samo skrecem paznju.

Na kraju za tri prsta koja verovatno deluju kao crvena marama u ex yu, treba shvatiti da su tri prsta za nas stanovnike Srbije simbol vremena

u kome je taj zapad nistio Jugoslaviju, Novak vodi i svoj privatni mali rat sa tim zapadom dan danas sto se vidi po gore pomenutom. Novak je

takodje pre svega Jugosloven, sto je pokazao i na delu i pokazace uvek delom. Nema Srbina koji nije Jugosloven, to je jako prosta stvar, ne racunam

tu decu u pubertetu.
Naravno da ne razumijem, te brljotine eventualno može razumjeti Kusturica na tačno određenom miksu brlje i kokaina.
radostan dan

#431 Re: US Open 2015

Post by radostan dan »

Leopold_IV wrote:
Radosni, radosni...da Djokovic nije dobio ovaj mec ne bi tebe bilo ovdje na forumu još dugo dugo, ali nema veze, mezi kad je takva situacija...

ne mezim ni tebe ni ostale štovaoce rodžera federera sa teme, sem jednog...bilo i biće. zaslužio je.

mene nema odavno...i na vimbliju sam se javio nakon završenog finala.
evo i sad, na us openu - isto.

ne bih se ni javljao, ali je kalimero sa peštera par puta pitao i prozivao - gdje sam...
red je da se čovjeku javim, zar ne..
radostan dan

#432 Re: US Open 2015

Post by radostan dan »

Tomahawk11 wrote:

Vidis, a mozda i u tome treba traziti zasluge za njegov uspjeh. Ona klasicna balkanska tvrdoglavost, svi protiv tebe, a ti u sebi: pusite k...c! :D
pa evo čitam malo stendžerske analize - kažu da je veliki upitnik nad pitanjem - koliko je publika pomogla ili odmogla rodžeru federeru i na vimbldonu, a pogotovu na artur ešu...

sve u svemu, đoković je pobjedio još jednog demona...demona novaka koji igra bitan poen i u isto vrijeme sluša i prati šta radi i kako se ponaša publika...
:izet:
koga boli organ za njujorškom publikom?
ne kažem za ostale, manje više, ali - za njujorškom???
radostan dan

#433 Re: US Open 2015

Post by radostan dan »

betontennis wrote:Sinoć komentator reče da će Novak ući u istoriju kao jedini igrač protiv kojeg je večina publike navijala u svakom Grand Slam finalu.
to je komentator komentarisao svog kolegu banjca...banjčeva je to izjava. :mrgreen:
Lucas Leiva

#434 Re: US Open 2015

Post by Lucas Leiva »

Djokovic je sve samo ne "balkanac"... Koji to balkanac uziva u sušiju?... Novak Djokovic u glavi nije "balkanac", tako da to nema nikakve veze sa tim sto publika navija protiv njega. On je odavno prevazisao prostor na kome je ogromna vecina ljudi neuspjesna i siromasna, a koji geografski oznacavamo kao Balkan.
Blek Stena

#435 Re: US Open 2015

Post by Blek Stena »

Jos jedan utisak od jutros..........3.8 mil USD u keshu Noletu u padje. :-) Sto je mnogo, mnogo je! Ja bih uveo porez na premije od 70% I usmjerio pare na razvoj sporta I omladine u zemljama u razvoju. Nek oni Tutsi I Hutu umjesto koplja probaju malo reketom baratat. :D
Blek Stena

#436 Re: US Open 2015

Post by Blek Stena »

Lucas Leiva wrote:Djokovic je sve samo ne "balkanac"... Koji to balkanac uziva u sušiju?... Novak Djokovic u glavi nije "balkanac", tako da to nema nikakve veze sa tim sto publika navija protiv njega. On je odavno prevazisao prostor na kome je ogromna vecina ljudi neuspjesna i siromasna, a koji geografski oznacavamo kao Balkan.
ja bi prvi uzivo kad bi kila kostala ko pilece bjelo :D
valensija

#437 Re: US Open 2015

Post by valensija »

Image

Image

još da košarkaši uzmu medalju pa da se zaokruži zlatna godina srpskog sporta. :)
Putnik ali stvarno

#438 Re: US Open 2015

Tomahawk11 wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Svaka cast analiticarima Klixa na svemu.

Jedna stvar je nasusna potreba iz niskih poriva da se po svaku cenu oponira Novaku samo zato jer je Srbin. Not my problem at all

ali ta stvar pretvara inace dobre analize u nesuvisle suvise cesto.

Zato kao veliki laik i Novakov postovalac skrecem paznju na par stvari.

Novak je nabolji teniser 2ge decenije XXI veka, jer

od mogucih 20 GS uzeo je 9; jos 6 puta igrao finala; 4 puta polu finala i jedno jedino cetvrt finale.

Rodja je najbolji teniser 1ve decenije XXI veka i najuspesniji teniser ikada.

Najbolji teniser ikada je stvar ukusa, dakle nije za diskusiju, svako ima svog miljenika.

Jos jedna stvar koja vam promice, Stan the Man je bolji teniser od Rodje zadnje 2 godine, jer je covek uzeo 2 GSa, a Rodja 0. Osim toga Stan the

Man ima jos puno toga da uradi, a za Rodju ce to teze biti, sto on sam dokazuje.

Na stranu nastranosti u komentarima koje su proizvod poremecene svesti u Jugoslovena, super ste i ipak je veliko zadovoljstvo pratiti

vas. :thumbup:
Nije lose. Dosta cinjenica koje je tesko pobiti :thumbup:
Ovaj pdf zna biti itekako zanimljiv i ok. Dese se nekad obracuni, pripuca se malo, ali je to dobro kako zna biti na drugim temama.
Cak i izmedju ljutih suprostavljenih strana ima odredjeni smek :D

P.S. Tacno da se Novakova igra dosta gleda kroz nacionalnu prizmu, ali i sa jedne i sa druge strane.
Pazi, jesi li Balkanac, a ne navijas za Novaka, po defaultu ga ne volis, jer je Srbin. :-)
Boldovano - Ima bosanski duh i smek i jeste zato simpatican.

Tacno je da se gleda kroz nacionalnu prizmu i to je potpuno fantasticno imajuci u vidu Novaka koji je Jugosloven pre svega.

Sa obe starne se gleda kroz nacionalnu prizmu,

- sa srpske je to pozitivno kao i on sam, vrhunski proizvod post 90etih, jedinstven ne racunajuci basket u Srbiji, takodje sjajan ali manje

- sa ostalih strana, poriv krece iz negative, gubitnicke perspektive i zato smeta, jer nema bas nikakvog razloga za takvom perspektivom

kada je Novak u pitanju koji te mrzioce kao takve ne pojmi, mislim da je to na nama svima najtezi nacin, iz svog dzepa, pokazao...
Tomahawk11
Globalni moderator

#439 Re: US Open 2015

Post by Tomahawk11 »

Ja ga ne mrzim. Ne vidim zasto bih. Gledam na njega kao na jos jednog sjajnog igraca tenisa. Ipak, Rogerov stil igre mi se vise svidja, pa iz tih razloga navijam za njega. Naravno, kad je Damir igrao sa Rogerom, navijao sam za Damira.
Nisam vise ili manje pozitivno ili negativno naelektrisan zato sto je Novak iz Srbije, a Rafael Nadal iz Spanije. Razumijem da je to na nasim prostorima uglavnom problem odakle ko dolazi. Jbg, ja se trudim da sve to gledam sa sportske strane, sa sto manje politike. Ubjedjen sam da isto radi Novak, da u sebi kaze: eto vas tamo, koljite se u blatu, boli me neka stvar, ja igram tenis.
BHF_Manijak

#440 Re: US Open 2015

Post by BHF_Manijak »

Mentalna gromada je Novak Djokovic. Znaju svi koliko gotivim Feda, zbog njega sam i zavolio tenis, ali mentalna snaga mu nikad tokom karijere nije jaca strana bila i to ga je kostalo pa sigurno jos 3-4 GS-a u karijeri!

S druge strane Novak je atipicni Balkanac. Nista u njemu nema balkansko, osim onih urlika nakon meca. :mrgreen:

Rekoh i prije finala, bojim se da se ne ponovi Wimbledon, a desilo se gotovo isto. Derao frajer kompletan turnir i na kraju tropa u finalu.
Ja sam siguran da mu moze parirati jos uvijek tehnicki, pa djelomicno i fizicki, ali Federer ima identicnu blokadu u duelima sa Novakom, kao sto je nekad imao komplekse od Nadala, pa ga je ovaj do suza dovodio.

Malo mi je to u raskokaru sa njegovim duelima sa ostalim teniserima, koje je upravp psihicki pobjedjivao i prije izlaska na teren, jer se ovi saseru, onda slozi jedan ludi poena i tu im definitivno bude kraj. Protiv bas bas dobrih tenisera, ocigledno je da ima nesto sto ga koci, kao da manje vjeruje u sebe, jer nije moguce da onako ciste poene fula i da otvorene udarce u mrezu salje. Hajde jednom, dva puta, ali toliko gresaka i to u duelima samo sa Novakom, a nekad prije sa Nadalom, to nije normalno.

Ovo mu je idealna prilika bila da uzme jos jedan GS, kao i Wimbledon ove godine, mozda i najbolja u zadnjih godinu-dvije, ali qrac. Nista. Jedino sansu vidim da dodje do finala, a da se u medjuvremenu Djokovicu desi neki Anderson, koji ce ga udarati, a na kraju i dobiti, pa da na iznenadjenje ispadne.
Drugacije ne vidim kako Federer moze dobiti Djokovica na 3 seta, a to je ono sto sam rekao i Kenjcu neki dan.
Dr Kova

#441 Re: US Open 2015

Post by Dr Kova »

Ne mrzim ni ja Novaka. Veliki je sportista, čovjek prije svega i showman. Svaka mu čast na svemu, sa 28 godina ima 10 Grand slamova, osvojio je skoro sve što se može osvojiti.
Blek Stena

#442 Re: US Open 2015

Post by Blek Stena »

novi bodovni saldo :wink:
1.Novak Djokovic SRB 16145
2.Roger Federer SUI 9545
shake69

#443 Re: US Open 2015

Post by shake69 »

Neugledna, koscata kreatura kostala nas trecu major titulu!! Uh! :(
radostan dan

#444 Re: US Open 2015

Post by radostan dan »

jel ovih preko 16000 poena rekord?
BHF_Manijak
manijače, da ne kvotam sad svaku tvoju tvrdnju, ukratko -
ne slažem se da čovjek ima mentalnu blokadu. ne idu u istu rečenicu federer i blokada, nikako, nakon toliko igri u nogama i rukama.
greške su rezultat umora, tijela, biologije...
još uvjek može igrati sa novakom na dva dobijena na svakoj podlozi sem zemlje.
osim toga, da je žrijeb bio drugačiji pod a) npr, i da je vavrinaka bio u novakovom dijelu, i da je vavrinka imao dan pod b), ti bi danas pričao o punoljetnom rodžerovom slemu.
jednostavno...
ima on još fore godinu, godinu i po dana, po mojoj procjeni, da tuče ostalih 90 posto tura.
Blek Stena

#445 Re: US Open 2015

Post by Blek Stena »

shake69 wrote:Neugledna, koscata kreatura kostala nas trecu major titulu!! Uh! :(
miraaaan bre :lol:
Blek Stena

#446 Re: US Open 2015

Post by Blek Stena »

Hvala drugu Congi sto je skino junf Noletu :D

Novak Đoković – Žo-Vilfred Conga 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (7-2) (Melburn, 2008)
Novak Đoković – Endi Mari 6:4, 6:2, 6:3 (Melburn, 2011)
Novak Đoković – Rafael Nadal 6:4, 6:1, 1:6, 6:3 (Vimbldon, 2011)
Novak Đoković – Rafael Nadal 6:2, 6:4, 6:7 (3-7), 6:1 (US open, 2011)
Novak Đoković – Rafael Nadal 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5-7), 7:5 (Melburn, 2012)
Novak Đoković – Endi Mari 6:7 (2-7), 7:6 (7-3), 6:3, 6:2 (Melburn, 2013)
Novak Đoković – Rodžer Federer 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:4 (Vimbldon, 2014)
Novak Đoković – Endi Mari 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:3, 6:0 (Melburn, 2015)
Novak Đoković – Rodžer Federer 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3 (Vimbldon, 2015)
Novak Đoković – Rodžer Federer 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 (US open, 2015)
Putnik ali stvarno

#447 Re: US Open 2015

Jos jednom, ne zaboravite Stan the Man a,

mladji je, retka je zver - fantastican borac, blizi Novakovom godistu, duze ce se cerati jos, ima psiholosku prednost i veliko je pitanje hoce li Novak

uspeti da ne zavrsi kao Rafa i Rodja sa njim. Morao bi da ga namlati dobro sto pre ako zeli nesto slicno 2011/2015 oj da ponovi.

Licno mu zelim laski prelom skocnog zgloba sto pre ali on je pre Andy ja, Rafe ili Rodje novi lik koji ce obojiti naredne godine i pomoci Novaku

da se izgradi dalje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#448 Re: US Open 2015

Post by Tomahawk11 »

Novak je dvije godine mladji od Stana.
valensija

#449 Re: US Open 2015

Post by valensija »

16.145: Nikad niko kao Novak Đoković

Novak Đoković pobedom u finalu US opena postao je prvi igrač u istoriji koji je na ATP listi premašio granicu od 16.000 bodova.

Image

Srbin suvereno vlada tenisom poslednjih nekoliko godina, a od ponedeljka drži čelnu poziciju sa 16.145 bodova, sledi Federer sa 9.405, dok je treći Britanac Endi Mari sa 8.660.

Takođe, posle velike pobede nad Rodžerom Federerom i osvajanja svoje 10. Gren slem titule, uvećao je svoju prednost upravo nad drugoplasiranim Švajcarcem na 6.740 bodova – što je takođe rekord.

ATP listi – Top 20:

1. (1) Novak Đoković (Srbija) – 16.145 bodova
2. (2) Rodžer Federer (Švajcarska) – 9.405
3. (3) Endi Mari (V. Britanija) – 8.660
4. (5) Stan Vavrinka (Švajcarska) – 6.000
5. (6) Tomaš Berdih (Češka) – 5.050
6. (4) Kei Nišikori (Japan) – 5.015
7. (8) Rafael Nadal (Španija) – 3.770
8. (7) David Ferer (Španija) – 3.695
9. (10) Miloš Raonić (Kanada) – 2.790
10. (11) Žil Simon (Francuska) – 2.560
11. (12) Rišar Gaske (Francuska) – 2.490
12. (14) Kevin Anderson (Južna Afrika) – 2.430
13. (13) Džon Izner (SAD) – 2.325
14. (9) Marin Čilić (Hrvatska) – 2.270
15. (15) David Gofan (Belgija) – 2.115
16. (19) Felisijano Lopes (Španija) – 1.935
17. (18) Žo-Vilfrid Conga (Francuska) – 1.785
18. (21) Ivo Karlović (Hrvatska) – 1.620
19. (17) Grigor Dimitrov (Bugarska) – 1.600
20. (20) Dominik Tim (Austrija) – 1.555
trocadero

#450 Re: US Open 2015

Post by trocadero »

shake69 wrote:Neugledna, koscata kreatura kostala nas trecu major titulu!! Uh! :(
Nek si nam ti" pretekao "noc. :D
Post Reply