Ubistvo Blaža Kraljevića

Post Reply
das auto

#426 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

Fudo387 wrote:Bjezi bolan pm, kako ti ne dosadi po vazdan bacat bombe ovoj djeci...
Al haj sve, al kad procitah tamo na istoriji da ti je dedo bio na Normandiji...e jbg.
Bjezi... :lol:
dobro ga mezis meni onaj PM nikako mi ne lezi.
Last edited by das auto on 07/08/2015 05:00, edited 1 time in total.
das auto

#427 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

PM72 wrote:
Hafis wrote:Pila li ovaj Fudo drva s tom motorkom što je klepio na Kupresu ?
Mogu mu naći posla na Tromeđi da štogod zaradi za ove zime. Izgleda neki fin i merhametli čovjek
Ista se nalazi u muzeju odbrambeno -oslobodilačkog rata u Bugojnu.Kustos je Dževad Mlaćo.Uz Fudinu zarobljenu štilovku,tu je još par
titinih karabina,
dvije maršalove uniforme,par šmajsera i prepariran međed.
koja si ti olupina od coeka kada se mozes lizati HDZ ovcima
takodje moram reci da najlakse prepoznam SDA HDZ SDS bubnjara jer on TITA zove tiiiiito i veli titinih umjesto TITOVIH.
i ti mi pricas protiv Blaza i ustasa i sahare i HOS a a Druga Tita zoves tiiiito i tiitinih karabina
Da ti nije bilo Tita i partizana ne bi znao kako kruh izgleda.

koga si ti branio i oslobadjao ja ne znam . Nije bolan Bosna samo tvoja sarajevska carsija
kada kazes Tito, ustani.
Last edited by das auto on 07/08/2015 05:00, edited 1 time in total.
das auto

#428 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

Martinez_ wrote:
PM72 wrote:HOS-ovci su ustaše sa malo promjenjenom scenografijom.Ideja,pozdravi,deklaracije,"suživot" sa cvijećem :lol: su isti kao i programi Ante Pavelića.
Tačno ali zašto misliš da to fanovima Blaža smeta?

Oni ne vole na javno ustaštvo kao nepopularan termin, ali suštinski nisu protiv.

Osnovna postavka ustaške ideologije - Hrvatska država za katolike i muslimane do Drine, bez Srba - vrlo im je primamljiva.
ti zivis u nekom drugom svijetu.
ovo je potpuno netacno.
ne znam ko si i odakle si ali cu ti reci jednu stvar
nikad bih muslimani nisu pozeljeli ni sanjali ovo sto ti pises.
nikad ama bas nikad.
od svih naroda, ne u jugoslaviji, nego na cijelom svijetu, bosnjaci su najvise volili Srbe.
pusti tamo nekih par ustasa.
niko nije bio tako za jugu kao bosanci.
niko ih nije pitao kada se to pravilo ali su to voljeli iz dna duse.
hrvatskoj i srbiji je jugoslavija bila jedan projekt( iz nekoliko pokusaja) iz kojeg ce oni izaci veci.
naravno na racun bih.
Mene u ovom ratu su iznenadili Srbi. Hrvati ne.
Prvi su gori nego sto sam ja mislio a drugi su bolji nego sto sam ja mislio.
moje misljenje i moje iskustvo.
Paul F.

#429 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Paul F. »

emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#430 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by emillio estevez »

@das auto

?

Evo general pjeva ,ustani.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#431 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

NataliDizdar wrote: Kako obozavam ovu logiku - da smo ostali sa njima ne bi nas masakrirali. Ljudi jeste li normalni? Jel ne znate da zvucite kao maltretirana zena koja sebe krivi sto nije samo bila mirna i nije "isprovocirala" muza? :-)

Sama ova recenica je dovoljan dokaz zasto nikako nismo trebali ostati sa Srbima. Koja bolest.
Ne obozavas citanje sa razumijevanjem, to je ocigledno.
Itakoto

#432 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Itakoto »

_BataZiv_0809 wrote:
NataliDizdar wrote: Kako obozavam ovu logiku - da smo ostali sa njima ne bi nas masakrirali. Ljudi jeste li normalni? Jel ne znate da zvucite kao maltretirana zena koja sebe krivi sto nije samo bila mirna i nije "isprovocirala" muza? :-)

Sama ova recenica je dovoljan dokaz zasto nikako nismo trebali ostati sa Srbima. Koja bolest.
Ne obozavas citanje sa razumijevanjem, to je ocigledno.
Pojasni joj/nam da razumije(mo).
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#433 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

Itakoto wrote:
Pojasni joj/nam da razumije(mo).
Dovoljno je preskrolati na prethodnih nekoliko stranica i procitati moj inicijalni post o tome. Ali evo imas srece raspolozen sam jutros nakon dobrog seksa sinoc :evil: :lol: pa mi nije mrsko:

To je izbor izmedju dvije greske, ali treceg puta nije bilo. Dakle oba puta su pogubna po ovu drzavu i najbrojniji joj narod. S tim da je izbor za ostanak u Jugoslaviji mogao kupiti vrijeme i sacuvati ljudske zivote. Kazem mogao, ne tvrdim da bi tako bilo. Jer koliko se sjecam na Sandzaku, gdje je muslimanska vecina, nije bilo veceg puškaranja.
BHCluster

#434 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by BHCluster »

Image
mudrac2

#435 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by mudrac2 »

BHCluster wrote:Image
ovo tvoj neki pajdo?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#436 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by mali_milojica »

PM72 wrote:HOS-ovci su ustaše sa malo promjenjenom scenografijom.Ideja,pozdravi,deklaracije,"suživot" sa cvijećem :lol: su isti kao i programi Ante Pavelića.

Blaž Kraljević je bio australski ustaša i ekstrem koji je trebao upasti u Jugoslaviju 1972 sa onom poznatom grupom ustaša.Za mene - to je sve trebalo pobiti do jednog.Bez razlike bio on ravnogorac ili vojvoda Đujić u Americi ili pripadnici HOP-a po zapadu,USA i Australiji.To su ostaci sluga okupatora i domaći izdajnici.

To što je Blažu bila žena Džemila meni ništa ne znači.I Simi Zariću se žena zvala Fatima a on osuđen za ratne zločine protiv Bošnjaka.Hosovci su u ratu podržali Alijinu "stranu" samo u kontru hercegovačkom HVO-u jer nisu htjeli pod njihovu komandu.

P.S.Znači ona priča o 1100 poginulih Bošnjaka za odbranu Hrvatske je "prošla".Deset ili sto puta izgovorena laž postaje istina.Stara mudrost.Ko biva,ti provjeravaj ako ne vjeruješ,spiska nema niti imena na spomeniku a ionako će za par dana ta tema u zapećak.
Image
Spomen obiljezje u ZG gdje je na 22 (nisam 100% siguran) crne granitne ploce uklesana imena 1100 Bosnjaka poginulih u Domovinskom ratu.
zenit dozic

#437 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by zenit dozic »

Paul F. wrote:
Allah ga nagradio :D

I da mi genrerali Anto i Blaž ne budu draži od kamenjaraca puška, bobana kao i sranje i njegovih agresora :run:

A čim ga ovi ADZ-ovci kude onda sam još više u ubjeđenju da je bio prava raja :mrgreen: i opcija za nas Image
Leons

#438 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Leons »

zenit dozic wrote:

I da mi genrerali Anto i Blaž ne budu draži od kamenjaraca puška, bobana kao i sranje i njegovih agresora :run:

A čim ga ovi ADZ-ovci kude onda sam još više u ubjeđenju da je bio prava raja :mrgreen: i opcija za nas Image
Tako je ! Sad pravac taj kamenjar pa i ti zapjevaj koju sevdalinku sa svojim Ujama. :D
Gojeni H

#439 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Gojeni H »

_BataZiv_0809 wrote:
Paul F. wrote: Da, težak izbor. Da su nas srbi zajebali onda bi baš donji bili. Ne treba tu zaboraviti ni vanjski faktor. Rusija-Zapad.
Da smo ostali sa Srbima, bili bismo pod sankcijama, opet bi profiteri opuhali sve, ali eto mozda ne bi silni narod izginuo i bio protjeran. Pojma nemam. Oba su izbora teska...
Da smo ostali sa Srbima, danas bi nas bilo 10 puta vise u Hagu. Ne bi bili dostojni bosnjackog imena, a tesko bismo se mogli zvati muslimanima.
Ratovati po Vukovaru i Zadru na strani agresora je zlo.
Dovoljno je to sto su djeca koja su se zatekla u JNA to morala raditi.
Gojeni H

#440 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Gojeni H »

Paul F. wrote:
Prkacin nije bas omiljena licnost u Slavonskom Brodu. A i Hercegovci ga krive da je zavalio dobar broj hercegovackih HOS-ovaca koji su izginuli u Posavini.
Gojeni H

#441 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Gojeni H »

Blaz Kraljevic je pripadao ustaskoj emigraciji i to je istina.
Medjutim, u trenutku u kojem je komandovao jedinicama HOS-a, bio je saveznik. A, u trenutku kada pada skoro cijela Istocna Bosna, savezniku se ne gleda u zube, niti u statut stranke kojoj pripada.
Sam HOS nikada nije predstavljao znacajnu vojnu formaciju ni u Hrvatskoj ni BiH.
Osim hercegovackog HOS-a, u vecini drugih jedinica, barem iz mog iskustva, vecinu su cinili Bosnjaci.
Sastav je bio sarolik; od obicnih sitnih kriminalaca i kokosara, do rijetko dobrih boraca.

Hrvatska politika prema BiH je imala nekoliko krupnih smjena vodecih ljudi u HDZ-u BiH. Davorin Perinovic, prvi predsjednik HDZ-a BiH, je naprasno, bez vece pompe smijenjen, a postavljen Stjepan Kljujic, jos prije agresije na BiH. Nakon sto se vidjelo da Kljujic nece igrati onako kako kazu babe iz Hercegovine i on je smijenjen, a na njegovo mjesto dolazi Mate Boban.

Hrvtaska politika se nazivala "pragmaticnom" u pristupu prema odbrani BiH. Ova "pragmaticnost" se iskazivala na nacin da se ne vrijedi boriti za vec izgubljene ili tesko odbranjive teritorije.
HDZ BiH je cijelo vrijeme bila ispostava hrvatskog.
Kraljevic nije pristao na Tudjmanovu "pragmaticnost" i zato je poginuo.
Hrvatima se prodala prica da je, bez obzira na to sto se radilo o zlocinu, ubistvo Kraljevica bila dobra stvar jer se toboze sprijecio unutar-hrvatski sukob.
Kao sto vidimo, ovu pricu puse mnogi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#442 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

Gojeni H wrote:
Da smo ostali sa Srbima, danas bi nas bilo 10 puta vise u Hagu. Ne bi bili dostojni bosnjackog imena, a tesko bismo se mogli zvati muslimanima.
Ratovati po Vukovaru i Zadru na strani agresora je zlo.
Dovoljno je to sto su djeca koja su se zatekla u JNA to morala raditi.
Vrlo vjerovatno.
zenit dozic

#443 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by zenit dozic »

Leons wrote:
zenit dozic wrote:

Tako je ! Sad pravac taj kamenjar pa i ti zapjevaj koju sevdalinku sa svojim Ujama. :D
Pati :D
zenit dozic

#444 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by zenit dozic »

Gojeni H wrote:
Paul F. wrote:
Prkacin nije bas omiljena licnost u Slavonskom Brodu. A i Hercegovci ga krive da je zavalio dobar broj hercegovackih HOS-ovaca koji su izginuli u Posavini.
Pa kako će biti omiljen kod ADZ- ovaca secesionista i agresora, da je omiljen onda bi i on bio u UZP, zato i govorim kad ga ovi ne vole mora da je bio :thumbup:
Leons

#445 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Leons »

zenit dozic wrote:
Što bi ja patio?

Mi smo se vama najebali nanine nane i ostavili vas da kmečite o nekakvim fantomskim tvorevinama a krajnji domet vašeg političkog djelovanja vam je šaranje svastika i -U- po dječjim igralištima i grobljima.
zenit dozic

#446 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by zenit dozic »

Gojeni H wrote:Blaz Kraljevic je pripadao ustaskoj emigraciji i to je istina.
Medjutim, u trenutku u kojem je komandovao jedinicama HOS-a, bio je saveznik. A, u trenutku kada pada skoro cijela Istocna Bosna, savezniku se ne gleda u zube, niti u statut stranke kojoj pripada.
Sam HOS nikada nije predstavljao znacajnu vojnu formaciju ni u Hrvatskoj ni BiH.
Osim hercegovackog HOS-a, u vecini drugih jedinica, barem iz mog iskustva, vecinu su cinili Bosnjaci.
Sastav je bio sarolik; od obicnih sitnih kriminalaca i kokosara, do rijetko dobrih boraca.

Hrvatska politika prema BiH je imala nekoliko krupnih smjena vodecih ljudi u HDZ-u BiH. Davorin Perinovic, prvi predsjednik HDZ-a BiH, je naprasno, bez vece pompe smijenjen, a postavljen Stjepan Kljujic, jos prije agresije na BiH. Nakon sto se vidjelo da Kljujic nece igrati onako kako kazu babe iz Hercegovine i on je smijenjen, a na njegovo mjesto dolazi Mate Boban.

Hrvtaska politika se nazivala "pragmaticnom" u pristupu prema odbrani BiH. Ova "pragmaticnost" se iskazivala na nacin da se ne vrijedi boriti za vec izgubljene ili tesko odbranjive teritorije.
HDZ BiH je cijelo vrijeme bila ispostava hrvatskog.
Kraljevic nije pristao na Tudjmanovu "pragmaticnost" i zato je poginuo.
Hrvatima se prodala prica da je, bez obzira na to sto se radilo o zlocinu, ubistvo Kraljevica bila dobra stvar jer se toboze sprijecio unutar-hrvatski sukob.
Kao sto vidimo, ovu pricu puse mnogi.
Prijatelju nikakva pragmatičnost nego unaprijed dogovoreno stanje stvari na terenu između njih i četnika, a tu igru nije htjeo igrati HOS.
Mi vama Posavinu i Jajce vi nama Stolac i Mostar itd itd. A muslimani u koncentracione logore. I onda se neko nađe pametovat HOS i HVO i klika isti :run:
zenit dozic

#447 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by zenit dozic »

Leons wrote:
zenit dozic wrote:
Što bi ja patio?

Mi smo se vama najebali nanine nane i ostavili vas da kmečite o nekakvim fantomskim tvorevinama a krajnji domet vašeg političkog djelovanja vam je šaranje svastika i -U- po dječjim igralištima i grobljima.
Prijaviću ti ovaj post, ne možeš me argumentima pobjediti pa si počeo psovati, ako si taki jebač ostavi podatke na pp
Paul F.

#448 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Paul F. »

Ovde Prkačin govori o odlasku u Posavinu uprkos stavu Gojka Šuška. Od 42.40.
Leons

#449 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Leons »

zenit dozic wrote:
Prijaviću ti ovaj post, ne možeš me argumentima pobjediti pa si počeo psovati, ako si taki jebač ostavi podatke na pp
Ne psujem tebi, to je onako... figurativno o politici i dešavanjima devedesetih.. izvinjavam se ako sam te uvrijedio nadam se da ćeš se osvijestiti i prestati slaviti naciste i poklonike ideologije smrti kao i sav normalan i civilizovan svijet.
zenit dozic

#450 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by zenit dozic »

Leons wrote:
zenit dozic wrote:
Ne psujem tebi, to je onako... figurativno o politici i dešavanjima devedesetih.. izvinjavam se ako sam te uvrijedio nadam se da ćeš se osvijestiti i prestati slaviti naciste i poklonike ideologije smrti kao i sav normalan i civilizovan svijet.
Lahko je vama palamuditi nisi ti bio u Mostaru kad su HVO i HV širili bratstvo i jedinstvo, a mi imamo opciju ili nož ili Neretva, a HOS je bio upravo protiv te politike i ti ćeš meni sad govoriti da su svi isti, dođi u Mostar pa to govori pa ćeš viditi kako će narod reagovati, sigurno ćeš misliti kako smo svi fašisti za razliku od proevropskih sugrađana sa zapada :thumbup:
Post Reply