Gabrielo wrote:Arii wrote:
u pravu si, vi ne starite, vi se podmlađujete, ljepši ste, izgubite stomačinu i izraste vam kosa
nezrelo je "braniti" ijednu stranu, svako ima svoje razloge zašto je u nekim godinama sam, međutim u našoj primitivnoj sredini za ženu je to pogubno, a muškraci umišljaju da su najpoželjniji neženje...možda i jesu, u materijalnom smislu da ih neka mlađa cura iskorištava...
možda jeste

, ne razumijem zašto je nama teže naći nekoga za ozbiljnu vezu, a vama je to tako lako, u vremenu muško-ženske ravnopravnosti u svakom smislu....
Dosta suplje i tjesenja.
Zasto je rijetkost da je muskarac taj koji je mladji u vezi/braku? Postavio sam pitanje ranije pa odgovori.
rijetkost je možda u tvom selu

, šala, istina, kod nas je vjerovatno više ovakvih parova, da je muškracac stariji.
Eh to ti je kod nas ovako više zastupljeno jer smo mi malo zaostala država u svemu, između ostalog i u tome da je procenat zaposlenih žena daleko ispod zapsolenosti muškaraca. Daklem, muškarac će lakše i brže da stekne materijalnu stabilnost (što sam, što mu roditelji ostave hahh kuću, imanje, auto), samim tim oni brže postanu u tom smislu "spremni" za brak. Spremni da udome i uhljebe jednu mladu slatkicu. Govorim o starijem momku koji lovi daklem ovim što opsiah, materijalnom stabilnošću, jer da se ne lažemo, nisi ti njoj privlačniji od mladog isto tako slatkog dečkića, s pločicama, cool frizurom, tenom mmmm....
kako rekoh na početku, žena mora ako oće mladog slatkog dečka, nekako sve to da obezbjedi, a ovdje to ide malo teže, što nema ništa od roditelja (jer niej običaj da zaostavština ide žensku, avayy nego sinu!), što dok nađe posao...znači ide teže, treba više vremena rada i truda da postigne isto ovo čime stariji muškarci "impresioniraju" mlade cure
zaključak, ni stariji momci ni starije cure ne privlače mlađe na način kako bi to prirodno trebalo biti, oni u starijim vide nešto poput ...skrbnika o njima...
isto tako, muškarci ugalvnom svjesno prihvate da su s nekom curom iako ih ona iskorištava, pristanu na to i "trpe", mislim da su žene lukavije, da ne kažem pametnije, i teško prihvataju i pristaju na takav status, one radije biraju da bdueu same, što je po meni časnije