da dijaspora ne dolazi i ne salje u BiH sigurno ne bi bilo
01.ovoliki broj prodavnica,trgovackih centara i slicno/ogroman broj uposlenih/
02.ne bi postojala gradjevinska operativa jer ako cemo iskreno dijaspora u najvecem broju i gradi,popravlja i sl /ogroman broj uposlenih/
03.ne bi bilo ovoliko turistickih destinacija i ponuda/znacajan broj uposlenih/u zadnje vrijeme sve veci broj pojave etno naselja i sl
04.dijaspora svojim potrebama i navikama stecenim u inozemstvu uslovljava pojavu novih zanimanja i poslovnih ponuda na pr video nadzor i osiguranje objekata/takodje znacajan br uposlenih
i tako bi mogli nabrajati u nedogled...ne postoji nijedan segment drustva koji ne dobije na zamahu tokom odmora nase dijaspore....iskreno mislim ponekad da bi za ovaj narod najbolje bilo izvesti nekako da dijaspora ne dolazi godinu dana kuci...vjerujem da bi raja nakon 8 mjeseci skocila i sve poskidala sa vlasti.....gore na pocetku poceo sam nabrajati cega sve ne bi bilo da nije dijaspore...molim da se sad ne kazite i ne spominjete rad na crno i slicno.....a glede skolovanja...licno poznajem par porodica koji su na sebe uzeli brigu o finansiranju skolovanja za svoje mlade rodjake....i to mi je najljepsi dio price....zamislite kad demobilisani borac pride povratnik bez stalnog zasposlenja u takozvanoj rs uspije uz pomoc rodbine iz dijaspore odskolovati jednog doktora.....