kad ubodes...
Oh, kako mrzim Sarajevo
-
sumirprimus
#426 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
kad pocne nba igraj gojeni na iks... tu je lova,
kad ubodes...
kad ubodes...
- Pitar s Kariba
#427 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Istina. Samo su nemjerljivi značaj, pozicija i uticaj Dodika i Vuka.kritichar wrote:Na isti način se godinama već tumači Dodikov rad, dok je on za to vrijeme od ove države napravio roba RS-aPitar s Kariba wrote: Ma tekst je obična ciljana provokacija da bi se, dirajući tamo gdje je osjetljivo, podigla prašina i privukla pažnja javnosti. S obzirom na broj ovdje ispisanih stranica, postigao je što je htio.
- Gojeni H
#428 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ti bi svakom covjeku dobro savjetovao. Rodila te majka pa te majcinom dusicom polijevala.sumirprimus wrote:kad pocne nba igraj gojeni na iks... tu je lova,
kad ubodes...
Znam sta znaci X ... NBA
-
sumirprimus
#429 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
hljeba mi mog,ja jednom ubo na dallasa...jene godine slucajno,ona zenska oplela i reko hebaji ga nek stojiGojeni H wrote:Ti bi svakom covjeku dobro savjetovao. Rodila te majka pa te majcinom dusicom polijevala.sumirprimus wrote:kad pocne nba igraj gojeni na iks... tu je lova,
kad ubodes...![]()
Znam sta znaci X ... NBA![]()
-
okan1988
#430 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Vic oslikava svu ironiju življenja u BiH ... jedni te kao napadaju a drugi kao nedaju... a sloboda mišljenja i izražavanja na dnu dna....Zaitsev wrote:Na stranu tvoj kvalitet satire i ironije,ali nadam se da si na spomen ovog imena barem ustao... Šupče...okan1988 wrote:Jedan poznati vic iz poslednje decenije SSSR govori o Rabinoviču, Jevrejinu koji želi da emigrira. Službenik u emigracionoj kancelariji ga pita zašto, a on odgovara: „Iz dva razloga. Prvo, bojim se da će komunisti izgubiti vlast. Doći će nacionalisti i opet će biti pogroma nad Jevrejima"
“Čoveče”, prekide ga službenik, “pa to je čista besmislica. Ništa ne može da se promeni u Sovjetskom Savezu! Komunistička vlast će biti večna!”
“E, to je moj drugi razlog”, mirno odgovori Rabinovič.
Čujem da jedna druga verzija ovog vica priča po Sarajevu. Vuk Bačanović dolazi u Njemačku ambasadu da traži azil."Zašto" pita ga neko od onih "uhljebljenih beskorisnih maminih i tatinih sinova" zaposlen u ambasadi "pa ne prijeti vam progon u ovoj zemlji". "Pa imam dva razloga..." odgovara Bačanović "prvo bojim se da će četnici napasti Sarajevo pa da će mi glave doći svi oni moji tekstovi o vlahaluku, Kačavendi i pedofiliji, Dodiku-Napoleonu iz našeg sokaka, Srbima-etnokonfesionalnoj naciji kao konceptualnoj zajebanciji...."
"Stan bolan đes zapo"... prekida ga jedan od onih uhljebjenih balijskih kadrova, neuspjelih studenata -ica političkih nauka "ali to je nemoguće, Sarajevo će uvijek biti slobodno, braniće ga BH patriote. Ništa se i nikad u Sarajevu neće promjeniti
.Sve dok je nama Nasera Orića ne trebamo se bojati četnika.... "
"E to je moj drugi razlog..." odgovara Bačanović.
Vuk nije jedina izbjeglica iz besmisla....
-
okan1988
#431 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Vic oslikava svu ironiju življenja u BiH ... jedni te kao napadaju a drugi kao nedaju... a sloboda mišljenja i izražavanja na dnu dna....Zaitsev wrote:Na stranu tvoj kvalitet satire i ironije,ali nadam se da si na spomen ovog imena barem ustao... Šupče...okan1988 wrote:Jedan poznati vic iz poslednje decenije SSSR govori o Rabinoviču, Jevrejinu koji želi da emigrira. Službenik u emigracionoj kancelariji ga pita zašto, a on odgovara: „Iz dva razloga. Prvo, bojim se da će komunisti izgubiti vlast. Doći će nacionalisti i opet će biti pogroma nad Jevrejima"
“Čoveče”, prekide ga službenik, “pa to je čista besmislica. Ništa ne može da se promeni u Sovjetskom Savezu! Komunistička vlast će biti večna!”
“E, to je moj drugi razlog”, mirno odgovori Rabinovič.
Čujem da jedna druga verzija ovog vica priča po Sarajevu. Vuk Bačanović dolazi u Njemačku ambasadu da traži azil."Zašto" pita ga neko od onih "uhljebljenih beskorisnih maminih i tatinih sinova" zaposlen u ambasadi "pa ne prijeti vam progon u ovoj zemlji". "Pa imam dva razloga..." odgovara Bačanović "prvo bojim se da će četnici napasti Sarajevo pa da će mi glave doći svi oni moji tekstovi o vlahaluku, Kačavendi i pedofiliji, Dodiku-Napoleonu iz našeg sokaka, Srbima-etnokonfesionalnoj naciji kao konceptualnoj zajebanciji...."
"Stan bolan đes zapo"... prekida ga jedan od onih uhljebjenih balijskih kadrova, neuspjelih studenata -ica političkih nauka "ali to je nemoguće, Sarajevo će uvijek biti slobodno, braniće ga BH patriote. Ništa se i nikad u Sarajevu neće promjeniti
.Sve dok je nama Nasera Orića ne trebamo se bojati četnika.... "
"E to je moj drugi razlog..." odgovara Bačanović.
Vuk nije jedina izbjeglica iz besmisla....
-
Bodkin
#432 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa pljuju njega a ne niegov stav. Nabijem i ja njegov stav gdje ospe paljbu prema svemu. Ima i sarajevo pozitivnih stvari.mirza_15 wrote:Pa zar nije pljunuo? Ko mu je zabranio? Evo po ko zna koji put iznosis tu tezu. To sto drugi pljuju njegov stav, e vidis, to je i njihovo pravo. Ti bi sada zbog njegovog prava da nesto kao pise zabranio komentare na to sto on pise?Bodkin wrote:Pravi carsijaki mentalitet. Ne smijes reci nista kontra "nasih". Covjek ima pravo da pljuje po svom gradu do ujutro. A ovi sto kazu da cisti ispred "svog" i "svojih" su paraziti drustva. Rak rana
I ne pljuje on Sarajevo za parking, zelenilo, pse lutalice. Jasno pljuje navodni bosnjacki fasizam i vraca se do drugog svjetskog rata. Da pljuje Sarajevo sjetio bi se i nekih drugih. A Bosnjacima kao narodu i bosanskoj strani u ratu spocitavati fasizam moze samo supak i cetnik.
Ali price kako treba da ide da cisti svoje dvoriste jer nije bosnjak sunatak na licnost a ne na stavove
- travnik
#433 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Veliki broj priča o tekstu, a da isti nisu ni pročitali. Tekst sadrži par diskutabilnih termina, npr. mrzim i sl., te još nekih stvari sa kojim se ne slažem, ali svakako ima mnogo istine. Međutim, nije problem u tome, već što Vuk piše o SA. Da je kojim slučajem piso o BL, vjerojatno bi postao "celebrity" i prestigao Lazovića, Pudarića i sl. uhljebe. Također, da ovo nije Vuk, već neko drugo (znamo koje) ime, vjerojatno bi dobili novog intelektualca iz SA, uz manje kritike likova koje ne vide dalje od nosa. Dakle, kada sumiramo, problem je što (pogrešan) sarajlija piše o SA.
Dalje, kada se govori o SA, treba imati par stvari na umu.
Prvo, ne možemo SA stavljati u isti koš sa većinom gradova. SA je za BiH metropola, bez obzira na brojne minuse i nedostatke. Stoga je glupo poistovjećivati SA sa većinom istih. Čak štoviše, i ponižavajuće. Upravo SA, a onda i drugi veći urbani centri, trebaju biti progreisvniji u svakom pogledu i primjer u mnogo toga.
Drugo, upravo je (političko) SA najveći proizvođač multi-kulti diplenja. To je godinama (političkom) SA odgovaralo i dobivalo niz poena, posebno kod MZ. Stoga je i SA najviše pod povećalom oko različitih etničkih tema, a kod nas je u BiH skoro svaka takva, pa tako i ovo pisanje jednog novinara/profesora, a posebno jer se doista i radi, kako je rečeno, o diplenju, koje se do sada pokazalo kao licimjernim i samo "copy-paste" nekih drugih politika. Preciznije, iza multi-kulti priče i BiH, provedba nacionalne, pa i nacionalističke politike.
Prvo, ne možemo SA stavljati u isti koš sa većinom gradova. SA je za BiH metropola, bez obzira na brojne minuse i nedostatke. Stoga je glupo poistovjećivati SA sa većinom istih. Čak štoviše, i ponižavajuće. Upravo SA, a onda i drugi veći urbani centri, trebaju biti progreisvniji u svakom pogledu i primjer u mnogo toga.
Drugo, upravo je (političko) SA najveći proizvođač multi-kulti diplenja. To je godinama (političkom) SA odgovaralo i dobivalo niz poena, posebno kod MZ. Stoga je i SA najviše pod povećalom oko različitih etničkih tema, a kod nas je u BiH skoro svaka takva, pa tako i ovo pisanje jednog novinara/profesora, a posebno jer se doista i radi, kako je rečeno, o diplenju, koje se do sada pokazalo kao licimjernim i samo "copy-paste" nekih drugih politika. Preciznije, iza multi-kulti priče i BiH, provedba nacionalne, pa i nacionalističke politike.
-
sumirprimus
#434 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
planeta zemlja je u suncevom sistemu!
- cyprus
#435 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Samo da se zna, Vuk je i prije pisao o balinuku
E'o:
http://vtkbih.blogspot.com/2015/07/vuk- ... aluku.html
http://www.radiosarajevo.ba/novost/5377 ... skutorluku
Ali to valjda samo da zametne trag
Iako nisam naročito oduševljen njegovim stilom pisanja, ovo što sam istakao gore je uboo samo tako... Nisam jednom čuo žaljenje ''što nemamo političara poput Dodika i pjevača kao što je Thompson''... A uostalom zar i ovo ''bil ovako mogo Bošnjak u Banjaluci'' nije eklatantan pokazatelj tog fenomena žudnje da se tek pupajući sarajevski fašizam izjednači sa dobro ukorijenjenim banjalučkim?
Pisao je istina i o vlahaluku i škutorluku:VUK BAČANOVIĆ: KRATKI OGLED O BALINLUKU
Balinluk je još uvijek nedovoljno objašnjen sociopsihološki fenomen užasa! Iako u posljednjem ratu korišćen kao termin demonizacije bošnjačkog naroda, baš kao „vlah“, ili „škutor“ za Srbe i Hrvate, balinluk, baš kao i vlahaluk ili škutorluk nadilazi narodnost, ali mnogo toga govori o specifičnoj nazadnosti, skučenosti i pokvarenosti sadržanoj u svakoj od etno – klerikalnih ideologija.
Mnogo je balinluka u vlahaluku i škutorluku i obrnuto, iako u svojim manifestacijama poprimaju nešto drugačije oblike. Ovdje ćemo nastojati pobliže objasniti manifestaciju balinluka! Balinluk je dno malograđanskog, bolje rečeno, sitnočaršijskog mračnjaštva. On ima svoje duboke korijene u sitnočaršijskom biznisu i surovom kriminalu koji iz njega proizlazi. On predstavlja mentalne okove u vidu sitnočaršijskog šićarđijstva, koji koče svako napredno i dalekovido razmišljanje; on je mentalna skučenost filozofije sitnog računa.
On se uvijek kladi na sigurno, a ono što je sigurno ne može biti udaljeno dalje od susjednog ćepenka. Svaka ideologija koja prevazilazi ćepenak – uključujući tu i brojne religijske postulate u koje se, navodno, kune – ukoliko ne zadovoljavaju pseudofilozofiju ćepenka, balinluk odbacuje uz cinično-prostačku porugu. Balinluk je u svojoj suštini ćepenački fenomen, a ćepenaštvo osnova balinske intepretacije nacionalnosti, društva, države, religije. Balinluk je kladionica u kojoj se sve od navedenog može biti uloženo kako bi se oplodio sitnočaršijski kapital.
Vještinom prepredenog trgovca koji prodaje muda pod bubrege, balinluk nastupa kosmopolitski, iako je u svojoj suštini duboko mrzilački i šovenski. Pa ipak, ta mržnja i šovenstvo također nisu ništa drugo do poluge za čuvanje balinskog profita, budući da balinluk sa vlahalukom i škutorlukom uvijek nađe način kako da račun prebije u svoju, a ne u korist naroda za čije se zaštitnike predstavlja. Balinluk nije psihologija radnika ili težaka, iako je on, ponajčešće, nesvjesna žrtva njegove ultimativne pokvarenosti. Balinluk je, zapravo, savez čaršijskog „biznismena“, licemjernog klerika i lokalnog probisvjeta koji za njih zavrće ruke. Balinluk je zavrtanje ruke svemu što prevazilazi ovo „nesveto trojstvo“.
Balinluk je „ugledni biznismen“, koji svojim robovima poručuje, da ukoliko im ne odgovara nadnica nedostojna ljudskog bića mogu „potražiti i bolje“, balinluk je hodžica koji će ove jadnike pozvati na „sabur“ i ispričati nešto o ugroženosti, bogu i onom svijetu, balinluk je baraba koji će ubiti boga u onome koji se ne zadovolji objašnjenjima prethodne dvojice. Balinluk je i sitnočaršijski ideolog, koji će umlaćenog, prebijenog i poniženog ubijediti da je koegzistencija sa sopstvenim tlačiteljima u okvirima balinluka zapravo nacionalni interes bez kojeg nema opstanka. U ovome se balinluk preklapa sa škutorlukom i vlahalukom, iako su prva dva u mnogo većoj mjeri odraz ruralne i highlanderske, a ne čaršijske mentalne skučenosti i socijaldarvinističke pokvarenosti.
Balinluk je, međutim, sam po sebi, negacija kosmopolitskog, naprednog, radnog građanstva, čiji se vidici ne ograničavaju na nekoj pradavnoj crti gdje se, navodno, završava imaginarni grad, a počinje imaginarno selo. Balinluk, zapravo, ako izuzmemo sklonost komercijalnoj religioznosti, ima puno toga zajedničkog sa urbanoidnošću i hipsterstvom nabjeđene liberalne (malo)građanštine, čiji je krajnje životno dostignuće rodni list koji potvrđuje rođenje u većoj urbanoj sredini. Urbanoidi i hipsteri se, zapravo, počesto regrutuju iz redova balinluka, ili u njima završavaju, tražeći novu potvrdu svoje urbanoidne sitnočaršijsko-plemićke pripadnosti. Balinluk su džamijaši, koji nakon džume ili patriotsko-sitnočaršijsko-balinskih deklamacija u medijima organiziraju derneke i sijela na kojima se šmrče najskuplji kokain i loču skupa aristorkatska pića do nesvjestice!
Balinluk je poluprazna mega-džamija preko koje se peru pare, sagrađena na predratnom dječjem igralištu ili u parku. Balinluk je vjeronauka u obdaništu i javnoj školi nakon koje se djeca vraćaju siromašnim roditeljima da odrastaju u uličnim džunglama po pravilima koje diktira balinluk. Balinluk je reisova rezidencija, vakuf diktatora i ubice Muammara Al Gadhafija na Kovačima, balinluk je skrivanje sopstvenog kriminala iza patnje porodica poginulih i poklanih, balinluk je industrijalizacija i komercijalizacija patnje, koja patnicima ne donosi ništa, a balinluku sve društvene privilegije! Balinluk je pokvareno prikrivanje činjenice da je i balinluk u svojoj osnovi, a na svoj specifičan način, zlotvorski. Balinluk je stvaranje i neprestano ponavljanje mita o svome merhametluku! Balinluk je orden oko vrata osvjedočnog kriminalca. Balinluk su i navodni borci protiv balinluka, a čija svijest ni shvatanja, u realnosti, ni po čemu nisu drugačija od malograđansko – balinskih.
Balinluk je i potajno divljenje nazadnosti i zlotvorstvu vlahaluka i škutorluka i njihovo držanje višom fazom društvenog razvoja koju balinluk tek treba da dostigne. Balinluk je bijedna egzistencija. Balinluk je, jednom rječju, sve ono za što se izdaje da nije.
http://vtkbih.blogspot.com/2015/07/vuk- ... aluku.html
http://www.radiosarajevo.ba/novost/5377 ... skutorluku
Ali to valjda samo da zametne trag
Iako nisam naročito oduševljen njegovim stilom pisanja, ovo što sam istakao gore je uboo samo tako... Nisam jednom čuo žaljenje ''što nemamo političara poput Dodika i pjevača kao što je Thompson''... A uostalom zar i ovo ''bil ovako mogo Bošnjak u Banjaluci'' nije eklatantan pokazatelj tog fenomena žudnje da se tek pupajući sarajevski fašizam izjednači sa dobro ukorijenjenim banjalučkim?
- kritichar
#436 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
I Karadžić je bio naizgled normalan i običan, anonimus, bio je novinarčić u studenskim danima, doktor na Koševu, doktor FC Sarajevo....Pitar s Kariba wrote:Istina. Samo su nemjerljivi značaj, pozicija i uticaj Dodika i Vuka.kritichar wrote:Na isti način se godinama već tumači Dodikov rad, dok je on za to vrijeme od ove države napravio roba RS-aPitar s Kariba wrote: Ma tekst je obična ciljana provokacija da bi se, dirajući tamo gdje je osjetljivo, podigla prašina i privukla pažnja javnosti. S obzirom na broj ovdje ispisanih stranica, postigao je što je htio.
Nije bio političar dok nije "probuđen"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#437 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Nije dezurni umisljen, jer kako ce biti kad nije iz Sarajeva. I njegova prica je stara vise od 5 godina. Vecini je san bilo Sarajevo, kad smo za EU imali strogi vizni rezim i nije se bilo ovako lako ispaliti kao danas. Tad je Sarajevo uz posao na drzavnoj sisi bio neki vrh koji se mogao ostvariti.Kikibombona wrote:Jel moguce da zaista ovako mislis?dezurni_ucenik wrote:Svi mrze Sarajevo.
Svi bi da kurac svoj ostre na Sarajevu.
A svi sanjaju da ce doci u Sarajevo da studiraju i na kraju da se zaposle.
Jel moguce da zaista smatras kako je san Tuzlaka, Zenicanina, Mostaraca... zivjeti u Sarajevu?
Nisam iz Sarajeva i ne bih volio zivjeti u Sarajevu, osim ako ne bi bilo pod moranje. Ne znam ama bas nikoga da mu je san Zenicu zamijeniti Sarajevom. A svako malo pricamo kako bi se bilo dobro ispaliti u Bec, Minhen, Amsterdam... Sarajevo kao opciju nikad niko nije spomenuo. Nikada nisam cuo da je neko rekao da bi volio zivjeti u Sarajevu.
Sarajevo jeste ispred ostalih BH gradova. Malo je bolje i ljepse. Medjutim, to je vise nego nedovoljna razlika da bih mijenjao grad koji volim, sredinu sa kojom sam povezan itd. Nema nista posebno sto bi me privuklo. A sutra bih zapalio za Boston ili Amsterdam, da mi se ukaze fina prilika.
Dakle, care, umisljen si bez osnova... Kakvo bolan Sarajevo... Ima onih koje privlaci, ali takvi su u velikoj manjini... o nekakvom 'sanjanju' da ne govorimo.... boze oslobodi!
-
dezurni_ucenik
#438 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
_BataZiv_0809 wrote:Nije dezurni umisljen, jer kako ce biti kad nije iz Sarajeva. I njegova prica je stara vise od 5 godina. Vecini je san bilo Sarajevo, kad smo za EU imali strogi vizni rezim i nije se bilo ovako lako ispaliti kao danas. Tad je Sarajevo uz posao na drzavnoj sisi bio neki vrh koji se mogao ostvariti.Kikibombona wrote:Jel moguce da zaista ovako mislis?dezurni_ucenik wrote:Svi mrze Sarajevo.
Svi bi da kurac svoj ostre na Sarajevu.
A svi sanjaju da ce doci u Sarajevo da studiraju i na kraju da se zaposle.
Jel moguce da zaista smatras kako je san Tuzlaka, Zenicanina, Mostaraca... zivjeti u Sarajevu?
Nisam iz Sarajeva i ne bih volio zivjeti u Sarajevu, osim ako ne bi bilo pod moranje. Ne znam ama bas nikoga da mu je san Zenicu zamijeniti Sarajevom. A svako malo pricamo kako bi se bilo dobro ispaliti u Bec, Minhen, Amsterdam... Sarajevo kao opciju nikad niko nije spomenuo. Nikada nisam cuo da je neko rekao da bi volio zivjeti u Sarajevu.
Sarajevo jeste ispred ostalih BH gradova. Malo je bolje i ljepse. Medjutim, to je vise nego nedovoljna razlika da bih mijenjao grad koji volim, sredinu sa kojom sam povezan itd. Nema nista posebno sto bi me privuklo. A sutra bih zapalio za Boston ili Amsterdam, da mi se ukaze fina prilika.
Dakle, care, umisljen si bez osnova... Kakvo bolan Sarajevo... Ima onih koje privlaci, ali takvi su u velikoj manjini... o nekakvom 'sanjanju' da ne govorimo.... boze oslobodi!
Nije to stara prica, ta prica je uvijek aktuelna. Cak i mali Ante zeli doci u Sarajevo da studira ...
Zivim u Sarajevu 15 godina. I uvijek mi je na onu stvar isla prica "jebo sarajlije, sibicari", a svi dosli da studiraju ovdje bez obzira sto te iste fakultete imaju u svojim gradovima. Ne treba biti licemjer.
-
Fudo387
#439 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
A da to pokusamo uporediti sa nekim drugim "metropolama"? Sta mislis kako bi Zagreb docekao ovakav izliv ljubavi da doticni tamo zivi i radi?travnik wrote:Veliki broj priča o tekstu, a da isti nisu ni pročitali. Tekst sadrži par diskutabilnih termina, npr. mrzim i sl., te još nekih stvari sa kojim se ne slažem, ali svakako ima mnogo istine. Međutim, nije problem u tome, već što Vuk piše o SA. Da je kojim slučajem piso o BL, vjerojatno bi postao "celebrity" i prestigao Lazovića, Pudarića i sl. uhljebe. Također, da ovo nije Vuk, već neko drugo (znamo koje) ime, vjerojatno bi dobili novog intelektualca iz SA, uz manje kritike likova koje ne vide dalje od nosa. Dakle, kada sumiramo, problem je što (pogrešan) sarajlija piše o SA.
-
nocnaptica986
#440 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
sta reci
mislim da je tekst (mada tehnicki lose napisan) dobro opisao sve sto ne valja u Sarajevu...najzalosnije je sto ima jos mnogo, mnogo toga sto nevalja a nije napisano...kao sto neko napisa,sarajevo je postalo mocvara i to je surova realnost
sarajevo je postalo grad primitivizma,seljakluka,netpeljivosti,dupilh standarda,odsustvo bilo kakve kritike(a pogotovo nedo Bog da je vuk,tomo,ante),uhljeba,ispraznih ljudi koji zauzimaju stav copora itd itd
par forumasa je napisalo da bez obzira na sve voli sarajevo....moj odgovor je da ne voli....to nije ljubav...ljubav je kad kriticki sagledas svoj grad i trudis se da to ispravis....reci ok nije lijepo bacati smece ali ja i dalje volim sarajevo bez obzira sto se ispod zgrada nalazi deponija smeca je krajnje retardirano
mislim da je tekst (mada tehnicki lose napisan) dobro opisao sve sto ne valja u Sarajevu...najzalosnije je sto ima jos mnogo, mnogo toga sto nevalja a nije napisano...kao sto neko napisa,sarajevo je postalo mocvara i to je surova realnost
sarajevo je postalo grad primitivizma,seljakluka,netpeljivosti,dupilh standarda,odsustvo bilo kakve kritike(a pogotovo nedo Bog da je vuk,tomo,ante),uhljeba,ispraznih ljudi koji zauzimaju stav copora itd itd
par forumasa je napisalo da bez obzira na sve voli sarajevo....moj odgovor je da ne voli....to nije ljubav...ljubav je kad kriticki sagledas svoj grad i trudis se da to ispravis....reci ok nije lijepo bacati smece ali ja i dalje volim sarajevo bez obzira sto se ispod zgrada nalazi deponija smeca je krajnje retardirano
-
kolegione
#441 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa poenta je da se digla hajka kako si ti saznao da je to napisao? Objavljeno na nekom portalu koji je glupo komentarisati, kakav je to portal! Moje misljenje je da je to fasistički portal. I tako ti saznao za to sta je neki profesor i novinar napisao na svom privatnom profilu. Sa sve slikom iskreno ja se ne bi osjecao sigurno da sam na njegovom mjestu.[/quote]
Nebitan je ovdje SAFF ili Poskok ili Hercegbosna forum, ili Krstarice, ja tu ne vidim neke ogromne razlike, jesu li drugar, po tebi, Hercegbosna forum/portal ili Krstarice , "demokratskiji" od SAFF-a
?
Nije uvaženi gospodin i naš sugrađanin, eto neka anonimna ličnost, nego poznata/javna ličnost, gostovao na BHT, FTV, učestvovao u debatama na TV1, a onako usput, uvaženi gospodin nam odgaja i uči djecu u sarajevskoj gimnaziji....[/quote]
Po meni su identicni, samo sto me to ne tangira toliko, jer kad sa rijeci hercegbosna krenu na djela ja znam svoju stranu, ali me tangira moj fasizam(moga etnosa) jer necu da se borim da bi opet pod krinkom Nacio-fobne politike ostali krali a ja moj tata se nije snasao
i ja se tesko snalazim haahhaha jer ebi ga kapitalizam je
Al klero-nacionalni kapitalizam
Njegov profil je privatni, i ne uci ti djecu jer nije Cetnik, defakto u Sarajevu ako si Srbin(moras biti SDS SNSD) da bi ucio djecu tacnije radio tako isto vazi i za Hrvate.
PS demokratija nema veze sa portalima to je policicko uredjenje
Fasizam je uvjerenje
Nebitan je ovdje SAFF ili Poskok ili Hercegbosna forum, ili Krstarice, ja tu ne vidim neke ogromne razlike, jesu li drugar, po tebi, Hercegbosna forum/portal ili Krstarice , "demokratskiji" od SAFF-a
Nije uvaženi gospodin i naš sugrađanin, eto neka anonimna ličnost, nego poznata/javna ličnost, gostovao na BHT, FTV, učestvovao u debatama na TV1, a onako usput, uvaženi gospodin nam odgaja i uči djecu u sarajevskoj gimnaziji....[/quote]
Po meni su identicni, samo sto me to ne tangira toliko, jer kad sa rijeci hercegbosna krenu na djela ja znam svoju stranu, ali me tangira moj fasizam(moga etnosa) jer necu da se borim da bi opet pod krinkom Nacio-fobne politike ostali krali a ja moj tata se nije snasao
Njegov profil je privatni, i ne uci ti djecu jer nije Cetnik, defakto u Sarajevu ako si Srbin(moras biti SDS SNSD) da bi ucio djecu tacnije radio tako isto vazi i za Hrvate.
PS demokratija nema veze sa portalima to je policicko uredjenje
Fasizam je uvjerenje
- Kikibombona
#442 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Koji svi?dezurni_ucenik wrote:
Nije to stara prica, ta prica je uvijek aktuelna. Cak i mali Ante zeli doci u Sarajevo da studira ...
Zivim u Sarajevu 15 godina. I uvijek mi je na onu stvar isla prica "jebo sarajlije, sibicari", a svi dosli da studiraju ovdje bez obzira sto te iste fakultete imaju u svojim gradovima. Ne treba biti licemjer.
Koliko Sarajevo ima stanovnika?
1.5 miliona?
Poznajem kamaru raje iz Zenice koja je imala mogucnost al nije otisla studirati u Sarajevo. Tek mali broj je otisao.
Isto tako, mali broj mojih sugradjana radi u Sarajevu. Moj kum je godinu dana radio u Sarajevu jer u Zenici nije imao posao. 'Plakao' je kao godina dok se nije konacno vratio u ZE. Jos najmanje 10ak prijatelja i poznanika je jedva cekalo da nadje posao kuci i vrati se. Sada u Sarajevu imam 5-6 prijatelja i poznanika. Sutra bi se dvojica vratila da nadju posao u ZE.
Da ostanem bez posla u ZE, naravno da bih radio u Sarajevu ako bi se otvorila prilika. Isto tako bih trazio posao u ZE da se sto prije vrnem nazad. Ta prica o Sarajevu kao 'velikom snu' za Bosance je obicno sranje. Mozda tako razmisljaju ljudi u Zavidovicima, Varesu, Maglaju ili sta znam... U Zenici, vjerujem Mostaru i Tuzli, sasvim sigurno ne.
Isto tako bi bilo sranje reci da Tesanjci, Kakanjci i drugi 'sanjaju' o Zenici.
Ne kazem da nema takvih ljudi. Svaki cvojek je prica za sebe.
Ja sanjam o Becu i Briselu, al ni u najludjim snovima ne sanjam o Sarajevu. Svaka cast Sarajevu, bolji je grad od moga grada, volim ga i postujem kao glavni grad drzavi. Cesto sam gost u Sarajevu. Medjutim, razlika je premala da bih ostavljao ovo sto imam ovdje za minimalno bolji i ljepsi sarajevski zivot.
-
mg
#443 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ja sam rođeni Sarajlija, a uvjek mi je na živce išlo to etiketiranje! I zavidio sam ljudima rođenim u većim državama, koji imaju izbor od nekoliko milionskih gradova za život!
Ovako mi prodaju selo sa trolejbusom pod metropolu, iako svi znamo da to nije. Ali valjda bolje nemamo! I to je najveća tuga od svega, mala državica sa samo jednom ozbiljnom kasabom.
Ovako mi prodaju selo sa trolejbusom pod metropolu, iako svi znamo da to nije. Ali valjda bolje nemamo! I to je najveća tuga od svega, mala državica sa samo jednom ozbiljnom kasabom.
-
Korisničkoime
#444 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Kao prvo potpuno nebitan lik. Nastavnik historije i povremeni kolumnista/novinar. Od kada je to dovoljno pa da necije misljenje ima tezinu. Pa jbt.ja imam zapazeniji profesionalni put i karijeru od njega pa me sasvim opravdano niko nezarezuje ni 1% osim ljudi koji me licno poznaju. Sto ga Saff lansira kao nekog ko je bitan za javno mijenje ne znam vjerovatno glupost kojim Saff obiluje.
Kao drugo covjek lijeci licne frustracije prema urednicima ili bolje receno urednici novina pa sada odlucio da se istrese po cijelom jednom gradu.
Kao trece valja od necega i ziviti a u nas se na zalost i intelektualci kupuju na kilu pa Avaz je znamenita imena puno veca i znacajnija od doticnig upregao u svoju predizbornu riksu preko Avaza. Naravno kada se neko ko se smatrao itelektualcom proda za kilu kafe on gubi i taj svoj status koji se gradi godinama pa buduci da doticni i nije imao nekog statusa ili zvucnog imena da izgubi ne cudi prodaja za sitne pare.
Kao cetvrto na zalost ima i neke istine u ovom tekstu niko ne moze osporiti da se u Sarajevo sjatilo dosta uhljeba medutim ako se vec isti moraju etiketirati kao cetnicki i balijski pada u oko izostavljanje ustaskih koje je autor oprezno izostavio buduci da pise za Poskok valjda kako ne bi ostao kratak za svoj honorar.
Kao peto sa cetvrtim prestaje bilo kakva prica o hrabroj gradanskoj kritici i ukazivanju na lose stvari u drustvu zarad poboljsanja. Poskok ima za cilj da pokaze pricu o multi kulti drustvu kao Bosnjacki paravan za dominaciju, da pokaze kako nema traga toleranciji kod Bosnjaka i da je njihov jedini cilj satiranje Hrvata. Sve to zarad homonegizacije Hrvatsog narodnog korpusa. Ta prica se vodi geslom jedan narod jedna stranka i jasni je kome navodi vodu na mlin. U cijelu tu pricu se izvrsno uklapa neko iz Sarajeva koji ce da potvrdi tu tezu i da doda jos sta lose ako moze.
Iako u clanku ima i istine ista se iznosi u jednim veoma gnjevnom stanju prozetom licnim interesima sa rdavim ciljem i za jos rdavijeg poslodavca bez uzimanja u obzir u jednog drugog i drugacijeg Sarajeva koje je dominantno nad ovim opisanim i bez ostavljanja i mogucnosti da nismo svi isti.
Zbog svega navedenog moze se doci do zakljucka da je autor napisao tekst koji je bezznacajniji i od njega samog sto nije lagano i da ga samo glupost likova u Saffu cini koliko toliko poznatim
Kao drugo covjek lijeci licne frustracije prema urednicima ili bolje receno urednici novina pa sada odlucio da se istrese po cijelom jednom gradu.
Kao trece valja od necega i ziviti a u nas se na zalost i intelektualci kupuju na kilu pa Avaz je znamenita imena puno veca i znacajnija od doticnig upregao u svoju predizbornu riksu preko Avaza. Naravno kada se neko ko se smatrao itelektualcom proda za kilu kafe on gubi i taj svoj status koji se gradi godinama pa buduci da doticni i nije imao nekog statusa ili zvucnog imena da izgubi ne cudi prodaja za sitne pare.
Kao cetvrto na zalost ima i neke istine u ovom tekstu niko ne moze osporiti da se u Sarajevo sjatilo dosta uhljeba medutim ako se vec isti moraju etiketirati kao cetnicki i balijski pada u oko izostavljanje ustaskih koje je autor oprezno izostavio buduci da pise za Poskok valjda kako ne bi ostao kratak za svoj honorar.
Kao peto sa cetvrtim prestaje bilo kakva prica o hrabroj gradanskoj kritici i ukazivanju na lose stvari u drustvu zarad poboljsanja. Poskok ima za cilj da pokaze pricu o multi kulti drustvu kao Bosnjacki paravan za dominaciju, da pokaze kako nema traga toleranciji kod Bosnjaka i da je njihov jedini cilj satiranje Hrvata. Sve to zarad homonegizacije Hrvatsog narodnog korpusa. Ta prica se vodi geslom jedan narod jedna stranka i jasni je kome navodi vodu na mlin. U cijelu tu pricu se izvrsno uklapa neko iz Sarajeva koji ce da potvrdi tu tezu i da doda jos sta lose ako moze.
Iako u clanku ima i istine ista se iznosi u jednim veoma gnjevnom stanju prozetom licnim interesima sa rdavim ciljem i za jos rdavijeg poslodavca bez uzimanja u obzir u jednog drugog i drugacijeg Sarajeva koje je dominantno nad ovim opisanim i bez ostavljanja i mogucnosti da nismo svi isti.
Zbog svega navedenog moze se doci do zakljucka da je autor napisao tekst koji je bezznacajniji i od njega samog sto nije lagano i da ga samo glupost likova u Saffu cini koliko toliko poznatim
- Kikibombona
#445 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Imas Bato kamaru Sarajlija koje imaju krivu predodzbu o raspolozenju Bosanaca prema glavnom gradu. Nije prvi put da cujem kako je Sarajevo 'san snova' za Bosance. Pitam se onda, kako jos nikada nisam cuo da neko zeli preseliti u Sarajevo!? A gotovo svakodnevno slusam kako se ljudi zele docepati Evrope i Amerike!? I bas niko da sanja o Sarajevu!? A nisam vuk samotnjak, poznajem pun qrac raje. Iz ovoga izuzimam studente. Studente prvenstveno zanima obrazovanje a ne sam grad kao mjesto gdje bi volio zivjeti. Ima i kod nas studenata iz Zavidovica, Tesnja i drugih gradova. Cuo sam nebrojeno puta nasu raju koja govori kako je Zenica za njih Cikago i slicne budalastine._BataZiv_0809 wrote: Nije dezurni umisljen, jer kako ce biti kad nije iz Sarajeva. I njegova prica je stara vise od 5 godina. Vecini je san bilo Sarajevo, kad smo za EU imali strogi vizni rezim i nije se bilo ovako lako ispaliti kao danas. Tad je Sarajevo uz posao na drzavnoj sisi bio neki vrh koji se mogao ostvariti.
-
kolegione
#446 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Lako je nama srat po Sarajevu kad smo bbosnjeeKikibombona wrote:Imas Bato kamaru Sarajlija koje imaju krivu predodzbu o raspolozenju Bosanaca prema glavnom gradu. Nije prvi put da cujem kako je Sarajevo 'san snova' za Bosance. Pitam se onda, kako jos nikada nisam cuo da neko zeli preseliti u Sarajevo!? A gotovo svakodnevno slusam kako se ljudi zele docepati Evrope i Amerike!? I bas niko da sanja o Sarajevu!? A nisam vuk samotnjak, poznajem pun qrac raje. Iz ovoga izuzimam studente. Studente prvenstveno zanima obrazovanje a ne sam grad kao mjesto gdje bi volio zivjeti. Ima i kod nas studenata iz Zavidovica, Tesnja i drugih gradova. Cuo sam nebrojeno puta nasu raju koja govori kako je Zenica za njih Cikago i slicne budalastine._BataZiv_0809 wrote: Nije dezurni umisljen, jer kako ce biti kad nije iz Sarajeva. I njegova prica je stara vise od 5 godina. Vecini je san bilo Sarajevo, kad smo za EU imali strogi vizni rezim i nije se bilo ovako lako ispaliti kao danas. Tad je Sarajevo uz posao na drzavnoj sisi bio neki vrh koji se mogao ostvariti.Mene to strasno iritira, nadmenost bez ikakvog pokrica.
- dust in the wind
#447 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
možemo mi srati po cijeloj državikolegione wrote:Lako je nama srat po Sarajevu kad smo bbosnjeeKikibombona wrote:Imas Bato kamaru Sarajlija koje imaju krivu predodzbu o raspolozenju Bosanaca prema glavnom gradu. Nije prvi put da cujem kako je Sarajevo 'san snova' za Bosance. Pitam se onda, kako jos nikada nisam cuo da neko zeli preseliti u Sarajevo!? A gotovo svakodnevno slusam kako se ljudi zele docepati Evrope i Amerike!? I bas niko da sanja o Sarajevu!? A nisam vuk samotnjak, poznajem pun qrac raje. Iz ovoga izuzimam studente. Studente prvenstveno zanima obrazovanje a ne sam grad kao mjesto gdje bi volio zivjeti. Ima i kod nas studenata iz Zavidovica, Tesnja i drugih gradova. Cuo sam nebrojeno puta nasu raju koja govori kako je Zenica za njih Cikago i slicne budalastine._BataZiv_0809 wrote: Nije dezurni umisljen, jer kako ce biti kad nije iz Sarajeva. I njegova prica je stara vise od 5 godina. Vecini je san bilo Sarajevo, kad smo za EU imali strogi vizni rezim i nije se bilo ovako lako ispaliti kao danas. Tad je Sarajevo uz posao na drzavnoj sisi bio neki vrh koji se mogao ostvariti.Mene to strasno iritira, nadmenost bez ikakvog pokrica.
hshahahaahhaa
- Altsa
#448 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
iz koje si ti zenice...puno sarajevo zaposlenih zenicana kojima ne pada na pamet da se vrate u svoj rodni grad...zaposlili se kupili stanove ali im dalje mrske sarajlice...u posljednje vrijeme je trend vozarenja od kada je autoput u funkciji...poslije posla zviz u zenicu.Kikibombona wrote:Koji svi?dezurni_ucenik wrote:
1.5 miliona?
Poznajem kamaru raje iz Zenice koja je imala mogucnost al nije otisla studirati u Sarajevo. Tek mali broj je otisao.
Isto tako, mali broj mojih sugradjana radi u Sarajevu. Moj kum je godinu dana radio u Sarajevu jer u Zenici nije imao posao. 'Plakao' je kao godina dok se nije konacno vratio u ZE. Jos najmanje 10ak prijatelja i poznanika je jedva cekalo da nadje posao kuci i vrati se. Sada u Sarajevu imam 5-6 prijatelja i poznanika. Sutra bi se dvojica vratila da nadju posao u ZE.
Da ostanem bez posla u ZE, naravno da bih radio u Sarajevu ako bi se otvorila prilika. Isto tako bih trazio posao u ZE da se sto prije vrnem nazad. Ta prica o Sarajevu kao 'velikom snu' za Bosance je obicno sranje. Mozda tako razmisljaju ljudi u Zavidovicima, Varesu, Maglaju ili sta znam... U Zenici, vjerujem Mostaru i Tuzli, sasvim sigurno ne.
Isto tako bi bilo sranje reci da Tesanjci, Kakanjci i drugi 'sanjaju' o Zenici.![]()
Ja sanjam o Becu i Briselu, al ni u najludjim snovima ne sanjam o Sarajevu. Svaka cast Sarajevu, bolji je grad od moga grada, volim ga i postujem kao glavni grad drzavi. Cesto sam gost u Sarajevu. Medjutim, razlika je premala da bih ostavljao ovo sto imam ovdje za minimalno bolji i ljepsi sarajevski zivot.
Last edited by Altsa on 27/08/2015 14:23, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#449 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Okej, da preformulisem-prica je aktuelna, ali je izgubila na intenzitetu u odnosu na period od prije 5-6 godina.dezurni_ucenik wrote:
A sto se tice tog licemjerstva, ima i toga, ali masa ljudi idu motivisani (i) odlaskom od roditeljske kontrole. Pritom je za veliki broj ljudi Sarajevo najlogicniji izbor.
Sto se tice mrznje koju propagiraju pojedini, nepotrebna je kao i svaka, ali po tim stavovima mozes skontati s kim imas posla.
- dust in the wind
#450 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
ja sam iz te, kako ti pokusavas da ruzno natuknes, Zenice. U Sa sam 10 godina. ovdje sam se navikla. uskoro ce doci dan kada cu duze ovdje biti nego u rodnom gradu. za rodni gard me sem porodice ne veze nista. ostat cu ovdje, ovdje cu porodicu imati. I volim Sarajevo. jer su mi ovdje najbolje godine bile. Zenicu volim jer sam tamo djetinjstvo provela. Ali tvoj post pokazuje malograđanštinu koju nemaju Sarajlije sa kojim ja komuniciram. A za jednog takvog, drzgačijeg od tebe ću se i udatiAltsa wrote:iz koje si ti zenice...puno sarajevo zaposlenih zenicana kojima ne pada na pamet da se vrate u svoj rodni grad...zaposlili se kupili stanove ali im dalje mrske sarajlice.Kikibombona wrote:Koji svi?dezurni_ucenik wrote:
1.5 miliona?
Isto tako bi bilo sranje reci da Tesanjci, Kakanjci i drugi 'sanjaju' o Zenici.![]()