Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post Reply
NataliDizdar

#426 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by NataliDizdar »

prog321 wrote:Ovaj Apox je salonac 100/100.
Njemu zao sto je BiH proglasila nezavisnost ? Klasican trip salonarus universitatis. :-D
Nije Srbin, niti Srbi ni Bošnjaci ne kažu milijun :D Ima svoje mišljenje koje mora pokrivati iza bošnjačkog vela sto zbog toga da argumenti dobiju na težini sto zbog toga da zna da ce forumasi i moderacija reagirati negativnije i obrambenije na njegove postove ako znaju da ih pišu Hrvat.
radostan dan

#427 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by radostan dan »

KvaziExpert wrote:
to unosiš neslogu, da budeš na konju, ha? :D

zezam se, naravno, nemam pojma, ja klikn'o na konstruktivan :D komentar, a ne na komentatora, nisam ga upratio ranije :run:
a cilj broj jedan je bio da tema ode u Your posts, da pratim dalje :D
dobro...
pod a) da se vratiš pod okrilje i maticu svoju...pomoći će ti renta (o t-urskoj hrvatskoj) -
Renta » 27/04/2011 11:57

Taj dio nije bio pod hrvatskom KONTROLOM, svašta! To je bio sastavni dio teritorija hrvatske države koji je okupiran od strane Turske. I sjecajem povijenih okolnosti, odnosno snaga u regiji nikad nije vraćen trajno u sastav hrvatske države kojoj povijesno pripada...jasno ako ne želimo priznati osvajanja silom i mačem u to vrijeme kao što ne želimo priznati osvajanja nekih novih osvajača u zadnjem ratu u BiH npr. stvaranje tzv. republike srpske. Mislim da kriteriji ili aršini trebaju biti jednaki!
i ideološki, da ne kažem vjerski da se otrijezniš, pomoći će ti renta, pod b) -
Renta » 30/08/2012 13:02

Hrvati dobro znaju čija je Katarina Kosača Kotromanić kao i svi bosanski vladari koj su svi redom hrvatskih imena i prezimena. Ona je prije hrvatska a onda i bošnjačka kraljica iz jednostavnog razloga jer se radi o jednom narodu istog genetskog porijeka ali sa dvije različite vjere, ma koliko si neki ne žele to priznati. Da nije bilo turaka danas bi bili jedno. Kroz cijelu povijest sjećanje na nju sačuvali su i slave je koliko mi se čini samo hrvati.
Zašto to ne rade i današnji bošnjaci neka se sami pitaju i nađu sami odgovor.
No, današnji bošnjaci imaju problem identiteta i kako mi se čini u kontradikciji su sami sa sobom. Naime, s jedne strane mnogi bi se vratili svojim korijenima srednjovjekovne bosne a s druge strane uvelike su povezani sa Turskom kulturom, islamskom vjerom, u glavama i srcima draži je istok nego zapad i slično... E pa, nažalost, bojim se da jedno isključuje drugo, ne možete biti i ovo i ono! Jer, Katarina Kotromanić kao i drugi bosanski vladari najvećeg neprijatelja su imali upravo u Turcima i Turskoj koji su im na kraju i uništili državu i dobar dio stanovništva što pobili, što protjerali što islamizirali uz to i oteli te islamizirali djecu Katarine Kosače Kotromanić! Zločin nad zločinima!

Dakle, danas (ili kad god žele i budu spremni) bi se bošnjaci/muslimani trebali odlučiti što su i tko su i koji su im korijeni. To sigurno nisu niti turska niti islam.
Leons

#428 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Leons »

Cvijece su im ovi tamo asimilirani i potomci handsharovaca. Generalno u narodu vecina ne mirise Hrvate. O Hercegovcima bolje da ne pricam.
Mister Yes

#429 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Mister Yes »

Image

Nemoj da mi plaćeš na kućnome pragu, da mi vrata ne povuku vlagu :twisted:
prog321

#430 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by prog321 »

NataliDizdar wrote:
Njemu zao sto je BiH proglasila nezavisnost ? Klasican trip salonarus universitatis. :-D
Nije Srbin, niti Srbi ni Bošnjaci ne kažu milijun :D Ima svoje mišljenje koje mora pokrivati iza bošnjačkog vela sto zbog toga da argumenti dobiju na težini sto zbog toga da zna da ce forumasi i moderacija reagirati negativnije i obrambenije na njegove postove ako znaju da ih pišu Hrvat.

Ja nekad napisem milijun. Nekad kazem i 'belo, sneg i slicne ekavice', zavisno koju spiku da docaram.
Njegov tekst ima dah salonca u svakoj rijeci. Trudi se previse za nekoga ko ne bi trebao imati agendu.
prog321

#431 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by prog321 »

PM72 wrote:[

Nisi ga dobro razumio a čovjek je u pravu!

Mi smo krenuli u rat kao bez one stvari u svatove.Nismo imali niti jedan jedini tenk ili top a htjeli smo državu protiv koje je trećina stanovnika naoružana do zuba.Imali su MIG-ove a mi nismo imali čime ni komarce zaprašiti.Oni imali nekoliko stotina tenkova a mi ni oklopni tamić.Dakle,samo glupan i budala može ići glavom kroz zid a to je Alija upravo i uradio.Mogao je odgoditi nezavisnost dok ne nabavi oružje da se ima čime oduprijeti ili dok ne učvrsti savezništvo sa onim koji će nam vojno pomoći.Albanci su to najpametnije odradili,stradalo ih par hiljada a dobili državu praktično bez borbe."Um caruje a snaga klade valja" s tim da mi ni uma nismo imali.Alija je mislio da će turci podići F16 a oni nam nisu čitav rat poslali ni šleper tespiha.
Ko je ba krenuo u rat ?

Srbi bi bili naoruzani u BiH i da nismo proglasili nezavisnost. Naoruzani i nabrijani za osvetu Turcima zbog 500 godina guzenja.
Rat se nije mogao izbjeci.
Kosovljani su imali puno manje Srba i otvorene granice prema matici.
PM72

#432 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by PM72 »

prog321 wrote:

Mi smo krenuli u rat kao bez one stvari u svatove.Nismo imali niti jedan jedini tenk ili top a htjeli smo državu protiv koje je trećina stanovnika naoružana do zuba.Imali su MIG-ove a mi nismo imali čime ni komarce zaprašiti.Oni imali nekoliko stotina tenkova a mi ni oklopni tamić.Dakle,samo glupan i budala može ići glavom kroz zid a to je Alija upravo i uradio.Mogao je odgoditi nezavisnost dok ne nabavi oružje da se ima čime oduprijeti ili dok ne učvrsti savezništvo sa onim koji će nam vojno pomoći.Albanci su to najpametnije odradili,stradalo ih par hiljada a dobili državu praktično bez borbe."Um caruje a snaga klade valja" s tim da mi ni uma nismo imali.Alija je mislio da će turci podići F16 a oni nam nisu čitav rat poslali ni šleper tespiha.
Ko je ba krenuo u rat ?

Srbi bi bili naoruzani u BiH i da nismo proglasili nezavisnost. Naoruzani i nabrijani za osvetu Turcima zbog 500 godina guzenja.
Čuj ko je krenuo u rat?
Ja,moj brat,otac,rođaci,komšije...eto ko je krenuo.Uzeli smo šta smo imali i otišli 300 metara dalje od kuće,iskopali grudobrane i porokali se sa četnicima.Neko imao karabin,neko bokericu,neko pištolj a ja sam imao mađarski kalašnjikov.Onaj sa plastičnim dijelovima.To je oružje koje su švercovali funkcioneri SDA a mene zapalo saasvim slučajno.

Šta smo trebali,da čekamo četnike iz Nedžarića i Lukavice? Rat se mogao izbjeći da je Alija bio pametniji i mudriji.Ili ako ništa odgoditi dok ne naoružamo kako treba bar 5000 ljudi u Sarajevu.Mislim,lako je sad pametovati ali ako je zaista volio svoj narod kako je volio reći,trebao je voditi mudriju politiku prema jačem,trebao je obećavati Tuđmanu sve i svašta ,ako treba i guzova dati ali da spasi narod katastrofe koja se približavala.Imali smo i mi otvorene granice prema Hrvatskoj ali jok,Alija pravio glupe poteze prema ustašama iz Zapadne Hercegovine .

Ali gotovo je sad...
greenergy

#433 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by greenergy »

Mister Yes wrote:Image

To je daleko 200 km od tvog kućnog praga.
greenergy

#434 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by greenergy »

dezurni_ucenik wrote:
greenergy wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Tako se danas priča u Sarajevu, pola je ekavice, na Ilidži i više od pola, .
Zamisli apsurda, srba u Sarajevu skoro da i nema a ekavice nikad više nije bilo Ko sad.
Pa jel to moj problem sto vas je Krajisnik naguzio ko zadnje levate :oops:
Nije tvoj problem što nema 200 000 srba u sarajevu, nego je problem što ti se doselilo isto toliko sandaklija i sjenicara koji pričaju ekavicom.
ali ni oni nisu toliki problem koliki će biti ovi arapi što se šire.
prog321

#435 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by prog321 »

Rat se mogao izbjeći da je Alija bio pametniji i mudriji.Ili ako ništa odgoditi dok ne naoružamo kako treba bar 5000 ljudi u Sarajevu.Mislim,lako je sad pametovati ali ako je zaista volio svoj narod kako je volio reći,trebao je voditi mudriju politiku prema jačem,trebao je obećavati Tuđmanu sve i svašta ,ako treba i guzova dati ali da spasi narod katastrofe koja se približavala.Imali smo i mi otvorene granice prema Hrvatskoj ali jok,Alija pravio glupe poteze prema ustašama iz Zapadne Hercegovine .
Ali gotovo je sad...
Nije Alija mogao nista uraditi prema -U- u Hercegovini da bi promjenio tok istorije.
Oni su mislili da su BiH snage lak plijen. Okruzeni i ponizeni od VRS, izracunali su da Armija BiH ne moze dugo da opstane. Onda su krenuli udarcem u ledja.
U ratu nema simpatija.
Odgovor Armije je sve iznenadio, i Srbe a pogotovo Hercegovce.

Isto tako Alija nije mogao nista uraditi da sprijeci rat sa VRS. Mogao je samo bolje i brze dobavljati oruzje iz Hrvatske, ali HVO nikada nije bio iskren partner.
apoksiomen

#436 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by apoksiomen »

NataliDizdar wrote:
Govorim kako sam naučio, ne moram ti se oko toga pravdati. Ako ti je to glavni argument, onda dobro.
PM72

#437 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by PM72 »

Isto tako Alija nije mogao nista uraditi da sprijeci rat sa VRS. Mogao je samo bolje i brze dobavljati oruzje iz Hrvatske, ali HVO nikada nije bio iskren partner.
Pa što nije - babo ga jebo?

Samo potvrđuješ ono o čemu ja pišem.Mudar političar (kao recimo Tuđman) svima redom je obećavao sve i svašta i radio po svom.
apoksiomen

#438 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by apoksiomen »

prog321 wrote:

Ko je ba krenuo u rat ?

Gluposti. Nikad ne napadaš stranu koja ti je lojalna. Da BiH tad nije proglasila nezavisnost, osim par incidenata se ništa ne bi dogodilo.
prog321

#439 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by prog321 »

Zato sto nije mogao.
Svaku posiljku je HVO uzimao. Oni proberu sta njima valja onda ostatak posalju TO. Taj ostatak nije bio ni priblizno dovoljan.
apoksiomen

#440 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by apoksiomen »

prog321 wrote:
NataliDizdar wrote:

Ja nekad napisem milijun. Nekad kazem i 'belo, sneg i slicne ekavice', zavisno koju spiku da docaram.
Njegov tekst ima dah salonca u svakoj rijeci. Trudi se previse za nekoga ko ne bi trebao imati agendu.
Meni je ultimativni cilj da ovaj narod progleda i nauči kako stvari funkcioniraju. SDA je na početku 90-ih držala skupove po istočnoj Bosni na kojima se pričalo o četničkim pokoljima u 2.svj.r. i kako muslimani ne smiju dopustiti da im se isto ponovi. Danas se niko tih skupova ne sjeća, a isto se - da ne povjeruješ - ponovilo. Dakle, školski primjer glupsoti i nesposobnosti ovog naroda. A ima ih još. Bošnjaci su prvi na udaru i uvijek popuše. Ja ću govoriti što mislim dok se opet ne zapuca, ako vam dotad ne prorade klikeri, odoh ja u Evropu a vi se snalazite. Vrlo jednostavno.
apoksiomen

#441 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by apoksiomen »

PM72 wrote:

Narod nam je stradao,sve su nam uništili i šta ja imam od toga što u svojoj mahali imam svoju bošnjačku "nezavisnu" ( a zavisnu od svih) politiku? Ništa.Nikad veći nemoral,kriminal,lopovluk,nepoštenje i kurvaluk nije bio.Šta ja imam od toga što danas na Igmanu slave "dan odbrane" (samo ne znam šta povezuje današnji dan i odbranu),što će se skupiti ublehaši,profiteri,džamijski pacovi i fukara željna porcije džabnog graha?
Haj ba salonac, š'a prićaš, bili smo kod Banjaluke 95., samo nas Amerika zaustavila.... :run: :run: :run:
razonoda

#442 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by razonoda »

prog321 wrote:
Rat se mogao izbjeći da je Alija bio pametniji i mudriji.Ili ako ništa odgoditi dok ne naoružamo kako treba bar 5000 ljudi u Sarajevu.Mislim,lako je sad pametovati ali ako je zaista volio svoj narod kako je volio reći,trebao je voditi mudriju politiku prema jačem,trebao je obećavati Tuđmanu sve i svašta ,ako treba i guzova dati ali da spasi narod katastrofe koja se približavala.Imali smo i mi otvorene granice prema Hrvatskoj ali jok,Alija pravio glupe poteze prema ustašama iz Zapadne Hercegovine .
Ali gotovo je sad...
Nije Alija mogao nista uraditi prema -U- u Hercegovini da bi promjenio tok istorije.
Oni su mislili da su BiH snage lak plijen. Okruzeni i ponizeni od VRS, izracunali su da Armija BiH ne moze dugo da opstane. Onda su krenuli udarcem u ledja.
U ratu nema simpatija.
Odgovor Armije je sve iznenadio, i Srbe a pogotovo Hercegovce.

Jedini problem Alije JOS VECI Bosnjaka sto su izabrali osobu sa Biografijom ,kakvu je imao Alija(Sa 16 godina (1940) pristupa organizaciji Mladi Muslimani u Sarajevu. )

---
Dr Turkovic — like Alija Izetbegovic — is an Islamist who dresses in modern Western attire, and espouses strong rtles for women; in these respects the “new, blonde Islamists of Europe” are not like their Islamist supporters from the Middle East. Dr Turkovic’s father was in prison with Alija Izetbegovic and Nedzib Sacirbegovic, the father of Muhamed Sacirbey, the former Islamist Foreign Minister of BH; they were members of the Young Muslims, part of el-Hidaja, the group which recruited for Germany’s SS Handzar Division. The Handzar Division achieved fame for its savage fighting on behalf of Germany on the Russian Front during World War II
Nije problem biti Musliman , za Srbe, vec Musliman kakav je bio , Alija, a kao sto se vidi i danas politika sina mu.
PM72

#443 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by PM72 »

greeeeeen
Kako dođe do podatka o 200 000 Srba u Sarajevu?
It_is_a_Leclerc

#444 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by It_is_a_Leclerc »

:lol: :lol:

Koja drama , Bože dragi...
Crvena Tifoza

#445 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Crvena Tifoza »

It_is_a_Leclerc wrote:

:lol: :lol:

Koja drama , Bože dragi...

Šta sad ovi slave? Za deset godina će Oluju slaviti kao pobjedu kao i bitku sa Kosova. :roll:
Objektivni navijac

#446 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Objektivni navijac »

zg2 wrote:
Objektivni navijac wrote:Da je doslo do provedbe Z4,mirovne reintegracije ili bilo kojeg drugoga mirnoga rjesenja,krajiski Srbi bi ostali u Hrvatskoj.
8)
ali NIJE došlo do provedbe Z4 plana, zar ne?
danas u Hrvatskoj živi cca. 5% Srba i to su ljudi koji vole i poštuju ovu zemlju
ostali su izrazili želju za životom u Srbiji (još početkom 1990-ih); nakon Oluje mnogima se ostvario taj san
It_is_a_Leclerc wrote:Želim ovom prilikom čestitati svim građanima RH koji posjećuju naš forum, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.
Hvala najljepše; ponosni sudionik ...
Ovo sam vec pominjao,klasicni hrvatski politicki kic. Sto bi rahmetli Krleza rekao,ovakvi tipovi umjesto mozga u glavi imaju licitarsko srce,obmotano trobojkom,sve sa sahuljom naprijed. Cuj 'oni vole Rvatsku' ?! Drzavljani RH su i ovi sto vole i ovi sto ne vole i svi izbjegli Srbi pride. Nema u Krajini,izbjegloga Srbina bez putovnice. Imam kod Vukovara,strasnoga frenda,cijeli je rat,tenkista bio i eno ga zivi i razmnozava se po Hrvatskoj a voli je sto bi se reklo : K'o Bajro mater :mrgreen: A i ovi izbjegli ce se polako vratiti,samo da EU poduci Rvate najosnovnijoj civiliziranosti.
A sta velis ponosni ucesnik :lol: Pa nema se bas cime ponositi. Napali ste malobrojne,slabo naoruzane stare i nepismene,jadne krajiske seljake. Ostavljene i izdane od svih. I to vam za ponos :shock: :?
Kad mi se ovakvi 'ponosni' jave,ne mogu a da ne pitam : Gdje vam je bio ponos 91,kada su vas lokalni seljaci uz par tenkova JNA i par jedinica TOBiH rascerali iz trecine Hrvatske ??
Kitrona

#447 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Kitrona »

Objektivni navijac wrote: Kad mi se ovakvi 'ponosni' jave,ne mogu a da ne pitam : Gdje vam je bio ponos 91,kada su vas lokalni seljaci uz par tenkova JNA i par jedinica TOBiH rascerali iz trecine Hrvatske ??
Milošević: Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA,
http://www.jutarnji.hr/transkripti-slob ... e-/946464/

A gdje su još banjalučki, kninski i ini korpusi...
LBVIEW

#448 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by LBVIEW »

Objektivni navijac wrote:
zg2 wrote:
Objektivni navijac wrote:Da je doslo do provedbe Z4,mirovne reintegracije ili bilo kojeg drugoga mirnoga rjesenja,krajiski Srbi bi ostali u Hrvatskoj.
8)
danas u Hrvatskoj živi cca. 5% Srba i to su ljudi koji vole i poštuju ovu zemlju
ostali su izrazili želju za životom u Srbiji (još početkom 1990-ih); nakon Oluje mnogima se ostvario taj san
It_is_a_Leclerc wrote:Želim ovom prilikom čestitati svim građanima RH koji posjećuju naš forum, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.
Ovo sam vec pominjao,klasicni hrvatski politicki kic. Sto bi rahmetli Krleza rekao,ovakvi tipovi umjesto mozga u glavi imaju licitarsko srce,obmotano trobojkom,sve sa sahuljom naprijed. Cuj 'oni vole Rvatsku' ?! Drzavljani RH su i ovi sto vole i ovi sto ne vole i svi izbjegli Srbi pride. Nema u Krajini,izbjegloga Srbina bez putovnice. Imam kod Vukovara,strasnoga frenda,cijeli je rat,tenkista bio i eno ga zivi i razmnozava se po Hrvatskoj a voli je sto bi se reklo : K'o Bajro mater :mrgreen: A i ovi izbjegli ce se polako vratiti,samo da EU poduci Rvate najosnovnijoj civiliziranosti.
A sta velis ponosni ucesnik :lol: Pa nema se bas cime ponositi. Napali ste malobrojne,slabo naoruzane stare i nepismene,jadne krajiske seljake. Ostavljene i izdane od svih. I to vam za ponos :shock: :?
Kad mi se ovakvi 'ponosni' jave,ne mogu a da ne pitam : Gdje vam je bio ponos 91,kada su vas lokalni seljaci uz par tenkova JNA i par jedinica TOBiH rascerali iz trecine Hrvatske ??
I sta velis,par tenkova i seljaka,pa ko i cime razrusi Vukovar,delegat? A na kraju rata babe i dede, a samo onaj Banijski korpus sto se predao Stipeticu imao vise oklopa i artiljerije nego cijela Armija BIH(sinoc pogledah drugu epizodu Oluje).Znas sta delegat,nije do oruzja vec do umijeca i damu,ljudi vad pomeli za dva dana,a vi sa onakom prednoscu u tehnici niste Bihac mogli zauzeti;jos vas ljudi vasim oruzjem zarobljenim u "RSK" natjerali na najveci vojnicki maraton u historiji,od Petrovca do Banja Luke. :D :izet:
Nego pusti se ti vojne taktike i umijeca ratovanja,to vam ocigledno nije jaca strana,nego put pod noge i prvac perfiormans:"placi,ost'o sam u Raci" s bajom i pickoustim.
Objektivni navijac

#449 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Objektivni navijac »

LBVIEW wrote:
zg2 wrote:
8)
I sta velis,par tenkova i seljaka,pa ko i cime razrusi Vukovar,delegat? A na kraju rata babe i dede, a samo onaj Banijski korpus sto se predao Stipeticu imao vise oklopa i artiljerije nego cijela Armija BIH(sinoc pogledah drugu epizodu Oluje).Znas sta delegat,nije do oruzja vec do umijeca i damu,ljudi vad pomeli za dva dana,a vi sa onakom prednoscu u tehnici niste Bihac mogli zauzeti;jos vas ljudi vasim oruzjem zarobljenim u "RSK" natjerali na najveci vojnicki maraton u historiji,od Petrovca do Banja Luke. :D :izet:
Nego pusti se ti vojne taktike i umijeca ratovanja,to vam ocigledno nije jaca strana,nego put pod noge i prvac perfiormans:"placi,ost'o sam u Raci" s bajom i pickoustim.[/quote]
Gleda se histericna desnicarska velikohrvatska propaganda i onda se po njoj sklapaju misljenja :lol:
Kninska krajina,Kordun,Lika,Banija su extremno pasivni krajevi. Nemaju ljudi,nemaju mladih ljudi. Nedostatak ljudstva je bio glavni problem VRSK . 91 im je u pomoc dosla JNA sa malim djelom i kapacitetom kninskoga i banjaluckoga korpusa,kao i malobrojne jedinice TOBiH iz par zapadnobosanskih opcina. Tada su 'ponosni' Hrvati bjezali kao zecevi. 95 im niko nije dosao u pomoc.VRSK je imala samo jednu diviziju,oko 17 hiljada ljudi. Manje od 2 hiljade ljudi ispod 30 godina a napadnuti su od 10 x nadmocnijeg neprijatelja na nekoliko stotina kilometara dugom frontu. Rezultat je mogao biti samo jedan. No,nema tu ni ponosa ni slave.
Da,se razumijemo ,Oluja jeste legtimna a Hrvatski Srbi su glupani,koji su upali u velikohrvatsku politicku smisalicu,no i dalje nema tu slave,samo zal za zalud bacenim zivotima. Niti ima potrebe za guslanjem poput tvoga. Guslanje smrdi.
artime

#450 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by artime »

Hm... Srbija u zadnje vrijeme lose kotira... Sta ce to biti.. koje su to sile ustale da se zavjesa lazi i mitologije nebeske skine..
Post Reply