FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#426 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

O'zone wrote:Otići ćemo na dugo i na široko ali pošto i sam spadam u boldirani dio i znam kako se kreće i kuda se moglo kretati moram reći da ne djelim tvoj entuzijazam što se tiče "socijalno-ekoomskog pucanja"

Mi kao narod retardirani kako jesmo smo toliko povodljivi da nas je moguće smiriti ili razdražiti jednim pucketanjem prstima a u isto vrijeme toliko indolentni nad svojom sudbinom da nam je uvijek bitnije jel naš politički lider kome šukno od činjenice jel nam dijete leglo sito. Ja stvarno više ne znam šta mora da se desi da bi neko negdje u nekom broju zatražio promjenu a da mu se pridruži veći procenat stanovništva BiH koji bi napokon shvatio da je pun žeuldac bitniji od toga jesi li S/H/B.....
Da, i ja spadam u boldirane (valjda sam zato podsvjesno i stavila tu kategoriju na prvo mjesto :D , što nije u redu vis a vis nezaposlenih), ali baš mislim da je razlog tvoje refleksije u zadnjem dijelu posta u ovome:
Naš najveći problem je nacionalna složenost države, odnosno rizik izbijanja sukoba od socijalnih u političke, pa i oružane, a sjećanja su tako bliska i bolna da se svi toga pribojavamao. A da su spremni namjerno iscenirati od socijalnih neku drugu vrstu nemira , osobno, nemam sumnje.
O'zone
Globalni moderator

#427 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#428 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

O'zone wrote:Oglasila se i uprava Aluminija

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -smicalica

a tu KRADEZE sad upire... jebat 900 radnika i njihove obitelji, valja radobolju skrenut za jos par villa
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#429 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:
O'zone wrote:Otići ćemo na dugo i na široko ali pošto i sam spadam u boldirani dio i znam kako se kreće i kuda se moglo kretati moram reći da ne djelim tvoj entuzijazam što se tiče "socijalno-ekoomskog pucanja"

Mi kao narod retardirani kako jesmo smo toliko povodljivi da nas je moguće smiriti ili razdražiti jednim pucketanjem prstima a u isto vrijeme toliko indolentni nad svojom sudbinom da nam je uvijek bitnije jel naš politički lider kome šukno od činjenice jel nam dijete leglo sito. Ja stvarno više ne znam šta mora da se desi da bi neko negdje u nekom broju zatražio promjenu a da mu se pridruži veći procenat stanovništva BiH koji bi napokon shvatio da je pun žeuldac bitniji od toga jesi li S/H/B.....
Da, i ja spadam u boldirane (valjda sam zato podsvjesno i stavila tu kategoriju na prvo mjesto :D , što nije u redu vis a vis nezaposlenih), ali baš mislim da je razlog tvoje refleksije u zadnjem dijelu posta u ovome:

Naš najveći problem je nacionalna složenost države, odnosno rizik izbijanja sukoba od socijalnih u političke, pa i oružane, a sjećanja su tako bliska i bolna da se svi toga pribojavamao. A da su spremni namjerno iscenirati od socijalnih neku drugu vrstu nemira , osobno, nemam sumnje.
Pozdrav suborci :zoka:
O'zone
Globalni moderator

#430 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Pozdrav suborci :zoka:
Sad će ići komentari "Nije ni čudno da toliko forumaju - gazde" :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja radim dva posla :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#431 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

O'zone wrote:Sad će ići komentari "Nije ni čudno da toliko forumaju - gazde" :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: Ili vidiš kako nemaju posla, dok toliko forumaju, valjda se fatat državne službe, ovi ni za kifle ne zarade :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#432 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

O'zone wrote:
Sad će ići komentari "Nije ni čudno da toliko forumaju - gazde" :lol: :lol: :lol: :lol:

Uskoro i ja ulazim u drugi, a posto povremeno vec radim dva, dakle treci :zoka:
O'zone
Globalni moderator

#433 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:
O'zone wrote:

Uskoro i ja ulazim u drugi, a posto povremeno vec radim dva, dakle treci :zoka:
Ja bih sad komentarisao i ovako " Vidi lopina rade po tri posla a neko nema niti jedan"
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#434 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

O'zone wrote:
Ja bih sad komentarisao i ovako " Vidi lopina rade po tri posla a neko nema niti jedan"
I imaju potpuno pravo :) samo meni, a vjerujem ni vama, niko nije dao posao :)
Mister Yes

#435 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Mister Yes »

Znači ukrali? :D
Ridjobrki

#436 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Ridjobrki »

Dobar je Dilfa, kad ga insan sluša rekao bi da se i pita za nešto.
stranacc

#437 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by stranacc »

Cudne ste vi biljke
Prvo kukate kako se tale rodjaci i famelija u elektroprivredi, posti, fds.
Sad ovaj seljak hoce da ih privatizuje da onda rade sposobni a jok podobni.
Ni to vam ne odgovara?
Koji vi kurac hocete!
Prodaj to za marku ako treba i rijesi se upravnih odbora ,mstele , malversacija.
Osim ako i vi niste u talu.

A vas ponajvise yebe sto fadil nije izsarajva haman.
Cuj otpustice 300 radnika iz fds. Pa nek otpusti i jesu visak.
Otpustit ce 500 iz poste...masala, i jesu tu na stelu.

Kapitalizam ljudi , jok socijalizam.
Pa onda pokazi se i dokazi se, ... :run:
KatarinaKosaca

#438 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

stranacc wrote:Cudne ste vi biljke
Prvo kukate kako se tale rodjaci i famelija u elektroprivredi, posti, fds.
Sad ovaj seljak hoce da ih privatizuje da onda rade sposobni a jok podobni.
Ni to vam ne odgovara?
Koji vi kurac hocete!
Prodaj to za marku ako treba i rijesi se upravnih odbora ,mstele , malversacija.
Osim ako i vi niste u talu.

A vas ponajvise yebe sto fadil nije izsarajva haman.
Cuj otpustice 300 radnika iz fds. Pa nek otpusti i jesu visak.
Otpustit ce 500 iz poste...masala, i jesu tu na stelu.

Kapitalizam ljudi , jok socijalizam.
Pa onda pokazi se i dokazi se, ... :run:
Slažem se potpuno. Boldirala sam samo stav koji ne zastupam i za koji nisam. Međutim, neće to tako lako ići. Čujem prije par mjeseci jedna djevojka treba da diplomira i kao častili je kupili joj za 20 milja radno mjesto u BH Telecomu. Mislila sam da je izmišljotina, zloba što završava faks itd, kad jučer baš čujem počela da radi. E, sad šta sa tim koji su tako godinama uzimali koverte? Agencija za prevenciju korupcije za šta pšostoji? Krimolovcima sam pisala 5x slala neke slike, budalasala, nikad ni odgovor na mail nisam dobila.
Tako da i njih i takve ili privatizirati ili ukinuti. Kod privatnika nemaš rezultate rada, dobiješ otkaz. Ovdje što manje rade više se šepure, kao pomenute agencije...
ilkbahar

#439 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ilkbahar »

Najbolje rješenje za ovog glavnju je da izvrši harakiri !
hizo ramidovic

#440 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

kolkose zlobnika skupilo naovoj temi da kritikuju fadilja i unjegamu stranku al toje jedino sto morete radit zavidni sto ivi niste utoj stranki saostalijem strucnjacima il stose ni ste uvalili u ep il bht pabi sad daga talnete e ne ce to moc tako jer tamo rade samo svijetski priznati strucnjaci i majstori a ako vi hoce te tuj dase zaposlite latitese knjige i boritese znanjem kostosu iostali tamo
pici

#441 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

fadilj uneverzalni jebac budjetlija...
HM 2011

#442 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by HM 2011 »

pici wrote:u qurcu je snaga...o ćemu ti pišHeš .BA :-)

Odluka o isplati dividende: 4.485.992 KM (3,50 KM /dionici)

veliš 125 milion vrijedi fabrika...

Ukupan broj dioničara 2007
Broj dionica i nominalna cijena 1.281.712 redovnih dionica sa nominalnom cijenom od 100,00 KM

Fabrika duhana Sarajevo dd SarajevoStanje: 18.6.2015
Segment: Primarno slobodno trziste
FDSSR
41,24
41,24
% promjena
0,00 %
Aps. promjena
0,00

trenutna vrijednost na berzi 41,24 X 1.281.712 = 52 857 802,88

baš da vidim genijalca fadila kako na berzi stavlja nominalnu vrijednost od 100 KM po dionici i prodaje je za 128 miliona...e i taj film da vidim

da dodam

Neraspoređena dobit
51.578.183

Druga kategorija su privredna društva s poteškoćama :-) :-) :-) :-) FDS privredno drušvo sa poteškoćana :-)
koja SDA BAGRA LOPOVSKA !!!
coek, finansijske aktivnosti kompanoje fino ti pise su preracunato 125 miliona a u sutini koliko se sjecam 133 miliona....

ukupna vrojednost kompanije bez amortizacije nekretnina i masina je oko 310 miliona koliko se sjecam....

procjena vrijednosti prilikom prve emisije nije isto sto i sada .....

ppdjeli taj broj dionica sa 350 milion i dobiti ces ispravnu nominalnu vrijednost kompanije....

eno otvori postavio sam link na bilans zvanicni sa stranice kompanije.....

ja se sjecam kada je dionica fdsa bila 450 KM...

eno nerasporedjena dobit ali eno i kratkorocni dio dugorocnih obqveza 5000000 a dugorocne prqve obaveze nisu prikazane (dugorocnih obaveza nema)....

ukupno stoji u rezervi minimalno 100 miona u casheu sto zakonski sto p4idrzana dobit..
Last edited by HM 2011 on 20/06/2015 11:12, edited 1 time in total.
napalhame

#443 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by napalhame »

Mozda neko od politicara pogleda film, sve isto kao u BiH

https://www.youtube.com/watch?v=3gwNKQ7u024
walk_M-A-N

#444 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by walk_M-A-N »

Fadil predstavlja nazovi državu koja je toliko jadna da je Stanići vozaju kako hoće.. Kakvo ponižavanje ljudi. Znači nekoliko zaštitara jače od policije.. koje nema, vjerovatno se bave saobraćajnim prekršajima.
http://m.avaz.ba/clanak/183492/drama-u- ... ci-pozlilo

Isto je tako bilo sa nekom ženskom koja je kao predstavljala državu u Energopetrolu, samo je trebala da ništa ne vidi, uz naknadu, dok se i onaj preostali dio nakon kriminalne privatizacije ne obezvrijedi toliko da se za siću proda, kako i vidimo da se planira. Mol sve investicije računao x3, ali gospođa tu bila da šuti, kažu neka Tihićeva.

Sa svim tim firmama koje su utvrđene za privatizaciju a će biti vjerovatno slično kao Fe, EP.. Ili Dita, Polihem..
Metod prodaje poznat, prvo naguraš viška svojih ljudi, po mogućnosti nesposobnih, i kriminalom srozaš firmu i onda nešto dokazuješ da se treba hitno prodati kako ne bi nastavila gubiti vrijednost.. Onda investitor izvuče sve iz nje.
Baš o FDS kriminalu bili feljtoni u novinama, ništa. Strankama dobro, oni dobijali svoje.

Najbolji su mi ovi što kažu prodaj, presijeci.. Pa prodaj ti svoj stan/kuću za marku, vidjet ćeš da će investitor to mnogo bolje preurediti, bit će divan stan od toga.

PS izašlo i saopštenje, kakvi licemjeri.. Prokleti SDP i njihov Božidar Matić koji započe ovaj kriminal i jad
http://m.klix.ba/vijesti/bih/feroelektr ... /150620047

A ima i Gikil Lukavac, još jedan današnji primjer 'investitora' koji naprave, ako sam dobro shvatio, 200 miliona duga. Whatever. Uglavnom još tuže državu za 90 miliona dolara, čega li, teško je upratiti sav taj kriminal. Uglavnom, isto ovako biti sa Fadilovim investitorima..
Last edited by walk_M-A-N on 20/06/2015 19:29, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#445 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by L u c i f e r »

hizo ramidovic wrote:kolkose zlobnika skupilo naovoj temi da kritikuju fadilja i unjegamu stranku al toje jedino sto morete radit zavidni sto ivi niste utoj stranki saostalijem strucnjacima il stose ni ste uvalili u ep il bht pabi sad daga talnete e ne ce to moc tako jer tamo rade samo svijetski priznati strucnjaci i majstori a ako vi hoce te tuj dase zaposlite latitese knjige i boritese znanjem kostosu iostali tamo
Takoe.

Image
pici

#446 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

HM 2011 wrote:

Broj dionica i nominalna cijena 1.281.712 redovnih dionica sa nominalnom cijenom od 100,00 KM

FDSSR
41,24
41,24
% promjena
0,00 %
Aps. promjena
0,00

baš da vidim genijalca fadila kako na berzi stavlja nominalnu vrijednost od 100 KM po dionici i prodaje je za 128 miliona...e i taj film da vidim

da dodam

Neraspoređena dobit
51.578.183

Druga kategorija su privredna društva s poteškoćama :-) :-) :-) :-) FDS privredno drušvo sa poteškoćana :-)
coek, finansijske aktivnosti kompanoje fino ti pise su preracunato 125 miliona a u sutini koliko se sjecam 133 miliona....

ukupna vrojednost kompanije bez amortizacije nekretnina i masina je oko 310 miliona koliko se sjecam....

ppdjeli taj broj dionica sa 350 milion i dobiti ces ispravnu nominalnu vrijednost kompanije....

eno nerasporedjena dobit ali eno i kratkorocni dio dugorocnih obqveza 5000000 a dugorocne prqve obaveze nisu prikazane (dugorocnih obaveza nema)....

ukupno stoji u rezervi minimalno 100 miona u casheu sto zakonski sto p4idrzana dobit..

jel tebi fadilj dojde nešta pa ga tako grčevito branišH il si u ekipi SDA-HDZ pa da na berzi aukciono maznete dobru cifru...kažeš 310 miliona vrijednost komletne FDS...odlično...neka stavi 250 KM po dionici na berzu pa nek se proda...koga .BA lažete višhe, tenderska prodaja nema teorije jer zakon ne dozvoljava da sa manjiskim dijelom udjela u firmi se prodaje tenderom...ide na berzu dje je sada trenutno...

FDSSR Fabrika duhana Sarajevo dd Sarajevo 40,52 KM ...znaći i da fadilj stavi vrijednost od 100 KM po dionici to je 128 miliona, znaći minderaši su dobili vrijednost nekretnina i pokretne imovine te akumulirane dobiti od 310 miliona za 128 miliona što nema šanse na berzi sa 40 KM da se digne na 100 KM po dionici nemoguče... sa 40 KM na 250 KM po dionici prava vrijednost fabrike...NAUČNA FANTASTIKA.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#447 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

pici bola...manise čorava posla...strućnjaci znaju :D

puhat balone
HM 2011

#449 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by HM 2011 »

pici wrote:
HM 2011 wrote:

FDSSR
41,24
41,24
% promjena
0,00 %
Aps. promjena
0,00

da dodam

Neraspoređena dobit
51.578.183

jel tebi fadilj dojde nešta pa ga tako grčevito branišH il si u ekipi SDA-HDZ pa da na berzi aukciono maznete dobru cifru...kažeš 310 miliona vrijednost komletne FDS...odlično...neka stavi 250 KM po dionici na berzu pa nek se proda...koga .BA lažete višhe, tenderska prodaja nema teorije jer zakon ne dozvoljava da sa manjiskim dijelom udjela u firmi se prodaje tenderom...ide na berzu dje je sada trenutno...

FDSSR Fabrika duhana Sarajevo dd Sarajevo 40,52 KM ...znaći i da fadilj stavi vrijednost od 100 KM po dionici to je 128 miliona, znaći minderaši su dobili vrijednost nekretnina i pokretne imovine te akumulirane dobiti od 310 miliona za 128 miliona što nema šanse na berzi sa 40 KM da se digne na 100 KM po dionici nemoguče... sa 40 KM na 250 KM po dionici prava vrijednost fabrike...NAUČNA FANTASTIKA.
ima ona prica o slijepcima u sobi kad opipavaju....

nisi ti dobro razumjeo niti premijera niti mene....

kada bi se kompanoja prodavala tu bi obracunali i goodwill koji je uobracunu vrijednosti 0 a 120 godina nekog bramda na pdedjenom teriteritoriju itekakako vrijednost...

teoretski vrijedi vise i pd 350 - barem 500....

Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga.....

ne hvataj se za pipanje nego za vrojednost kompanije...
pici

#450 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

treba namirit nove minderase... stari se beli naHapali pa mogu u pemziju od prijasnijeH privatizacija... prodaji fadilje pa makar morali ruzmasHice svaki dan jesti... :bih:

trzisna vrijednost FDSa je 40 KM po dionici i to je to... moremo ovdje stavljat stotine miliona, nista to ne vrijedi kad fadilj stavi aukciono 50 KM po dionici i braca minderasi to pokupuju i onda izmuzu i ostave smece ko oni uhljupi stanici od feroelektra...

samo SDA na svim nivoima u Qurcu je snaga
Post Reply