Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

VjecitiStudent

#426 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Kifla prepisao govor (hvala @Franji Kluzu)!
Dok narod skonta da je u pitanju još samo jedna prevara u pitanju vladajuće kleptokratije, ode pola mandata.

U uvodnom obraćanju zastupnicima mandatar Suad Zeljković iz SDA je kazao kako će nova Vlada učiniti sve da bi zaustavila stagnaciju u Kantonu Sarajevo.

- Uradit ćemo sve kako bi stvorili ambijent u kojem će se svi građani osjećati ugodno i gdje će moći iskazati sve svoje sposobnosti. Ovo nije vrijeme za velike govore već za naporan rad. Problemi se neće riješiti preko noći. Korupciju i organizirani kriminal ćemo svesti na minimum. Odbacujemo mogućnost političke diktature. Naši prioriteti su smanjenje stope nezaposlenoti i siromaštva, povećanje stepena sigurnosti, uvođenje reda u oblast zdravstva, obrazovanja i komunalne djelatnosti, te potpuna depolitizacija ovih segmenata društva. Jedan od glavnih generatora ovih probema je upravo korupcija.Cij ove Vlade je i transparentnost prema građanima. Zato ćemo niz imenovanja koja su bila nezakonita vratiti u prvobitno stanje, istakao je Zeljković.

U svom ekspozeu Zeljković je iznio i operativne prioritete Vlade.

- U prvih šest mjeseci rada Vlade kao premijer ću posebno insistirati na rebalansu budžeta, programu mjera za veću sigurnost imovine i građana, restruktuiranju resornih nadležnosti ministarstava u Vladi KS, restruktuiranju kantonalnih komunalnih preduzeća, rješavanju problema vodosnabdijevanja, gasa, grijanja, izradi master plana modernizacije cestovne infrastrukture, intenziviranju investicionih aktivnosti na Trebeviću, Igmanu i Bjelašnici, te izvršenju projektne pripreme po EU zahtjevima i osposobljavanju administracije KS za aplikacije prema međunarodnim finansijskim insti
HM 2011

#427 Re: Kifla mandatar

Post by HM 2011 »

Nadam se da će taj madat biti napredno razdoblje za Kanton Sarajevo.....

GO DINO ! GO DINO !
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#428 Re: Kifla mandatar

Post by pici »

ja oČekujem kad mu istekne mandat da će pljuštat ponude premijerske od zambije, somalije, sirije, grčke i manjeg entiteta...
L u c i f e r

#429 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

HM 2011 wrote:Nadam se da će taj madat biti napredno razdoblje za Kanton Sarajevo.....

GO DINO ! GO DINO !
Mandatar je go... :cry:
Lokman

#430 Re: Kifla mandatar

Post by Lokman »

Konaković je polusvijet bez moralnog i intelektualnog kredibiliteta. Ipak on je simbol današnjeg Sarajeva. Ako pojedinac koji je za deset dana završio fakultet, čiji je čitav profesionalni angažman obilježen spletkama i aferama, ima podršku SDA i DF-a da obnaša funkciju premijera onda nam to govori da se nemamo ćemu nadati osim daljnem propadanju i siromašenju, metastazi uličnog i korupcijskog kriminala.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#431 Re: Kifla mandatar

Post by pici »

ako ništa raduje me povratak na pijace, ovi tržni centri odrašHe
HM 2011

#432 Re: Kifla mandatar

Post by HM 2011 »

Lokman wrote:Konaković je polusvijet bez moralnog i intelektualnog kredibiliteta. Ipak on je simbol današnjeg Sarajeva. Ako pojedinac koji je za deset dana završio fakultet, čiji je čitav profesionalni angažman obilježen spletkama i aferama, ima podršku SDA i DF-a da obnaša funkciju premijera onda nam to govori da se nemamo ćemu nadati osim daljnem propadanju i siromašenju, metastazi uličnog i korupcijskog kriminala.

Tek će pokazati svoje kvalitete a sve u korist stanovnika Kantona Sarajevo....

Naprijed Dino...
starii

#433 Re: Kifla mandatar

Post by starii »

mogli smo opklade ovdje zapoceti koliko ce izdrzati kifla :D
max godinu dana :)
oldtajmer

#434 Re: Kifla mandatar

Post by oldtajmer »

VjecitiStudent wrote:Kifla prepisao govor (hvala @Franji Kluzu)!
Dok narod skonta da je u pitanju još samo jedna prevara u pitanju vladajuće kleptokratije, ode pola mandata.

U uvodnom obraćanju zastupnicima mandatar Suad Zeljković iz SDA je kazao kako će nova Vlada učiniti sve da bi zaustavila stagnaciju u Kantonu Sarajevo.

- Uradit ćemo sve kako bi stvorili ambijent u kojem će se svi građani osjećati ugodno i gdje će moći iskazati sve svoje sposobnosti. Ovo nije vrijeme za velike govore već za naporan rad. Problemi se neće riješiti preko noći. Korupciju i organizirani kriminal ćemo svesti na minimum. Odbacujemo mogućnost političke diktature. Naši prioriteti su smanjenje stope nezaposlenoti i siromaštva, povećanje stepena sigurnosti, uvođenje reda u oblast zdravstva, obrazovanja i komunalne djelatnosti, te potpuna depolitizacija ovih segmenata društva. Jedan od glavnih generatora ovih probema je upravo korupcija.Cij ove Vlade je i transparentnost prema građanima. Zato ćemo niz imenovanja koja su bila nezakonita vratiti u prvobitno stanje, istakao je Zeljković.

U svom ekspozeu Zeljković je iznio i operativne prioritete Vlade.

- U prvih šest mjeseci rada Vlade kao premijer ću posebno insistirati na rebalansu budžeta, programu mjera za veću sigurnost imovine i građana, restruktuiranju resornih nadležnosti ministarstava u Vladi KS, restruktuiranju kantonalnih komunalnih preduzeća, rješavanju problema vodosnabdijevanja, gasa, grijanja, izradi master plana modernizacije cestovne infrastrukture, intenziviranju investicionih aktivnosti na Trebeviću, Igmanu i Bjelašnici, te izvršenju projektne pripreme po EU zahtjevima i osposobljavanju administracije KS za aplikacije prema međunarodnim finansijskim insti
zeljkovic je htio da sve ovo provede ali mu drugi nisu dali jbg :D .,ipak je otisao sa stilom :skoljka:
StupskaBitanga

#435 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

dječak sa šibicama wrote:Uhvatih Kiflu malo na TVSA, nahvali on kanton, uglavnom "treba nastaviti ko i dosad", idemo pozitivnim pravcem :lol:

Samo naprijed Kifla, do propasti :bih: bices nagradjen foteljom premijera Federacije ili drzave, a la Zvizdic.
ruže cvjetaju samo u pjesmama i na TVSA
L u c i f e r

#436 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

starii wrote:mogli smo opklade ovdje zapoceti koliko ce izdrzati kifla :D
max godinu dana :)
Evo postavio sam i anketu... :nargila:

For d rekord: ja reko preko 1 godine. :)
L u c i f e r

#437 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

ko je vo glaso posle mene :D

kae preko 4 godine :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#438 Re: Kifla mandatar

Post by KatarinaKosaca »

Glasala sam 4 godine. Zašto su oni manje od drugih? Semiha i Zvizdić su smjenjeni političkom igrankom SDP-a,sjaši kurta da uzjaše murta. Ko će ih smijeniti? Državni lezihljebovići koje su sami postavili? Ili onaj ko se okupira da nađe kome će raditi za nadnicu da nahrani djecu? Ili svi (mi) koji smo se pomirili da je tako i ne može biti drugačije i bolje? Ili oni koje svakog ko se pobuni proglase ni manje ni više nego teroristom? Dakle, 4 godine sa lošeg na gore.... provalija je duboka, ima još mjesta..
L u c i f e r

#439 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

KatarinaKosaca wrote:Glasala sam 4 godine. Zašto su oni manje od drugih? Semiha i Zvizdić su smjenjeni političkom igrankom SDP-a,sjaši kurta da uzjaše murta. Ko će ih smijeniti? Državni lezihljebovići koje su sami postavili? Ili onaj ko se okupira da nađe kome će raditi za nadnicu da nahrani djecu? Ili svi (mi) koji smo se pomirili da je tako i ne može biti drugačije i bolje? Ili oni koje svakog ko se pobuni proglase ni manje ni više nego teroristom? Dakle, 4 godine sa lošeg na gore.... provalija je duboka, ima još mjesta..
a ti li si :D

dabogda moja kato, sve je moguće :)

al meni je neki filing da je ova klapa toliko nesposobna da će biti golemog sranja prije vakta, nadam se da griješim... :cry:
StupskaBitanga

#440 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

Zeljković psovao a kod Fikreta voda išla uzbrdo
a šta će biti kod ovog
KatarinaKosaca

#441 Re: Kifla mandatar

Post by KatarinaKosaca »

L u c i f e r wrote:a ti li si :D

al meni je neki filing da je ova klapa toliko nesposobna da će biti golemog sranja prije vakta, nadam se da griješim... :cry:
Ja, opet baš priželjkujem sranje ili ha ili bu i da se jednom od nečeg krene kako treba. Jer, od nekog početka samo možeš nešto bolje... ovako očekujem samo više ponora, depresije, jada, socijalnih slučajeva, napuštanja zemlje, samoubojstava, korupcije, nepotizma, pohlepe ovih koji se otimaju za fotelje.
saja_dj

#442 Re: Kifla mandatar

Post by saja_dj »

Nemojte tako, covjek pun optimizma a vi tako.

Kifla ne daj se, Poljine su uz tebe
jao_situacije

#443 Re: Kifla mandatar

Post by jao_situacije »

Suzdržat ću se barem 100 dana od komentiranja rada
ono što mene zanima kao građanina u KS
da ukinu jebene redukcije vode
sigurnosna situacija u gradu
i džukele po ulicama

gras me ne zanima, nek rade šta god hoće
L u c i f e r

#444 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

KatarinaKosaca wrote:
L u c i f e r wrote:a ti li si :D

Ja, opet baš priželjkujem sranje ili ha ili bu i da se jednom od nečeg krene kako treba. Jer, od nekog početka samo možeš nešto bolje... ovako očekujem samo više ponora, depresije, jada, socijalnih slučajeva, napuštanja zemlje, samoubojstava, korupcije, nepotizma, pohlepe ovih koji se otimaju za fotelje.
ja se nado nečem od onog df-a

al bogme i tu haman mrka kapa... :eh:
VjecitiStudent

#445 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

jao_situacije wrote:Suzdržat ću se barem 100 dana od komentiranja rada
i džukele po ulicama

Kaže Dino, za vodovod nam treba dobar manager i sve je riješeno.
Nije precizirao u kom stoljeću.
L u c i f e r

#446 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

de glasajte jebo ga vi

da se malo zaholca anketa
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#447 Re: Kifla mandatar

Post by Chmoljo »

i džukele po ulicama

uključivši GRAS, radi se o nekim najosnovnijim stvarima za život malo većeg gradića kakvo je Sarajevo... prestrašno je na šta se spalo...
jao_situacije

#448 Re: Kifla mandatar

Post by jao_situacije »

VjecitiStudent wrote:
i džukele po ulicama

Kaže Dino, za vodovod nam treba dobar manager i sve je riješeno.
Nije precizirao u kom stoljeću.
sve je objasnio :oops:
KatarinaKosaca

#449 Re: Kifla mandatar

Post by KatarinaKosaca »

L u c i f e r wrote:ja se nado nečem od onog df-a

al bogme i tu haman mrka kapa... :eh:
Ma, nadala sm se i ja.. dadoh im glas na državnom nivou, kud ne izađoh iz one kabine :zid: :zid:
VjecitiStudent

#450 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Moj obraz čist ko listić bijeli 8-)
Locked