Ali nisu pa kad miješamo babe i žabe i primijenjujemo povijesne kontekste po random principu - što da ne?cyprus wrote:Da li bi paralela stajala da su Izraelci etnički počistili Gazu i Zapadnu Obalu i tako ukolnili geto?Ridjobrki wrote:Nešto ne vidim grčki geto u Stambolu tako da paralela ne stoji.apoksiomen wrote: Hajde neka Turci onda vrate Istanbul ili Izmir Grcima.Da mi je to vidjet.
Antisemitizam u Bosni
- Ridjobrki
#426 Re: Antisemitizam u Bosni
- Danguba
#427 Re: Antisemitizam u Bosni
Kada god da su dosli predstavljaju ''silu'' a po toj osnovi cijeli svijet bi ratovao._BataZiv_0809 wrote:Ne, pocetna premisa je da je to djelo kolonijalne uprave. Tenkovi su dosli mnogo, mnogo kasnije.Danguba wrote: Znaci, da tom logikom ne ide ALI ide tenkovima i silom sto ti svo vrijeme pokusavas da opravdas da je to nekada bilo njihovo.
-
hizo ramidovic
#428 Re: Antisemitizam u Bosni
znaci, po tvojoj logici, i nakon par hiljada godina treba koristiti iste metode, ista sredstva...nista evolucija, nista demokratija, civilizacija, vladavina prava itd. velis, samo jaci-tlaci i ozezi? tenkovima stvori savremene pravne cinjenice i insistiraj da ih drugi priznaju i uvazavaju...apoksiomen wrote: Pa ko da bi bilo Palestinaca da nije halifa Omer svojedobno bio vojno jak pa zauzeo te krajeve. I tako možemo do Rimljana i Babilonaca. Nema ništa od ispravljanja povijesnih nepravdi, savremene pravne činjenice se moraju uvažavati.
a bas me ovo tvoje na nesto podsjeca ali nikako da nadodjem...
Last edited by hizo ramidovic on 24/03/2015 19:38, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#429 Re: Antisemitizam u Bosni
To i ja kazem.Danguba wrote:
Kada god da su dosli predstavljaju ''silu'' a po toj osnovi cijeli svijet bi ratovao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#430 Re: Antisemitizam u Bosni
To je logika istorije. Ne implicira pritom da je to odraz mog licnog stava.hizo ramidovic wrote:znaci, po tvojoj logici, i nakon par hiljada godina treba koristiti iste metode, ista sredstva...nista evolucija, nista demokratija, civilizacija, vladavina prava itd. velis, samo jaci-tlaci i ozezi?apoksiomen wrote: Pa ko da bi bilo Palestinaca da nije halifa Omer svojedobno bio vojno jak pa zauzeo te krajeve. I tako možemo do Rimljana i Babilonaca. Nema ništa od ispravljanja povijesnih nepravdi, savremene pravne činjenice se moraju uvažavati.
a bas me ovo tvoje na nesto podsjeca ali nikako da nadodjem...
- cyprus
#431 Re: Antisemitizam u Bosni
Principle of mixing grandmothers and frogs je univerzalno primjenjiv kome god zatreba...Ridjobrki wrote:Ali nisu pa kad miješamo babe i žabe i primijenjujemo povijesne kontekste po random principu - što da ne?cyprus wrote:Da li bi paralela stajala da su Izraelci etnički počistili Gazu i Zapadnu Obalu i tako ukolnili geto?Ridjobrki wrote:Nešto ne vidim grčki geto u Stambolu tako da paralela ne stoji.
- Ridjobrki
#432 Re: Antisemitizam u Bosni
Jel' se na forumu il' nijecyprus wrote: Principle of mixing grandmothers and frogs je univerzalno primjenjiv kome god zatreba...
- House
#433 Re: Antisemitizam u Bosni
Gdje nestade Lucifer
ubiše Elia zbog imovinskog spora
sad se lijepo izvini svim radikalnim islamistima

Lucifer
Sta se danas desava sa nasim drustvom? Da li je radikalni islamizam toliko pustio korijenje ovde da je antisemitizam postao normalna stvar kao i BHS nacionalizam? Da li su teorije zavjere o zlim cionistima koji vladaju svijetom ovde zaista uobicajeni obrazac razmisljanja?
sad se lijepo izvini svim radikalnim islamistima
Last edited by House on 24/03/2015 20:01, edited 1 time in total.
- cyprus
#434 Re: Antisemitizam u Bosni
I to ne bilo kakvomRidjobrki wrote:Jel' se na forumu il' nijecyprus wrote: Principle of mixing grandmothers and frogs je univerzalno primjenjiv kome god zatreba...
- Ridjobrki
#435 Re: Antisemitizam u Bosni
Vatikansko-teheransko radikalno islamističko-ateistički forum fedajinsko-zelotske populacijecyprus wrote:I to ne bilo kakvomRidjobrki wrote:Jel' se na forumu il' nije
-
L u c i f e r
#436 Re: Antisemitizam u Bosni
Eo me na balkonu...House wrote:Gdje nestade Luciferubiše Elia zbog imovinskog spora
![]()
Lucifer
Sta se danas desava sa nasim drustvom? Da li je radikalni islamizam toliko pustio korijenje ovde da je antisemitizam postao normalna stvar kao i BHS nacionalizam? Da li su teorije zavjere o zlim cionistima koji vladaju svijetom ovde zaista uobicajeni obrazac razmisljanja?
sad se lijepo izvini svim radikalnim islamistima![]()
Procitaj prvi post jos jednom.
Tema je otvorena zbog komentara na dogadjaj, a ne zbog dogadjaja.
-
mmaar
#437 Re: Antisemitizam u Bosni
Eno ga poput Pia IX mase sa balkonaHouse wrote:Gdje nestade Luciferubiše Elia zbog imovinskog spora
![]()
- House
#438 Re: Antisemitizam u Bosni
L u c i f e r wrote:Eo me na balkonu...House wrote:Gdje nestade Luciferubiše Elia zbog imovinskog spora
![]()
Lucifer
sad se lijepo izvini svim radikalnim islamistima![]()
![]()
Procitaj prvi post jos jednom.
Tema je otvorena zbog komentara na dogadjaj, a ne zbog dogadjaja.
Da li je radikalni islamizam toliko pustio korijenje ovde da je antisemitizam postao normalna stvar
-
mmaar
#440 Re: Antisemitizam u Bosni
Luciju udarila sveta vodica u glavu, kao Žvalji gibanica 
- cyprus
#442 Re: Antisemitizam u Bosni
Jel ovo onaj Mianmar što je imo srp i čekić na avataru? 
- House
#443 Re: Antisemitizam u Bosni
RTRS jedva dočekao da bude napad na nacionalnoj osnovi
kad ono prrrc
- Ridjobrki
#444 Re: Antisemitizam u Bosni
Jel' se oglasio Arie Livne?House wrote:RTRS jedva dočekao da bude napad na nacionalnoj osnovi![]()
kad ono prrrc
-
L u c i f e r
#445 Re: Antisemitizam u Bosni
Ma nek si ti nesta meni rekno.mmaar wrote:Luciju udarila sveta vodica u glavu, kao Žvalji gibanica
-
mmaar
#446 Re: Antisemitizam u Bosni
Taj sam, srp za salonce, cekic za lazne ljevicare i marksiste tipa Vojislav Maksimovic, pa ti vidi sta ces i s jedim i s drugim.cyprus wrote:Jel ovo onaj Mianmar što je imo srp i čekić na avataru?
- cyprus
#447 Re: Antisemitizam u Bosni
Pa gdje nestadoše... Došla tranzicija?mmaar wrote:Taj sam, srp za salonce, cekic za lazne ljevicare i marksiste tipa Vojislav Maksimovic, pa ti vidi sta ces i s jedim i s drugim.cyprus wrote:Jel ovo onaj Mianmar što je imo srp i čekić na avataru?
- Danguba
#448 Re: Antisemitizam u Bosni
Gori je bio OBN.House wrote:RTRS jedva dočekao da bude napad na nacionalnoj osnovi![]()
kad ono prrrc
- Arteta
#449 Re: Antisemitizam u Bosni
Izraelsko-Palestinsko pitanje nije niko rijesio pa ni UN.BHCluster wrote:Izraelsko-Palestinsko je rijesio UN samo ga nisu implementirali. Sigurnost Izraela treba biti neupitna radi okoline gdje se nalazi i onoga sta predstavlja za jevreje. Samo ubijati vecinom civile, okupirati njihovu zemlju i jos ilegalno nasljavati doseljenike tu i govoriti da tako stite nacionalni interes Izraela za jednu demokratiju koje se moze odbraniti ne moze proci to se treba osuditi i nazvati pravim imenom a to je ratni zlocin.Arteta wrote:BH Cluster, kako bi ti rijesio Izraelsko-Palestinsko pitanje?
Skoro pa nemoguce ga je rijesiti da sve strane budu zadovoljne, cak ga je tesko rijesiti i da jedna strana bude zadovoljna.
-
mmaar
#450 Re: Antisemitizam u Bosni
L u c i f e r wrote:Ma nek si ti nesta meni rekno.mmaar wrote:Luciju udarila sveta vodica u glavu, kao Žvalji gibanica

Ovo je fotomontaza, predoziranom svetom vodicom, nabili mu islamisti zeleno na glavu