Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kifla prepisao govor (hvala @Franji Kluzu)!
Dok narod skonta da je u pitanju još samo jedna prevara u pitanju vladajuće kleptokratije, ode pola mandata.
U uvodnom obraćanju zastupnicima mandatar Suad Zeljković iz SDA je kazao kako će nova Vlada učiniti sve da bi zaustavila stagnaciju u Kantonu Sarajevo.
- Uradit ćemo sve kako bi stvorili ambijent u kojem će se svi građani osjećati ugodno i gdje će moći iskazati sve svoje sposobnosti. Ovo nije vrijeme za velike govore već za naporan rad. Problemi se neće riješiti preko noći. Korupciju i organizirani kriminal ćemo svesti na minimum. Odbacujemo mogućnost političke diktature. Naši prioriteti su smanjenje stope nezaposlenoti i siromaštva, povećanje stepena sigurnosti, uvođenje reda u oblast zdravstva, obrazovanja i komunalne djelatnosti, te potpuna depolitizacija ovih segmenata društva. Jedan od glavnih generatora ovih probema je upravo korupcija.Cij ove Vlade je i transparentnost prema građanima. Zato ćemo niz imenovanja koja su bila nezakonita vratiti u prvobitno stanje, istakao je Zeljković.
U svom ekspozeu Zeljković je iznio i operativne prioritete Vlade.
- U prvih šest mjeseci rada Vlade kao premijer ću posebno insistirati na rebalansu budžeta, programu mjera za veću sigurnost imovine i građana, restruktuiranju resornih nadležnosti ministarstava u Vladi KS, restruktuiranju kantonalnih komunalnih preduzeća, rješavanju problema vodosnabdijevanja, gasa, grijanja, izradi master plana modernizacije cestovne infrastrukture, intenziviranju investicionih aktivnosti na Trebeviću, Igmanu i Bjelašnici, te izvršenju projektne pripreme po EU zahtjevima i osposobljavanju administracije KS za aplikacije prema međunarodnim finansijskim insti
Konaković je polusvijet bez moralnog i intelektualnog kredibiliteta. Ipak on je simbol današnjeg Sarajeva. Ako pojedinac koji je za deset dana završio fakultet, čiji je čitav profesionalni angažman obilježen spletkama i aferama, ima podršku SDA i DF-a da obnaša funkciju premijera onda nam to govori da se nemamo ćemu nadati osim daljnem propadanju i siromašenju, metastazi uličnog i korupcijskog kriminala.
Lokman wrote:Konaković je polusvijet bez moralnog i intelektualnog kredibiliteta. Ipak on je simbol današnjeg Sarajeva. Ako pojedinac koji je za deset dana završio fakultet, čiji je čitav profesionalni angažman obilježen spletkama i aferama, ima podršku SDA i DF-a da obnaša funkciju premijera onda nam to govori da se nemamo ćemu nadati osim daljnem propadanju i siromašenju, metastazi uličnog i korupcijskog kriminala.
Tek će pokazati svoje kvalitete a sve u korist stanovnika Kantona Sarajevo....
VjecitiStudent wrote:Kifla prepisao govor (hvala @Franji Kluzu)!
Dok narod skonta da je u pitanju još samo jedna prevara u pitanju vladajuće kleptokratije, ode pola mandata.
U uvodnom obraćanju zastupnicima mandatar Suad Zeljković iz SDA je kazao kako će nova Vlada učiniti sve da bi zaustavila stagnaciju u Kantonu Sarajevo.
- Uradit ćemo sve kako bi stvorili ambijent u kojem će se svi građani osjećati ugodno i gdje će moći iskazati sve svoje sposobnosti. Ovo nije vrijeme za velike govore već za naporan rad. Problemi se neće riješiti preko noći. Korupciju i organizirani kriminal ćemo svesti na minimum. Odbacujemo mogućnost političke diktature. Naši prioriteti su smanjenje stope nezaposlenoti i siromaštva, povećanje stepena sigurnosti, uvođenje reda u oblast zdravstva, obrazovanja i komunalne djelatnosti, te potpuna depolitizacija ovih segmenata društva. Jedan od glavnih generatora ovih probema je upravo korupcija.Cij ove Vlade je i transparentnost prema građanima. Zato ćemo niz imenovanja koja su bila nezakonita vratiti u prvobitno stanje, istakao je Zeljković.
U svom ekspozeu Zeljković je iznio i operativne prioritete Vlade.
- U prvih šest mjeseci rada Vlade kao premijer ću posebno insistirati na rebalansu budžeta, programu mjera za veću sigurnost imovine i građana, restruktuiranju resornih nadležnosti ministarstava u Vladi KS, restruktuiranju kantonalnih komunalnih preduzeća, rješavanju problema vodosnabdijevanja, gasa, grijanja, izradi master plana modernizacije cestovne infrastrukture, intenziviranju investicionih aktivnosti na Trebeviću, Igmanu i Bjelašnici, te izvršenju projektne pripreme po EU zahtjevima i osposobljavanju administracije KS za aplikacije prema međunarodnim finansijskim insti
zeljkovic je htio da sve ovo provede ali mu drugi nisu dali jbg .,ipak je otisao sa stilom
Glasala sam 4 godine. Zašto su oni manje od drugih? Semiha i Zvizdić su smjenjeni političkom igrankom SDP-a,sjaši kurta da uzjaše murta. Ko će ih smijeniti? Državni lezihljebovići koje su sami postavili? Ili onaj ko se okupira da nađe kome će raditi za nadnicu da nahrani djecu? Ili svi (mi) koji smo se pomirili da je tako i ne može biti drugačije i bolje? Ili oni koje svakog ko se pobuni proglase ni manje ni više nego teroristom? Dakle, 4 godine sa lošeg na gore.... provalija je duboka, ima još mjesta..
KatarinaKosaca wrote:Glasala sam 4 godine. Zašto su oni manje od drugih? Semiha i Zvizdić su smjenjeni političkom igrankom SDP-a,sjaši kurta da uzjaše murta. Ko će ih smijeniti? Državni lezihljebovići koje su sami postavili? Ili onaj ko se okupira da nađe kome će raditi za nadnicu da nahrani djecu? Ili svi (mi) koji smo se pomirili da je tako i ne može biti drugačije i bolje? Ili oni koje svakog ko se pobuni proglase ni manje ni više nego teroristom? Dakle, 4 godine sa lošeg na gore.... provalija je duboka, ima još mjesta..
a ti li si
dabogda moja kato, sve je moguće
al meni je neki filing da je ova klapa toliko nesposobna da će biti golemog sranja prije vakta, nadam se da griješim...
al meni je neki filing da je ova klapa toliko nesposobna da će biti golemog sranja prije vakta, nadam se da griješim...
Ja, opet baš priželjkujem sranje ili ha ili bu i da se jednom od nečeg krene kako treba. Jer, od nekog početka samo možeš nešto bolje... ovako očekujem samo više ponora, depresije, jada, socijalnih slučajeva, napuštanja zemlje, samoubojstava, korupcije, nepotizma, pohlepe ovih koji se otimaju za fotelje.
Suzdržat ću se barem 100 dana od komentiranja rada
ono što mene zanima kao građanina u KS
da ukinu jebene redukcije vode
sigurnosna situacija u gradu
i džukele po ulicama
Ja, opet baš priželjkujem sranje ili ha ili bu i da se jednom od nečeg krene kako treba. Jer, od nekog početka samo možeš nešto bolje... ovako očekujem samo više ponora, depresije, jada, socijalnih slučajeva, napuštanja zemlje, samoubojstava, korupcije, nepotizma, pohlepe ovih koji se otimaju za fotelje.
jao_situacije wrote:Suzdržat ću se barem 100 dana od komentiranja rada
i džukele po ulicama
gras me ne zanima, nek rade šta god hoće
Kaže Dino, za vodovod nam treba dobar manager i sve je riješeno.
Nije precizirao u kom stoljeću.
i džukele po ulicama
uključivši GRAS, radi se o nekim najosnovnijim stvarima za život malo većeg gradića kakvo je Sarajevo... prestrašno je na šta se spalo...
i džukele po ulicama
Kaže Dino, za vodovod nam treba dobar manager i sve je riješeno.
Nije precizirao u kom stoljeću.