Reuf Bajrović - All About

Post Reply
pumica

#426 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by pumica »

HM 2011 wrote:
pumica wrote:
Nakon aktuelnih desavanja u RS svaki Bosnjak treba da prekrizi SDA kao opciju na sljedecim izborima.
Trenutno, moje interese kao gradjana ove drzave, kao Bosnjaka i kao insana bolje zastupa jedan Reuf (uz sve svoje mahane) nego cijela SDA ... i kojekakvi hudi Salkici.
Pa vi (SDA) vidite gdje ste ...
Dobro ih Reuf zastupa nema šta..... Nego šta je SDA prema tvom mišljenju trebala više da uradi da bi ti rekao da su uradili dobru stvar po pitanju RS-a

iako SDA nije tema ove rasprave.... (Osim u činjenici SAMO SDA NA SVIM NIVOIMA U JEDINSTVU JE SNAGA)
SDA je nazalost dio svake politicke teme i to najgori dio.

Sto se tice RS - SDA je trebala manje da uradi ... bolje da nisu nista uradili ... ma kamo srece da SDA ne postoji. Stetocine.
JBT

#427 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

Smatram da je stranka SDA puno više od toga i ima već dovoljno odigranih utakmica da bi se spuštala ni nivo na kojem je DF sada i na kojem će svaki pokušaj "promjene" biti do daljnjeg u našem društvu.....

i to je jedan od razloga zašto to govorim kontinuirano..... međutim nekima bez efekta nekima sa efektom -

sad je tema Reuf i nemogućnost izmjene N.O. bez Finansijske policije u Aluminiju ????

Mene bi bilo sramota nakon "svih tih odigranih utakmica" praviti i dalje takve greske koje vode i drzavu i narod sve dublje u blato i jos na to doci na predizborni skup i dalje obecavati maglu u vidu 100 000 zaposlenih. Eto, da ne sirim dalje. Sramota je to. I onda sve to umotati u slogan "U jedinstvu je snaga". Ja bih izgubio respekt prema samom sebi kada bih to progutao. A da ne pricam o tome da se to guta pri svakim izborima. Meni je iskreno zao sto imamo takvu nesrecu da su nam se na ledja navalili ovakvi tipovi koji nemaju ni trunke savjesti i emocija prema drzavi i narodu koji im pred ocima umiru, a oni se i dalje bore da sto vise para zgrnu, da sto vishe podjele maloj kliki poltrona oko njih i da se onda osjecaju mocnim.
Meni je to mimo svih nacela morala, dostojanstva i ljudskosti.
HM 2011

#428 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by HM 2011 »

pumica wrote:
HM 2011 wrote:
pumica wrote:
Nakon aktuelnih desavanja u RS svaki Bosnjak treba da prekrizi SDA kao opciju na sljedecim izborima.
Trenutno, moje interese kao gradjana ove drzave, kao Bosnjaka i kao insana bolje zastupa jedan Reuf (uz sve svoje mahane) nego cijela SDA ... i kojekakvi hudi Salkici.
Pa vi (SDA) vidite gdje ste ...
Dobro ih Reuf zastupa nema šta..... Nego šta je SDA prema tvom mišljenju trebala više da uradi da bi ti rekao da su uradili dobru stvar po pitanju RS-a

iako SDA nije tema ove rasprave.... (Osim u činjenici SAMO SDA NA SVIM NIVOIMA U JEDINSTVU JE SNAGA)
SDA je nazalost dio svake politicke teme i to najgori dio.

Sto se tice RS - SDA je trebala manje da uradi ... bolje da nisu nista uradili ... ma kamo srece da SDA ne postoji. Stetocine.
Ja opoet zastupma potpuno suprotan stav - kamo sreće da je SDA dobila više glasova društvo bi nam bilo naprednije.....

(moram vidjeti sa moderatorom čmoljom šta da radim na temu odbrana SDA od napada na drugim temama - dosta mi je više banova)
HM 2011

#429 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by HM 2011 »

JBT wrote:
Smatram da je stranka SDA puno više od toga i ima već dovoljno odigranih utakmica da bi se spuštala ni nivo na kojem je DF sada i na kojem će svaki pokušaj "promjene" biti do daljnjeg u našem društvu.....

i to je jedan od razloga zašto to govorim kontinuirano..... međutim nekima bez efekta nekima sa efektom -

sad je tema Reuf i nemogućnost izmjene N.O. bez Finansijske policije u Aluminiju ????

Mene bi bilo sramota nakon "svih tih odigranih utakmica" praviti i dalje takve greske koje vode i drzavu i narod sve dublje u blato i jos na to doci na predizborni skup i dalje obecavati maglu u vidu 100 000 zaposlenih. Eto, da ne sirim dalje. Sramota je to. I onda sve to umotati u slogan "U jedinstvu je snaga". Ja bih izgubio respekt prema samom sebi kada bih to progutao. A da ne pricam o tome da se to guta pri svakim izborima. Meni je iskreno zao sto imamo takvu nesrecu da su nam se na ledja navalili ovakvi tipovi koji nemaju ni trunke savjesti i emocija prema drzavi i narodu koji im pred ocima umiru, a oni se i dalje bore da sto vise para zgrnu, da sto vishe podjele maloj kliki poltrona oko njih i da se onda osjecaju mocnim.
Podrži SDA na svim nivoima - pokaži odgovornost i biće i 100.000 radnih mjesta... i slijep vidi ko i na kakav način pravi probleme i opstruira opstruira reformske procese u društvu....

tema je Reuf all about...... a reuf zapeo oko Aluminija.... a Aluminij pred bankrotom...
mirage77

#430 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by mirage77 »

Mislim da je ovaj Bajrovic sramota za ministra. Treba se samo malo podsjetiti sta je bila prica Zeljke Komsica i ekipe. Prica je bila tipa on nezna nista o energetici i rudarstvu, jer je covjek pravnik ( pa mu nije ni zamjeriti ), ali ce oni tj. DF dovesti ljude koji znaju. I covjek onda ocekuje nekog inzenjera ili managera a Zeljko nam dovede jednoh politologa. Covjeka koji bas nema nikakve veze nisa energetikom ni sa rudarstvom ni sa industrijom. Covjeka koji nema dana iskustva da se bavio necim ni blizu ovoga. E sada samo treba povuci paralelu kako se udarilo na Tihica kad je doveo Kaplana za ministra. Ali Kaplan je dosao u najmanje vazno ministarstvo, a Bajrovic u najvaznije. Ovaj Bajrovic je cisti demagog. Ja apsolutno neocekujem nista. Izgleda da ce se stalno kreirati kriza da bi se prikirila nekompetentnost tih DF ministara. DF radi cisti primitivni populizam. Apsolutno nista nema od price iz izborne kampanje. Komsic kad dodje kod Hadzifejzovica ko da je doso u kafanu ili na sijelo. Prica je na tom nivou. Sto bi rekli nadrealisti: Burek pita, zeljanica, vlast ima dva lica.
JBT

#431 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

SDA mi lichi na nekog pokvarenog advokata koji izvlaci i zadnju paru i snagu iz svog klijenta koji je silovan, opljackan, ranjen na sve moguce nacine u ratu i ostala mu samo kuca i zemlja kojom placa tog advokata koji klijentu obecava kule i gradove, dijamante, ljubav, ponos, slavu, sva moguca svjetla..... a, u principu, klijent biva sve slabiji i sa sve manje imovine i sva ta obecanja mu se pocinju javljati kao halucinacije zbog narusenog zdravlja zbog neimastine i slabosti.
A advokat se svo vrijeme osjeca pobjednikom, mocnim i trazi uvijek vishe zrtve i resursa od klijenta.
Svaka nacionalisticka stranka guli svoj narod u svom toru. Tako i SDA radi sa Bosnjacima. Nikad Bosnjaci nisu bili gladniji, siromasniji, bespomocniji, ocajniji, generalno slabiji nego nakon ove 20-nje vladavine SDA.
To je cinjenica. To nije magla.
JBT

#432 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

mirage77 wrote:Mislim da je ovaj Bajrovic sramota za ministra. Treba se samo malo podsjetiti sta je bila prica Zeljke Komsica i ekipe. Prica je bila tipa on nezna nista o energetici i rudarstvu, jer je covjek pravnik ( pa mu nije ni zamjeriti ), ali ce oni tj. DF dovesti ljude koji znaju. I covjek onda ocekuje nekog inzenjera ili managera a Zeljko nam dovede jednoh politologa. Covjeka koji bas nema nikakve veze nisa energetikom ni sa rudarstvom ni sa industrijom. Covjeka koji nema dana iskustva da se bavio necim ni blizu ovoga. E sada samo treba povuci paralelu kako se udarilo na Tihica kad je doveo Kaplana za ministra. Ali Kaplan je dosao u najmanje vazno ministarstvo, a Bajrovic u najvaznije. Ovaj Bajrovic je cisti demagog. Ja apsolutno neocekujem nista. Izgleda da ce se stalno kreirati kriza da bi se prikirila nekompetentnost tih DF ministara. DF radi cisti primitivni populizam. Apsolutno nista nema od price iz izborne kampanje. Komsic kad dodje kod Hadzifejzovica ko da je doso u kafanu ili na sijelo. Prica je na tom nivou. Sto bi rekli nadrealisti: Burek pita, zeljanica, vlast ima dva lica.

Reuf je za uvesti u suru, a kad se dodje do sure onda cemo moci ocekivati i od inzenjera da moze odraditi ono za sto je skolovan. To je ono iz one price o stvaranju preduslova za ostvarivanje ciljeva.
mirage77

#434 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by mirage77 »

I tebi je ovaj CV O.K ? Ja nikako nemogu da razumijem nase ljude. Ja mislim da za ministra treba da dodje neko sa odredjenim iskustvom iz neke od ove tri oblasti. Tesko bi bilo naci covjeka da je ekspert i za energetiku i rudarstvo i industriju. Ali moze se naci covjek ekspert za jedno i da ima nekih znanja iz druge dvije oblasti. Mi imamo takvih ljudi u Elektroprivredi, rudnicima ili u industriji. Ali dovodi se politolog sa iskustvom iz oblasti ljudskih prava. Nidje veze. U proslom mandatu bio je Trhulj pa je barem nesto pokrenuo sto se tice namjenske industrije. To mora svako priznati. Doneseni su i neki vazni zakoni. Da ce ovaj dovesti nesto sto kazes u SURU. Cisto sumnjam. Sta mi imamo od toga sto su sklonili neke sahare? Ja je nemogu ni smisliti, ali daleko od toga da je to nas najveci problem sada. Cisti populizam, a vrijeme tece. Nevrijedi ovdje : Nisam ginekolog, ali mogu pogledati.
JBT

#435 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

Kao sto rekoh, Reuf je tu da stvori preduslove da inzinjer uopste ima sansu da pocne raditi svoj posao kako treba.
Ko kaze da bolnicu treba da vodi ljekar da bi izasla iz ekonomskog minusa?
Osim toga, DF je birao ljude koji treba da ostvare ono zbog cega su dobili povjerenje svojih biraca. Oni ce snositi odgovornost za svoje postupke i izbore. Mislim da su svjesni da nemaju prostora ni za kakve greske i da je svaki izbor, pa tako i Reuf, plod jedne dobre analize situacije i ljudi koji trebaju stanje dovesti u red. Za razliku od zaista populistickih opcija, a po meni su to upravo nacionalisticke stranke, do sada drze liniju koju su najavljivali. Nisu obecali 100 000 radnih mjesta. Obecali su borbu protiv kriminala i mita i korupcije. Ova inicijativa sa Finansijskom policijom u svakom javnom preduzecu, za pocetak, je potez koji zaista trebamo svi pohvaliti. Ako nam je stalo do BiH i boljeg zivota za svakog gradjanina u BiH.
mirage77

#436 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by mirage77 »

JBT wrote:Kao sto rekoh, Reuf je tu da stvori preduslove da inzinjer uopste ima sansu da pocne raditi svoj posao kako treba.
Ko kaze da bolnicu treba da vodi ljekar da bi izasla iz ekonomskog minusa?
Osim toga, DF je birao ljude koji treba da ostvare ono zbog cega su dobili povjerenje svojih biraca. Oni ce snositi odgovornost za svoje postupke i izbore. Mislim da su svjesni da nemaju prostora ni za kakve greske i da je svaki izbor, pa tako i Reuf, plod jedne dobre analize situacije i ljudi koji trebaju stanje dovesti u red. Za razliku od zaista populistickih opcija, a po meni su to upravo nacionalisticke stranke, do sada drze liniju koju su najavljivali. Nisu obecali 100 000 radnih mjesta. Obecali su borbu protiv kriminala i mita i korupcije. Ova inicijativa sa Finansijskom policijom u svakom javnom preduzecu, za pocetak, je potez koji zaista trebamo svi pohvaliti. Ako nam je stalo do BiH i boljeg zivota za svakog gradjanina u BiH.
U redu finansijska policija. Pregled stanja. Inventura. Pozdravljam. Ali zivot ide dalje. Na kraju krajeva ako se zove finansijska policija i ostali istrazni organi, onda se se vec naziru negativno poslovanje, kriminal i nesposobnost u tim kompanijama. Zasto bi se onda stitili ti kadrovi i drzali jos u upravljacim strukturama kad je situacija veoma losa? Zasto DF nece da smijeni recimo ono Grabovicu i Kamenicu iz EP BiH? Sta su to oni napravili dobro da bih ih jos trpili? Ili recimo direktora Aerodoma Sarajevo? Ili eto tu upravu u Aluminiju? Iako je za Aluminij vjerovatno kasno. Njemu je sudbinu odredila cijena aluminija na svijetskom trzistu. Oni nemogu proizvoditi za te pare.
JBT

#437 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

I u samoj kampanji je DF govorio da nece mijenjati ljude samo zato sto se vlast promjenila. Neka se izvrsi revizija tih firmi pa onda ko je kriv sankcije, ko je bio profesionalan taj neka ostane.
Sve ostalo je na stetu i firmi i gradjana.
Vrijeme je da se pocne raditi u interesu drzave, drustva, firmi, zaposlenih i svih gradjana. AKo se jednom ne stane na liniju onda mozemo kljuc u bravu za sve navedeno.
I u jedno se moze biti sigurno, nece se ovaj losi trend zaustaviti i preokrenuti u pozitivni smjer od onih koji su negativni trend stvorili. To se nikad nije dogodilo niti ce se dogoditi.
Razumijem da ima i onih kojima ovakvo stanje odgovara, koji su zadovoljni licnim bogacenjem ili mrvicama oko stola ovih koji se bogate, ali je jasno da interesi tih ljudi nisu u skladu sa interesima drzave i drustva koji svakim danom bivaju siromasniji i slabiji.
HM 2011

#438 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by HM 2011 »

JBT wrote:I u samoj kampanji je DF govorio da nece mijenjati ljude samo zato sto se vlast promjenila. Neka se izvrsi revizija tih firmi pa onda ko je kriv sankcije, ko je bio profesionalan taj neka ostane.
Vrijeme je da se pocne raditi u interesu drzave, drustva, firmi, zaposlenih i svih gradjana. AKo se jednom ne stane na liniju onda mozemo kljuc u bravu za sve navedeno.
I u jedno se moze biti sigurno, nece se ovaj losi trend zaustaviti i preokrenuti u pozitivni smjer od onih koji su negativni trend stvorili. To se nikad nije dogodilo niti ce se dogoditi.
Razumijem da ima i onih kojima ovakvo stanje odgovara, koji su zadovoljni licnim bogacenjem ili mrvicama oko stola ovih koji se bogate, ali je jasno da interesi tih ljudi nisu u skladu sa interesima drzave i drustva koji svakim danom bivaju siromasniji i slabiji.
Antologija "Reuf uvodi u suru"....... dzaba pisati nadoc8 ce valjda vremenom....

Pored svega vidljivog" reuf uvosi u suru"..
VjecitiStudent

#439 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by VjecitiStudent »

JBT wrote:

Oni gutaju od nacionalista, ti gutaš od kvaziljevičara, kakva je razlika?
JBT

#440 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

HM 2011 wrote:
JBT wrote:I u samoj kampanji je DF govorio da nece mijenjati ljude samo zato sto se vlast promjenila. Neka se izvrsi revizija tih firmi pa onda ko je kriv sankcije, ko je bio profesionalan taj neka ostane.
Antologija "Reuf uvodi u suru"....... dzaba pisati nadoc8 ce valjda vremenom....

Pored svega vidljivog" reuf uvosi u suru"..
Hoce nadoci ce. Kroz reviziju. Vec nadolazi, zar ne vidis koprcanje odgovornih?
JBT

#441 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

VjecitiStudent wrote:
JBT wrote:

Oni gutaju od nacionalista, ti gutaš od kvaziljevičara, kakva je razlika?
Sta ja to gutam od kvaziljevicara?
JThomas

#442 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JThomas »

ublehu.
JBT

#443 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

Ovo je izuzetna prilika svim opljackanim, pregazenim, obespravljenim, ucjenjenim, marginizovanim gradjanima da se okupe u organizaciji neke od nevladinih organizacija, koje se toliko nadmecu u dokazivanju da rade za interese "obicnog" covjeka, i da izacu na svjetlo dana sa zahtjevom da se sad i odmah sprovede revizija javnih poduzeca, pa onda, ako bude srece, i revizija dosadasnje privatizacije. I to ne samo u Sarajevu, jer nisu samo Bosnjaci pokradeni. Svi su pokradeni i dovedeni na prosjacki stap.
Ovo se nekom cini ogromnim, finansijski nesprovodivim, ali to je nesto kroz sta ce se kad-tad morati proci ako se zeli praviti funkcionalna drzava. A i manje kosta nego politicke mafije koje svake godine ostete drzavu i drustvo za mnogo veca sredstva.
JBT

#444 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

JThomas wrote:ublehu.

Eh, lako je tako. :) Treba se malo potruditi pa to "ubleha" definisati, obrazloziti. :) Ovako je to nista. :?
VjecitiStudent

#445 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by VjecitiStudent »

JBT wrote:

Eh, lako je tako. :) Treba se malo potruditi pa to "ubleha" definisati, obrazloziti. :) Ovako je to nista. :?
Vidi pod "Bakir Hadžiomerović, nezavisni novinar", desetine stranica si tamo ispisao.
VjecitiStudent

#446 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by VjecitiStudent »

JBT wrote:Ovo je izuzetna prilika svim opljackanim, pregazenim, obespravljenim, ucjenjenim, marginizovanim gradjanima da se okupe u organizaciji neke od nevladinih organizacija, koje se toliko nadmecu u dokazivanju da rade za interese "obicnog" covjeka, i da izacu na svjetlo dana sa zahtjevom da se sad i odmah sprovede revizija javnih poduzeca, pa onda, ako bude srece, i revizija dosadasnje privatizacije. I to ne samo u Sarajevu, jer nisu samo Bosnjaci pokradeni. Svi su pokradeni i dovedeni na prosjacki stap.
Ovo se nekom cini ogromnim, finansijski nesprovodivim, ali to je nesto kroz sta ce se kad-tad morati proci ako se zeli praviti funkcionalna drzava. A i manje kosta nego politicke mafije koje svake godine ostete drzavu i drustvo za mnogo veca sredstva.
Nema potrebe da ih zoveš, razni Brkani, Drkani su svakako iz iste raje.
VjecitiStudent

#447 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by VjecitiStudent »

Za 99,9% foruma, bilo kakvo dalje objašnjavanje je potpuno suvišno.
maher

#448 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by maher »

df pokrene pricu o depolitizaciji i departizaciji, a onda cetiri ministra izadju sa saopstenjem i pozivaju finansijsku policiju u ime stranke, a ne u ime vlade ... postavlja se pitanje da li oni uopste znaju da je finansijska policija organ ministarstva finansija u okviru vlade federacije ciji su oni clanovi ...
umjesto da se to razmatra na vladi, imamo situaciju da jedna stranka poziva organ vlade da izvrsi provjere u svim preduzecima ... da li oni znaju koliko vremena treba za to i koliko ljudi bi trebala da ima finansijska policija da se taj zahtjev realizuje cak i ako vlada da takav nalog ...
ne znam da li je df uopste svjestan ozbiljnosti ovog zahtjeva, nadam se da je finansijska policija ozbiljan organ koji nece slusati stranacke diktate ... df ako ima neki konkretan prekrsaj neka podnese prijavu za tacno odredjenu radnju, a ne ovako neozbiljno i salabajzerski ... hajmo redom provjeravati ... to samo moze dovesti do jos vecih gubitaka i u onim firmama koje dobro rade ... i meni djeluje da df to ne misli ozbiljno i da to jeste populizam i estrada ...
pumica

#449 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by pumica »

Da je u interesu dva druga partnera u vlasti, zahtjev DFa bi se vrlo brzo mogao sprovesti i okoncati.
Problem je sto im nije u interesu, bjeze od toga i to sve govori.
privremeni

#450 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by privremeni »

maher wrote:df pokrene pricu o depolitizaciji i departizaciji, a onda cetiri ministra izadju sa saopstenjem i pozivaju finansijsku policiju u ime stranke, a ne u ime vlade ... postavlja se pitanje da li oni uopste znaju da je finansijska policija organ ministarstva finansija u okviru vlade federacije ciji su oni clanovi ...
umjesto da se to razmatra na vladi, imamo situaciju da jedna stranka poziva organ vlade da izvrsi provjere u svim preduzecima ... da li oni znaju koliko vremena treba za to i koliko ljudi bi trebala da ima finansijska policija da se taj zahtjev realizuje cak i ako vlada da takav nalog ...
ne znam da li je df uopste svjestan ozbiljnosti ovog zahtjeva, nadam se da je finansijska policija ozbiljan organ koji nece slusati stranacke diktate ... df ako ima neki konkretan prekrsaj neka podnese prijavu za tacno odredjenu radnju, a ne ovako neozbiljno i salabajzerski ... hajmo redom provjeravati ... to samo moze dovesti do jos vecih gubitaka i u onim firmama koje dobro rade ... i meni djeluje da df to ne misli ozbiljno i da to jeste populizam i estrada ...

da istaknem i :thumbup:
Post Reply