Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#426 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Hebiga, ko ce im znati sistem... Prvo uplati pare. Onda cesto provjeravaj u rezervaciji da li se status kofera promijenio na placeno... I budi spreman da ponovo odradis isto... Kontrolisi i stanje na kartici, dal je skinuta lova... Skinuta, ne rezervisana...
Mike Ross

#427 Re: Wizz air

Post by Mike Ross »

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=71822

11.10.2016. u 20:15 Broj citanja: 13223

Napokon se i to desilo
Počela izgradnja prilazne rasvjete pisti Aerodroma ˝Tuzla˝

Jest da kasne, ali bolje ikad nego nikad...
zdruzdjo

#428 Re: Wizz air

Post by zdruzdjo »

Moram i ja nesto da prozborim na ovu temu.
Prije 2 godine supruga sa trogodisnjom kcerkom se vraca iz kopenhagena sa wizz airom. Zima.
U sarajevu vedro, lijepo, suncano....
Na nekim portalima citam kako je dva dana prije zbog magle n tuzlanskom aerodromu wizz air avion morao ici u na beogradski aerodrom pa su ljudi se snalazili dok pet-sest sati kasnije nisu oni organizovali.
Ujutro zovem aerodrom i pitam. Kaze ciko da je magla u zivinicama ali da nemaju info o eventualnim slijetanjima na drugi aerodrom. Zaputim se ja iz sarajeva i ponesm pasos. Vedro do bola. U kladnju(vedro) zovem aerodrom, isto.
Spustam se u stuparima i tu pocinje horor. Kao da je neko bacio carsaf na sajbu. Bukvalno sam do aerodroma vozio konstantno u drugoj.
Dolazim na aerodrom i ne gajim iluziju o slijetanju ali eto da vidim gdje ce. Citavo vrijeme pratim na telefonu kuda ide avion. Na aerodromu pojma nemaju ni gdje je ni gdje ce. Avion kruzi iznad tuzle pa oko beograda pa novi sad pa nazad.....
Niko nema pojma gdje je avion i hoce li. Kazem gospodjici na informacijama "kako je mogice da ja znam vise od vas gdje je avion i kuda leti." slijeze ramenima.
u jednom trenutku avion se namotava prema sjeveru i upravi prema madjarskoj. Tup sleti u budimpesti. Tek za 20 minuta oni na aerodromu saznadose gdje je. Neki mali aerodrom u budimpesti. Kao organizovace prevoz autobusima do zivinica.
Na aerodromu su ih sviju istjerali iz aviona pod neku strehu da tu cekaju autobuse. Sletili su oko 19:00 a autobusi su dosli tek oko 21:30. Stajali su sigurno pod tom strehom sat i po na minusu u decembru, dok se nisu posvadjali sa kim su god mogli i tek su onda ih pustili unutra.
U zivinice su dosli ujutro oko 6:00
Saznao sam kasnije da se ta vanredna slijetanja na druge aerodrome naplacuju od kompanija.
Sarajevo je bilo 5 minuta odatle, beograd su nadlijetali, ali bolje u bidimpestu.
boshniak

#429 Re: Wizz air

Post by boshniak »

zdruzdjo wrote:Moram i ja nesto da prozborim na ovu temu.
Prije 2 godine supruga sa trogodisnjom kcerkom se vraca iz kopenhagena sa wizz airom. Zima.
U sarajevu vedro, lijepo, suncano....
Na nekim portalima citam kako je dva dana prije zbog magle n tuzlanskom aerodromu wizz air avion morao ici u na beogradski aerodrom pa su ljudi se snalazili dok pet-sest sati kasnije nisu oni organizovali.
Ujutro zovem aerodrom i pitam. Kaze ciko da je magla u zivinicama ali da nemaju info o eventualnim slijetanjima na drugi aerodrom. Zaputim se ja iz sarajeva i ponesm pasos. Vedro do bola. U kladnju(vedro) zovem aerodrom, isto.
Spustam se u stuparima i tu pocinje horor. Kao da je neko bacio carsaf na sajbu. Bukvalno sam do aerodroma vozio konstantno u drugoj.
Dolazim na aerodrom i ne gajim iluziju o slijetanju ali eto da vidim gdje ce. Citavo vrijeme pratim na telefonu kuda ide avion. Na aerodromu pojma nemaju ni gdje je ni gdje ce. Avion kruzi iznad tuzle pa oko beograda pa novi sad pa nazad.....
Niko nema pojma gdje je avion i hoce li. Kazem gospodjici na informacijama "kako je mogice da ja znam vise od vas gdje je avion i kuda leti." slijeze ramenima.
u jednom trenutku avion se namotava prema sjeveru i upravi prema madjarskoj. Tup sleti u budimpesti. Tek za 20 minuta oni na aerodromu saznadose gdje je. Neki mali aerodrom u budimpesti. Kao organizovace prevoz autobusima do zivinica.
Na aerodromu su ih sviju istjerali iz aviona pod neku strehu da tu cekaju autobuse. Sletili su oko 19:00 a autobusi su dosli tek oko 21:30. Stajali su sigurno pod tom strehom sat i po na minusu u decembru, dok se nisu posvadjali sa kim su god mogli i tek su onda ih pustili unutra.
U zivinice su dosli ujutro oko 6:00
Saznao sam kasnije da se ta vanredna slijetanja na druge aerodrome naplacuju od kompanija.
Sarajevo je bilo 5 minuta odatle, beograd su nadlijetali, ali bolje u bidimpestu.
Da ima bezobrazluka na aerodromu ima, ali aerodrom ne odlucuje gdje ce avion sletjeti, to odlucuje posada u saradnji sa tornjem i svojom maticnom kompanijom, na svakom letu posada pored primarnog aerodrom ima po nekoliko alternativnih destinacija u slucaju da avion ne moze sletjeti na primarni aerodrom, ne odlucuje se to tek tako da slijece na prvi aerodrom u blizini vec one sa kojima kompanija wizzair ima ugovor, aerodrom cesto nema zvanicne podatke jer ni sam pilot ne zna gdje ce sletjeti do odredjenog trenutka a radnici nisu ovlasteni davati nezvanicne informacije, jer moze se desiti da aerodrom saopsti da avion slijece u beograd a u zadnji trenutak pilot odluci u budimpestu.
Edin H.

#430 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

titinho wrote:Imam kartu kupljenu prije 10ak dana. Sada sam kupio dodatno veliki kabinski prtljag, i sve fino upisao sa kartice i da platim, pise mi Payment failed.
Otisao do bankomata kad na kartici fali para. Sta sada, dal ce oni cim uplatim novac na karticu skinuti ga, ili ce mi ponistiti ovu neplacenu uslugu pa cu opet moci je rezervisati preko interneta ???

http://pokit.org/get/?10fae2ad19f1db06e ... 7a91fc.jpg

http://pokit.org/get/?aef7182f898d36a12 ... b5cc15.jpg

Sta da radim ?
Ponovo uplati kada budes imao sredstva na racunu.
Connaisseur Karlin

#431 Re: Wizz air

Post by Connaisseur Karlin »

zdruzdjo wrote: Niko nema pojma gdje je avion i hoce li. Kazem gospodjici na informacijama "kako je mogice da ja znam vise od vas gdje je avion i kuda leti." slijeze ramenima.
u jednom trenutku avion se namotava prema sjeveru i upravi prema madjarskoj. Tup sleti u budimpesti. Tek za 20 minuta oni na aerodromu saznadose gdje je. Neki mali aerodrom u budimpesti.
Znaju oni sve kao ti,ali postoji protokol :-D

meni na mobitelu uvijek avio kompanija javi promjene leta,a na aeordormu jave 15 minuta kasnije :-D
Edin H.

#432 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

Ovo Austrijanci redovno rade, tivra se u Bec ako ne moze sletiti u Sarajevu, kazu putnicima duvajte ga levati, zamjenicemo vam rtuka za trasu, zaboli nas chuna gdje cete spavati, visa sila. :izet:

Drago mi je da su im Bake i Sebija neke stvari objasnili :oops:
zdruzdjo

#433 Re: Wizz air

Post by zdruzdjo »

E pa hamša na informacijama fakat nije nista znala jer kad sam joj pokazao flight-radar i avion koji ide prema madjarskoj malkice se sjebala i govori liku do sebe kako izgleda ide u budimpestu.
Ali nevazno je to.
Ja da sam htio da ide supruga sa kcerkom autobusom poslao bih je autobusom.
Mada ja kazem koliko para toliko muzike. Ali bezveze potez. Krene avion iz kopenhagena i za dva i po do 3 sata je tu. Pa jeli se moze dok jos avion i ne poleti saznati kakvo je stanje na aerodromu gdje ides i na osnovu toga gledati gdje ces. Par dana prije toga je konstantno sranje bilo sa maglom tuda.
Kazes odmah pri polijetanju halo ne mozemo u tuzlu idemo do xy.
Imacete autobuse. Ili ako necete busem snadjite se.
Edin H.

#434 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

zdruzdjo wrote:E pa hamša na informacijama fakat nije nista znala jer kad sam joj pokazao flight-radar i avion koji ide prema madjarskoj malkice se sjebala i govori liku do sebe kako izgleda ide u budimpestu.
Ali nevazno je to.
Ja da sam htio da ide supruga sa kcerkom autobusom poslao bih je autobusom.
Mada ja kazem koliko para toliko muzike. Ali bezveze potez. Krene avion iz kopenhagena i za dva i po do 3 sata je tu. Pa jeli se moze dok jos avion i ne poleti saznati kakvo je stanje na aerodromu gdje ides i na osnovu toga gledati gdje ces. Par dana prije toga je konstantno sranje bilo sa maglom tuda.
Kazes odmah pri polijetanju halo ne mozemo u tuzlu idemo do xy.
Imacete autobuse. Ili ako necete busem snadjite se.
Nema to veze sa tim koliko te udare po dzepu za kartu.

Ja sam bio iznad Sarajeva sa Austrijom, pokusao sletiti, snijeg se pojacao, samo ga trzno nazad za Bec.
zdruzdjo

#435 Re: Wizz air

Post by zdruzdjo »

Uglavnom tada rekao
Wizz-air od sada samo bez djece, ne po zimi, i dobro se osigurati sa lovom ili nekom suhom hranom u kofer.
Nisu imali gdje ni kupiti nista dok nisu na svadju usli u aerodrom. Pa onda mjenjaj pare pa kupuj na aparatima kojekakve gluposti. Cak nisu imali ni pritup nekom restoranu. Ono zona vaka zona naka.
Edin H.

#436 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

zdruzdjo wrote:Uglavnom tada rekao
Wizz-air od sada samo bez djece, ne po zimi, i dobro se osigurati sa lovom ili nekom suhom hranom u kofer.
Nisu imali gdje ni kupiti nista dok nisu na svadju usli u aerodrom. Pa onda mjenjaj pare pa kupuj na aparatima kojekakve gluposti. Cak nisu imali ni pritup nekom restoranu. Ono zona vaka zona naka.
Uvijek je Bosna rizik zimi, Croatia redovno otkazuje letove iz Zagreba, pa se klackas citavu noc do Sarajeva.

Premda ima finta, haver sletio u Ljubljanu, Adria otkazala let. On ko pasha uzeo taxi i poslao im racun. Oni ga ignorisali, tuzio ih sudu i odmah platise.
zdruzdjo

#437 Re: Wizz air

Post by zdruzdjo »

Edin H. wrote: Ja sam bio iznad Sarajeva sa Austrijom, pokusao sletiti, snijeg se pojacao, samo ga trzno nazad za Bec.
Ali se snijeg pojacavao. da je padao danima takav, avion ne bi polijetao.
Ovo je sranje sa maglom oko tuzle je trajalo danima.
vidjao sam svakakvih magli po sarajevu prije i poslije rata ali to je ubjedljivo bilo najgore sto sam ikad vidio. bukvalno prva-druga.
Prespavao sam u zivinicama u nekom hotelu da ne idem nazad u sarajevo. znam zivinice prilicno dobro. izasao navece da kupim nesto za grickanja i za piti do binga. jedva nasao hotel ponovo.
zdruzdjo

#438 Re: Wizz air

Post by zdruzdjo »

Edin H. wrote: Premda ima finta, haver sletio u Ljubljanu, Adria otkazala let. On ko pasha uzeo taxi i poslao im racun. Oni ga ignorisali, tuzio ih sudu i odmah platise.
odakle-dokle???
Edin H.

#439 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

zdruzdjo wrote:
Edin H. wrote: Premda ima finta, haver sletio u Ljubljanu, Adria otkazala let. On ko pasha uzeo taxi i poslao im racun. Oni ga ignorisali, tuzio ih sudu i odmah platise.
odakle-dokle???
Iz Ljubljane do Sarajeva.
Edin H.

#440 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

zdruzdjo wrote: izasao navece da kupim nesto za grickanja i za piti do binga. jedva nasao hotel ponovo.
:D
zdruzdjo

#441 Re: Wizz air

Post by zdruzdjo »

Edin H. wrote:
zdruzdjo wrote:
odakle-dokle???
Iz Ljubljane do Sarajeva.

Gigant. svaka cast. vjerovatno je znao unaprijed kako se moze taj ishod razviti pa je igrao na tu kartu.
Edin H.

#442 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

zdruzdjo wrote:

Gigant. svaka cast. vjerovatno je znao unaprijed kako se moze taj ishod razviti pa je igrao na tu kartu.
Ne znam, ali ih je tuzio u Engleskoj gdje je kupio kartu.
Kataklinger

#443 Re: Wizz air

Post by Kataklinger »

Zadnji put kad sam bio na letu prema TZL s Wizzairom, pokusavao je sletiti 2 puta ali bezuspjesno zbog jakog vjetra i magle. Pa smo izgubili oko 40min dok je uzlijetao i kruzio, da bi treci put uspio nekako. Na rizik. Ne znam kako nemaju unaprijed plan B za ovakve slucajeve. Ovako, u zadnji tren ili te odveze negdje u Pickovac na drugi aerodrom ili riskira pa sleti na bilo koji nacin samo ne kako treba, izgleda nije bitno. Al hajd jebat ga, ionako su low budget kompanija, za tako jeftine letove i ne moze bolje. Sta ocekivat od njih? :/
S tim da bih i ja vjerovatno, da su nas odvezli u BG platio neki alternativni prevoz i poslije sigurno neuspjesnog refundiranja troskova isprve, uprego bih advokata, jer bi mi to bio najmanji problem u svemu tome...

Prica mi drug, da je jednom prilikom kad je on bio na letu, avion doslovno sletio okrenut za skoro 90 stepeni u odnosu na pravac piste, kaze gleda kroz prozor pravac piste ispred sebe...

Ne znam samo koja drzava tacno, nesto je na sjeveru pa je bilo haos lose vrijeme, kisa- prejak vjetar. I ti kapetani pretjeruju, u nekim slucajevima pokusavaju prkosit zakonima prirode/fizike.
zdruzdjo

#444 Re: Wizz air

Post by zdruzdjo »

Ma buraz sve je to lijepo i mogu se vjetrenjace ganjati. Cak i uspjesno kad te boli quratz i kad si sam.
Samo kad je tu pored supruge i trogodisnjakinja napolju na -10 u decembru u sred pickomaterine 600 kilometara udaljena, naglo pocinju drugi prioriteti.
Onda si ljut ali na drugi par cipela koje te zuljaju. Ja da sam znao da ce to izbliza tako, ejh ja bih vec bio napola madjarske ili na auto putu za beograd u vrijeme kad su oni poletjeli. Sa par deka u autu i jastukom. Ali ovako te debili dovedu na svrsen cin. Zato jer su oni niskobudzetna kompanija. Ok, ali ipak moras imati neke odgovornosti prema ljudima. Nekome je to poslovna varijanta.
Prijatelji svake godine dolijecu iz usa u sarajevo. Svake godine ih izjexxx u zagrebu jer se slijece u knap i ako mali samo zastoj bude (a bude uvijek) avion za sa odeeee i ti onda cekas drugi. Ali prijetnje nekoga ko je iz usa sa tuzbom zbog propustenog leta i njihove greske se uzimaju prilicno ozbiljno pa je tu uvijek neki popust koji se refundira ili vauceri za hotel uz srdacnu ispriku. Srecom u zg imaju raje tako da to nikad ne bude problematicno i stresno.
Ali ove dok bi covjek upratio koga tuziti i gdje ih tuziti, otelembecio bi se.
Uglavnom moj cilj nije da oblatim nekoga ili da kazem nemojte letiti sa njima. Naravno jeftini-iskoristi.
Nego samo u pamet i budite spremni na svasta. Ne uzimati ih zdravo za gotovo.
sve_ovo_ja

#445 Re: Wizz air

Post by sve_ovo_ja »

Wizz air samo ljeti po mom misljenju, pogotovo iz Tuzle. Beograd je drugi svijet... Bas sad kad sam kretao iz Tuzle, taxista mi je pričao kako je to prije bio vojni aerodrom i da nikad ni trunke magle nije bilo jer su ga dobro smjestili. Godinama poslije sa razno raznim gradnjama, izdizanjima objekata okolo magla je stalno tu...kontam nece jos magli biti kad se budemo vracali i jbg. :)
Lost_Found

#446 Re: Wizz air

Post by Lost_Found »

Kataklinger wrote:Zadnji put kad sam bio na letu prema TZL s Wizzairom, pokusavao je sletiti 2 puta ali bezuspjesno zbog jakog vjetra i magle. Pa smo izgubili oko 40min dok je uzlijetao i kruzio, da bi treci put uspio nekako. Na rizik. Ne znam kako nemaju unaprijed plan B za ovakve slucajeve.
:D jedno s drugim ne ide :D odluci se :D il je vedro il oblacno :D kisa bi pala pasti nece :D

titinho

#447 Re: Wizz air

Post by titinho »

idem prvi put avionom, wizzair iz tuzle. Odstampao kartu i procitao sam negdje da se ipak moram u tuzli na salteru pokazati kartu da je oni potvrde ili sta vec jer nisam drzavljanin EU. Jel to istina ?

I idem do bazela, euroairport ima li iko iskustva sa ovim aerodromom posto vidim ima 2 izlaza, francuski i svicarski ? Da li opet i u bazelu moram na salter da mi ovjere tu boarding pass ?

imal kakva dodatna procedura
cassius

#448 Re: Wizz air

Post by cassius »

titinho wrote:idem prvi put avionom, wizzair iz tuzle. Odstampao kartu i procitao sam negdje da se ipak moram u tuzli na salteru pokazati kartu da je oni potvrde ili sta vec jer nisam drzavljanin EU. Jel to istina ?

I idem do bazela, euroairport ima li iko iskustva sa ovim aerodromom posto vidim ima 2 izlaza, francuski i svicarski ? Da li opet i u bazelu moram na salter da mi ovjere tu boarding pass ?

imal kakva dodatna procedura

Pa ponesi kartu, da ti ima onaj kod , oni te samo potvrde gore s tim i to je to. Check in brate :D Tako ako budes uzimao i povratnu ti cekira i u kontra smjeru kad uzmes tako isprintano :D
jefferson

#449 Re: Wizz air

Post by jefferson »

Kataklinger wrote:Zadnji put kad sam bio na letu prema TZL s Wizzairom, pokusavao je sletiti 2 puta ali bezuspjesno zbog jakog vjetra i magle. Pa smo izgubili oko 40min dok je uzlijetao i kruzio, da bi treci put uspio nekako. Na rizik. Ne znam kako nemaju unaprijed plan B za ovakve slucajeve. Ovako, u zadnji tren ili te odveze negdje u Pickovac na drugi aerodrom ili riskira pa sleti na bilo koji nacin samo ne kako treba, izgleda nije bitno. Al hajd jebat ga, ionako su low budget kompanija, za tako jeftine letove i ne moze bolje. Sta ocekivat od njih? :/
S tim da bih i ja vjerovatno, da su nas odvezli u BG platio neki alternativni prevoz i poslije sigurno neuspjesnog refundiranja troskova isprve, uprego bih advokata, jer bi mi to bio najmanji problem u svemu tome...

Prica mi drug, da je jednom prilikom kad je on bio na letu, avion doslovno sletio okrenut za skoro 90 stepeni u odnosu na pravac piste, kaze gleda kroz prozor pravac piste ispred sebe...

Ne znam samo koja drzava tacno, nesto je na sjeveru pa je bilo haos lose vrijeme, kisa- prejak vjetar. I ti kapetani pretjeruju, u nekim slucajevima pokusavaju prkosit zakonima prirode/fizike.
Ako poslije slijetanja mozes hodat, znaci da je slijetanje bilo uspjesno. Nema "kako treba" ili "kako ne treba" slijetanja. Ja sam bio u avionima koji su kroz uragane letili, koji su slijetali po vjetru gdje si ti sa putnickog sjedista vidi svjetla za slijetanje ispred sebe i slicno. Bio sam u avionima koji prosli kroz takve turbulencije da je povracotine bilo po plafonu. Znaci ono sto ti je drug vidio je klasicna procedura slijetanja po jakom bocnom vjetru. Sasvim normalna procedura! Zato ne moze svako biti pilot niti svacije se misljenje uvazava.
Kada se slijece u takvim trenucima, pokusava se sletjeti dok ne dodje avion do odredjene kolicine goriva kada se ide na alternativni aerodrom. Nema veze sto je to low cost kopmanija. Vjeruj mi da prije nego taj avion poleti za TZL, da posada zna napamet koji su alternativni aerodromi ako ne uspiju sletjeti na TZL.To kako e prevoz organizovan do Tuzle nakon sto se sleti na neki drugi aerodrom niej do pilota i njihove profesionalnosti. Kada je u pitanju odluka kako i gdje da se sleti to je do kapetana a ne kompanije. Kada avion sleti, to je druga prica.
Kataklinger

#450 Re: Wizz air

Post by Kataklinger »

To Hljebfersone, ljubi te majka :D
Post Reply