SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
supercali

#426 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

Jbg kad zive na crnoj hronici i crnim vjestima u vezi bilo cega
Da je bilo 500000 svejedno je jer se nisu velicalo zlocinci

Ja imam osjecaj da mediji prave probleme i tamo gdje ih nema samo da se skrene paznja sa pljacki politicara nevazno koja su stranka
supercali

#427 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

Velkoski wrote:Ovo je samo još jedan izgovor za sarajevsku kvazielitu da se naloče i nadrogira te usput izađe u Klixovoj galeriji.
Zar ta kvazielita izlazi u titu?
Zar oni nisu po elementu aquariusu i sl napucanim mjestima a ne u rupama tipa tito pub na malti i takva mjesta?
seoBIH

#428 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by seoBIH »

Ova tema je dokaz da se u BIH desio građanski rat, te da nije bilo okupatora.

Žalosno, ali to VI DOKAZUJETE vašim komentarima i bolesnim diskusijama Sarajevo Vs Tuzla!
dust in the wind

#429 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by dust in the wind »

Velkoski wrote:Ovo je samo još jedan izgovor za sarajevsku kvazielitu da se naloče i nadrogira te usput izađe u Klixovoj galeriji.
e cuj u tito kvazielita... zar? nisam dugo tamo bila, ocito je raja iz hacijente, bagdada I opera tamo pohrlila. bravo, bravo
int21

#430 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

Uzaludno je objasnjavati. Uzaludno.
int21

#431 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

huxley wrote:Ovo je shupacki iz vise uglova:

- Taj posranji kafic - gazda je ili glup ko tocak, ili licemjeran, da organizuje tako nesto na dan kada je poginulo 71 mladih Bosanaca. Jebo mu dan mladosti i tito mater - sad treba da se brine da mu neko bombu ne baci na kafic
- Supak novinar, koji je ovo objavio, i mozda napravio stvar bombasticnijom nego sto jeste, da li iz vlastite gluposti, ili po nalogu
- Klix - supacki potez, kao i ostavljanje mogucnosti komentarisanja. Da li je ovo jednostavno los menadzment, ili namjerno uradjeno, ne znam, ali je za sankcionisanja u svakom slucaju.

Stavi se u poziciju roditelja, brata, sestre, poginulog tog 25.5. Nema tu objektivizma, i nema tu prostora za diskusiju. O nekim stvarima se ne pregovara. Da je ovo normalna drzava, sa normalim vrijednostima, ovo bi bio dan zalosti, i ne bi se ni moralo napominjati da, zaboga, nije OK partijati 25.5., praviti vatromete i sl. 71 mladi zivot, kakav jebeni vatromet.
Da znas o Titu malo vise nego sto pricas, ovo ne bi nikad napisao.

Al znas kako kazu.....Cega se pametan stidi........nastavi recenicu....
astala_vistala

#432 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by astala_vistala »

Kakva kvazielita,ovo su se skupili bivsi SDP-ovci danasnji DF,oni jos uvijek mastrubiraju na prosla vremena i nikako da se pomire sa cinjenicom da je to proslost i da vise nikada nece biti tako,ali opet to nije razlog da ih frontalno napadnemo jer ljudi su slavili 10-tu stvar,a u Tuzli se zalila 20-ta stvar,mada samo nije primjerno,jer se poklapa isti datum,nego jel bilo reakcija proslih godina ? i prije se ovo slavilo ?

I tema je glupa,ovo je samo jos jedna kockica u slagalici amoziteta dva grada,mada je to vise sa Tuzlanske strane al boze moj.
insomnia78

#433 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

int21 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Thorgerson wrote: A sta se konkretno slavi ondje? Tito i dan mladosti...lafo jugonostalgicari 50% ih rodjeno kad se juga vec bila raspala. :-) I kao oni se sjecaju kako je prije bilo dobro...

Naculi negdje...pa kako onda sve razjebasmo, kad je bilo tako dobro. Nije bilo dobro. To je bio balon, koji se samo cekao da pukne. I tada je nekolicina ljudi zivjela kao begovi, ostali su istina manje rintali, ono davalo im se taman da se ne bune. Ali kazem, bilo je pitanje kad ce to puknuti i bogami je puknulo.

Zasto nije izvrsena tranzicija u kapitalizam? Dok je tito hladio jaja po brijunima i pravio bunkere pod brdima, bolje mu je da se bacio na to i uveo nas u ostatak evrope. Pa se mozda i ne bi makljali 90-ih. A rat nije dosao samo zbog nacionalizma, nego i zbog ekonomske krize. To ti je ono, bilo svima dobro, love do krova i odjednom capcarap, nestade love, i ajmo sad razjebat sve...

Da je jugoslavija na vrijeme izvrsila tranziciju, danas bi bili jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta i evrope. Tito je bio ogranicen covjek. I slaviti covjeka koji se protivio zapadu, a danas smo orijentisani ka tom istom zapadu...ne znam, to je za mene bas sizofrenija. :run:
Ova prica samo potvrdjuje da je povod cinjenica da nekome smeta Tito, a ne vremensko poklapanje sa datumom zlocina.
To ja govorim cijelo vrijeme.

I da ponovim jos nesto, ako se sjetite zrtava samo taj dan, a sve ostale se ne sjetite, nemojte moralisati.
Da ponovim i podvucem
Tuzla je mozda i jedini grad u BiH koji odrzava sjecanje na Jugoslaviju i antifasisticku borbu
Pocevsi od partizanskog groblja, spomenika partizanima (citav kompleks "Slane banje" gdje su sahranjeni i mladi ubijeni u ovom masakru), obiljezavznja znacajnijij datuma iz Jugoslovenske proslosti
Tako da je smjesno reci da Tuzlacima smeta Tito i obiljezavanje Dana mladosti
SVIM Tuzlacima smeta obiljezavanje na ovakav nacin, uz potoke alkohola, vatromet i koncert i ne odavanje pocasti, makar i prekidom svega i minutom sutnje, ni na kakav nacin
insomnia78

#434 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Mjesto gdje su sahranjene zrtve masakra
Image
Partizanske biste i spomenici
Image
Image
Image

Ima toga jos i sve se nalazi na istoj lokaciji
I sta kazete Tuzlacima smeta sto je u pitanju Tito i Dan mladosti?
A ovo od sinoc je zasmetalo svim Tuzlacima
supercali

#435 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

Pa sto im onda smeta?
Ne slave se zlocinci nego isto to sto i vi podrzavate
A to sto si navece slavili je meni nebitno
Mozda su neki od slavljenika bili u tz i odali pocast zrtvama
insomnia78

#436 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

supercali wrote:Pa sto im onda smeta?
Cuj sto smeta
Vatromet, koncert?
Jel se makar moglo u vrijeme kada se ovo desilo ugasiti sve, spomenuti zrtve i organizovati minutu sutnje?
Dozer

#437 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Dozer »

Teske bitke... :D

I...sta jos kazu ovi danasnji vladari, nekadasnji Titovi pioniri, a po vokaciji zadrti komunisti i Jugosloveni?
Hoce li skoro te zlatne kasike, demokratske i anti-komunisticke? :D
supercali

#438 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

insomnia78 wrote:
Cuj sto smeta
Vatromet, koncert?
Jel se makar moglo u vrijeme kada se ovo desilo ugasiti sve, spomenuti zrtve i organizovati minutu sutnje?
Razumijem za tuzlu al mora li u sarajevu biti citav dan zalost?
Mozda je odata minuta cutnje u gradu povodom kapije al po danu pa onda mora i po noci?
int21

#439 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

insomnia78 wrote: Da ponovim i podvucem
Tuzla je mozda i jedini grad u BiH koji odrzava sjecanje na Jugoslaviju i antifasisticku borbu
Pocevsi od partizanskog groblja, spomenika partizanima (citav kompleks "Slane banje" gdje su sahranjeni i mladi ubijeni u ovom masakru), obiljezavznja znacajnijij datuma iz Jugoslovenske proslosti
Tako da je smjesno reci da Tuzlacima smeta Tito i obiljezavanje Dana mladosti
SVIM Tuzlacima smeta obiljezavanje na ovakav nacin, uz potoke alkohola, vatromet i koncert i ne odavanje pocasti, makar i prekidom svega i minutom sutnje, ni na kakav nacin
Pretpostavljam da si Tuzlak pa te ova sva tema pogodila. Zao mi je. Ako sam te bilo cim povrijedio, izvini. Takodjer, rekao sam u jednom od postova da bas zbog svega sto si naveo postujem Tuzlu i Tuzlake vise od bilo koga u BH.

Ali sam si mogao vidjeti da je bilo neki toliko gadnih postova koji su pljuvali i psovali svakog ko "ne postuje" zrtve jer slavi nesto. I to me je razljutilo. Pola postova je napisano bez razmisljanja. Bez citanja. I onda tema krene u pogresnom pravcu.

Ne trebamo sad prebrojavati zrtve, i busati se kome je ko poginuo. To bi bilo strasno. Ne trebamo ni nabijati jedni drugima na nos kako ne zalimo kao sto drugi zale. Niko nije u tudjoj kozi, niko ne gleda istim ocima, niko nije dozivio istu tragediju. Ali kao sto je neko rekao, od 92 do 95 je svaki dan neko poginuo, neko je izgubio nekog. U Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihacu......svaki dan. Svaki sat bi trebao biti sat zalosti. Zamisli haosa tada...

Jos jednom, zao mi je ako sam tebe ili bilo koga povrijedio.
supercali

#440 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

Ovo se moje odnosi i na dan markala u tuzli
Sta oni imaju citav dan da bude dan zalosti
Odate pocast minutom sutnje polaganjem cvjeca ili kako vec i hvataj se svog posla
To i u sarajevu rade a kamoli u tuzli da se toliko to obiljezava
Thorgerson

#441 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Thorgerson »

_BataZiv_0809 wrote:
Thorgerson wrote: A sta se konkretno slavi ondje? Tito i dan mladosti...lafo jugonostalgicari 50% ih rodjeno kad se juga vec bila raspala. :-) I kao oni se sjecaju kako je prije bilo dobro...

Naculi negdje...pa kako onda sve razjebasmo, kad je bilo tako dobro. Nije bilo dobro. To je bio balon, koji se samo cekao da pukne. I tada je nekolicina ljudi zivjela kao begovi, ostali su istina manje rintali, ono davalo im se taman da se ne bune. Ali kazem, bilo je pitanje kad ce to puknuti i bogami je puknulo.

Zasto nije izvrsena tranzicija u kapitalizam? Dok je tito hladio jaja po brijunima i pravio bunkere pod brdima, bolje mu je da se bacio na to i uveo nas u ostatak evrope. Pa se mozda i ne bi makljali 90-ih. A rat nije dosao samo zbog nacionalizma, nego i zbog ekonomske krize. To ti je ono, bilo svima dobro, love do krova i odjednom capcarap, nestade love, i ajmo sad razjebat sve...

Da je jugoslavija na vrijeme izvrsila tranziciju, danas bi bili jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta i evrope. Tito je bio ogranicen covjek. I slaviti covjeka koji se protivio zapadu, a danas smo orijentisani ka tom istom zapadu...ne znam, to je za mene bas sizofrenija. :run:
Ova prica samo potvrdjuje da je povod cinjenica da nekome smeta Tito, a ne vremensko poklapanje sa datumom zlocina.
Hahaha...e bas. Izvukao si moj jedan post i eto citavu pricu slozio.

Ovjde sam samo pisao koji se djavo slavi, to mene zanima...dakle slavis nesta, pricas o necemu, nemas pojma ni o cemu, ni sta slavis, ni zasto...al eto on...hipster si i kul si, ono nisi u fazonu ko ostali...čegevara majice i tako ti fazoni.... :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#442 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Velkoski »

haj ba respo ne trollaj :)
supercali

#443 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

Pa da slavim piramide u Visokom sa majicom merlin monro i zastavom burundija sta tebe ima interesovati sta slavim ja ili bilo ko drugi?
Dozer

#444 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Dozer »

E, ne moze tako!
Ovdje se vrlo brzo mora uvesti Borgovski mentalitet - svi ko jedan! Ili, preciznije, jedan za sve :D
Thorgerson

#445 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Thorgerson »

supercali wrote:Pa da slavim piramide u Visokom sa majicom merlin monro i zastavom burundija sta tebe ima interesovati sta slavim ja ili bilo ko drugi?
Pa mogu li ja imati misljenje o necemu?

Znaci isto ko sto ti peti, deseti mislis da je neko levat jer slavi valentinovo, jer slavi dan vjestica, tako ja mislim da su ovi levati jer slave nesto o cemu pojma nemaju iz drzave o kojoj pojma nemaju itd...

Pa vecu su festu napravili, nego za dan drzavnosti ili nezavisnosti sopstvene jebene zemlje...i gdje tu logika!?! :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#446 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Velkoski »

ne mosh ti shvatit' ovu tematiku, jednostavno
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#447 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Zviz »

insomnia78 wrote:
Cuj sto smeta
Vatromet, koncert?
Sve je to na svom mjestu. I da, moglo se i spomenuti, te odrzati i taj minut i ako je rijec o danu Mladosti a ne npr. zrtvama fasizma i sl. I opet kazem, ovdje se pravi od muhe medvjed. Po nekoj prici terbaju sve redakcije da ukinu salu za 1 april jer na taj dan je itd. Isken da budem slavim sta zelim ali necu vrijedjati svojom proslavom nesto drugo, mislim ko je uvrijedjen ovom proslavom, mislim da je to vise bazirano na nekim politickim idealima (ideologijama) vec sta drugo, nego se pojedine stvari koriste kao argument koji nije prolazi kod mase. Sa drugim rijecima lozi se neka masa ljudi koja ne simpatiriza Titu ili partizane, a veliki su patrioti BiH itd.
ptičica

#448 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by ptičica »

JThomas wrote:
plain vanilla wrote:
JThomas wrote:nije u pravu i nije joj smetalo dok je "ljevica" bila ujedinjena.
a maloprije rekose da sam ultra desnicar :roll:
(bivša) SDP pionirka ne zna za ovu manifestaciju?

mojne meni to...
Upravo i ja htjedoh reci, ova proslava (koju usput niti slavim, niti podrzavam) u kaficu tito se odrzava vec godinama, od kada i kafic postoji,i svake godine klix objavi clanak o tome, a postavljacica teme se iz nekog svog razloga bas sad sjetila da otvori temu i optuzi sarajlije i to u stilu Bakira Hadziomerovica "SKANDALOZNO"! :wink: Kao sto rece, nije joj smetalo dok je ljevica bila ujedinjena.
I naravno da sacica jugonostalgicara ne predstavlja cijelo Sarajevo, pa je i sam naslov teme senzacionalisticki!
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#449 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Zviz »

vrijeme vam je da malo izadjete vani i prosetate
Image
malocvijece

#450 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by malocvijece »

_BataZiv_0809 wrote:
cLo wrote:Suosjećati sa porodicama žrtava ili obilježavati Dan Mladosti? To se nas pita.
Može li se oboje? Pitamo mi vas.
Osjećam tugu spram žrtava i njihovih porodica, da bog da se nikad ne ponovilo, a istovremeno Dan Mladosti vidim kao simbol ljubavi, zajedništva, tolerancije, ljepše budućnosti tj. svega za čim ova zemlja i ovaj narod plaču upravo zbog toga da opet do žrtava ne dođe i kao njima u čast da nisu pale za ništa. Nevezano za Tita i davno prošla vremena, nego da mladost koja se slavi bude pametnija i poruši temelje mržnje i izgradi ljubav i prosperitet, umjesto da se okreće za nemilim stvarima koje su prošle i sije nanovo sjeme zla.
Zaključismo pošto su na isti datum da se čovjek mora odlučiti za stranu na kojoj će da stoji.
Meni je to jedna strana.
Isto.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Clo, udaj se za mene :postar:

Pretpostavljam da biste isto proslavljali dan mladosti da se masakr te djece desio u vasem gradu...

aha....mal ne rekoh.

i pobogu, kako ce se ljudi okretati "nemilim stavrima koje su prosle i sijati sjeme zla"??? Mir, mir, mir, niko nije kriv.
Locked