Dežulović Fan Club

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Ommadawn

#426 Re: Dežulović Fan Club

Post by Ommadawn »

Znači sve je dozvoljeno, radi šta hoćeš - biće ti oprošteno.

Reis sit i ovce na broju.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#427 Re: Dežulović Fan Club

Post by sabina1 »

ententina wrote:
Ommadawn wrote:
Pizdun. Your ass - veliš? Nekako mi ove riječi ne idu ruku pod ruku sa Islamom. Ili bilo kojom vjerom.
No dobro, poznavajući bosansko prakticiranje Islama "Petkom sam na džumi, ostalim danima u kafani" te pijančenje i pištoljanje za Bajram (i jedan i drugi) nije ni čudno da se uvrijede kada im se glavni grad nazove Teheranom.
Nema veze sa Islamom. Ali ima veze, i to direktne, sa Borisom.

Moram priznati da sam strahovala od vas, iz Odbora za certificiranje nivoa znanja i pravilnog pratkiciranja vjere, koju ću ocjenu da dobijem, i da li ću uopšte da prođem na ispitu. Na kraju vidim, jedva dopadoh (eh, Kanjoše) raspojasanim, raspištoljenim i pijanim kockastim glavama koji u intermecu skoknu do Džume i Bajram namaza. Ali sam dobila novu informaciju, nisam znala da se isto prakticira u Teheranu. Pa eto, napreduju u Teheranu, nije da ne napreduju, red je priznati. Piju ljudi.
Smoći ću malo snage da kažem nešto u svoju odbranu, ako smijem: povedoh se za dozvolom, parafraziram,da možemo uzvratiti istom mjerom ali je bolje za nas da oprostimo. Ne uzvraćam istom mjerom, ali uzvratim. Mnogi prešute a kod nas se šutnja drugačije interpretira: druga strana pomisli da ima pravo. Ali imam čast da vas informišem da se promjene dešavaju, i da se okupljaju osobe - volonteri čistog srca i motiva, u namjeri da se organizujemo i angažiramo i da strategijski i sistematično nastupamo koristeći se svim zakonskim odredbama, edukacijskim aktivnostima, promociji i iskorištavanju društvenih mreža u borbi protiv islamofobije, rasizma i netrpeljivosti po bilo kojoj osnovi.

Na kraju, dođe mi da se zahvalim Borisu Dežuloviću što nas čačnu. Kad bi mi vako...
Mene tvoja religija ne zanima. Praktikuj je kod kuće i u vjerskom objektu , mislim radi šta želiš.
BBI je zajedničko mjesto i moje i tvoje , niko mene nije pitao da li sam za to da u BBI ima mesdžid , niko mene nije pitao da li sam za to da brojni moji poznanici petkom odlaze na molitvu bez minuta vremenske ili marke materijalne naknade poslodavcu - niko.
Na kraju krajeva BBI je privatan objekat i tamo vlasnik može uvesti šta hoće i kad hoće u skladu sa zakonom....
Mene tvoja religija ne interesuje , samo što ni kriva ni dužna se ona upliće u moj život - indirektno , postavljajući nove standarde koje i sama trebam poštovati iako me to NE ZANIMA ali moram , jer živim s ljudima koji vjeruju - ok.
I kad se pojavi Dežulović koji kritikuje LICEMJERJE MALOGRAĐANSTVA OBOJENOG U RELIGIJU DA BI SE ZAŠTITILO OD OSUDE , onda on ne valja...prelazi granicu...šta on zna o tome...ne mora on da zna ništa , zna da čita i vidi odstupanja od napisanog - naređenog i učinjenog...prosto...

I to opet za naše dobro.
A ovaj "Teheran" nije ništa gore nego najobičnija floskuletina koja na ovoj temi ima mnogo gore značenje nego sav Dežulović u kritici licemjerja religioznih d početka pisanja vlastitih tekstova.....
BHF_Manijak

#428 Re: Dežulović Fan Club

Post by BHF_Manijak »

sabina1 wrote:
Mene tvoja religija ne zanima. Praktikuj je kod kuće i u vjerskom objektu , mislim radi šta želiš.
BBI je zajedničko mjesto i moje i tvoje , niko mene nije pitao da li sam za to da u BBI ima mesdžid , niko mene nije pitao da li sam za to da brojni moji poznanici petkom odlaze na molitvu bez minuta vremenske ili marke materijalne naknade poslodavcu - niko.
Na kraju krajeva BBI je privatan objekat i tamo vlasnik može uvesti šta hoće i kad hoće u skladu sa zakonom....
Mene tvoja religija ne interesuje , samo što ni kriva ni dužna se ona upliće u moj život - indirektno , postavljajući nove standarde koje i sama trebam poštovati iako me to NE ZANIMA ali moram , jer živim s ljudima koji vjeruju - ok.
A zasto bi tebe iko ista pitao sta ce u privatnom objektu izgraditi?! Tom logikom, mogli bi do ujutro, cijeli grad se za 90% stvari ne pita, gradi kako sta hoces.
Sta cemo kada se povrijede osjecanja mene kao vjernika? A isto me niko nista ne pita, kao ni tebe u slucaju BBI-a.

I po cemu se to necija vjeri tebi indirektno uplice u zivot, Boga ti?
sabina1

#429 Re: Dežulović Fan Club

Post by sabina1 »

BHF_Manijak wrote:
sabina1 wrote:
A zasto bi tebe iko ista pitao sta ce u privatnom objektu izgraditi?! Tom logikom, mogli bi do ujutro, cijeli grad se za 90% stvari ne pita, gradi kako sta hoces.
Sta cemo kada se povrijede osjecanja mene kao vjernika? A isto me niko nista ne pita, kao ni tebe u slucaju BBI-a.

I po cemu se to necija vjeri tebi indirektno uplice u zivot, Boga ti?
Taj objekat nije za internu upotrebu nego za JAVNU NAMJENU za korisnike trgovina i usluga.
Vlasnik ima pravo u tom objektu instalirati deset mesdžida ako želi i to mu ne sporim , moje je da se prilagodim tome.
Da vlasnik izgradi deset hrišćanskih kapelica a da nema mesdžida svi ostali i muslimani bi se morali prilagoditi tome ukoliko posjećuju objekat iako te kapelice nikada ne bi posjetili.
Na to prilagođavanje mislim.(moj odnos prema kapelicama i mesdžidu je isti - inferioran)

Ukoliko sam ranije ispred zgrade imala park , par drveća , klupe i cvjeće a sada imam religiozni objekat , logično je da se religija upliće i u moj život iako me ne interesuje jer da bi izašla u park , moram proći u narednu ulicu ili kvart....naravno da sada ne bih potezala pitanje složenih rasprava o potrebi izgradnje tolikih vjerskih objekata. Ukoliko vjernici trebaju vjerske objekte i ukoliko ih fali - neka ih grade ali ovaj grad nije grad koji naseljavaju ISKLJUČIVO VJERNICI pa samim tim potreba ostalih za vjerskim objektima nema i nisu standardi ostalih za vjerske objekte jednaki kao kod muslimana.
Ukoliko muslimani to odluče demokratski , većinski i u skladu sa zakonom (urbanističke i građevinske dozvole , potrebe) onda nemam ama baš ništa protiv jer je sve demokratski i legalno ali reći da se religija time ne miješa u moju svakodnevnicu iako me nimalo ne zanima je najblaže rečeno NEISITINA.

Imam dva prijatelja istinska vjernika , prijatelja i prijateljicu do smrti . Nisam im poslala ovaj tekst a poslaću , i pitati da li im smeta Dežulovićevo pisanje.
Osim karikiranja kom je Dežulović apsolutno svojstven , sigurna sam da će mu oni aplaudirati.
BHF_Manijak

#430 Re: Dežulović Fan Club

Post by BHF_Manijak »

Vidi, to sve sto si napisala moze se i obrnuto primjeiti, za bilo koji objekat u gradu.
Jebi ga, socijalna smo bica, zivimo u zajednicama u kojima svi imaju neka prava i prilagodjavat nam se kako god. Tebi se valja na vjerske objekte prilagodjavati, meni, lupam sad primjer, na kladionice u blizini, nekom smetaju kafici, nekome ovo, nekome ono...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#431 Re: Dežulović Fan Club

Post by Velkoski »

Čuj nije je niko pitao da li želi mesdžid u BBI-u.

Kod te gluposti sam stao. :lol:
supercali

#432 Re: Dežulović Fan Club

Post by supercali »

Sabina nisi u pravu sa ova zadnja 2 posta
Bio je park pored kumroveca pa su sad zgrade pa se u tim zgradama ne pitamo ni ja ni ti nego samo vlasnici
Da se indirektno vjera mijesa da mijesa se al ne na nacin na koji ti zelis prikazati

Jbt ne mogu da vjerujem da na istoj temi sam u jedno vrijeme protiv manijaka i ove zbrajalice a onda sam na njihovoj strani
kolegione

#433 Re: Dežulović Fan Club

Post by kolegione »

supercali wrote:Sabina nisi u pravu sa ova zadnja 2 posta
Bio je park pored kumroveca pa su sad zgrade pa se u tim zgradama ne pitamo ni ja ni ti nego samo vlasnici
Da se indirektno vjera mijesa da mijesa se al ne na nacin na koji ti zelis prikazati

Jbt ne mogu da vjerujem da na istoj temi sam u jedno vrijeme protiv manijaka i ove zbrajalice a onda sam na njihovoj strani
Religija,se mijesa indirektno Sabina,je to naglasila, ja bih jos dodao, religija indirektno farozira politicke partije, religija indirektno programira svijest, tako direktno narušava moju kvalitetu zivota.
sabina1

#434 Re: Dežulović Fan Club

Post by sabina1 »

supercali wrote:Sabina nisi u pravu sa ova zadnja 2 posta

Šta želiš reći , da izgradnja zgrada utiče na svakodnevni život ?
Naravno , pa uništavaju se zelene površine niču zgradurine gdje nikada nisu bile radi kapitala ili profita...legalno ? Nažalost jeste ali znaš kako ? Ima jedan famozni član koji kaže da načelnik opštine i gradonačelnik MOGU promijeniti regulacioni plan bez ikakve rasprave , primjedbe....recimo regulacionim planom predviđena zgrada od 6 spratova...urbanisti se slože i počne izgradnja...krajem izgradnje ili pri završetku načelnik opštine i gradonačelnik MOGU tu istu zgradu povećati za još...20 spratova bez da se iko pita...iko osim njih dvojice na zahtjev investitora naravno....
Pa kako se u nebo "vinula" Malta , Kumrovec, Kumrovec - Novi Grad.....fantomski ?
Znala sam član tog zakona , ukoliko budeš želio pogledaću pa ti mogu poslati pp.

Koliko znam Naša Stranka je uputila u zakonsku proceduru izmjenu tog člana...gdje je stalo to ne znam a i kad dođe na dnevni red njih je samo troje...onda će morati dogovarati i sa drugima da to obaraju , onda će ih "dušebrižnici" optužiti za neprincipijelne koalicije...itd.itd.itd

Pričamo dakle o "običnim" zgradama i kako utiču one na naše živote - u mom kontekstu negativno iako služe za poslovanje i stanovanje.

Religijski objekti su valjda izuzetak jer služe za molitvu ili ?
Ponavljam ukoliko vjernici trebaju te objekte - uredu ako je demokratska većinska odluka i sve po zakonu ali reći da time sve ostaje isto - nije tako , religijski objekat nije SAMO simbol ljepote , kulture...on je prevashodno simbol RELIGIJE...samim tim okruženje dobija takav pridjev i reći da se ne mijenjaju LJUDI koji su jedini podložni unutrašnjim promjenama je neozbiljno zar ne...??
Ali opet NEMAM NIŠTA PROTIV.
Imam protiv kada se dignu ljudi da napadnu onoga koji kritikuje LICEMJERJE RELIGIJE , recite da religija nije podložna LICEMJERJU ?
Ma nemoj.
Religija može raditi šta hoće jer ako je kritkuješ ti SI PROTIVNIK , TI MRZIŠ , TEBI SMETA...
Smeta mi....licemjerje svugdje a posebno u religiji koja mora biti čista kao suza.
Primjetio si da nigdje nisam napisala riječ vjera ?
Srdačan pozdrav.
Ps...Medžid me savršeno ne zanima kao ni kapela....Niko me nije pitao da li je potreban ili ne....valjda zato što bi znali odgovor....
Last edited by sabina1 on 20/01/2016 18:45, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#435 Re: Dežulović Fan Club

Post by Velkoski »

NIko te nije pitao jer si totalno nebitna za odluku u čijoj će 'kući' biti mesdžid.

Mislim, ne pitaš ni ti mene sviđa li mi se plafonjera u tvojoj sobi.

BBI je privatan ako niti dnala.
supercali

#436 Re: Dežulović Fan Club

Post by supercali »

Sad si skrenula s teme
Nije ti smetala robna kuca a smeta ti bbi?
Uglavnom to oko gradnje je druga prica
Pricamo konkretno o bbi-u i nemaju tebe sta pitati kad je privatni objekat
Ni meni se ne svidja sto ne mogu vino pivo lozu mozda popiti u onoj cordobi ili kako se vec zove al sta mogu kad je to privatno
Zato i ne idem tamo osim ako bas ne odem sa nekom rajom i sl
Da skratim los si primjer uzela sa mjesanjem vjere indirektno u slucaju bbi-a
sabina1

#437 Re: Dežulović Fan Club

Post by sabina1 »

Velkoski wrote:NIko te nije pitao jer si totalno nebitna za odluku u čijoj će 'kući' biti mesdžid.

Mislim, ne pitaš ni ti mene sviđa li mi se plafonjera u tvojoj sobi.

BBI je privatan ako niti dnala.
Moja soba služi za odmor i stanovanje.
BBI je tržni centar.
BBI jeste privatan i vlasnik može raditi šta hoće .

Međutim , potrošačica u tom objektu sam i ja iako mi mesdžid ne treba iako me niko nije pitao.
A vlasnik živi od svih potrošačica i potrošača. Ukoliko većina želi - sasvim ok !

Ponavljam da postoji i kapelica imala bih isti odnos kao i prema mesdžidu jer me ne zanima niti jedno.

Potrošači smo svi i zato nije isto.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#438 Re: Dežulović Fan Club

Post by Velkoski »

Niko te ne tjera da budeš potrošač na mjestima koja ti se ne sviđaju. Srećom, 2016. je godina i postoji 1012789238 različitih tržnih centara.
sabina1

#439 Re: Dežulović Fan Club

Post by sabina1 »

supercali wrote:Sad si skrenula s teme
Nije ti smetala robna kuca a smeta ti bbi?
Uglavnom to oko gradnje je druga prica
Pricamo konkretno o bbi-u i nemaju tebe sta pitati kad je privatni objekat
Ni meni se ne svidja sto ne mogu vino pivo lozu mozda popiti u onoj cordobi ili kako se vec zove al sta mogu kad je to privatno
Zato i ne idem tamo osim ako bas ne odem sa nekom rajom i sl
Da skratim los si primjer uzela sa mjesanjem vjere indirektno u slucaju bbi-a
Vidi supercali po 119 put da ponovim.
Religija me ne interesuje.Ni religijski objekti.
Vjeru nisam spominjala.

Smeta me kritika kritike licemjerja u religiji.
Religija je nedodirljiva ?
Nije.
Pozdrav.
sabina1

#440 Re: Dežulović Fan Club

Post by sabina1 »

Velkoski wrote:Niko te ne tjera da budeš potrošač na mjestima koja ti se ne sviđaju. Srećom, 2016. je godina i postoji 1012789238 različitih tržnih centara.
Apsolutno.
Samo nek ne govore da religija ne utiče na moj život a da me niko nije za to pitao.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#441 Re: Dežulović Fan Club

Post by Velkoski »

Mesdžid u ćošku petog sprata utječe na tvoj život? Nadasve interesantno.
Towelie

#442 Re: Dežulović Fan Club

Post by Towelie »

Na to prilagođavanje mislim.(moj odnos prema kapelicama i mesdžidu je isti - inferioran)
:lol: :lol: :lol: Indiferentan je rec koju si trazila.
Osim ako se na neki nacin osecas manje vrednom kada prodjes pored sakralnog objekta. :P
sabina1

#443 Re: Dežulović Fan Club

Post by sabina1 »

Towelie wrote:
Osim ako se na neki nacin osecas manje vrednom kada prodjes pored sakralnog objekta. :P
:thumbup:
Hvala na ispravci.
LSD

#444 Re: Dežulović Fan Club

Post by LSD »

Towelie wrote:
Ne znaš ti....možda se drugarica Sabina osjeca inferiornom prema mesdžidima i kapelicama, kada vidi sestre vjernice kako ulaze i izlaze.

Uglavnom, vrijeme joj je da se pokrije i okrene kibletu, što bi rek'o Kemal Malovčić :mrgreen:
Towelie

#445 Re: Dežulović Fan Club

Post by Towelie »

sabina1 wrote:
Towelie wrote:
:thumbup:
Hvala na ispravci.
Nema na cemu. Fino si je prihvatila. :thumbup:
Ommadawn

#446 Re: Dežulović Fan Club

Post by Ommadawn »

LSD wrote:

Uglavnom, vrijeme joj je da se pokrije i okrene kibletu, što bi rek'o Kemal Malovčić :mrgreen:
Kome i kada je vrijeme da se neko posveti vjeri je do njega samog - niko drugi tu ne treba govoriti.
Najgore je kad dođe neko sa strane da pametuje kako trebaš živjeti bez da si ga upitao. A takvih u Bosni ima i previše.
LSD

#447 Re: Dežulović Fan Club

Post by LSD »

Ommadawn wrote:
LSD wrote:

Kome i kada je vrijeme da se neko posveti vjeri je do njega samog - niko drugi tu ne treba govoriti.
Najgore je kad dođe neko sa strane da pametuje kako trebaš živjeti bez da si ga upitao. A takvih u Bosni ima i previše.
Niko ni tebe ne pita, niti od tebe traži - da se praviš pametan i procjenjuješ po forumima kakav je ko musliman i da ljudima lijepiš etikete po leđima, pa se rado baviš tim stvarima i uzimaš sebi to za pravo :izet:

uostalom, kolegica Sabina kao inteligentna osoba, je shvatila moju zezanciju ;-) što se ne može reci i za tebe :-?

vrati se temi i Dežuloviću :arrow:
aurora313

#448 Re: Dežulović Fan Club

Post by aurora313 »

BHF_Manijak wrote:I po cemu se to necija vjeri tebi indirektno uplice u zivot, Boga ti?
Nije meni upućeno ali je indikativno. Sam si dokazao kako tvoj stav povređuje osjećanja mene kao nevjernika.
Jer, sa kojim pravom treba da bude 'tvoja' po ovom pitanju? Bojim se takav pristup lako može da se izrodi nešto nasilno što nam svakodnevne informacije iz drugih dijelova svijeta potvrđuju.
Neka svako vjeruje, ne vjeruje, klanja ili na koljenima hoda po kamenju, ali ne želim da mi to iko natura kao vrijednost koju ja kao treba da cijenim i poštujem.
I nemojte mi samo priča o BBI. U podrumu je Konzum, Hrvatski, koji ne može da mi proda svinjetinu ili alkohol (čuo sam ni sirće), a pošto to može u drugim svojim radnjama, onda ovo nije sigurno pitanje neke 'trgovačke slobode' kako se ovdje predstavlja.
Last edited by aurora313 on 20/01/2016 20:37, edited 1 time in total.
statixx

#449 Re: Dežulović Fan Club

Post by statixx »

Ateistički Jasenovac

Ateizam znači bezboštvo, dakle odgajanje bez Boga. Tvrde da je to izraz napretka. Iz iskustva najnovijih događanja znamo da se bez Boga i protiv Boga ne odgaja plemenite ljude, a vrlo često se odgaja takve koji su stvorili Oswiecim.”

Tako stoji u izdvojenom okviru na trideset devetoj stranici udžbenika katoličkog vjeronauka za osme razrede osnovne škole “S Kristom u život” u izdanju Kršćanske sadašnjosti, na koji je ovih dana na društvenim mrežama upozorila jedna zabrinuta majka. U poglavlju “Ateizam i vjerska ravnodušnost”, autori udžbenika - uz svesrdnu zakonsku, moralnu i financijsku ispomoć sekularne Države, sekularne Vlade i resornog sekularnog Ministarstva – uče našu djecu i kako su ateisti “bezumnici”, i kako se ateizam valja “suzbiti” kao “neprihvatljiv”, i kako se ateizmom Bog niječe “u ime čovjeka i njegovih vrijednosti”, a ljudi postaju ateisti kad se “previše zanose znanjem”.

Kakve veze, međutim, s ateizmom ima Oswiecim, stari trgovački gradić u Malopoljskom vojvodstvu na jugu Poljske?

Klinci, pripazite
Autori, vidjet ćemo, ne znaju mnogo, ali znaju barem jedno: znaju o čemu govore kad kažu kako se ne valja “previše zanositi znanjem”. Da znaju još ponešto, znali bi valjda i da Oswiecim nisu stvorili ateisti, naprotiv: taj gradić su iz ranosrednjovjekovnog kaštela stvorili upravo kršćani, pače katolici, prije devet stotina godina, u vrijeme svetog Otta Bamberškog, misionara što je lijep komad slavenski paganske Pomeranije preveo u danas upravo hrvatski katoličku Poljsku. Zašto onda naši vjeroučitelji kažu da “ateizam odgaja takve koji su stvorili Oswiecim”?

Nesretni je Oswiecim, naime, mnogo poznatiji po transkripciji kojom su ga bilježili njemački trgovci u srednjem vijeku, nazivajući ga Auswintz, odnosno – Auschwitz.

Zašto, međutim, najstrašniji koncentracijski logor nacističke njemačke pišu na poljskom, kao Oswiecim, dakle imenom kojim se u Hitlerovom Reichu nikad nije zvao? Iz neobrazovanosti – jer znanje vodi u ateizam – ili čiste, destilirane gluposti? Ili možda njemačkom logoru, nazivajući ga poljskim Oswiecimom, autori udžbenika zatiru trag? U tome, naime - u zatiranju tragova zločinu - hrvatski su vjeroučitelji jako dobri.

Klinci, jasno, pojma nemaju što je Oswiecim. Zahvaljujući osebujnom hrvatskom obrazovnom sustavu i katoličkom revizionizmu – eno upravo Glas Koncila već godinama sustavno negira Holokaust - slabo znaju i što je Auschwitz. Što će dakle reći vjeroučitelji kad ih učenici na satu, obrađujući lekciju “Ateizam i vjerska ravnodušnost”, budu pitali što je to Oswiecim?

Po udžbeniku “S Kristom u život”, po planu dakle i programu odobrenom i financiranom od strane Države, vjeroučitelji će im reći da je to koncentracijski logor kojega su osnovali ateisti. Ima li još pitanja? Nema. Čak i djeca u osmom razredu osnovne škole znaju da su u logorima koje su otvarali ateisti morali biti ubijani vjernici.

Svašta se do sad o nacizmu čulo i naučilo u hrvatskim školama i akademskim ustanovama, ali teorija da su koncentracijske logore stvorili ateisti nešto je posve novo.

Autori udžbenika mogli su, na primjer, napisati kako ateizam “vrlo često odgaja takve koji su stvorili” komunističke gulage: ako ništa drugo, Staljinov je Sovjetski Savez bio malo ateističkiji od Hitlerova Trećeg Reicha. Najzad, baš svi glavari nacističke partije i arhitekti “konačnog rješenja” židovskog pitanja, od Hitlera do Himmlera, bili su odgajani u smjernim katoličkim obiteljima: sâm Hitler, iako mu je otac bio skeptik, čak je i pjevao u crkvenom zboru i sanjao da će biti svećenik.

Prihvatimo li čak i da je kasnije postao ateist – a nije, već tupa teutonska okultistička baba-gatara iz noćnog programa RTL-a – pa kao ateist “stvorio” Auschwitz, ispada da su u Njemačkoj u Boga vjerovali samo Židovi i komunisti. Osim ukoliko dopustimo da je logor u Auschwitzu “stvorio” njemački i europski antisemitizam.

Njemački i europski antisemitizam čitav je pak izronio iz kršćanstva: smije li se onda reći kako Crkva “odgaja takve koji su stvorili Auschwitz”? Logikom hrvatskih vjeroučitelja smije.

Naši vjeroučitelji, međutim, za primjer strašnih posljedica odgoja bez Boga ne navode gulage, već upravo Auschwitz, besramno tako zloupotrebljavajući politički korektnu i društveno prihvatljivu metaforu zla kako bi veličanstveno obrnuli tezu i najstrašniji zločin u cjelokupnoj povijesti čovječanstva pripisali “odgoju bez Boga”, kozmički pokvareno zazivajući šest milijuna pobijenih Židova za svjedoke u svom inkvizitorskom procesu protiv ateizma.

Djeco, pročitajte
Zašto onda autori udžbenika nisu napisali i kako ateizam “vrlo često odgaja takve koji su stvorili”, recimo, Jasenovac? Osim što su ga “stvorili” i formalno isti “takvi koji su stvorili Oswiecim”, Jasenovac je Hrvatima kudikamo osobnije “iskustvo najnovijih događanja”, a učenicima hrvatskih osnovnih škola i poprilično bliži od Oswiecima. Najzad, objasnili bi vjeroučitelji, Jasenovac su i sami Nijemci zvali Auschwitz des Balkans, “balkanski Auschwitz”.

Samo što bi tada, jebiga, djeci morali objasniti a) kako su točno “takvi koji su stvorili” Jasenovac bili odgojeni uz Boga, dakle u “plemenite ljude”, ili pak b) kako su to točno ustaše kao šegrti Holokausta bili ateisti. A onda bi morali objasniti i c) zašto ih je Crkva blagoslivljala u ime Boga, i zašto su “takvi koji su stvorili“ Jasenovac - istrijebljujući u njemu Srbe i Židove - polagali prisegu zaklinjući se Bogom Svemogućim nad pištoljem, kamom i Raspetim Kristom.

Vjeroučitelji na plaći hrvatske države to, međutim, neće učiti hrvatsku djecu. Opasno je – naučili smo danas - kad djeca uče i znaju. Ljudi postaju ateisti kad se “previše zanose znanjem”.
aurora313

#450 Re: Dežulović Fan Club

Post by aurora313 »

statixx wrote:Ateistički Jasenovac
Bingo!
Post Reply