Vjerovatno nisi procitao moj sljedeci post,gdje sam rekao da vjerovatno ima nekoliko razloga zasto Mercedes uzima motore npr od Renaulta. Medju njima sigurno nije da Mercedes ne zna napraviti takav motor.Seawolf wrote:Ne znam za ostale nabrojane, ali mogu ti odgovoriti da je za Mercedes-Benz osnovni razlog kupovine četvorocilindričnih dizel motora od Renault-a, taj da Mercedesove fabrike u kojima se proizvode četvorocilindrični dizel motori (a ima ih dvije, jedna u Untertürkheim-u i druga u Kölleda-i), nemaju kapacitete da proizvedu dovoljan broj takvih motora za sva vozila koje proda Mercedes-Benz.mali_milojica wrote:...kad je toliko DE autoindustrija jaka,koliko FR ili IT auta koristi njihove motore? Mozda sam negdje propustio,mozda i ima. Znam da bavarci koriste Francuski Prince motor,Mercedes koristi Renault motor. Opel koristi Fiat JTD motore,Ford Peugeotov. Ima li neke tehnologije da je otisla u drugom smjeru? Tolika tehnoloska nadmoc,a posudjuju od drugih.
Četvorocilindrični dizel Mercedes-Benz, a postoji samo jedan osnovni tip OM 651 (u pet različitih varijanti najveće snage) se pored modela putničkih vozila Mercedes-Benz ugrađuje i u teretna vozila Vito i Sprinter, i jednostavno ih se ne može proizvesti dovoljno. Zbog toga se od Renault-a kupuju četvorocilindrični dizeli manjih snaga (90 do 136 KS), u dva različita tipa.
Situacija će se promijeniti nabolje za Mercedes, slijedeće godine uvođenjem novog četvorocilindričnog dizela OM 654, kojeg će biti lakše proizvoditi i koji će imati mnogo zajedničkih dijelova sa novim šestocilindrašem OM 656.
Da ne odem skroz off-topic, da odgovorim i postavljaču teme: na njegovom bih mjestu uzeo Audi A3 Sportback (ne Limousine), mada bi za te novce moj izbor ipak bio Seat Leon ST 2.0 TDI, ako se može uklopiti sa DSG mjenjačem.
Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#426 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
- Bakir1
#427 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Evo ja se vratio ziv cak su me neki vozaci njemackih limuzina pitali putem da li mi treba pomoc a ja sam samo preventive radi i madnerove konstatacije hladio auto svakog 63 kilometra, bilo kako bilo sada mi je na satu 34000 kilometara iz auta nista ne curi poluosovine cvrsto drze jos cemo je pred more pritegnuti cijelu kilo kljucem zlu ne trebalo.
Nije ni ta Tuzla tako daleko a imati kiju znaci uzivati u krajoliku i cuvati novcanik od prekrsaja vezanih za prekoracenje brzine
Nije ni ta Tuzla tako daleko a imati kiju znaci uzivati u krajoliku i cuvati novcanik od prekrsaja vezanih za prekoracenje brzine
- Ned071
#428 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Kakav si ti pakash 
- Bakir1
#429 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Osjecam se analno
Salu na stranu sa kijom i ogranicenja imaju smisla
- Ned071
#430 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Tako je to kad vozis egzoticno...
- basicm
#431 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Jaoooo temeeee!!!
-
direstraits0078
#432 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Šuti, čuće golfiista, pa si u problemu.Bakir1 wrote:Osjecam se analno![]()
- Bakir1
-
direstraits0078
#434 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Dobro gej, ali homo, druze Momo? 
- Bakir1
-
direstraits0078
#436 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Nije sve tako crno. Ima ponesto i bijelo.
- amar1994
#437 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
direstraits0078 wrote:
Nije sve tako crno. Ima ponesto i bijelo.Kao npr. dim iz auspuha kod zagrijanog motora.
-
direstraits0078
#438 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Malo ulja trosi, nista strasno.
Litar svakih 400 kilometara.
Litar svakih 400 kilometara.
- Bakir1
#439 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
khm
http://www.diagnostic-world.com/pages/8 ... 244084.cfm
pa kaze:
pa kaze:
P.S - 1 week later I went and bought a Renault Clio 172 for £1600, the car is immaculate, drives perfectly, and has bags more power.
-
direstraits0078
#440 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Bakir1 wrote:khm
pa kaze:P.S - 1 week later I went and bought a Renault Clio 172 for £1600, the car is immaculate, drives perfectly, and has bags more power.
Ma nista strasno, malo diff prn'o u shishu...
I strasni VVT zeza. Ali sta ima veze, ponistis gresku i opet isto nakon 100 km ili tako nesto. Ali to je samo lampica, sta smeta. Da se sticker nalijepiti preko.
I malo se lanac istegao. Jutarnja fiskultura, istezanje, sta ima veze. I ja svako jutro radim istezanje. Slicno i na vauvau s lancem, malkice se istegne, sta sad.
I nema veze sto radi kao dizel, ipak je to samo 4 cilindra, nije mirno kao sestak, ili V12. To tako treba, vjerovatno.
I malo smrducne ulje unutra, ali sta ima veze, to je onaj osjecaj da se vozis u pravom automobilu, kad ulje zamirise... Kao friteza.
I malo treska i gasi se u leru, ali sta sad to ima veze... Ako ne mozes istrpiti malo treskanja, ne trebas ni voziti beNveja...
Bitni su propeleri na haubi, maca, sto ce reci, auto leti, ocam.
-
Pirija
#441 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
jooooooooooooooooj sto ne mogu na rende kora et klio bolje auto nego trica bmw 
intelektualac jos predi performanse clia rs sa 318i
pa sto ne uze 335i pa onda poredi jbtsv
- golfiista
#442 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
`ta će BMW... Clio je to. JArane kad Francuz napravi koLa, to nema dalje, tako udoban, hebo brod kako ljulja, pa taj svemirski dizajn VAu, a tek kvalitet, posebno te plastike, možeš je reciklirati 100 puta ništa joj, Jopet može u Clia. Mislim stavarno kako se čovjek razrahatio čim je prodao Bavarsko govno, a kupio Francuski brod.Pirija wrote:jooooooooooooooooj sto ne mogu na rende kora et klio bolje auto nego trica bmw
- madner
#443 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Pa naletio na superioran primjerak bavarske tehnologije.
Sampion pohvalio Insigniu, gotovo je, treba prodati dok se jos moze.
Sampion pohvalio Insigniu, gotovo je, treba prodati dok se jos moze.
-
Seawolf
#444 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ma u redu je Insignia, samo predugačka, pravo.
484 cm dužine na međuosovinskom razmaku od 273,7 cm. Preko 43% dužine auta je u prevjesima. Neskladno.
484 cm dužine na međuosovinskom razmaku od 273,7 cm. Preko 43% dužine auta je u prevjesima. Neskladno.
-
Pirija
#445 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
golfiista wrote:`ta će BMW... Clio je to. JArane kad Francuz napravi koLa, to nema dalje, tako udoban, hebo brod kako ljulja, pa taj svemirski dizajn VAu, a tek kvalitet, posebno te plastike, možeš je reciklirati 100 puta ništa joj, Jopet može u Clia. Mislim stavarno kako se čovjek razrahatio čim je prodao Bavarsko govno, a kupio Francuski brod.Pirija wrote:jooooooooooooooooj sto ne mogu na rende kora et klio bolje auto nego trica bmw
Clio RS je stvarno brz auto, jest da je plastikaner al na cesti je ko metak, trebao bi ti bar 330 BMW da ga stignes...
- madner
#446 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ovo je prva kritika vanjskog izgleda
Ima dva plusa
a) Sigurnost
b) vise tezine na pogonskoj osovini.
Ima dva plusa
a) Sigurnost
b) vise tezine na pogonskoj osovini.
-
citroen xm
#447 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Volim kada posle nekih stvari ljudi spuste loptu.golfiista wrote: Vadi kospe, vadi kospe...
Drug moj, sto se Golfiste tice ti u svom citroenu mozes poletjeti i opet me neces impresionirati. Vidi samo jedan detalj. Taj C5 sa multimedijom. Prvo sto se na suncu nista ne vidi, drugo sam format ekrana kockast znaci fuj, trece rezolucija prikaza 20 pixela, cetvrto, onaj kolutic kojim biras opcije je toliko lagan da ti treba pravo mirna ruka da odaberes sto zelis, u suprotnom je to nemoguca misija, leti ko onaj diresratis seronja sa kite na kitu. E sad na prvu je ok, ali na svaku sledecu....pih...
No tvoj izbor i ja ga postujem. Uzivaj i mnogo kilometara da te sluzi. Ja znam za bolje, hocu i mogu bolje i kraj price.
Tako i Ado, mozda malo pretjeruje objasnjavajuci pojedinim jebivjetrima sta i kako, ali generalno, treba da kupi sebi auto kakvo hoce bez da ubkedjuje sebe ili nekog kako je to pravi i jedini ispravan izbor, jer vjerovatno i nije, ali je njegov, sto mnogi ovdje nisu u prilici imati i izabrati za sebe.
Pazi, moj izbor niti je taj C5, niti BMW. Moj izbor je ovo iz mog nadimka. V6 benzinski motor, DIRAVI volan, ful oprema... Eto ako ćemo o ćeifu.
To za displej i ostale pizdarije nikada nisam ni potvrdio niti porekao. Nikada nisam ni rekao da je taj C5 savršen i da nema mane, ali....
Reagovao sam druškane na neke tvoje konstatacije. Konstatacija da je sve sem njemačke četvorke krš je teška glupost. Konstatacija da ne francuzi ne mogu dočekati 16 godina je još veća glupost koju ne treba ja da ti opovrgnem, na nju ti reaguju ulice koje su pune svakojakih francuskih auta.
I tako dalje, ne mogu svega da se sjetim, ali ima tu materijala. Ali ako je displej na autu jedini pokazatej njegovih vrlina i mana onda ga jebaji, gasi forum.
Ma ja sam ti jarane pećinski čovjek. Niti šta razumijem, a niti se vala snalazim u ovom novom vaktu.ado-šampion wrote: Trebas da se smijes sam sebi, jer nisi ni skonto to sto ti je ko biva smijesno. Ne kazem da si blizu penzije, nego razmisljas ko neki Titin pionir, koji su naviknuti poceti s jednom platom i penzionisati se s istom. Da ne razmisljas ne bi tako lupao. Ako je neko primio 15 dobrih plata, nakon 5 losih ne znaci da odmah moze ispuniti sve svoje snove kakvi god da su.Ne zivi se od have, valja i hljeba jesti.
![]()
Hocu ugadicu odmah Hudiny i uzeti kasko, jer mi se moze i mislim da to treba za jedno takvo auto. Ako necu skociti sa zgrade ako mi ga ukradu, ne znaci da ga mislim ostavljati otkljucanog. Jaka ti logika.![]()
Sve je to dobro, jbg ja se ne hvalim, a i da se hvalim pa sta, imam na to pravo. Evo ako @madner zaradjuje 4 hiljade zar to nije za pohvalu u drzavi u kojoj je prosjecna plata 800 KM.![]()
A vjeruj ja samo cekam da mi je kupiti to auto, samo da tebi i ostalim zacepim usta. Onda mi je toliko dobro da ga mogu gurnuti niz liticu.Kako da ne. A svi ste me prokontali nema sta, znate sve o meni. Nekidan lik na forumu pogodi koji broj patika nosim.
![]()
Nego da ti meni nisi malo ljubomoran, a? Osjetim neki ljubomorni ton u tom pisanju.
Ok, ugradićeš Hudiny i kasko osigurati. Šta ti rekoh? A mi svi inače tražimo najveći neboder u Sarajevu i skačemo sa vrha ako nam neko ukrade auto. Eno kažu da se na Alipašinom polju stvorila kolona, svi hoće na 18-ti sprat da nađu svoju skakaonicu jer auto mafija opet radi punom parom.
Jedva čekaš da kupiš auto da meni začepiš usta. E ako ti je to razlog da kupiš auto nemoj ga ni kupovati, da se ne trošiš džaba, evo ja ću ti pomoći tako što više neću pričati.
Ljubomoran? Na šta konkretno?
-
NediM17
#448 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Pa to su ti vozaci polovnog premiuma, zato ih i kupuju, da bi komsiluk bio zavidan zbog BMW znacke i da drugima "zacepljaju usta".
Samo, ja nemam problem sa takvima, ne dodiruje me to, i da mi dodje neko takav sa ponudom kljuc za kljuc za Suzukija recimo, nasmijao bih se i rekao mu da i dalje uziva u svom premiumu.
Samo, ja nemam problem sa takvima, ne dodiruje me to, i da mi dodje neko takav sa ponudom kljuc za kljuc za Suzukija recimo, nasmijao bih se i rekao mu da i dalje uziva u svom premiumu.
- ElRe
#449 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Fenomenalan auto na koji GER proizvodjaci jos nemaju odgovor. Generalno mislim, da GER proizvodjaci zanematuju segment crossovera.
- sema911s
#450 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ovo nije crosover,., vec babycarier..,ElRe wrote:
Fenomenalan auto na koji GER proizvodjaci jos nemaju odgovor. Generalno mislim, da GER proizvodjaci zanematuju segment crossovera.
A ti crosoveri joj dosadni Su vise Sa njima,.,
koja je svrha istim,., popet se na trotoar
A imas ljude Koji nevole Tu neku vrstu auta, drazi mu karavan nego mini kombi,
Ko sto ameri nevole mala auta, kod nas Su grand hitovi ljeta, Japan Kei auta Ali NE pale kod nas, karavani slabo idu u USA al zato suv, crosoveri ko halva