Za mene su kukavice, kako rekoh picke, cim si u stanju ubijati neduzne civile.Zaboravili su oni na rijeci Misica "u ratu se lako gubi glava, ali se i lako gubi obraz". Sto se tice vojevanja, vise je tu poraza nego pobjeda, ali su usli u historiju kao pokret koji i dalje zivi, traje i siri se perifidno, opstaje dugo u masi i ima dobru potporu unutar srpskog bica, te se uspjesno infiltrira u sisteme i po potrebi odlicno se maskira trenutnim politickim momentima i trendovima. Zbog toga mi danas pisemo o njima jer su opstali na jedan najpodliji nacin do danas.Connaisseur Karlin wrote:Razumijem,ali zasluzuju rijec ili rijeci koje su sinonim zedj za ljudskom krvi, hladnkrvnih ubica,i krvnici.oridjidji wrote:Pa to se odnosilo i na njihovo cojstvo i herojstvo pored toga, tacnije kukavicluk. Nema rata u kome nisu redali poraze, ali ih je spasavalo to sto nakon poraza niko nije isao u sistemsku eleminaciju istih.Connaisseur Karlin wrote:
Nisma znala da se doticna rijec koristi za opisivanje cetinka.Od svh rijeci koje mogu opisati ubice koljace zlocince ,ti si izabrao takvu rijec ,koja ne moze ni pribilzno opisati njihovu krvolocnu narav!
Cetnicki gerilci imaju drugacije tehnike i uloge u ratovima,i ne bih rekla da su kukavice. Mozda su imali poraze,ali su definitvno ostavili krvav trag u istoji svog postojanja. Da su bili p****,ne bi danas pisali o njima. Inace ista rijec me asocira na nemanje karaktera,ali tako se moze opisati i prosjecan muskarac koji je kukavica.
Samo da proucimo lik Voje Seselja, vidjeli bi kakvi su to kameleoni, od clana partije do cetnickog vojvode i zlocinca kojem ce uskoro biti presudjeno u Hagu. Duga je lista takvih.