Ko to tamo hapsi?

Post Reply
tandmand

#426 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by tandmand »

A je li `apse i one sto se na popisu izjasnise kao - prije svega Bosanac?
Skijaš

#427 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

emigrazione wrote:Ovo veze nema ni sa kakvim vehabijama, mislim da bi bilo posteno jos veceras krenuti sa suzbijanjem pravoslavnog terorizma i premetacinama po srpskim kucama u federaciji
Provokatoru, komentar ti je prijavljen administraciji
sportman1

#428 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by sportman1 »

u emisiji pecat je danas bila zesca propaganda.
mozda je to samo jedan probni balon ,a mozda novi kurs koji je dodik dogovorio sa vlastima u beogradu.
ako nastave sa ovakvom propagandom ,nimalo nisam optimist.
seln

#429 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seln »

emigrazione wrote:Ovo veze nema ni sa kakvim vehabijama, mislim da bi bilo posteno jos veceras krenuti sa suzbijanjem pravoslavnog terorizma i premetacinama po srpskim kucama u federaciji
To nikako, revansizam je zadnje sto nam treba.
emigrazione

#430 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by emigrazione »

Skijaš wrote:
Ma joj prijavi me Dodiku, neka mi dodju na vrata
seln

#431 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seln »

tandmand wrote:A je li `apse i one sto se na popisu izjasnise kao - prije svega Bosanac?
Ma, mozes biti Bosanac, ateista, ozenjen Srpkinjom... ako imas muslimasko ime (ili bar jedno od tvojih roditelja), ti si terorist.... isto kao i '92.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#432 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by hrasno38 »

Skijaš wrote:
hrasno38 wrote:Tesko da ce ko skontati ovdje jer previse je nacionalnog naboja ono sto se kaze "sam pao sam se ubio". Pocevsi od drzave i zastave koje su srbima poklonili "prvi u Bosnjaka"
Nemoj provocirati. Ostatak teksta nisam ni čitao jer si mi odmah prvom rečenicom izvukao živac. Potpisan je mirovni sporazum, jesi li ti bio za to da se dalje gine ? Ako su oni potpisali da će poštovati teritorijalni integritet države a Sarajevo da će prihvatiti postojanje entiteta, onda to nije nikakav "poklon" nego kompromis kojim se zaustavlja rat. Šta je trebalo ?
Potpisan je mir koji nije podrazumjevao bezuslovnu predaju pola drzave, imena i zastave. Pusti meni suplje price to mozes nekom drugom. Ja nisam bio za to da se dalje gine ali ni za to da se pljune na sve one koji su dali zivote za neki ideal. Covjek koji nije bio sposaban da vodi posteno ni mederesu a da ga ne prevare je isao da pregovara u jednoj drzavi. Ja samo bio u njoj i tada i sada i imam potpuno i legalno pravo da tako mislim da su mnoge stvari i mnogi ideali jednostavno izdani!!!!
Skijaš

#433 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

emigrazione wrote:
Skijaš wrote:
Ma joj prijavi me Dodiku, neka mi dodju na vrata
Šta te Dodiku imam prijavljivati kad te on poslao da pišeš takve gluposti
Hafis

#434 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:
Skijaš wrote:
Svako od nas se treba naouržati u skladu sa zakonom i uspostaviti određeni most sa jednom od povratničkih sredina, preko sporta, lova, kulturnih dešavanja, privrede ili nekog drugog angažmana, ali oni kojima je stalo do BiH ne mogu računati ni na strance ni na ušljivce u Sarajevu. Nabavi potrebne dozvole za karabin sa optikom i nađi nekog u Podrinju od koga ćeš kupovati meso, puter, kukuruzno brašno ili nešto peto. Treba ti taj most sa Podrinjem da imaš gdje biti u slučaju najgoreg i treba ti normalno nekakvo oružje. Te se pripreme može izvesti u skladu sa zakonom, a trenutno ništa više od toga i nije potrebno.
Jebo te život, pa ti stvarno ovu teoriju s karabinima, optikom i ostalim nafaizima verglaš već godinama....ja sam u početku mislio zajebancija.
Ljudi, jel' vi stvarno nemate pametnijeg posla u životu...ko da su vas sve istipendirali, pozapošljavali, stambeno osigurali, pa gledate kako da se odužite nekako, pa makar i na zor.
Kako bi bilo da odjebes sa ove teme? Idi i bori se protiv ugrozbe.
Eee, po tuđem šupku sto degeneka, a ništa ne boli.
Samo se ti opusti, neću smetati. I daj napiši koju, željan te čovjek čitati tako pametnog. A mogao bi i Esada Plavog angažirati gore za kakav dernek podrške, da ne zjapiš besposlen.
daddy-kool

#435 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by daddy-kool »

sportman1 wrote:u emisiji pecat je danas bila zesca propaganda.
mozda je to samo jedan probni balon ,a mozda novi kurs koji je dodik dogovorio sa vlastima u beogradu.
Zašto? :?
Skijaš

#436 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

hrasno38 wrote:
Skijaš wrote:
hrasno38 wrote:Tesko da ce ko skontati ovdje jer previse je nacionalnog naboja ono sto se kaze "sam pao sam se ubio". Pocevsi od drzave i zastave koje su srbima poklonili "prvi u Bosnjaka"
Nemoj provocirati. Ostatak teksta nisam ni čitao jer si mi odmah prvom rečenicom izvukao živac. Potpisan je mirovni sporazum, jesi li ti bio za to da se dalje gine ? Ako su oni potpisali da će poštovati teritorijalni integritet države a Sarajevo da će prihvatiti postojanje entiteta, onda to nije nikakav "poklon" nego kompromis kojim se zaustavlja rat. Šta je trebalo ?
Potpisan je mir koji nije podrazumjevao bezuslovnu predaju pola drzave, imena i zastave. Pusti meni suplje price to mozes nekom drugom. Ja nisam bio za to da se dalje gine ali ni za to da se pljune na sve one koji su dali zivote za neki ideal. Covjek koji nije bio sposaban da vodi posteno ni mederesu a da ga ne prevare je isao da pregovara u jednoj drzavi. Ja samo bio u njoj i tada i sada i imam potpuno i legalno pravo da tako mislim da su mnoge stvari i mnogi ideali jednostavno izdani!!!!
Ustavni okvir pruža dovoljno mogućnosti za slamanje velikosrpske opcije, to što Lagumdžija, Radončić ili Izetbegović nisu zainteresovani za to nije do sistema.
seln

#437 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seln »

hrasno38 wrote: Ja samo bio u njoj i tada i sada i imam potpuno i legalno pravo da tako mislim da su mnoge stvari i mnogi ideali jednostavno izdani!!!!
Jesu, izdani su... malo neznanjem, a jos vise se pokleklo pred silom, a pomoci niotkuda. I Palestinci su bili u pravu, pa se svijetu zivo jebalo za njihovu sudbinu. Odbrani se sam ili umri! Kod ovakvih stvari ne pomaze ni clanstvo u NATO, jer je ovo nominalno unutrasnji problem jedne drzave.
Hafis

#438 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Hafis »

Skijaš wrote:
hrasno38 wrote:
Skijaš wrote:
Ustavni okvir pruža dovoljno mogućnosti za slamanje velikosrpske opcije, to što Lagumdžija, Radončić ili Izetbegović nisu zainteresovani za to nije do sistema.
Da čujemo neku od tih brojnih ustavnih mogućnosti slamanja.
seln

#439 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Jebo te život, pa ti stvarno ovu teoriju s karabinima, optikom i ostalim nafaizima verglaš već godinama....ja sam u početku mislio zajebancija.
Ljudi, jel' vi stvarno nemate pametnijeg posla u životu...ko da su vas sve istipendirali, pozapošljavali, stambeno osigurali, pa gledate kako da se odužite nekako, pa makar i na zor.
Kako bi bilo da odjebes sa ove teme? Idi i bori se protiv ugrozbe.
Eee, po tuđem šupku sto degeneka, a ništa ne boli.
Samo se ti opusti, neću smetati. I daj napiši koju, željan te čovjek čitati tako pametnog. A mogao bi i Esada Plavog angažirati gore za kakav dernek podrške, da ne zjapiš besposlen.
A ti idi u Brotnjo pa im prosipaj dosjetke, svi kenjci ce revati.
Haman

#440 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Haman »

Bosnjaci trebaju imati svoj nacionalni program koji ce usvojti Kongres Bosnjaka BiH. Kad se to uradi onda svaki politicar na vlasti treba da provodi taj program. Ne moze npr. Alija Izetbegovic sam odlucivati o sudbini Bosnjaka, ne moze to ni Tihic a ni Bakir Izetbegovic ili bilo koji drugi bosnjacki politicar.

Srbi imaju Nacertanije koje sprovode u svim prilikama, ama bas u svim, u ratu u miru, cak i kad ti kao komsija dodje u kucu na kahvu. Ako ne vjerujete pocinite price o ratu i odmah mozete cuti " ma svi smo krivi za rat podjenako, svi smo cinili zlocine podjednako, sta nam je sve ovo trebalo" itd.

Ja mu odmah kazem, da svi smo krivi za rat ali ne podjednako, svi smo cinili zlocine ali opet ne podjednako, mjerilo ti je Sud za ratne zlocine u Hagu, a rat nam stvarno nije trebao. Bosnjaci nisu isli u Begrad, Novi Sad, Pancevo, Krusevac, Nis itd, nego su oduda dolazili u Bosnu da ratuju, pa se lako moze zakljuciti kome je rat trebao.

Istina, nije lijepo voditi takve bjesjede u svojoj kuci ali nije ni lijepo kao gost pricati glupe price za nedovoljno upucene. Dakle, ideja Velike Srbije bez drugih naroda provodi se uvijek i u svim prilikama. Malo je Srba ravnodusno prema toj ideji.

Mi nemamo odovazne politicare. Kako bi bili odvazni, kad su cijeli rat poresjedili u podrumima, cekajuci kraj rata da ulete u politicke vode. Oni koji su bili odvazni, koji su sa puskom u ruci branili BiH danas mole ispred skupstina da im podrumasi udije koju paricu za ratne zasluge u odbrani BiH. Pa ni bivski komusnisti nisu postupali tako. Svaki njihov ucenisk u NOR imao je neke privilegije u miru.

Sto su mislili ranije, misle i danas, kako su postupali ranije tako postupaju i danas, primjer Srebrenica, Tomasica itd. Evo jedan kraci izvod iz teksta onako radi pojasnjenja bez opsirnog pisanja, ali dobar za izvodjenje zakljucka.
Adil Zulfikarpašić – Put u Foču

Image

Srce mi je zakucalo od uzbuđenja, kad sam čuo da još danas putujem u Foču, u Vrhovni štab. Tamo sam pozvan od Tita. Foča je moj rodni kraj. Tu je moja majka i tu su moje četiri sestre. Tu je živio i moj brat; prije nekoliko dana sam čuo, da su ga zaklali četnici. Kako je do toga došlo, nisam sebi mogao predstaviti. Moj je brat sa srpskim komšijama živio vrlo dobro. Politički se nije isticao. Iz naše kuće niko nije bio u ustašama, pa niti u hrvatskoj vojsci. Ja sam od prvoga dana u partizanima. To je poznato čitavoj Foči. Na Drini je izvršeno nečuveno klanje. To se pročulo po čitavoj zemlji. Da li je haranje i prolijevanje ljudske krvi bilo uistinu onolikih razmjera, kako se pričalo ili je svijet pretjerivao, o tome sam se trebao uvjeriti svojim očima.

Pero Kosorić, zapovjednik bataljona i još nekoliko pratioca. Na putu između Dobropolja i Poljica dočekala su nas zgarišta i nijema pustoš muslimanskih sela. Još prije mjesec dana, kada je naš odred ovuda zadnji puta prolazio, stanovnici su nas nudili suhim voćem i iznosili nam hljeb sa pekmezom, djeca se oko nas gonjala i molila nas da im damo koju olovku.

Jedan mališan velikih kestenjavih očiju vukao me za kajiš.

- Hej, druže komesare!
- Odakle ti znaš da sam ja komesar?
- Pa čuo sam od ovih ljudi. Nego, ako zanočite ovdje, hoćeš ti kod nas spavati?
- Drugi put. Danas moramo dalje da gonimo Talijane, ali ja ću tebi drugi put doći.

Gdje su ta djeca sada? Gdje su njihove majke i očevi? Gladni psi vijali su oko sela. Putem nam je dolazio u susret neki seljak. Vidjelo se po nošnji, da je Srbin.

- Šta je bilo sa ovim svijetom, čiča?
- Kojim svijetom? – pravio se stari nevješt.
- Iz Poljica i Draca, iz ovih kuća, pokazao sam mu rukom na zgarišta.

- A sa Turcima? – kao dosjetio se on. – Satrli ih, brate, i sjeme im satrli. Puni su ih potoci, to će u proljeće, ako ih zvijeri dotle ne pojedu da smrdi. Još ćemo kakvu bolest navući. Kazo sam ja vojvodi Klariću: ‘Iskopajte jame, pa zatrpajte; naćerajte, neka sami sebi jame kopaju!’ – A on meni kaže: “Nemamo vremena, čoče, jer partizani mogu svaki čas da bahnu. Dolaze od Jeleča.” Vi ste ih, eto, vala omeli. Mogu nam čeljad od smrada oboljeti.

Po njegovom mišljenju na tome je jedino počivala težina problema. Ništa nisam odgovorio.

(Godišnjak, broj 4, Beč, 1957)
Bosnjacima se sprema isto, samo se ceka zgodna prilika. BiH ima Armiju koja to nije jer ce se privom prilikom podijeliti na tri dijela i opet ce Bosnjaci ostati bez naoruzanja. BiH ima policiju koja to nije, jer ce se opet podijeliti kao i u poslednjem ratu. BiH ima politicare koji manje vise svi rade za interese istocnih i zapadnih susjeda, neko vise neko manje.

Pozvati Vucica u Sarajevo koji je mozda bio i snajperista sa Jevrejskog groblja, covjeka koji kaze " da za ubijeniog jednog Srbina treba ubiti 100 muslimana pa da vidimo...", prostirati mu najlon u Begovoj dzamiji da moze razgledati sto zeli, umjesto da mu kazu za muslimanski adet skidanja cipela prije ulaska u dzamiju pa u vlastitu kucu ili stan.

To se uredi protokolom, pa ako nece skinuti cipele, nek proseta carsijom po onim dijelovima koje nije vidjeo sa Jevrejskog groblja. Sve dok smo takvi kakvi jesmo savitljive kicme, Srbi ce prosipati svoj asiluk, a kad im se pokaze ono sto su ima pokazali Hrvati u Oluji, onda ce prvo kidnuti oficiri-vodje, pa onda vojska a civile ce da stiti ambasador neke strane mocne zemlje.
red evil

#441 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by red evil »

Ne trebamo se uzdat ni u čiju pomoć, uzdaj se use i svoje kljuse. Boli briga i EU i NATO-a za nama, pomoći će nam kao i '91-'95. Pripremat se kao da će biti rat, a misliti da neće.
Ja se, ipak, uzdam da će doći pameti i da neće izazivati nerede.
emigrazione

#442 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by emigrazione »

Vidi legendo ja smatram da je balans jako vazan, mozda i najvazniji. Da je toga bilo prije dvadeset godina rata ne bi ni bilo, da se ovo Srbima desava po Federaciji ni ovog maltretiranja ljudi po podrinju ne bi bilo. Mozes ti paliti i gasiti svjetla za mir koliko hoces, ja ih vise ne palio...od ogromnog je znacaja da Srbi shvate da ce ovo sto tamo rade opeci i njih i to bas gadno, a ima ih gdje opeci, ako cemo graditi drzavu na merhamerluku bolje da je nema i prvi sam za to da se ukine. Dakle kako nama tako i njima, druge nema i drugog i drugacijeg zivota i suzivota ovdje nema niti smije da ga bude
Skijaš

#443 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
Skijaš wrote:
hrasno38 wrote:

Da čujemo neku od tih brojnih ustavnih mogućnosti slamanja.
Centrale SDP-a i SDA se moglo prebaciti u Srebrenicu ili bar simbolično u Lukavicu, moglo se još prije dvije decenije svima koji se vrate u manji entitet dati prava i u FBiH (u skladu sa Ustavom), moglo se prebaciti 10-15 proizvodnih pogona u povratničke sredine, moglo se formirati privatne škole i uspostaviti pet-šest isturenih odjeljenja sarajevskog Univerziteta koji bi opsluživali Podrinje. Itd itd. Međutim, kad ti nije cilj stabilna država nego podjela tala, onda sa Dodikom dogovaraš po povratnike štetne zakone i raspodjelu miliona sa računa Elektroprenosa.
Last edited by Skijaš on 07/05/2015 23:25, edited 1 time in total.
sportman1

#444 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by sportman1 »

daddy-kool wrote:

huskacka propaganda,a ne smirivanje situacije. lako moze bit novi incident.
155_mm

#445 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

krater wrote:Zato treba lobirati da nam doniraju jos tenkova(OSBiH) da se mozemo suprostaviti islamistima :mrgreen:
mozda sad izgleda smijesno ali to sto predlazes je vrlo moguca posljedica ovog sveg sto se sad dogadja.
samo dva dana nakon slucaja u zvorniku amerikanci plasirase vijest:
Bosnia and Herzegovina’s Defense Industry – America’s Partner in Combating Terrorism
sasvim slucajno. ma ja :-D
a partnerima se je uvijek pomagalo. nije iskljuceno da tuzla bude bogatija za nekih stotinjak tenkova.
i isto toliko transportera. i to prije 2018.
Skijaš

#446 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

emigrazione wrote:
Vidi legendo ja smatram da je balans jako vazan, mozda i najvazniji. Da je toga bilo prije dvadeset godina rata ne bi ni bilo, da se ovo Srbima desava po Federaciji ni ovog maltretiranja ljudi po podrinju ne bi bilo.
Reci Dodiku da ta priča ne prolazi, ne radi se ovdje o zavađenim plemenima nego o jednoj zlobnoj i na genocid spremnoj strani, i drugoj koja je otvorena za suživot. Osim toga, ako ti zaista misliš da je Dodiku stalo do Srba FBiH, imaš problem u vezi kojeg ti ja ne mogu pomoći.
mekaba

#447 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by mekaba »

Kad treba zakuhati i optuziti druge za zlocine Srbija i Srbi su spremni cak i na ovo?????

http://www.slobodnaevropa.org/content/s ... 36059.html
Novak20

#448 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Novak20 »

Žalosti me kad vidim na kojim smo stranputicama opstanka, da ne pričam o napretku i razvoju. Dok etnonacionalne elite 25 godina bezdušno kradu i razaraju zadnje ostatke ideje i države Bosne i Hercegovine neko mi savjetuje da spremam rezerve i kupujem snajper Ili kako ja vidim da neko snajperom gađa mene..... Da opet fukara ide na fukaru.... pa ko koga. Kupi snajper za svog gazdu ako si frajer.....

Ma znaš....ostao sam ovde čitav rat i poslije rata. Nemoj mislit' da nije bilo "drugih" u A BiH. Bilo je i toga da su "drugi" na liniji a da im bagra govana koja se u ratu dignu sa dna pretresa stan mater, ženu, sestru i kći. Jedna nepravda ne lijeći bol i drugu nepravdu. Imate li gospodo prijedlog šta da radimo pa da živimo kao ljudi. Ako nemate.....fajrunt..... Svako sebi...
daddy-kool

#449 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by daddy-kool »

sportman1 wrote:
daddy-kool wrote:

huskacka propaganda,a ne smirivanje situacije. lako moze bit novi incident.
To si nažalost upravu, nevini mogu nastradati.

Ali šta je moguće uraditi, nisu glupi da ne znaju šta rade. Takvi ne razumiju pozive na smirenost, razum, strpljenje i međusobno uvažavanje.
Skijaš

#450 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

Novak20 wrote:Žalosti me kad vidim na kojim smo stranputicama opstanka, da ne pričam o napretku i razvoju. Dok etnonacionalne elite 25 godina bezdušno kradu i razaraju zadnje ostatke ideje i države Bosne i Hercegovine neko mi savjetuje da spremam rezerve i kupujem snajper Ili kako ja vidim da neko snajperom gađa mene..... Da opet fukara ide na fukaru.... pa ko koga. Kupi snajper za svog gazdu ako si frajer.....
Ja govorim o pokušaju secesiju i neminovnosti rata ako se nastavi tim putem ? O čemu ti govoriš ?
Imate li gospodo prijedlog šta da radimo pa da živimo kao ljudi. Ako nemate.....fajrunt..... Svako sebi...
Dakle, Dodik koji negira genocid će usvojiti tvoj prijedlog šta da radimo pa da živimo kao ljudi ?
Post Reply