Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
SSP

#426 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

zahone wrote:
SSP wrote:
choxnox wrote:Ja ne znam da li su ovi ljuti protivnici Islama i serijata na topicu ovdje svjesni da je Islam najbrze rastuca religija na svijetu? Ne samo sto je opce poznato da muslimanske porodice imaju po 4-5-6+ djece nego je mnogo vazniji broj onih koji prelaze na Islam. Niko nece serijat uvesti u BIH za 10 ili 20 godina, ali vec za 50 ili 70 godina ne bih bio previse siguran u to. Cinjenica je jedna: postajete manjina. Ne samo u BIH nego i u skoro svim drzavama svijeta.

Sto vise blatite Islam (potpomognuti medijima tipa CNN, Fox News, BBC, DW itd. itd.) to se vise ljudi interesuje kakva je to religija, pa kada pocnu svojim glavama razmisljati onda uvidjaju istinu. Koliko god takvi mediji pokusavaju prikazati Islam u negativnom smislu, to je vise onih koji Islam gledaju u pozitivnom. Paradoksalno, ali je tako.
Pod prvo, nisu svi muslimani Fahdovi svjedoci. Mislim da je procenat pismeni muslimana (dakle ne brojim Boko Haram, Isis i ostale picke materine koje nam serviraju saudijci dok istovremeno smercaju kokain s dlakavih guzova djecaka) koji podrzavaju ljude poput Kuduzovica, Bilala Bosnica itd. veoma malan.

Dalje, i da takvi postanu vecina nikad nista nece moci uraditi. Pa ti kozojebi ako se ne roknu medjusobno poginu u saobracajnoj nesreci jer ne priznavvaju semafor. Sakica jevreja u sred pustinje drzi sve arape (koji su rodjeni na crnom zlatu) u dzepu.

Dzabe ti vecina ako je nepismena, glupa i retardirana. Sto vise Kuduzovica sve su cetnici blizi svog cilja. Par hiljada amerikanaca je dovoljno da sa nule naprave space shuttle. Dvadesetak miliona arapa i nemaju kapacitet da naprave zgradu od 3 sprata nego zovu strucnjake sa zapada.

Sta si mislio, kada vehbosi budu vecina uzmu telefon i naruce par stotina F22 Raptora?

Pojma ti nemas, malo istrazi, u svakoj zemlji svijeta, najvise muslimana koji se vjeri vrate, nose brade, i slusaju sejhove koji imaju isto ucenje, i slijede sunnet Allahovog resula, onako kako tebi smeta.

Pa samo imena, od americkih daijja, poput sayed ragaha, bilala philipsa, nouman ali khana, khalid yasina, yusuf estesa, i raznih davetskih emisija i kanala poput deen showa, mercifull servanta, i mnogih drugih, da ne nabrajam, preko engleskih, njemackih, australskih daijja, zakira naika itd. itd. Svi su na istom menhedzu, na onom menhedzu kojeg ti zoves fahdovi svjedoci, sram te bilo. Nisi mi odgovorio klanjas li 5 vakata legendo?

Neznam sto citiras moj post kad nisi nista odgovorio. Jel istina da desetak miliona arapa (u pustinji) drze arape (rodjeni na crnom zlatu) kao u dzepu?

Sayed Ragaha: Somalijac odrastao u Fahdovoj drzavi
Bilal Philips: King Saud University, osnovao Fahdov caca
Nouman: Studiro u RIjadu

Necu dalje, pa izgleda da su Fahdovci preuzeli na Islam. Svi koji ne podrzavaju Islam kokainskog klana Al-Saud-Wahhabi su kjafiri :lol:

Mogu ti i ja nabrajati hrpu skolovani komunista iz Sjeverne Koreje, ali to ne znaci da je komunizam dobar.
5 0 5

#427 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

zahone wrote: Nisam ozenio rodicu, ozenio sam mnogo modernu, zgodnu i gotivnu sarajku, koja pokriva ono sto bi ti volio da vidis drkadzijo, a rodicu mozda uzmem za drugu zenu. ;)
a sta je s onima koji drkaju na pokrivene? od takvih je ne mozes zastititi. :D
SkyLimit

#428 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SkyLimit »

choxnox wrote:Ja ne znam da li su ovi ljuti protivnici Islama i serijata na topicu ovdje svjesni da je Islam najbrze rastuca religija na svijetu? Ne samo sto je opce poznato da muslimanske porodice imaju po 4-5-6+ djece nego je mnogo vazniji broj onih koji prelaze na Islam. Niko nece serijat uvesti u BIH za 10 ili 20 godina, ali vec za 50 ili 70 godina ne bih bio previse siguran u to. Cinjenica je jedna: postajete manjina. Ne samo u BIH nego i u skoro svim drzavama svijeta.

Sto vise blatite Islam (potpomognuti medijima tipa CNN, Fox News, BBC, DW itd. itd.) to se vise ljudi interesuje kakva je to religija, pa kada pocnu svojim glavama razmisljati onda uvidjaju istinu. Koliko god takvi mediji pokusavaju prikazati Islam u negativnom smislu, to je vise onih koji Islam gledaju u pozitivnom. Paradoksalno, ali je tako.

Niko od ljudi ne moze garantovati da ce neki od ovih ovdje protivnika Islama za godinu ili pet braniti serijat vise nego svi mi ostale "vehabije" sa topica? Pa Omer r.a., drugi halifa, prije nego je prihvatio Islam bio jedan od najvecih protivnika Islama. Cak je otisao dotle da je bio uzeo sablju i krenuo da ubije Poslanika s.a.w.s., ali je Bozijom milosti spoznao Islam i prihvatio ga.
Sad nas zbunjujes, prvo kazes da se radja najvise muslimana, i vjerovatno tu racunas sve one Muhamede i Omere koji su za demokratiju :D , a onda kazes "postajete manjina" valjda aludirajuci na te iste koji su za demokratiju, prvo se hvalis sto se radjaju a onda ih se odrices u istom postu :D
animals

#429 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by animals »

Ne moze ni Merkel sama do Zenice, tj. ne smije :D
mora je uvijek neko pratiti..
tako se Ulema izjasnila :D
zahone

#430 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zahone »

Necu dalje, pa izgleda da su Fahdovci preuzeli na Islam. Svi koji ne podrzavaju Islam kokainskog klana Al-Saud-Wahhabi su kjafiri :lol:

Mogu ti i ja nabrajati hrpu skolovani komunista iz Sjeverne Koreje, ali to ne znaci da je komunizam dobar.
Naravno da nisu kafiri, to ti zelis da nametnes da ljudi misle, ima uleme i u afganistanu, pakistanu, indiji, egiptu, africi, europi, americi.

Nemam potrebe vise da se pravdam skupini munafika, nevjernika, i pojedinih zabludjelih muslimana, ako ih ima medju vama, niti njima da objasnjavam islam.

Gospodar ce to na kraju sve da poravna, zar ne, nakon sto nam dusa na grlo izadje, i nakon sto rupu u zemlji naselimo. Zato vam savjetujem, iskreno se svojoj svrhi okrenite, i potrazite Gospodara koji vam je lik dao, nema boljeg utocista od Njegovog.

Sura Kafirun

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
* 1. Reci: "O vi nevjernici,
* 2. ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate,
* 3. a ni vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam;
* 4. ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,
* 5. a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam,
* 6. vama - vaša vjera, a meni - moja!”

Selamim bracu iskrenu, i molim Allaha da ih pomogne na sunnetu Allahovog resula savs.
Last edited by zahone on 27/07/2015 23:35, edited 2 times in total.
potočanka

#432 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by potočanka »

titam je ona tebi otišla u zen'cu :D
SSP

#433 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

The Grand Mufti of Saudi Arabia is the most senior and most influential Wahhabi Muslim religious and legal authority in Saudi Arabia. The holder of the position is appointed by the King.

Dakle, Fahdovi svjedoci it is...
Bloo
Globalna šefica

#434 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bloo »

zahone wrote:Nemam potrebe vise da se pravdam skupini munafika, nevjernika, i pojedinih zabludjelih muslimana, ako ih ima medju vama, niti njima da objasnjavam islam.

Gospodar ce to na kraju sve da poravna, zar ne, nakon sto nam dusa na grlo izadje, i nakon sto rupu u zemlji naselimo. Zato vam savjetujem, iskreno se svojoj svrhi okrenite, i potrazite Gospodara koji vam je lik dao, nema boljeg utocista od Njegovog.

Sura Kafirun

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
* 1. Reci: "O vi nevjernici,
* 2. ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate,
* 3. a ni vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam;
* 4. ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,
* 5. a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam,
* 6. vama - vaša vjera, a meni - moja!”
amen brate
Image
saja_dj

#435 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by saja_dj »

Image
Šteta što nema Islamske verzije ovoga, tipa:
Dont go to Zenica if you are hanuma.
choxnox

#436 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by choxnox »

SSP wrote:Pod prvo, nisu svi muslimani Fahdovi svjedoci. Mislim da je procenat pismeni muslimana (dakle ne brojim Boko Haram, Isis i ostale picke materine koje nam serviraju saudijci dok istovremeno smercaju kokain s dlakavih guzova djecaka) koji podrzavaju ljude poput Kuduzovica, Bilala Bosnica itd. veoma malan.

Dalje, i da takvi postanu vecina nikad nista nece moci uraditi. Pa ti kozojebi ako se ne roknu medjusobno poginu u saobracajnoj nesreci jer ne priznavvaju semafor. Sakica jevreja u sred pustinje drzi sve arape (koji su rodjeni na crnom zlatu) u dzepu.

Dzabe ti vecina ako je nepismena, glupa i retardirana. Sto vise Kuduzovica sve su cetnici blizi svog cilja. Par hiljada amerikanaca je dovoljno da sa nule naprave space shuttle. Dvadesetak miliona arapa i nemaju kapacitet da naprave zgradu od 3 sprata nego zovu strucnjake sa zapada.

Sta si mislio, kada vehbosi budu vecina uzmu telefon i naruce par stotina F22 Raptora?
Jesi stvarno toliko zatucan da mislis da Saudijsku monarhiju neko uzima za vodje muslimana. Ili si glup ti ako stvarno mislis da tako mislimo ili su glupi oni koji ih smatraju vodjama muslimana.

Bilo bi lijepo da se informises ko su Saudijci odnosno porodica Saud kao preteca danasnje Saudijske Arabije prije nego se odlucis upustiti u diskusiju o istim. Da li si znao da pleme Saud prije stotinu godina bilo poznato po tome da su bili pljackasi te da su pljackali dijelove Hejaz zeljeznicke pruge za vrijeme Osmanskog carstva? To je jedan od razloga zasto su na svakih kilometar-dva postavljani tornjevi za cuvanje iste. Porodica Saud koju je instalirao Zapad da bude vodja muslimana? Pojma ti nemas o cemu pricas, sinko, nazalost. Ja bih volio da si vise informisan, ali ja niti imam vremena niti zelje da te obrazujem. Imas net pa malo proguglaj prije nego pocnes vaziti o necemu.

Neobrazovani muslimani koje spominjes su neobrazovani upravo iz razloga sto se na tome radilo sistematski. Isti je slucaj i sa nama Bosnjacima. Sistematski se radilo na tome da se Bosnjaci poslije agresije na BIH sto manje edukuju o tome sta se stvarno desilo. Pa sjecam se da smo donedavno u skolama poslije rata morali crnim markerom krizati recenice koje su spominjale agresiju na BIH i genocid nad Bosnjacima.

Na tvoju zalost, ipak vecina muslimana nije neobrazovana kako to tvrdis. Mislis da vecina muslimana zivi u arapskim zemljama? Opet si pogresno informisan. Saudijska Arabija za tvoju informaciju ima 30 miliona stanovnika, Egipat je najmnogobrojniji i ima ih oko 80 miliona itd. Jesi li znao da je muslimana na svijetu 1,6 milijarde? Kada bi sabrao sve arapske ("neobrazovane") zemlje opet ne bi cinili ni priblizno polovinu muslimana na svijetu. Sta je 80 miliona Egipcana naspram 1,6 milijarde, primjera radi? Jel sad mozda kontas kako pogresno rezonujes stvari i kako si dezinformisan?

SkyLimit wrote:Sad nas zbunjujes, prvo kazes da se radja najvise muslimana, i vjerovatno tu racunas sve one Muhamede i Omere koji su za demokratiju :D , a onda kazes "postajete manjina" valjda aludirajuci na te iste koji su za demokratiju, prvo se hvalis sto se radjaju a onda ih se odrices u istom postu :D
Pa ti tvoji demokratski Muhamedi i Omeri koji se za Bajram vole "ubiti" u lokalnom bircu uz "pevaljke" sa istocne strane Drine ne cine vecinu. Ja govorim globalno gledajuci muslimane, a ti gledas stanje kakvo je trenutno u BIH.
"Ova vjera će doprijeti dokle dopiru dan i noć, i neće ostati ni jedna kuća, niti nastamba, a da islam u nju neće ući, ponosom ponosnog i poniženjem poniženog." (Bilježi Ahmed)
LolaLola

#437 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by LolaLola »

zahone wrote:
statixx wrote:
zahone wrote:ulema je diskutovala i zauzela vise stavova)
I sta ti uradis kada ulema zauzme vise stavova, mucnes li malo svojom glavom... :D
Imas pravo da nakon istrazivanja uzmes onaj za koji iskreno, mislis da je najispravniji, a svi su blizu istini. Ili da pitas svog sejha, ili efendiju, ako nisi u stanju sam da dodjes do zakljucka.

Sta ako se ti i surpuga razilazite u misljenjima, i onda ona svoje fura ti svoje? Ili mora i ona furati tvoje?
prog321

#438 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by prog321 »

Pa i supruga logicno ide kod seiha po "savjet". :-D
SSP

#439 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

choxnox wrote:
Jesi stvarno toliko zatucan da mislis da Saudijsku monarhiju neko uzima za vodje muslimana. Ili si glup ti ako stvarno mislis da tako mislimo ili su glupi oni koji ih smatraju vodjama muslimana.
Ko bira saudijskog muftiju? Familija Saud. Kralj Fahd je izabrao ovog sadasnjeg muftiju. Ko finansira univerzitete po Saudiji? Monarhija Saud. Ko finansira dzamije poput one Fahdove u Sarajevu? Monarhija Saud. Ko skoluje razne Kuduzovice?

Mislim, moras biti preglup da ne vidis vezu. Ovaj novi Islam sto nam gurate je produkt kokainske familije Saud i Wahhabi. To su cinjenice. A da je nov dokazuju i razne fetwe. 2012. muftija saudijske arabije trazi da se sruse sve crkve u arapskim drzavama. Pa kako to da do 2012. nisu srusene? :-)

Bilo bi lijepo da se informises ko su Saudijci odnosno porodica Saud kao preteca danasnje Saudijske Arabije prije nego se odlucis upustiti u diskusiju o istim. Da li si znao da pleme Saud prije stotinu godina bilo poznato po tome da su bili pljackasi te da su pljackali dijelove Hejaz zeljeznicke pruge za vrijeme Osmanskog carstva?
Poznato mi je itekako. Danas se vozaju jahtama dok smercaju kokain s dlakavih guzova africkih djecaka. Unuk Kralja Fahda silovao muskarca u Londonu. I ti dozvoljavas da te drzava te familije preko razni Kuduzovica uci moral.

Na tvoju zalost, ipak vecina muslimana nije neobrazovana kako to tvrdis. Mislis da vecina muslimana zivi u arapskim zemljama? Opet si pogresno informisan. Saudijska Arabija za tvoju informaciju ima 30 miliona stanovnika, Egipat je najmnogobrojniji i ima ih oko 80 miliona itd. Jesi li znao da je muslimana na svijetu 1,6 milijarde? Kada bi sabrao sve arapske ("neobrazovane") zemlje opet ne bi cinili ni priblizno polovinu muslimana na svijetu. Sta je 80 miliona Egipcana naspram 1,6 milijarde, primjera radi? Jel sad mozda kontas kako pogresno rezonujes stvari i kako si dezinformisan?
Rekao sam ti da je broj pismeni muslimana koji podrzavaju razne Kuduzovice minimalan. Nisam rekao da je broj muslimana minimalan. Citaj sta pisem. U Bosni imas par miliona muslimana vjernika, a budala koji padaju na saudijsku propagandu Safeta Kuduzovica "samo" par hiljada.
Quaresma

#440 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Quaresma »

Koliko pametnih, evo ja naprosto zaprepašten

ne branim nikoga, pa ni ovog Kuduzovica, ali mene interesuje, koliko vas zapravo poznaje svoju vjeru, uvom slučaju islam?
Bloo
Globalna šefica

#441 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bloo »

zgadiste mi Zenicu svegami...
Niemand

#442 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

Dje onaj sto vice munafici zabludjeli i tako to. De jos jednom da cujem. Eto de. Necu ti halaliti. A Bog s grijesima prema insanima nea nista, tu tevba ne pomaze, moras halal ganjati, a vi se pravite pametni pa tekfirite. Eto. :repetirana:
zrakomlat

#443 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zrakomlat »

HAVANA wrote:
choxnox wrote:
shadowchaser wrote:inace se ne javljam na ovakve teme ali stvarno mi povlacis zivac, prvo ne mogu da vjerujem da ovdje postoji ovakav video, covjek koji prica gluposti i jos ga ljudi slusaju, hejj on ima cak i sljedbenike, pa jos puna sala muskaraca koji ce doci kuci svojoj zeni, sestri,majci, djevojci i poceti odredjivati sta ona smije a sta ne smije, pa pi*ka li vam materina šovinisticka, ma OD*EBITE I VI I ŠERIJAT, i zapamti dobro nikad ali nikad ovjde nece biti to sto ste zamislili, pa makar se licno borila protiv vas, ni ti niti taj kozojeb sa bradicom ne mogu reci sta ja smijem ili ne smijem u zivotu, to mozete provoditi ovim seljancicama zatucanim retardiranim, koje vam pristaju na to, pa ih vodajte za rukicu, izolujte sa od svega, klanjaj 20 puta dnevno, nemoj izlaziti iz dzamije, boli me briga, ali ostavi to za svoju kucu, stvarno vas treba skupiti sve i izolovati na neko pusto ostrvo, pa tamo pametujte jedni drugima
Zapamti dobro, bit ce ovdje na kraju serijat, svidjalo se to vama krmojebima ili ne. Kome se ne svidja neka se iseli u Njemacku, SAD, Francusku, Japan ili neko ostane ovdje i neka tolerise (narocito za ove koji "naredjuju" da se pojedini sele u Saudijsku Arabiju ili da tolerisu) 8-)
Nek si him odbrusio.Ja te podrzajem.U japan,nekidu u japan.Pa nek tamo vozaju,nasle pozenici vozat.
Iščapljine dozenice :lol:
It_is_a_Leclerc

#444 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovo jeste humoreskno i smiješno, ali samo na prvu loptu. Mi ćemo, kad-tad, platiti skupu cijenu postojanja, pa i ovog "doktora" Safeta Kuduzovića i njegovih sljedbenika...
Towelie

#445 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Towelie »

XXS wrote:
zahone wrote: Zena smije voziti auto u šerijatu..
Od kud auto i vozacka u serijatu???
Gdje se auto spominje u Kuranu ili hadisima???
Ne spominje se direktno, ali se moze derivirati propis putem analogije, koja je legitimno sredstvo dokazivanja u serijatu.
Naime, prenosi se u hadisima da je Aisa ra jahala devu u tzv. "Bici kod deve", u situaciji kada je izvrsena potvora na nju takodjer je jahala devu, a primera ima jos. Aisa (zena) je putovala devom (prevoznim sredstvom), a Poslanik saws je to cutanjem odobrio. Ono sto je nekada bila deva ili konj (dakle, prevozno sredstvo), danas je automobil, avion, brod...Jasna analogija.
Shodno ovome, postoji serijatski dokaz da zena moze voziti auto. To sto je u Saudijskoj Arabiji drugacije, nije merilo istine.
exliberal-ex

#446 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by exliberal-ex »

Jedan kjafirski post

a sto je ova tema na podforumu politika....ovo je vjersko pitanje Bosna je jos uvijek sekularna...ili nije ???
Jasko78

#447 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Jasko78 »

Al niko nije mogao sa njim ,čak nam je i utakmicu sa Portugalom ispehirao tada :D

https://www.youtube.com/watch?v=wp2ev-BzxXg
ExNihilo

#448 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ExNihilo »

Jasko78 wrote:Al niko nije mogao sa njim ,čak nam je i utakmicu sa Portugalom ispehirao tada :D

https://www.youtube.com/watch?v=wp2ev-BzxXg
:lol:

Jebo nadrealiste...
sunceKOtepsija

#449 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sunceKOtepsija »

zahone wrote:

Naravno da nisu kafiri, to ti zelis da nametnes da ljudi misle, ima uleme i u afganistanu, pakistanu, indiji, egiptu, africi, europi, americi.

Nemam potrebe vise da se pravdam skupini munafika, nevjernika, i pojedinih zabludjelih muslimana, ako ih ima medju vama, niti njima da objasnjavam islam.

Sura Kafirun

Selamim bracu iskrenu, i molim Allaha da ih pomogne na sunnetu Allahovog resula savs.
izgleda potego se tekfir :shock:
sunceKOtepsija

#450 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sunceKOtepsija »

SSP wrote:The Grand Mufti of Saudi Arabia is the most senior and most influential Wahhabi Muslim religious and legal authority in Saudi Arabia. The holder of the position is appointed by the King.

Dakle, Fahdovi svjedoci it is...
The office was created in 1953 by King Abdul Aziz with the appointment of Muhammad ibn Ibrahim Al ash-Sheikh. Usually, the office of the Grand Mufti has been filled by a member of the Al ash-Sheikh (the descendants of Muhammad ibn Abd al-Wahhab) In fact, there has only ever been one Grand Mufti of Saudi Arabia who was not an Al ash-Sheikh
Locked