Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post Reply
karanana

#426 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by karanana »

_BataZiv_0809 wrote:
karanana wrote: kakve veze ima sto je zabranjeno uci u dzamiju u minjaku i picem?
postoje pravila koja su tu i koja se dio kulture i prije alije i alijinog alije, a tebi ako je problem uci u dzamiju bez trebe u minichu i flase pive, onda nemoj ni ulaziti. haj udji u crkvu takav.
Isto ko sto pokrivena zena i frajer sa necim sto lici na Koran nece uci u Downtown.

Nego kvotao sam te gore,sta velis
dok sam je pogledao.
rekoh, dobra je, valjda se brije. znaju biti predlakave. evolucija, zastita od pijeska i tako to.
Joe McCarthy

#427 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Joe McCarthy »

Sada je neupitno ko će biti u gasnim komorama kad se podgriju ponovo za koje desetljeće. Jebeni kozojebi i njihovo beduinsko ludilo će košat Bošnjake svega ako se ne udaljimo od muhamedovog egbera ili barem njegovu vjeru ne civiliziramo kol'ko tol'ko...
Tvrtko II Kotromanić

#428 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

_BataZiv_0809 wrote:
karanana wrote: kakve veze ima sto je zabranjeno uci u dzamiju u minjaku i picem?
postoje pravila koja su tu i koja se dio kulture i prije alije i alijinog alije, a tebi ako je problem uci u dzamiju bez trebe u minichu i flase pive, onda nemoj ni ulaziti. haj udji u crkvu takav.
Isto ko sto pokrivena zena i frajer sa necim sto lici na Koran nece uci u Downtown.

Nego kvotao sam te gore,sta velis
s necim sto lici na sta?
:lol: :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#429 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by insomnia78 »

animals wrote:To je domaca scena..ali jel neko od zapadnjaka imao koncert tamo..
mislim neki od svjetski bendova..
Mislim da nije
Ako ne racunamo Shakiru i J.Lo onako, za dusu seika :lol:
Gojeni H

#430 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

ULTRAK wrote:
emillio estevez wrote:Bravo za tebe , cestitam.

:lol:
2 soma jura , pa toliko ne mozes ni ukrasti danas.

Kupi stan pa se javi , gdje god bio.
Vidim glup nisi , makni se grbace roditelja.
Upravo tako. To je za vas u BiH pojam. Ovdje je to normalna za ljude koji su fakultetski obrazovane sa par godina radnog iskustva. 4000 KM je za vas velika stvar. Plata inzinjera u BH telekomu sa 5 godina radnog iskustva je 2500 KM i to je neka najbola plata u drzavi. Toliko ja ustedim a da se ne namucim previse. Ako hocu da se namucim to je mnogo vise. Da nepricam o tome da ti daju trinasetu platu pa podjela dobiti.

Mozes samo misliti sta onda jedan Arap iz Emirata zaradi ili Qatara i kako se slatko nasmije kada mu dodje racun za cevape na bascarsiji od 3 eura. :-)
2 i po milje drug moj! 2 i po, po 2 i po i ustedi se za kulture, civilizacije i to ...
Gojeni H

#431 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Ludzak wrote:
Gojeni H wrote:
Ludzak wrote:Religije su jedan veliki otrov za covjeciji mozak. Hriscanstvo je nekada ubijalo, a danas muslimani ubijaju. Kada bi se to svelo u najmanji zajednicki, dolazimo do pretpostavke da je to isto.
Zna strucnjak, svasta se procitalo:
Ludzak wrote: Ja vjerske enciklopedije nisam nikad, niti ću ikada čitati. Ne zanimaju me ...
Nego, sta ima u Politikinom zabavniku, Marti Misteriji, ... ?
Covjek ne treba biti strucnjak da bi znao da su religije otrov.
Pa znao sam da si se rodio pametan.
Gojeni H

#432 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

animals wrote: ja nisam upoznat, jel se odrzavaju rock koncerti po nekim Arapskim zemljama,
ili su oni operisani od tod tipa muzike..
http://ae.bookmyshow.com/dubai/concerts

Uglavnom za raju iz Evrope, ali bude i Arapa.
animals

#433 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by animals »

Religija moze biti i prosperitetna, protestanti, npr..
It_is_a_Leclerc

#434 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by It_is_a_Leclerc »

Naučite citirati.

Ovo nije moj post Ubiste me notifikacijama.
Zaboli me kurac za njih i za njihov primitivni svijet kojem se cijeli svijet pisha od smijeha... Steta samo sto, u zemljama islamskog backgrounda ove ili one vrste, ovog ili onog istorijskog konteksta, kao po pravilu zakrzljao naionalni identitet vodi identifikaciji s ovim arapskim firaunima, pa Bosnjaci, kao jedan evropski narod koji osim s Turcima za koje ih veze dio zajednicke istorije, s ostatkom islamskog svijeta, njihovim obicajima i istrijom imaju veze kao i s vremenskom prognozom u Kinshasi, polako ali sigurno svojom obezglavljenom nacionalnom politikom guraju sami sebe u isti kos s ovim pustinjskim primitivcima, ucrtavajuci granice sopstvenog geta u kojem ce se s ovim nacinom razmisljanja naci.

Ah, da, izvinjavam se... Kako nemaju veze?! Pa tu je mocni Ummet.... (koji osim u nazivu one debilne web stranice, te imbecilnim postovima Semira iz Svemira, nikada i nigdje nije postojao... niti ce...)
Ja se ne izražavam ovako.
Gojeni H

#435 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Sinapsa wrote:Dobro raja,

posto Deda Kurcoje ne zna odgovor na moje jednostavno pitanje i posto je otisao da trazi odgovor na netu...moze li mi neko od vas prisutnih reci, koliko je nebodera 11.09 sruseno? Pitam posto ogromna vecina ljudi na zapadu ne zna odgovor na to pitanje.
16
limeni

#436 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by limeni »

Zalosno je u sta se svijet lagano pretvara a to je mjesto ludjaka gdje vise nigdje nisi siguran a glavni krivac za to je Internet. Prije si svakome mogao prici i pricati a danas je sve vise manijaka na ulici, ove vehabijske budale, breivejk, onaj supak u americi sto je neki dan uletio u afro-amerikansku crkvu :(
Najvece zlo je "vlada" Saudijske Arabije, ti klanovi svojim petrodolarima kojima sire vehabizam unistavaju sve normalno sto je bilo u Islamu. To u Francuskoj je zlocin, gnusan cin ali za mene to nije terorizam nego ubistvo jer je kreten zaklao svoga sefa znaci licni motiv. U Tunisu vise nisi ni na plazi siguran ti ljudi su civili neduzini i nisu nikome krivi a i ovo u Kuvajtu je sraman zlocin koji ni zivotinjama ne bi pao na pamet. Zao mi je reci ali mi Sunije necemo daleko dogurati ovakvom politikom, na stranu sto citav svijet je na rubu rata a niko to ne vidi..
RIP zrtvama a nama svima na svijetu nek je Bog na pomoci :(
Ludzak

#437 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Ludzak »

asurbanipal wrote:
insomnia78 wrote:Imaju i nekih HM bendova, mislim da Iran prednjaci al' nisam siguran

Ovi su iz Mashhada :mrgreen:

Imamo i mi naše, iz Lukavca :sinbad: :evil: :lol:

Last edited by Ludzak on 27/06/2015 15:17, edited 1 time in total.
Sinapsa

#438 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sinapsa »

Gojeni H wrote:

posto Deda Kurcoje ne zna odgovor na moje jednostavno pitanje i posto je otisao da trazi odgovor na netu...moze li mi neko od vas prisutnih reci, koliko je nebodera 11.09 sruseno? Pitam posto ogromna vecina ljudi na zapadu ne zna odgovor na to pitanje.
16
Mislim da ovo nisi ozbiljno mislio...
zarko.filip

#439 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by zarko.filip »

Deda Kurcoje wrote:
breuer wrote:
Deda Kurcoje wrote:E, hajd' je popij frajeru, na carsiji ili u BBI-iju. Danas, za ramazan. I objasni mi logiku izmedju "imati pojma o islamu" i laganja. Jesi mozda mislio na onu staru postapalicu "laze k'o Kur'an"?
U BBI ne možeš nikad, jer vlasnik to ne dopušta
Pa, upravo je u tome poenta, imas mjesta gdje se ne smije i ne moze. Imas ogranicenu slobodu djelovanja. Zasto? Zbog Islama, frajeru. Hajde, udji u dvoriste bilo koje dzamije sa djevojkom u minjaku i flasom pica koje lici na pivo. Pa, rizikujes linc. To nije uvijek bilo tako, a danas se to tretira kao zestoka uvreda i provakacija. Halo, ba. Ovo je moj grad, a zakone mi kroje zaostali (mentalni) provincijalci. BBI u centru Sarajeva i nema pive, jer gazda ima FIJU druga u glavi. Ma, sve je ovo uzalud, Alija Izetbegovic je prodao zemlju Arapima i idemo lagano prema Serijatu.
A koja je potreba da u dvoriste dzamije ili crkve ulazi devojka u minicu ili sa flasom koja lici na flasu piva?
insomnia78

#440 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by insomnia78 »

limeni wrote:To u Francuskoj je zlocin, gnusan cin ali za mene to nije terorizam nego ubistvo jer je kreten zaklao svoga sefa znaci licni motiv.
Frajer je, osim sto je odrez'o glavu covjeku kojeg poznaje mjesec dana, jer je poceo raditi u maju, i okacio je na ogradu, pored glave ostavio i dvije zastave sa sehadetom
Takodje je izazvao i manju eksploziju i "vile su ih pronosale" da ne dodje do ogromne katastrofe jer je u pitanju tvornica koja "devera" sa gasovima
Last edited by insomnia78 on 27/06/2015 15:20, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#441 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by skupljac_zeljeza »

asurbanipal wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
zagortenej wrote:taj isti Qaradawi je huškao u Egiptu, govorio da sa šijama nema dijaloga, ohalalio ubijanje onih koji su uz Assada u Siriji.
Koliko su Ameri sve to prije njega uradili?

Nema opravdanja, a sa ovom rečenicom si potvrdio da su ti Ameri i Qardawi čije su ruke krvave do lakata isti, dakle nema razlike.
Daleko do sličnog, a kamoli istog. Počnimo od Asada i šta se sve protiv njega govorilo i pisalo na naprednom demokratskom Zapadu. Koliko je država uvelo sankcije šiijama/Iranu? Koliko njih opet glasno kažu da ovo što Sisi radi u Egiptu je ok? Bez Karadavija.
JohnnyS

#442 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by JohnnyS »

Mogao si lijepo otvoriti tu temu koja će nam otvoriti oči dok si pisao sve ove silne upise koji su, kako si i sam primjetio, van teme.
hAZNADAR

#443 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by hAZNADAR »

Deda Kurcoje wrote:
hAZNADAR wrote: Nisi odgovorio na prethodno obracanje gdje sam iznio odredjene sumnje u tvoju ekspertnost po pitanju islama. Sta je, jel :run:
Nisam ti ja nikakv ekspert za Islam, sinko, cak ne smatram da se moze biti ekspert u necemu duboko jednoumnom. Vjere prezirem, davno sam prestao da se palim na bajke. Ko hoce da vjeruje, bujrum, ali bez nametanja. A, ne moze, pivo u Sarajevu ne mozes popiti u vrijeme Ramazana.
A tvrdis da je ovo islam i da je islam razlog terorizma i nerazvijenosti veceg dijela islamskog svijeta. Pa sto se uopce zalijeces i tvrdis nesto o islamu ako nisi ekspert? Sto se tice piva u Sarajevu, mozes ga popiti samo ne na svim mjestima kao i sto mozes naruciti sunku ali ne na svim mjestima. Isto kao u po Berlina gdje mogu naci bar 50 restorana koji ne sluze alkohol i svinjetinu, - demokratija i jeste izbor po zelji i pravo na to.

Razlika je samo u kritierijima. Samo zaguljene papcine mogu jedan grad ocjenjivati kroz pivo za Ramzana. Kao i oni sto su utvrdili da je na djelu talibanizacija Sarajeva jer nema svinjske sunke u pici Capricozi. :D Ocito je da ljudi posmatraju stvari iz nekog svog ugla, pa neko primjecuje gostovanja slavnih licnosti, secesije, simpozijume, festivale, filharmonije,... a neko ne vidi dalje od piva u kaficu i toalet papira u nekom WC-u.

Bez uvrede, ali mislim da nisi intelektualno dovoljno jak niti informisan ili obrazovan da bi se upustao u neku dublju diskusiju oko historijata vjere, razvoja kulture i mentaliteta i danasnjih sukoba interesa u politici uz potporu medija.
Ne ubacuj sitne provokacije jer i sam tvrdis da nisi ekspert.
statixx

#444 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by statixx »

Neku noc u Barhani, potrefim se bas za vrijeme iftara. S obre strane sjedi omladina i ceka iftar, tanjiri posluzeni vec, moram priznati da sam bio iznenadjen. Popijem dva cokaljcica kruske :D , ali stvarno, niko me nije ni pogledao, niti sam takvo sto ocekivao.
limeni

#445 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by limeni »

insomnia78 wrote:
limeni wrote:To u Francuskoj je zlocin, gnusan cin ali za mene to nije terorizam nego ubistvo jer je kreten zaklao svoga sefa znaci licni motiv.
Frajer je, osim sto je odrez'o glavu covjeku kojeg poznaje mjesec dana, jer je poceo raditi u maju, i okacio je na ogradu, pored glave ostavio i dvije zastave sa sehadetom
Takodje je izazvao i manju eksploziju i "vile su ih pronosale" da ne dodje do ogromne katastrofe jer je u pitanju tvornica koja "devera" sa gasovima
Dobro to nisam upratio upravu si onda naravno. Pitanje je sad kako se boriti protiv radikalizacije? Uglavnom jedni druge prate koliko su ovi pobudalili toliko raste i mrznja od strane nacionalnih grupacija a to se vidi na izborima jer desnica svugdje jaca.
statixx

#446 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by statixx »

Sto se tice reformi, one su se desavale i mnoge religije su nestale sa lica zemlje, pa i sam Muhamed je ucestvovao u reformama na BI. Tvrditi kako je samo problem u ljudima je naivno.
Sinapsa

#447 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sinapsa »

JohnnyS wrote:

Mogao si lijepo otvoriti tu temu koja će nam otvoriti oči dok si pisao sve ove silne upise koji su, kako si i sam primjetio, van teme.
911 Jeste druga tema, ali na ovoj temi tvrditi da muslimani stoje iza tog gnusnog zlocina na jedan odvratno nekorektan nacin podebljava neprijateljsku sliku (Feindbild) Islama, koji ne treba da bude neprokomentarisan, jer je on uzrok destabilizacije bliskog istoka. Odgovori ako hoces a ako neces nemoj, ali mi ne dolazi vise sa tom licemjernom spikom covjeka koji i sam skrece sa tema...
Btw....sta je tema ovdje? Terorizam u Francuskoj ili historija Islama i Arapi? Citava tema off topic, a on mene radi tri "silna" upisa grdi :D
Prosto nevjerovatno...
Last edited by Sinapsa on 27/06/2015 16:14, edited 1 time in total.
Sanjarko

#448 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sanjarko »

Sinapsa wrote:
Dobro raja,

Tri nebodera
Treci spijunska zgrada koja se srusila kao kula od karata iako nijedan Avion nije udario u nju.

Ovo najbolje opisuje sve
2 Aluminum Jetliners with a combined weight of 392tons +/-

Cannot
Pulverize

3 Steel/Reinforced Concrete Towers with a combined weight of 1,200,000 +/-
Tons
hAZNADAR

#449 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by hAZNADAR »

breuer wrote:
hAZNADAR wrote:Tri cetvrtine danasnjeg svijet zivi u siromastvu, korupcija, bezakonje, nedostatak gradjanskih prava i zakona, bezbjednosti,... i tu osim muslimana ima mnooogo drugih kojih je ukupno vise od muslimana. Ali ti si i dalje fokusiran zar ne?
Mogu ti reč da do jučer i nisam toliko bio, ali nakon jučeranje trijade Fra/Kuw/Tun više mi nije svejedno...

Ponavljam ti, jedno je siromaštvo normalnog svijeta, sasvim drugo duševna obogaljenost arapskih fanatika kojima i pregrš novca nije donijela ništa osim mogućnosti da svijetu prosipaju svoju bolesnu i mazohističku kulturu...a i tamo gdje je francuska ostavila kakvog takvog kulturnog utjecaja što se odlično odrazilo na cjelokupno stanovništvo, kao što su Tunis i Alžir, i to su zapikali da prestrave i zastraše!

Al et, Al-Azhar se oglasio (napokon) tako da je sve udure :D
Islamski svijet danasnjice je nesto mnogo vise, sire, obimnijie, kompleksnije, vece,... od par diktatura zemalja zaljeva.
Ne vidim razlog da se o umetu danasnjice diskutuje samo kroz prizmu neke agresivne ili korumpiranje manjine.

Tri cetvrtine svijeta zivi u siromastvu i mnoge neislamske zemlje nisu ni trunku razvijenije od islamskih(da skratim frazu u muslimanskoj vecini i sl).

Samo je mali dio covjecanstva danas razvijen i to zahvaljujuci pravim kartama u pravo vrijeme prije vise od 100 god kada je krenula epoha nacionalizam i industrijalizacije. Vjera sa time nema nikakve veze. Zato je bezveze prizivati reformacije, sekularizam, ateizam,..i obrnuto jer sa ovim nema veze.

Razvijenost zapada i Japana je zbog nacionalizma i industrijalizacije jer su na taj nacin postigli homogenost, disciplinu, vladavinu prava i mentalitet zajednistva. Odnos preme vjeri nema sa tim veze.

Terorizam je cista politika i nista drugo. To je politika zastrasivanja, borbe oko teritorija i resursa, i propagiranje ideologije pod krinkom vjere jer se time najlakse manipulise onima kojima je vjera osnovni identitet.

To sto se teroristi, zaguljeni papci, korumpirani seici,.. kite vjerskim prefiksom ne znaci da su predstavnici vjere. To je kao tumaciti bijelu rasu kroz djela i ideologiju nacista jer su se eto tako kitili i to isticali.
ULTRAK

#450 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by ULTRAK »

emillio estevez wrote:
ULTRAK wrote:
emillio estevez wrote:Bravo za tebe , cestitam.

:lol:
2 soma jura , pa toliko ne mozes ni ukrasti danas.

Kupi stan pa se javi , gdje god bio.
Vidim glup nisi , makni se grbace roditelja.
Upravo tako. To je za vas u BiH pojam. Ovdje je to normalna za ljude koji su fakultetski obrazovane sa par godina radnog iskustva. 4000 KM je za vas velika stvar. Plata inzinjera u BH telekomu sa 5 godina radnog iskustva je 2500 KM i to je neka najbola plata u drzavi. Toliko ja ustedim a da se ne namucim previse. Ako hocu da se namucim to je mnogo vise. Da nepricam o tome da ti daju trinasetu platu pa podjela dobiti.

Mozes samo misliti sta onda jedan Arap iz Emirata zaradi ili Qatara i kako se slatko nasmije kada mu dodje racun za cevape na bascarsiji od 3 eura. :-)

Ma slazem za Arape ali za tebe NE. ,

Mislim da zivis sa roditeljima da nemas cvancike u dzepu , da popijes doma instant kavu.
Arapi su prebogati i trose nemilice .
Najbolje trebe kariŚu , ali ti ne "....
Pa ja tu nisam bitan. Sto t ja zanimam. Evo cak i da zivim sa roditeljima (ovdje cim pocnes studirati se razdvajas od roditelja i niko ne zivi sa roditeljima od 19. godine); i da radim kao kuhar u jebenom trece razrednom restoranu opet zaradim vise od hirurga u Sarajevu. Moj ti... Znas i sam kakva ste bijeda netrebam te ja podjecivati na to. Ali vi bi rado gledali na arape sa visine no to je nemoguce. Najbitnije je koliko imas para. Vi svega imate ali para ne. Po najvise imate apetita za kurcenje.
Last edited by ULTRAK on 27/06/2015 15:47, edited 1 time in total.
Post Reply