Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
and

#426 Re: Nele i KLIX

Post by and »

kecher II wrote:nisam sarajlija pa me interesuje kako je nele konkretno uvrijedio sarajlije i sarajevo posto sa tom pricom ili sta vec "ko ne voli dabic rasu...." on vrijedja sve nas u BiH koji ne volimo "dabic rasu", mada je meni to vise k'o neka zajebancija o njima k'o kakvi su oni, prica za srpske usi, ili je to to sto je i sarajlije uvrijedilo i to sto je on kao takav sarajlija, a o protjerivanju je glupa prica, oni su odlazili iz svakog grada u kojem su ostali uvidjevsi da nema "oslobodioca".
ja znam licno covjeka koji je radio sa mojim starim, sa njegovim sinom ja is'o u skolu, nove godine ovo ono, negdje do kraja 92. ili pocetka 93. i otis'o u razmjenu jer je zenu i djecu posl'o odmah u maju, da bi ga nakon nekog vremena zarobili na majevici, kako je pusten iz zatvora ne znam, vjerovatno razmjena, tako da ta prica o protjerivanju srba ne pije vode osim kod njih samih, poslije rata taj covjek vratio svoj stan i prodao ga, 100% tako bilo.
interesuje me je li nele nekako uvrijedio bas posebno sarajlije osim te price o ''protjerivanju".
vrijeđa time što smeće kao on uopšte spominje sarajevo,herojski grad koji je 1000 i kusur dana bio pod opsadom i uništavan kao i njegovi građani.
on sa sarajevom više nema ništa.izabrao je da živi gdje mu je bolje,kao i mnogi.većina sarajlija je ostala u svom gradu,odbranila ga i nakon toga obnovila.i ljudi koji su otišli su ili bili neutralni ili su suosjećali sa patnjama i nakon rata nisu imali problema i dobrodošli su. neki su se pridružili onima koji su ga rušili ili su sa sigurne udaljenosti podržavali one koji ruše ovaj grad i to i danas čine i pitaju se zašto nisu dobrodošli.još bi nam valjda trebali objasniti da su nas rušili i ubijali za naše dobro?
Creasy

#427 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Da rezimiramo, Nele je šupak i četnik zato što je izjavio da je iz Sarajeva protjerano 150.000 Srba i zato što je u jednoj pjesmi spominjao Radovana.
Ima li još nešto?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#428 Re: Nele i KLIX

Post by Chmoljo »

Creasy wrote:Da rezimiramo, Nele je šupak i četnik zato što je izjavio da je iz Sarajeva protjerano 150.000 Srba i zato što je u jednoj pjesmi spominjao Radovana.
Ima li još nešto?
šupak je i zato što mu je logika na nivou (neko je to već rekao): obukla si minjak - neka su te silovali.

samo što se ovdje nije radilo samo o silovanjima, nego i ubistvima, zatiranjima, zločinima najgore vrste uz svesrdnu pomoć državnih i paradržavnih institucija.

sitnica.
and

#429 Re: Nele i KLIX

Post by and »

Creasy wrote:Da rezimiramo, Nele je šupak i četnik zato što je izjavio da je iz Sarajeva protjerano 150.000 Srba i zato što je u jednoj pjesmi spominjao Radovana.
Ima li još nešto?
spminjao je 200 000 srba.pa jel protjerano 200 000 srba iz sarajeva?
Creasy

#430 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Chmoljo wrote:
Ima li još nešto?
šupak je i zato što mu je logika na nivou (neko je to već rekao): obukla si minjak - neka su te silovali.

samo što se ovdje nije radilo samo o silovanjima, nego i ubistvima, zatiranjima, zločinima najgore vrste uz svesrdnu pomoć državnih i paradržavnih institucija.

sitnica.
Na osnovu čega si to zaključio? Ili si stekao takav utisak nakon njegovog intervjua na N1 TV?
Creasy

#431 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

and wrote:
Ima li još nešto?

Ja čuo kad reče 150.000... Nebitno. Ima li još nešto osim toga?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#432 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

on je 200 001...avijon se ne računa
and

#433 Re: Nele i KLIX

Post by and »

Creasy wrote:
and wrote:
Ima li još nešto?

bitno,jel tačno ili nije?
Creasy

#434 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

and wrote:
Creasy wrote:
and wrote: spminjao je 200 000 srba.pa jel protjerano 200 000 srba iz sarajeva?

Razvodiš priču. Ima li još nešto osim ovoga što sam nabrojao i ovoga što je chmoljo dodao?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#435 Re: Nele i KLIX

Post by Chmoljo »

na osnovu:

suštinski se čovjek nije slagao sa onima koji su imali oružje na brdu, ali bio je bitan potez olovke...

prirodan proces.

pitanje je, čuje li on sebe kada mu je prirodno da se oružjem ide protiv olovke... biće da sam ja nagrajiso ipak...
and

#436 Re: Nele i KLIX

Post by and »

Creasy wrote:
and wrote:
Creasy wrote:

Razvodiš priču. Ima li još nešto osim ovoga što sam nabrojao i ovoga što je chmoljo dodao?
šta nešto?non stop priča o nekih 200 000 protjeranih srba iz sarajeva?da li je to tačna priča ili laže?
tandmand

#437 Re: Nele i KLIX

Post by tandmand »

Karajlic je otisao stepen dalje od onoga "ko nas bre zavadi" a to je zamjena uloga zrtve i zlocinca. Agresiju i genocid on je sveo na prirodnu pojavu, kao na vrstu elementarne nepogode na koju je on kao upozoravao Bosnjake. Zali sto nema onoga Jugoslavenskog duha ali samo u Sarajevu, sto je slicno multikulturnim idejama HNSa koji bi gradjansku drzavu pravili ali samo u Sarajevu - distriktu. Osudjuje referendum o nezavisnosti iako Jugoslavija de facto nije postojala nakon otcjepljenja Slovenije, Hrvatske 1991. god i razaranja Vukovara. Iste godine je formirana i Skupstina srpskog naroda BiH, ciji su poslanici 9. januara 1992. proglasili Republiku srpskog naroda BiH. Karajlic iz cijelog mozaika izvlaci dva tri komadica i na osnovu toga trola Bosnjake.
uglavnomja

#438 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

Ima li još nešto?

sto se mene tice samo supak. :zzzz:

pokusao je da bude ceto na baterije, ali i tu je prno u sisu.
PM72

#439 Re: Nele i KLIX

Post by PM72 »

Škobo Habu wrote:
Blek Stena wrote:Malo je cinicno napadati Neleta i druge koji se frljaju brojevima protjeranih srba a u isto vrijeme pozivati se na neke pojedinacne slucajeve premjestanja grobova(osim boraca VRS uz pomoc borackih udruzenja/organizacija) i tvrditi da je to bila masovna pojava. Ko je od obicnih srba imao sredstva nakon 4 godine rata da trosi na iskopavanje grobova.
Ako ti nije jasno kako je tekla integracija, nemoj ni lupati.

Već sam naveo podatak, a on je iz ondašnji međunarodnih izvora, da su ondašnje jedinice SFOR-a dopremile oko 10.000 sanduka za ekshumaciju, i to na izričit zahtjev Karadžića i Krajišnika.
Ako ti nije mrsko navedi kad i gdje je to bilo.Ja za ovako nešto nikad nisam čuo,možda je i bilo,ali bih volio da znam šta,kako i gdje.Bio sam među prvim policajcima koji su ušli u reintegrisano područje Hadžića (preko Igmana),Ilidže,Vogošće,Grbavice...ali za te sanduke prvi put čujem.10.000 mrtvačkih sanduka nije 10.000 paklica cigareta,to je konvoj od bar stotinu kamiona a toga nije bilo.Samo smo jedne prilike zaustavili vozilo UN-a sa Ilidže u kojem je bio mrtvački sanduk.Unutar transportera je bila porodica pokojnika a pokojnik u kamionu.Nismo im vjerovali nego smo ih natjerali da otvore sanduk.
Bodkin

#440 Re: Nele i KLIX

Post by Bodkin »

York Light 100`s wrote:
I da, svaki Srbin koji je otišao u Beograd je četnik jer sa time podržao agresorsku politiku

:zid: :zid: :zid:
Bodkin

#441 Re: Nele i KLIX

Post by Bodkin »

Bodkin wrote:
York Light 100`s wrote:
I da, svaki Srbin koji je otišao u Beograd je četnik jer sa time podržao agresorsku politiku

:zid: :zid: :zid:
jedan post nije dovoljan da se naglasi kolika je ovo glupost :zid: :zid: :zid:
dustaban

#442 Re: Nele i KLIX

Post by dustaban »

uglavnomja wrote:...
on je bio "nasa" raja, pa nas je izdao, lagao, popljuvao, posrao se ...
Tvoj problem je sto ne mozes da shvatis da "nasa raja" vise ne postoji. Svi su se promjenili, ne samo Nele.
Ti, naprimjer, supkom smatras Neleta... ali ne i raju koja velica Cacu!
Blek Stena

#443 Re: Nele i KLIX

Post by Blek Stena »

PM72 wrote:
Škobo Habu wrote:
Blek Stena wrote:Malo je cinicno napadati Neleta i druge koji se frljaju brojevima protjeranih srba a u isto vrijeme pozivati se na neke pojedinacne slucajeve premjestanja grobova(osim boraca VRS uz pomoc borackih udruzenja/organizacija) i tvrditi da je to bila masovna pojava. Ko je od obicnih srba imao sredstva nakon 4 godine rata da trosi na iskopavanje grobova.
Ako ti nije jasno kako je tekla integracija, nemoj ni lupati.

Već sam naveo podatak, a on je iz ondašnji međunarodnih izvora, da su ondašnje jedinice SFOR-a dopremile oko 10.000 sanduka za ekshumaciju, i to na izričit zahtjev Karadžića i Krajišnika.
Ako ti nije mrsko navedi kad i gdje je to bilo.Ja za ovako nešto nikad nisam čuo,možda je i bilo,ali bih volio da znam šta,kako i gdje.Bio sam među prvim policajcima koji su ušli u reintegrisano područje Hadžića (preko Igmana),Ilidže,Vogošće,Grbavice...ali za te sanduke prvi put čujem.10.000 mrtvačkih sanduka nije 10.000 paklica cigareta,to je konvoj od bar stotinu kamiona a toga nije bilo.Samo smo jedne prilike zaustavili vozilo UN-a sa Ilidže u kojem je bio mrtvački sanduk.Unutar transportera je bila porodica pokojnika a pokojnik u kamionu.Nismo im vjerovali nego smo ih natjerali da otvore sanduk.
Bosko Buha baca bombe :D
PM72

#444 Re: Nele i KLIX

Post by PM72 »

Na koga misliš?
Deda Kurcoje

#445 Re: Nele i KLIX

Post by Deda Kurcoje »

Meni ovo sve bez veze. Ako hoce da dodje, neka dodje, ako nece, neka ne dodje. Nebitan lik 2015. Treba ignorisati i zdravo. Ni prvi, ni posljednji.
ozdrlje_donje

#446 Re: Nele i KLIX

Post by ozdrlje_donje »

Chmoljo wrote:na osnovu:

suštinski se čovjek nije slagao sa onima koji su imali oružje na brdu, ali bio je bitan potez olovke...

prirodan proces.

pitanje je, čuje li on sebe kada mu je prirodno da se oružjem ide protiv olovke... biće da sam ja nagrajiso ipak...
Pametnom dosta...
OldMayor

#447 Re: Nele i KLIX

Post by OldMayor »

Rezime citave frke je - Kupite mi knjigu, kao boga vas molim kupite je, muzika mi pala qrcu, kusta me ostavio, tln nikome vise nije zanimljiva, nemam za bibera, kupite je molim vas.

Necu da je kupim. :D

:skoljka:

P.S. Kako to uopste hoda sa naslovima, ima li on pravo tek tako staviti naziv grada na naslovnicu. I onda to tusiti okolo.
Blek Stena

#448 Re: Nele i KLIX

Post by Blek Stena »

PM72 wrote:Na koga misliš?
skobo habu-bosko buha anagram
uglavnomja

#449 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

dustaban wrote:
uglavnomja wrote:...
on je bio "nasa" raja, pa nas je izdao, lagao, popljuvao, posrao se ...
Tvoj problem je sto ne mozes da shvatis da "nasa raja" vise ne postoji. Svi su se promjenili, ne samo Nele.
Ti, naprimjer, supkom smatras Neleta... ali ne i raju koja velica Cacu!

:shock: :shock: :nevjerujem: :nevjerujem:

ti se najeo ludih gljiva od jutros?

prvo odakle ti pravo i osnova za ovu gadost koju si napisao?

bar ja pisem ono sto mislim i sto znam.

caco je ubica, ludak, lopov, kriminalac, psihopata ... samo mi je zao sto je sahranjen na kovacima, trebao je biti zakopan negdje u divljini, bez oznaka.
drugo, od samog cace vise mi se gade samo oni koji ga slave kao heroja (sjecam se kolone u ferhadiji koja je nosila tabut kad su ga prenosili na kovace :roll: )

trece caco nikada nije bio "raja". i nije postojao izvan mahale i kafane valjda do rata. lokalni anonimus. da nije bilo rata to bi ostao, loaklni besposlicar, jalijas, prevarant ... ne znam sta je bio.

'ziv bio, jedno je ne slagati se u necemu, ali pripazi malo sta pises. ovakve izjave su na nivou isparnog mozga :run:
dustaban

#450 Re: Nele i KLIX

Post by dustaban »

Ondak izvini. S obzirom kako ti je ostanak u Sarajevu najvazniji kriterij za davanje titule "raja" pomislio sam da ti ovi Cacini idolopoklonici ne smetaju, fakat su svi ostali u Sarajevu.
Sad kad vidim da ti je kriterij ipak visok, pitam se - ko li ga onda zadovoljava?
Locked