Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DarkSoul wrote:Ali u dvoristu Crkve ne u centru grada na trgu, meni je to totalno besmisleno, ko kome sta dokazuje?! I opet naprave vaser od iftara u gradu, mi smo toliko glup narod, samo nek je ciganluka pa ne bitno u cemu i kako!
Crkva koja se nalazi u centru grada, gdje se muzika i veselje čuje po cijelom gradu, i niko im ništa nije rekao. Nije im trebala policijska niti pratnja niti zaštita ni kurac palac.
A gdje su dzamije? U sumi? Pa i one su u gradu u centru u velikoj vecini, mogla se vecera tamo rasporedit fino a ne od neceg sto je vjersko praviti vaser i doci sa skrivenim limenkama piva pa se i olesit jos na iftaru. Al hajd nebi mi bili mi kad nebi majnune od sebe pravili...
Tacno sam znao s koje strane vjetar puse
DarkSoul wrote:Nisam rodjena u Hrvatskoj, nisam nikada tamo boravila, roditelji isto tako, imam domovnicu i putovnicu od 1995.god. tada je bilo potrebno da jedan roditelj (koji je morao dokazati da se neko od njegovih roditelja u Jugoslaviji izjasnio kao Hrvat/ica) ima vec Hrvatske papire i Krsni list je igrao tada ulogu veliku (danas nikakvu vise).
Majka mi nikad nije dobila Hrvatske papire jer je pravoslavka pa cak ni preko tate koji ima sve Hrvatske papire jer nisu krvno vezani sto je i logicno (spominjem ovo jer procitah u predhodnim postovima kako neko kaze da zena preko muza trazi hrvatske papire, pisi propalo nema sanse)
Danas, ako jedan od roditelja ne posjeduje papire R.H. dijete nemoze dobiti drzavljanstvo RH, osim ako ide u RH, prijavi se tamo, zivi 5god, radi, bude strpljiv i onda dobije sve, inace nema nista.
To sto se neko rodio u "prolazu" u Hrvatskoj ne znaci da je odma i drzavljanin te drzave... Bilo bi previse smijesno da bi bilo istinito
Last edited by insomnia78 on 25/06/2015 01:24, edited 1 time in total.
Blago kuci koja vas ima tako pametne i jos se pitamo zasto je BiH najprimitivnija u Evropi
PS: zasto ja nebi bila pod "mi"?? Ko su za tebe "mi"? Cuj smeta mi sto su Turci organizovali? Da vi imate 10% mozga i pameti kao Turci mnogo dalje bi MI bili nego sto jesmo, a ovako svakom pametnom zelim srecu ko moze zdimit odatle gdje se uz iftar sljivovica i piva udara A posti se samo dok je neko u blizini (cast izuzetcima)
DarkSoul wrote:Blago kuci koja vas ima tako pametne i jos se pitamo zasto je BiH najprimitivnija u Evropi
PS: zasto ja nebi bila pod "mi"?? Ko su za tebe "mi"? Cuj smeta mi sto su Turci organizovali? Da vi imate 10% mozga i pameti kao Turci mnogo dalje bi MI bili nego sto jesmo, a ovako svakom pametnom zelim srecu ko moze zdimit odatle gdje se uz iftar sljivovica i piva udara A posti se samo dok je neko u blizini (cast izuzetcima)
DarkSoul wrote:Ali u dvoristu Crkve ne u centru grada na trgu, meni je to totalno besmisleno, ko kome sta dokazuje?! I opet naprave vaser od iftara u gradu, mi smo toliko glup narod, samo nek je ciganluka pa ne bitno u cemu i kako!
Crkva koja se nalazi u centru grada, gdje se muzika i veselje čuje po cijelom gradu, i niko im ništa nije rekao. Nije im trebala policijska niti pratnja niti zaštita ni kurac palac.
A gdje su dzamije? U sumi? Pa i one su u gradu u centru u velikoj vecini, mogla se vecera tamo rasporedit fino a ne od neceg sto je vjersko praviti vaser i doci sa skrivenim limenkama piva pa se i olesit jos na iftaru. Al hajd nebi mi bili mi kad nebi majnune od sebe pravili...
Koliko ja znam oko djamija se uglavnom nalaze mezarluci tako da nikakve svecanosti ne mozes praviti u krugu djamije.
DarkSoul wrote:Ovdje se prica samo u krug vrti citajuci ove komentare i opet svi u mjestu jednom stoje...
Usudit cu se da postavim jedno pitanje, ustvari dva iako znam da cete sa kritikama svi raspalit odma..
1. Zar je iftar nesto sto se na sva zvona okacit mora i sve medijske prostore zauzet iako je to nesto sto treba privatno u krugu porodice prijatelja da se obiljezava po mom misljenju?
2. Kako bi u Tuzli na trgu ili u Doboju reagovali ljudi kada bi neki katolici ili pravoslavci okrenuli za Bozic prase na raznju?
Prije nego odgovorite bilo sta prvo krenite od sebe ali iskreno.
Nije lijepo sto su hvalisali Ratka Mladica tokom iftara isto tako nije trebalo ni u prkos nekome iftar javno da se pravi...
sta reci...
...a ne zaplakati.....
cuj....ono doslo i poredi krme na raznju sa iftarom.....
osim toga......krme (manje i ono veliko) je zabranjeno hriscanima/krscanima....