Opetja033 wrote:Kareem Abdul wrote:GeeTnT wrote:BiH se sistematski unistava od rata i na tom unistenju Srbija preko entiteta to radi vec 25 godina i ZASTAVA (boja i oblik) nemaju nikakve veze sa ciljem koji su sebi zacrtali. Hrvatska to takodje radi ali u nesto manjem intenzitetu.... Djeca reprezentacije BiH koja dolaze iz tih krajeva su zadale zestok udarac planskom rusenju (otud i kmecanje sRajka Vasica) i zbog toga se ovoliko raspravlja o njima, zastavi....itd
Ne bi me zacudilo da Njegosa ili Nikolu....ili Lazara ovih dana neko izlema zbog doprinosa koji su ucinili na promociji BiH sporta, kao sto me ne iznenadjuje docek koji je izostao za te momke u entitetu.
A zašto bi se pravio doček za osvajanje kadetskog prvenstva u košarci?
Hrvatska je to već tri puta osvojila pa tamo nije bilo nikakvih slavlja. Zna se što se slavi, a to su seniorski uspjesi, olimpijske medalje, grand-slam turniri itd....
Srbija je to osvojila 5 puta. Pričamo o Euru za kadete.
Ljude jednostavno za to boli kurac.
Kakvu su to oni promociju napravili osim u vašim glavama?
To da je BiH osvojila U-16 prvenstvo je prenijelo par okolinih medija poput indexa i to je više manje to, a euforija koja je nastala samo pokazuje koliko je BiH očajna za sportskim uspjesima.
Pratio sam i U17 SP u fudbalu i U21 EP u fudbalu. Srbi osvojili
U17 SP u fudbalu pa je bilo slavlje i docek, Svedjani organizovali docek svojima jer su postali prvaci.
Zato ne pricaj gluposti. Ali naravno tebi je, uvijek bilo, najdraze da nadjes nesto radi cega ces se popisati na BiH - pa ma kakvu glupost ili laz izvalio.
Radi se o tome da je "underdog" osvojio zlato. U sva tri slucaja koje sam pomenuo.
U-20. Juniori, a ne kadeti. Futbal. Daleko praćeniji sport od košarke.
Prvenstvo je bilo dosta dobro praćeno tako da je većina svjestskih medija to prenijela.
I puno je veća lova u pitanju, prestiž itd. A opet je u jednom Beogradu bilo manje ljudi na dočeku nego u Sarajevu.
Ja osobno više volim košarku ali prizajem da je nogomet u svemu masovniji jer se realno od košarke na svjetskom nivou prati samo NBA i Olimpijske igre.
Seniorska europska i svjetska prvenstva se igraju pred polu-praznim dvoranama. Pa kad dođu i Nowitzki, Parker, Batum, Deng i ostala poznata NBA ekipa, dvorane su i dalje poluprazne.
Uspoređivat jedno i drugo je idiotski.