Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#426 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Mrzi me da tražim link, ali prva vijest ti je zastarjela, zapamti što sam ti rekao do kraja februara Genesis je rahmetlija, ako nađem postavim ti. Ekipa koja ga je razvila uveliko radi na novom addonu.

Edit:
Ne bi mi mrsko da nađem link za nevjerne Tome
http://bestforkodi.com/rip-genesis-what ... ture-hold/
erotica

#427 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

We will now move on to the Genesis news/update and finally answer the question of whether Genesis will live to see another version or not. It will also help put the things discussed above in perspective and provide some very specific examples of the damage discussed:
Originally lambda planned to release an update to Genesis that would include all the same features it had before along with all the improvements he's made. It was to include the same abundance of free links it used to have and support several new premium services. Unfortunately, with all of the lies and misinformation being spread by people that care for nothing more but hits/clicks/likes on social media he has decided to put an end to Genesis. He will release a new add-on but it will not be Genesis and it will not have library integration or favourites. These were the most used and most contentious features and he hopes removing them will help limit the new add-ons installed user base. We have discussed this several times already but in addition to removing library integration and favourites he has removed many scrapers and resolvers, specifically the free ones. The new add-on will include resolvers for some free hosters but not near as many as Genesis did. It will rely heavily upon premium services like RealDebrid, RPNet, Premiumize.me and Easynews. This is another attempt to control how large the installed userbase gets and a way to eliminate the dependence on free hosters that cause the vast majority of problems with host/link resolution.

So while Genesis will not continue the community is very fortunate to have the opportunity to enjoy his new add-on when released. It will definitely not be the same as Genesis but it will provide the same 'core' functionality implemented with the quality and reliability we have all come to expect from him. Further details will have to wait for a formal announcement but we wanted to share this much with you now. Please wait patiently and don't flood the forum with questions regarding dates or features. Don't create threads suggesting alternatives or begging for reconsideration. These types of threads and posts can only cause more damage. Again, we must avoid repeating the behaviors and actions that contributed significantly to the current situation with Genesis.

I hope it was clear above but lambda feels very strongly about this (as we all do) so to be absolutely certain everyone understands I will repeat it. The 'less than reputable' people on social media that are spreading lies and misinformation for the sole purpose of getting more hits/clicks/likes on social media are damaging the community. If you appreciate his work, want to support him and enjoy using his add-ons you will stop supporting them. Ignore them completely and don't even say their names as that alone will likely give them that hit/click/like they are so desperately seeking.

Thanks all!

https://forums.tvaddons.ag/lambda-s-xbm ... n-808.html

Znaci nece vise biti Genesis ali ce Lambda napraviti novi addon koji nece imati favorit listu ali se jos ne zna tacno kada.
irac300

#428 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Upravo tako. S tim da HD sadržaj neće biti besplatan, dok će se SD moći pratiti. Sve u svemu, nikada neće biti ono što je bio Genesis, bar za nas kojima se ne plaća.
erotica

#429 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

irac300 wrote:Upravo tako. S tim da HD sadržaj neće biti besplatan, dok će se SD moći pratiti. Sve u svemu, nikada neće biti ono što je bio Genesis, bar za nas kojima se ne plaća.
Jel to ako sam dobro skontao ko uzme ove premium servere tipa http://real-debrid.com/ on ce i imati HD sadrzaj? Onda je bolje cekati netflix kako treba kad se vec placa i znas da imas stabilnu uslugu
irac300

#430 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

erotica wrote:
irac300 wrote:Upravo tako. S tim da HD sadržaj neće biti besplatan, dok će se SD moći pratiti. Sve u svemu, nikada neće biti ono što je bio Genesis, bar za nas kojima se ne plaća.
Jel to ako sam dobro skontao ko uzme ove premium servere tipa http://real-debrid.com/ on ce i imati HD sadrzaj? Onda je bolje cekati netflix kako treba kad se vec placa i znas da imas stabilnu uslugu
Da. Ma to je više za ove sa zapada koji koriste Kodi, jer su cijene mizerne, mnogo im je isplativije nego Netflix, za nas koji ionako ne želimo plaćati uvijek ima drugih addona sa mnoštvo HD sadržaja, već sam ih nabrojao u prošlim postovima.
Pirija

#431 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pirija »

4 dolara mjesecno vala nije neka pljacka a sa obzirom sta sve genesisi nudi ne bih ga poredio sa netflixom jer je netflix previse ogranicen ko i HBO samo svoje programe nudi...
helem genesis se NE gasi nego prelazi na premim hosting kao sto je pisalo u drogm linku koji sam postavio
irac300

#432 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Pirija wrote:4 dolara mjesecno vala nije neka pljacka a sa obzirom sta sve genesisi nudi ne bih ga poredio sa netflixom jer je netflix previse ogranicen ko i HBO samo svoje programe nudi...
helem genesis se NE gasi nego prelazi na premim hosting kao sto je pisalo u drogm linku koji sam postavio
Čitaj sa razumijevanjem.
saxton

#433 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by saxton »

Da li neko od korisnika foruma koristi HALOW addon? Ja sam ga dugo vremena koristio, ali evo u zadnjih para dana ne radi nikako :-(

Ima li neko vise informacija ili je sve otislo u 3 PM :run: :run: :izet:
probook

#434 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by probook »

Ima li kakav dodatak za gledanje Arena sport kanala :D
irac300

#435 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

probook wrote:Ima li kakav dodatak za gledanje Arena sport kanala :D
Arene mozes naci na Croatia on Demand addonu, kao i u SportsDevil-u.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#436 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

može li mala pomoć od kodijevaca pošto kontam da se ubacim u raju :D

kontam da uzmem ovaj android player ...valja li ovo čemu?

http://www.geekbuying.com/item/MXIII-PR ... 54930.html

i

kako funkcionira ovo Kodi čudo....meni je prioritet fudbal...drugo šta me i ne zanima mlogo...jel se može naći besplatnih streamova i kako to funkcionira?

hvala!
irac300

#437 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

JoseMujica wrote:može li mala pomoć od kodijevaca pošto kontam da se ubacim u raju :D

kontam da uzmem ovaj android player ...valja li ovo čemu?

http://www.geekbuying.com/item/MXIII-PR ... 54930.html

i

kako funkcionira ovo Kodi čudo....meni je prioritet fudbal...drugo šta me i ne zanima mlogo...jel se može naći besplatnih streamova i kako to funkcionira?

hvala!
Za te pare i više nego solidan uređaj. Kada kupiš, onda ćemo te uputiti, kako ćeš i šta ćeš. :D A fudbala i ostalog sporta imaš koliko te volja, i sve za džabe. :D
JoseMujica

#438 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

več mlogo lajkam :D

i uređaj naručen...na kraju legao ovaj...za 51 usd, pošto sam imao bodova na ovom sajtu

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_202596.html
Type: TV Box
Model: MXIII-G
Color: Black
System: Android 5.1
GPU: Mali-450
CPU: Amlogic S812
Core: Quad Core
RAM: 2G
ROM: 8G
Max. Extended Capacity: 32G

Decoder Format: H.265
Video Format: MPG, MKV, MPEG, MOV, RM, MP4, AVI, DAT, WMV
Audio Format: OGG, FLAC, RM, MP3, WMA, AAC
Photo Format: JPG, BMP, GIF, PNG

Support XBMC: Yes
Support 5G WiFi: Yes
WiFi: 802.11 a/b/g/n
Bluetooth: Bluetooth4.0
Power Supply: Charge Adapter
Interface: TF Card, SPDIF, USB2.0, OTG, HDMI, AV, RJ45
dok dođe, za nekih mjesec-dva dolazim da vas gnjavim kako i šta :D
The BEN10

#439 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

Evo i od mene pitanje - šta biste vi izabrali da birate između ova dva:
http://www.gearbest.com/compare-189252_202596-1_1

MxIII izgleda prilično OK za ove novce. Interesuje me da li se plaća carina na to, obzirom da sve što sam do sada kupovao nije bilo nešto glomazno (čak i kada je bilo vrijednije od 50 KM).

I čini se da ima solidne ocjene kupaca...
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/ ... eview.html
vicious

#440 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Ide carina 10%, PDV 17% plus još neka neka naknada. Ja sam nedavno na vrijednost od 60 KM platio skoro 30 carine.

Naravno uvijek postoji mogućnost da ti prođe i bez pregleda pošiljke, ali male su šanse za to...
JoseMujica

#441 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

moje iskustvo....kako kad

znao sam prolaziti bez ičega, nekada samo sa one 3,5 KM carinski pregled + poštarina, a nekad i sve dadžbine platim......otprilike se računa nekih 30-35% na cijenu sveukupno (PDV+carina+carinsko knjiženje+pregled+poštarina)
The BEN10

#442 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

JoseMujica wrote:moje iskustvo....kako kad

znao sam prolaziti bez ičega, nekada samo sa one 3,5 KM carinski pregled + poštarina, a nekad i sve dadžbine platim......otprilike se računa nekih 30-35% na cijenu sveukupno (PDV+carina+carinsko knjiženje+pregled+poštarina)
Ma ja, kakva bude nafaka - računat ću na najgori scenario za svaki slučaj. :-D
Btw, jesi li kontao kupiti daljinski, pošto se raja žali da nije dobar ovaj što uz njega dođe?
Cons: Like all these tv boxes the remotes are not very good.
Cons:the remote is usual type u get with these boxes. I knew this and ordered an air mouse at the same time as I ordered the box
Koji od ovih je dobar?
http://www.gearbest.com/air-mouse-_gear/
sabanss

#443 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

The BEN10 wrote:
Koji od ovih je dobar?
http://www.gearbest.com/air-mouse-_gear/
Ovaj sam probao, radi perfektno:

http://www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_66720.html

Bio je na piku po 38 KM, skoro da se ne isplati narucivati izvana...
JoseMujica

#444 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

ovaj ti je i poskup :D

ja kontam prvo probati ovaj što dođe uz njega.....odlična alternativa može biti i obični bezžični miš.....nešto ne kontam knjige pisat na ovom boxu pa mi je tastatura besmislena :?
Seherovac

#445 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Seherovac »

Koristi li ko KODI na Sony android tv? Iskustva?
irac300

#446 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ja pametnjaković kupio tastaturu kada sam i box, k'o velim, ne mERe se sa daljinskim ništa. Poslužila mi dva puta, kada sam utipkao source u Kodi. Air mouse je već druga priča, jako korisna stvarčica. Al' realno, ako će Box služiti samo za Kodi, dovoljan je običan daljinski koji dođe uz uređaj. Pišem na osnovu svog iskustva, naravno.

P.S.
Danas naletih na jako dobar addon, Zem TV, među mnogobrojnim sportskim kanalima ima i 4 Arene i to u HD-u. Preporuka.
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... xbmc-kodi/
erotica

#447 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

Odličan je addon, ima i Bein dosta u HD, rade i sky i bt sport. Preporuka svima :thumbup:
sencobih

#448 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Moze li se podesiti ono č i ć na titlovima? Nije da mi plaho smeta ali ako moze bez hijeroglifa bolje bi bilo :-)
Bronco_Billy

#449 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Bronco_Billy »

sencobih wrote:Moze li se podesiti ono č i ć na titlovima? Nije da mi plaho smeta ali ako moze bez hijeroglifa bolje bi bilo :-)
System - Settings - Appearence - International - Character Set stavi na Central Europe
irac300

#450 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Bronco_Billy wrote:
sencobih wrote:Moze li se podesiti ono č i ć na titlovima? Nije da mi plaho smeta ali ako moze bez hijeroglifa bolje bi bilo :-)
System - Settings - Appearence - International - Character Set stavi na Central Europe
Tako mu i dalje neće prepoznavati Č i Ć. Mora ići u Settings - Video - Subtitles - Character set i onda odabrati opciju Centar Europe (Windows).
Post Reply