vrijeđa time što smeće kao on uopšte spominje sarajevo,herojski grad koji je 1000 i kusur dana bio pod opsadom i uništavan kao i njegovi građani.kecher II wrote:nisam sarajlija pa me interesuje kako je nele konkretno uvrijedio sarajlije i sarajevo posto sa tom pricom ili sta vec "ko ne voli dabic rasu...." on vrijedja sve nas u BiH koji ne volimo "dabic rasu", mada je meni to vise k'o neka zajebancija o njima k'o kakvi su oni, prica za srpske usi, ili je to to sto je i sarajlije uvrijedilo i to sto je on kao takav sarajlija, a o protjerivanju je glupa prica, oni su odlazili iz svakog grada u kojem su ostali uvidjevsi da nema "oslobodioca".
ja znam licno covjeka koji je radio sa mojim starim, sa njegovim sinom ja is'o u skolu, nove godine ovo ono, negdje do kraja 92. ili pocetka 93. i otis'o u razmjenu jer je zenu i djecu posl'o odmah u maju, da bi ga nakon nekog vremena zarobili na majevici, kako je pusten iz zatvora ne znam, vjerovatno razmjena, tako da ta prica o protjerivanju srba ne pije vode osim kod njih samih, poslije rata taj covjek vratio svoj stan i prodao ga, 100% tako bilo.
interesuje me je li nele nekako uvrijedio bas posebno sarajlije osim te price o ''protjerivanju".
on sa sarajevom više nema ništa.izabrao je da živi gdje mu je bolje,kao i mnogi.većina sarajlija je ostala u svom gradu,odbranila ga i nakon toga obnovila.i ljudi koji su otišli su ili bili neutralni ili su suosjećali sa patnjama i nakon rata nisu imali problema i dobrodošli su. neki su se pridružili onima koji su ga rušili ili su sa sigurne udaljenosti podržavali one koji ruše ovaj grad i to i danas čine i pitaju se zašto nisu dobrodošli.još bi nam valjda trebali objasniti da su nas rušili i ubijali za naše dobro?