Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EUNiemand wrote:Sta je SAA?Ridjobrki wrote: Sad će to biti kad se aktivira SAA i počnu reforme.
Kvalitet rasprave na forumu
- Ridjobrki
#426 Re: Kvalitet rasprave na forumu
-
pupa hava
#427 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Prepostavljam da je @crvenbrkiNiemand wrote:Sta je SAA?Ridjobrki wrote: Sad će to biti kad se aktivira SAA i počnu reforme.
en.wikipedia.org/wiki/Stabilisation_and_Association_Process
(edit: damn, bio je brzi na obaracu
- Ridjobrki
#428 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Konkretno na Stabilization and Association Agreement (SAA) 
-
Niemand
#429 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ne znam ja o tome nista 
-
pupa hava
#430 Re: Kvalitet rasprave na forumu
ma SAA je za mene vazda bila skracenica za Sarajevo Agreement (sve sto je bitno, treba da se dogovori u RajvosaRidjobrki wrote:Konkretno na Stabilization and Association Agreement (SAA)
-
Korisničkoime
#431 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ocito je da neki forum uzimaju za preozbiljno. Znaci razapinju zenu/curu na 5 stranica jer je sta, mozda se klonirala, nekome rekla da je stara, da je debela, spominju se neki udvaraci ... o cemu vi ljudi jeste li ozbiljni.
1. Zasto bi se neko klonirao
2. Zasto je bitno ako neko misli da si star/a, debeo/la u virtualnom svijetu pa i u stvarnom ako ti nije bas blizak i mislio te a time uvrijediti.
3. Udvaraci ... jel vi ti ozbiljno
Ne znam koji me vrag tjerao van fudbala tamo barem raspravljamo o stvarno bitnim stvarima ko ce nam biti desni bek u repki, jel ko gura FKS prema tituli, sto je Kodro zakazao, jel Spahic krkan, i tako ta pitanja koja zivot znace
Sto se tice teme pa sta ja znam mislim sve zavisi o tome ko koliko ozbiljno shvata forum ili neku temu. Priznajem ja se nekad na temama oko repke zapalim ko Hepo kockica.
Kazu modovi krivi pa tesko, vazda bilo tesko dijelit "pravdu" pa i ovu forumsku sudija je vazda nekome peder. Po meni rade ok posao. Nekad nije dobro biti i prestrog pa sve redom rezati.
Kvalitet diskusije po meni prije svega zavisi o tome koliko se zna o temi o kojoj se raspravlja kao i koliko su ljudi spremni prihvatiti da ne znaju ali i koliko su oni drugi razumiti da neko ne zna ali bi volio da nesto sazna da se mozda informise
2. Zasto je bitno ako neko misli da si star/a, debeo/la u virtualnom svijetu pa i u stvarnom ako ti nije bas blizak i mislio te a time uvrijediti.
Ne znam koji me vrag tjerao van fudbala tamo barem raspravljamo o stvarno bitnim stvarima ko ce nam biti desni bek u repki, jel ko gura FKS prema tituli, sto je Kodro zakazao, jel Spahic krkan, i tako ta pitanja koja zivot znace
Sto se tice teme pa sta ja znam mislim sve zavisi o tome ko koliko ozbiljno shvata forum ili neku temu. Priznajem ja se nekad na temama oko repke zapalim ko Hepo kockica.
Kazu modovi krivi pa tesko, vazda bilo tesko dijelit "pravdu" pa i ovu forumsku sudija je vazda nekome peder. Po meni rade ok posao. Nekad nije dobro biti i prestrog pa sve redom rezati.
Kvalitet diskusije po meni prije svega zavisi o tome koliko se zna o temi o kojoj se raspravlja kao i koliko su ljudi spremni prihvatiti da ne znaju ali i koliko su oni drugi razumiti da neko ne zna ali bi volio da nesto sazna da se mozda informise
- Gojeni H
#432 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Moderatori su odlicni, posebno u zadnje 2-3 godine.
Iako priznajem da sam vise naucio za vakta starog foruma, a i da sam redovno s pravom banovan u tom periodu, ipak sam se osjecao kao u biblioteci. Ono, procitas nesto smijesno, glasno se nasmijes, a teta-bibliotelarka te osine pogledom, a onda te ostali citaoci s prezirom pogledaju, mjerkajuci od glave do pete, trazeci bilo kakve tragove seljacko-radnickog porijekla i pedigrea.
Od kada su moderatori stali na loptu, pa razgledali gdje su krila a gdje centarfor, broj korisnika foruma se znatno povecao.
Svakakve se budale sjatilo, ali to ide u paketu pretpostavljam ... uz dobre forumase dobijas i psihopate, neizivljene likove, te one koji su u zavadi sa dunjalukom.
Uglavnom, napredak.
Ne dolazim na dzenazu da se halalim s merhumom, te da budem ozbiljan iz postovanja prema istom. Na forum dodjem da sta naucim ili da se zasmijem.
Iako priznajem da sam vise naucio za vakta starog foruma, a i da sam redovno s pravom banovan u tom periodu, ipak sam se osjecao kao u biblioteci. Ono, procitas nesto smijesno, glasno se nasmijes, a teta-bibliotelarka te osine pogledom, a onda te ostali citaoci s prezirom pogledaju, mjerkajuci od glave do pete, trazeci bilo kakve tragove seljacko-radnickog porijekla i pedigrea.
Od kada su moderatori stali na loptu, pa razgledali gdje su krila a gdje centarfor, broj korisnika foruma se znatno povecao.
Svakakve se budale sjatilo, ali to ide u paketu pretpostavljam ... uz dobre forumase dobijas i psihopate, neizivljene likove, te one koji su u zavadi sa dunjalukom.
Uglavnom, napredak.
Ne dolazim na dzenazu da se halalim s merhumom, te da budem ozbiljan iz postovanja prema istom. Na forum dodjem da sta naucim ili da se zasmijem.
- MedenoSrce
#433 Re: Kvalitet rasprave na forumu
nije merhumom nego mehrumom 
-
radostan dan
#434 Re: Kvalitet rasprave na forumu
zašto se ne dozvoljava tema o starim forumašima, tipa - gdje su, šta rade-...
- cLo
#435 Re: Kvalitet rasprave na forumu
mahala pa to ti jeradostan dan wrote:zašto se ne dozvoljava tema o starim forumašima, tipa - gdje su, šta rade-...
šta tebe briga gdje su, da su htjeli da znaš javili bi ti
-
vryzas
#436 Re: Kvalitet rasprave na forumu
tu sam, radim 
-
m_l
#437 Re: Kvalitet rasprave na forumu
A i mnogo njih je tu, pod novim nikovima, i da ljudi zele da budu poznati sami bi rekli.cLo wrote:mahala pa to ti jeradostan dan wrote:zašto se ne dozvoljava tema o starim forumašima, tipa - gdje su, šta rade-...![]()
- cLo
#438 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Pa da, ne znam zašto je potrebna tema o prohujalo s vihorom, bilo pa prošlo, ha jam_l wrote: A i mnogo njih je tu, pod novim nikovima, i da ljudi zele da budu poznati sami bi rekli.
-
vryzas
#439 Re: Kvalitet rasprave na forumu
m_l wrote:A i mnogo njih je tu, pod novim nikovima, i da ljudi zele da budu poznati sami bi rekli.cLo wrote:mahala pa to ti jeradostan dan wrote:zašto se ne dozvoljava tema o starim forumašima, tipa - gdje su, šta rade-...![]()
- JThomas
#440 Re: Kvalitet rasprave na forumu
ne slutiš koliko ozbiljno, vidi se po ovom postu. a naročito oko udvarača, da ne kažem jebača...Korisničkoime wrote:Ocito je da neki forum uzimaju za preozbiljno. Znaci razapinju zenu/curu na 5 stranica jer je sta, mozda se klonirala, nekome rekla da je stara, da je debela, spominju se neki udvaraci ... o cemu vi ljudi jeste li ozbiljni.
- supercali
#441 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Samo izgleda od svih ja kazem nakon par postova koji mi je ne stari nego prastari nik
Al ne slazem se da nije do moderatora
Doduse na pocetku sam malo bio po forumu pa ne znam rad svih ranije a ni sada na nekim podforumima na koje ne zalazim
Ako su moderatori tu da to sredjuju moze se fino usmjeriti prica ka kvalitetnom bez obzira kakvi smo mi
Ako se ja pocnem zezati i nastavim tako na nekoj ozbiljnoj temi treba me upozoriti banovati banovati na taj podforum i sl
Zatim isto ako raspravljaju s nekim a ne slazu se ne potezati moderatorske ovlasti pa prijetiti banom i sl
Zatim imati iste arsine prema svima a ne zato jer sam mu ja jaran prodjem glatko a neko dobije ban 7-14 -30 dana
Ne znam jesu li placeni ili su tu zbog ega najgore je kad se zale nismo placeni za ovo
Pa ako nisi placen uvijek mozes reci necu ja ovo raditi nadjite nove i dovidjenja al ako si prihvatio onda radi kako treba a ne preko neke stvari kao vecina naseg naroda valjda nam je to urodjeno
Doduse na pocetku sam malo bio po forumu pa ne znam rad svih ranije a ni sada na nekim podforumima na koje ne zalazim
Ako su moderatori tu da to sredjuju moze se fino usmjeriti prica ka kvalitetnom bez obzira kakvi smo mi
Ako se ja pocnem zezati i nastavim tako na nekoj ozbiljnoj temi treba me upozoriti banovati banovati na taj podforum i sl
Zatim isto ako raspravljaju s nekim a ne slazu se ne potezati moderatorske ovlasti pa prijetiti banom i sl
Zatim imati iste arsine prema svima a ne zato jer sam mu ja jaran prodjem glatko a neko dobije ban 7-14 -30 dana
Ne znam jesu li placeni ili su tu zbog ega najgore je kad se zale nismo placeni za ovo
Pa ako nisi placen uvijek mozes reci necu ja ovo raditi nadjite nove i dovidjenja al ako si prihvatio onda radi kako treba a ne preko neke stvari kao vecina naseg naroda valjda nam je to urodjeno
-
sumirprimus
#442 Re: Kvalitet rasprave na forumu
ko i sve, imamo naka pravila al ih niko ziv ne jebe ni 2 posto.
i jos se cude...
i jos se cude...
- Gojeni H
#443 Re: Kvalitet rasprave na forumu
MedenoSrce wrote:nije merhumom nego mehrumom
- Steph
#444 Re: Kvalitet rasprave na forumu
JThomas wrote:ne slutiš koliko ozbiljno, vidi se po ovom postu. a naročito oko udvarača, da ne kažem jebača...
-
Korisničkoime
#445 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Haman pa će biti tako.JThomas wrote:ne slutiš koliko ozbiljno, vidi se po ovom postu. a naročito oko udvarača, da ne kažem jebača...Korisničkoime wrote:Ocito je da neki forum uzimaju za preozbiljno. Znaci razapinju zenu/curu na 5 stranica jer je sta, mozda se klonirala, nekome rekla da je stara, da je debela, spominju se neki udvaraci ... o cemu vi ljudi jeste li ozbiljni.
-
Korisničkoime
#446 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ne može mod nekoga naučiti o nečemu o čemu ovaj priča a ne zna. Jbg nekad se ljudi zalete pa počnu diskutovati bez nekog osnovnog znanja o temi i o materiji najčešće tada diskusija gubi na kvaliteteti, ja sam xy rasprava samo pratio a da nisam napisao ni jedan post jer ne znam o materiji dovoljno a vidim da ljudi kontaju o čemu pišu. Nekima to što ne znaju nije razlog da ne upadaju grlom u jagode u neku rasravu i tada najčešće rasprava gubi na kvaliteti pa onda i na smislu. Ne krši on nikakva pravila samo piše a ne zna gdje je šupalj, šta sad mod da učini da mu ulije znanje, da ga educira, jer banovati ga što ne zna a piše ne može.supercali wrote:Samo izgleda od svih ja kazem nakon par postova koji mi je ne stari nego prastari nik
Ja nikada nisam banovan bez razloga niti mi je kad neki mod potezao sa svojim ovlastima kad sam s istim ušao u raspravu.
Najbolje bi bilo kad se primjeti da je neko budala istog ignorisati mada i ja sam prošle sedmice naletio tako na budalu pa me prenjelo.
-
dječak sa šibicama
#447 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Kod nasih ljudi je mahalstina urodjena maltene, genetski, pa tako mnogi i forum shvataju.
Ono, idem malo na forum, da vidim sta se prica u mahali.
I cim nanjuse neku socnu pricu, trac, lijepe se ko komarci.
Ne kazem, i ja se nekad zalijepim, ali uglavnom ne pratim niti me zanimaju forumski tracevi, ali me nekad zaintrigiraju. Nekad mi mrsko i odgovoriti nekome na neko prozivanje na forumu ili neku raspravu neprijateljskog tipa, kazem jednim postom svoje, kasnije neka replicira 100 puta ne obracam paznju.
Nemam volje za svadju, uglavnom.
Ta prica kao "ja sam na forumu samo da ubijem vrijeme, drugi su se uzivili, ja sam cool" ni to brate ne pije vode, laze sebe ko to kaze. Odlicno znam ljude koji ne forumaju, njima ne pada na pamet ici na nekakav forum, osim ako ne zele nesto saznati, neku informaciju u vezi bolesti, para, papira, skole, ovo ono. Takvi ljudi ne ulaze u forumske rasprave i nemaju par stotina ili hiljada postova. Jednostavno, nisu od tog posla, mi jesmo i sta sad.
Pa niJEsmo sugavi ako smo forumasi jebote, to se trebam stiditi sto imam 10K+ postova ili sta. Meni je merak forumati, kome nije, neka ide buljiti u sunce dok zalazi. Svako ima svoj cejf.
Ko eto mi forumasi smo manje vrijedni od onih sto ne forumaju, a kad sjede na kafi s rajom, samo telefon u rukama i vrte se po FB. Da prostite, FB je 100 puta vece sranje od foruma, ovdje bar komuniciras sa ljudima. FB je uglavnom samohvalisanje, laprdanje gluposti, virtualni izmisljeni zivot u kojem ljudi sa imenom i prezimenom zive zivot koji nemaju... kelje slike zene, djece, muza, kuce, predstavljaju sve savrsenstvom, valjda u ocajanju sto nemaju svoje savrsenstvo.
Rasprave na forumu su nekada bile bolje, iz prostog razloga sto prije nije bas svako imao internet. Danas ga ima skoro svako, i logicno da su svakakve dijabole usle u virtualni svijet. Plus, ranije su se spameri zadovoljali mIRC-om i slicnim chatovima, odavno im je to dopizdilo pa presli na forume.
Ono, idem malo na forum, da vidim sta se prica u mahali.
I cim nanjuse neku socnu pricu, trac, lijepe se ko komarci.
Ne kazem, i ja se nekad zalijepim, ali uglavnom ne pratim niti me zanimaju forumski tracevi, ali me nekad zaintrigiraju. Nekad mi mrsko i odgovoriti nekome na neko prozivanje na forumu ili neku raspravu neprijateljskog tipa, kazem jednim postom svoje, kasnije neka replicira 100 puta ne obracam paznju.
Nemam volje za svadju, uglavnom.
Ta prica kao "ja sam na forumu samo da ubijem vrijeme, drugi su se uzivili, ja sam cool" ni to brate ne pije vode, laze sebe ko to kaze. Odlicno znam ljude koji ne forumaju, njima ne pada na pamet ici na nekakav forum, osim ako ne zele nesto saznati, neku informaciju u vezi bolesti, para, papira, skole, ovo ono. Takvi ljudi ne ulaze u forumske rasprave i nemaju par stotina ili hiljada postova. Jednostavno, nisu od tog posla, mi jesmo i sta sad.
Pa niJEsmo sugavi ako smo forumasi jebote, to se trebam stiditi sto imam 10K+ postova ili sta. Meni je merak forumati, kome nije, neka ide buljiti u sunce dok zalazi. Svako ima svoj cejf.
Ko eto mi forumasi smo manje vrijedni od onih sto ne forumaju, a kad sjede na kafi s rajom, samo telefon u rukama i vrte se po FB. Da prostite, FB je 100 puta vece sranje od foruma, ovdje bar komuniciras sa ljudima. FB je uglavnom samohvalisanje, laprdanje gluposti, virtualni izmisljeni zivot u kojem ljudi sa imenom i prezimenom zive zivot koji nemaju... kelje slike zene, djece, muza, kuce, predstavljaju sve savrsenstvom, valjda u ocajanju sto nemaju svoje savrsenstvo.
Rasprave na forumu su nekada bile bolje, iz prostog razloga sto prije nije bas svako imao internet. Danas ga ima skoro svako, i logicno da su svakakve dijabole usle u virtualni svijet. Plus, ranije su se spameri zadovoljali mIRC-om i slicnim chatovima, odavno im je to dopizdilo pa presli na forume.
-
Dzematlija
#448 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Veliki potpis!dječak sa šibicama wrote:Svako ima svoj cejf.
Lično sam naučio dosta stvari forumajući, a eto, u školi sam proveo 20+ godina. Zaista ima ekstra likova koji bez obzira na padobrance objašnjavaju materiju koju poznaju i takvima sam zahvalan za sve što sam naučio.
- ultima_palabra
#449 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ja ne kontam to kloniranje... hajd kad te banuju i nekako. Ali ako si pričao gluposti, otkrio puno o sebi, zakačio se s nekim... onda mi je mijenjanje nicka nekako bježanje i šupački 
- JThomas
#450 Re: Kvalitet rasprave na forumu
bilo bi, kad bi se takvi mogli pritajiti da ih stvarno ne skontaju. ali nešto im ne da