Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#426 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Evo jedan primjer gdje je Njemacka popusila skeoz na skorz. Slobodno kretanje radne snage. Kao prvo na zapadu je prozurokovalo da skranje desnicarske stranke masovno napreduju. Ej koji tokmak moras biti da nemozes viditi da slobodno kretanje samo znaci jednosmjerno kretanje... npr. masa iz Rumunije hajmo po "poslove" na zapad. Ko je iz Svedske isao traziti posao u Rumuniji, Bugarskoj, Estoniji ili Sloveniji niko. Koliko Austrijanaca radi u Ceskoj, Slovackoj, Madzarskoj i Sloveniji tj. zaposleno skroz na skroz za plate tih drzava, nema ga. A pogledajte obratnu sliku. I neko kaze sta je ovo sve desnicarske stranke napreduju u razvijenim zemljama a u propalim poceli pioniri, partija i Che Guevara da uzmaju pozicije. Iskren da budem ja sam pozitivno iznenadjen da na zapadu nisu davnih dana poceli da biju na mrtvo slovo ove EU turiste sa istoka. Npr. Rumuni su u Dansku dobrodosli ko krme u po Teherana. Jedino za sta valjalu je da rade za 35kr (cca. 5€) satnicu , smjestaji su 5 u jednoj sobi, ili u garazu ih smjeste. Nije ni to uredu ali eto sta je sve ta EU ucinila, slobodno kretanje sluga, kretanje u jednu smjer, kriminal zavijo svaku drzavu u crno, nezaposlenost, fiktivna valuta, poskupljenje cijena, iste ili manje plate, zivoti skuplji... ja mi unije i p.m.
- Zviz
#427 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Nemogu mu nista, jer nije dobio izbore sa 1% razlike nego sa brdom a i ostale stranke su skranje tako da ona pro-EU elita je popusila skroz na skroz. Od nje nemogu nista ocekivati, a sto se tice njene opozicije, to mogu biti i van parlamenta.jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroliNarod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Popuste li po pitanju kredita, isto ce traziti Spanci, Irci itd.
Budu li vrsili "atentat" unutar unije = raspad unije u roku 5 min. ko Sovjetski Savez.
Znaci sta jedino izbaciti Grcku iz Eura a potom i EU mada i to moze imati efekt ako pocne da im ide na bolje.
Kako ga god okrenes doslo je do onog sto EU je mislila da nece nikada doci, da je ova demokratija tu da ostane... dolaze vremena socializma teze kategorija a u pojedinim nacionalizma zesce kategorije... kapitalizam je proslost, svaka ideologija je savladala da barata sa parama... kapitalizam nije politicka ideologija vec trgovacka.. to moze svak, ono sto nemoze svak je da dobije ljude na svoju stranu a to komunjarama i nacionalistima uspjeva uvijek. Zasto, zato sto imaju odgovor da demokratija nije nista nego laz u bojama. A ovi iz demokratije nemaju sta druga da kazu za skranje nego to su proslosti koje znam kako su izgledale. Raspad SSSR prvo nemiri zbog neimastine, pa malo cuskanja, pa ekonomija se raspada i raspad sistema. Raspad SFRJ isto, prvo neimastina, pa ekonomija pa haj u rat raspad sistema. Ukraina, neimastina zeasca za njih je Rusija bila divlji zapad i bogastvo kakvog nema nigdje... pa onda nacionalizam, pa ekonomija propala i haj u rat.
- jao_situacije
#428 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Ostaje samo da vidimo hoće li se ovaj primiriti ili će i dalje biti ovakav i rušiti ih iznutraZviz wrote:Nemogu mu nista, jer nije dobio izbore sa 1% razlike nego sa brdom a i ostale stranke su skranje tako da ona pro-EU elita je popusila skroz na skroz. Od nje nemogu nista ocekivati, a sto se tice njene opozicije, to mogu biti i van parlamenta.jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroliNarod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Popuste li po pitanju kredita, isto ce traziti Spanci, Irci itd.
Budu li vrsili "atentat" unutar unije = raspad unije u roku 5 min. ko Sovjetski Savez.
Znaci sta jedino izbaciti Grcku iz Eura a potom i EU mada i to moze imati efekt ako pocne da im ide na bolje.
Kako ga god okrenes doslo je do onog sto EU je mislila da nece nikada doci, da je ova demokratija tu da ostane... dolaze vremena socializma teze kategorija a u pojedinim nacionalizma zesce kategorije... kapitalizam je proslost, svaka ideologija je savladala da barata sa parama... kapitalizam nije politicka ideologija vec trgovacka.. to moze svak, ono sto nemoze svak je da dobije ljude na svoju stranu a to komunjarama i nacionalistima uspjeva uvijek. Zasto, zato sto imaju odgovor da demokratija nije nista nego laz u bojama. A ovi iz demokratije nemaju sta druga da kazu za skranje nego to su proslosti koje znam kako su izgledale. Raspad SSSR prvo nemiri zbog neimastine, pa malo cuskanja, pa ekonomija se raspada i raspad sistema. Raspad SFRJ isto, prvo neimastina, pa ekonomija pa haj u rat raspad sistema. Ukraina, neimastina zeasca za njih je Rusija bila divlji zapad i bogastvo kakvog nema nigdje... pa onda nacionalizam, pa ekonomija propala i haj u rat.
- Challenger__
#429 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Razmišljam i mislim da je osim atentata jedina otvorena opcija ratnohuškačke bande koja služi kreditorima (američka administracija, GB i Izrael) neko krvoproliće koje bi pripisali Grčkoj pa da nahuškaju nekoga na nju. Međutim, to bi Rusija sankcionisala nuklearnim udarima.jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroliNarod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Pašće na Grčkoj.
-
parangal_
#430 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
cuj brane svoju zemlju. ovi iz galicije dosli lokalce u donbasu oslobadjat od njih samih? prvo sto je ilegalnoj hunti na pamet palo kad su napravili puc je da ukinu ruski jezik. ljudi glasali na referendumu da hoce da se odvoje, jel nemaju pravo? pravo ima samo onaj kome bijela kuca udari pecat? to ti logicno? i sta rusija treba da radi, da pusti jasenjuku krim i donbas mimo volje krimljana i donbasana? da pusti da naprave holokaust? haj brani tu "logiku" na temi o ukrajini, zacatavas ovde bezveze.Captain Ahab wrote:Etiketiranje obicno ne pomaze u diskusiji, ali kad vec volis tako, da i ja tebi kazem da ti imas problema sa elementarnom logikom, i uz to vrlo selektivno vidjenje cinjenica, da ne ulazim u tvoj moral jer me ne zanima.parangal_ wrote:ti ocito imas problema sa elementarnom etikom. samo zato sto gospodari svijeta nisu priznali volju građana krima ili donbasa ne znaci da jacenjuk ima pravo da ih ubija. da kojim slucajem referendum u bosni nije bio priznat i da je ostala u okviru jugoslavije tebi bi valjda bilo legitimno da neko dođe iz vranja ubijati ljude granatama.Captain Ahab wrote:
Ukrajinci brane svoju zemlju unutar svojih granica od strane vojske. Mozete vi ponavljati lazi sa rasha tudej do beskonacnosti, ali to ne mijenja cinjenicu da je Rusija prvo zauzela Krim a sada pokusava da otme sto veci dio ostatka Ukrajine. Prije nego sto je Rusija poslala svoje pse kao Strelkova a zatim redovnu vojsku u Ukrajinu tamo nikakvog rata nije bilo.
Isti ti je odgovor i na zadnji upis na onoj drugoj temi.
btw nikad ne gledam russia today, samo zapadne medije.
Ukrajinska vojska se bori protiv okupatora i placenika koji joj otimaju zemlju. I da, u tom ratu nazalost strada jako puno civila, kao sto smo vidjeli u Mariupolju prije par dana kada su separatisti pobili 30 i ranili 100 ljudi. Svi pocionici moraju odgovarati i civilne zrtve treba izbjeci. O tome postoji sijaset medjunarodnih konvencija na koje su se obavezale i Ukrajina i Rusija (mada kako vidimo Rusija vrlo otvoreno salje svoj novinare da sudjeluju u krsenju prava ratnih zarobljenika).
ALI, odgovornost za ovaj rat, pa i civilne zrtve u njemu, snosi iskljucivo Rusija.
-
Captain Ahab
#431 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Challenger__ wrote:Razmišljam i mislim da je osim atentata jedina otvorena opcija ratnohuškačke bande koja služi kreditorima (američka administracija, GB i Izrael) neko krvoproliće koje bi pripisali Grčkoj pa da nahuškaju nekoga na nju. Međutim, to bi Rusija sankcionisala nuklearnim udarima.jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroliNarod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Pašće na Grčkoj.
E moj Chelli, a ja sam mislio da si ti ozbiljan.
- jao_situacije
#432 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Možda da zakuhaju na Cipru sa Turcima pa da ih uvuku u neki rat, ali opet ih zeza NATO.. To bi bila win-win situacija za zapad kad bi se desila..Challenger__ wrote:Razmišljam i mislim da je osim atentata jedina otvorena opcija ratnohuškačke bande koja služi kreditorima (američka administracija, GB i Izrael) neko krvoproliće koje bi pripisali Grčkoj pa da nahuškaju nekoga na nju. Međutim, to bi Rusija sankcionisala nuklearnim udarima.jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroliNarod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Pašće na Grčkoj.
- Challenger__
#433 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Nije slučajno Ciprasova ekipa išla na detant sa muslimanskim svijetom: povlačenje podrške Izraelu, priznanje Palestine i najznačajnije ono pod 39:jao_situacije wrote:Možda da zakuhaju na Cipru sa Turcima pa da ih uvuku u neki rat, ali opet ih zeza NATO.. To bi bila win-win situacija za zapad kad bi se desila..
Očigledno su mislili na sve.39. Pregovori o stabilnom sporazumu s Turskom.
-
parangal_
#434 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
pa mogu svasta, ne treba ih podcjenjivat. tj. ne treba sumnjat da su na sve spremni. oni su neuracunjljivi i spremni na nuklearni rat i krvoprolice, samo da se "kapital obrce". mogu i one budale iz zlatne zore nekako instrumentalizirat i ko zna sta ne. grcka je najmanji problem, fazon je ako ljudi u drugim zemljama pocnu da misle. ne treba zaboraviti da se skotska umalo otcjepila ne na osnovu nacionalizma nego na osnovu toga sto se ljudima zgadio neolibaralni london. isprepadali su ih pricom te kako cete bez funte, te ispadate automatski iz eu, i te price... skoti se usrali i za dlaku ostali u uniji. ali snp je sada promjenio landskejp u uk. ukip raste i bice zanimljivi rezultati tamo. u francuskoj nacionalni front, u spaniji ljevica.Challenger__ wrote:Razmišljam i mislim da je osim atentata jedina otvorena opcija ratnohuškačke bande koja služi kreditorima (američka administracija, GB i Izrael) neko krvoproliće koje bi pripisali Grčkoj pa da nahuškaju nekoga na nju. Međutim, to bi Rusija sankcionisala nuklearnim udarima.jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroliNarod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Pašće na Grčkoj.
hocu da kazem, pred evropm i uopste pred zapadnom civilizaciojom je izbor takav da moze birati ili zaista ijevo ( ne ove kvazi lijeve stranke koje su za neoliberalni kapitalizam samo za malo vecu toleranciju manjina, nego prave lijeve stranke) ili krajnje desno. svi polako uvidjaju da su mjere stednje suplja, neosnovana prica. pita se ne pravi od nicega (stednje) isto kao sto se ne moze napraviti od govana. ako svi uvide da je to samo ideologija i da grcima nije nista gore jer su povukli crtu, onda je car go.
definitivno stvari ne mogu ostati ovakve kakve jesu, kapitalizam kakav jeste danas, nema odgovor na ove probleme, ali da li ce sve otici u kurac ili krenuti na bolje jos uvijek je veliki upitnik.
- jao_situacije
#435 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
skidam kapu.Challenger__ wrote:Nije slučajno Ciprasova ekipa išla na detant sa muslimanskim svijetom: povlačenje podrške Izraelu, priznanje Palestine i najznačajnije ono pod 39:jao_situacije wrote:Možda da zakuhaju na Cipru sa Turcima pa da ih uvuku u neki rat, ali opet ih zeza NATO.. To bi bila win-win situacija za zapad kad bi se desila..
- stakasa
#436 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Spremni na sve osim da se potrude i vrate pare. Najbolje im je produzit otplatu dugova, tad imaju sportsku sansujao_situacije wrote:skidam kapu.Challenger__ wrote:Nije slučajno Ciprasova ekipa išla na detant sa muslimanskim svijetom: povlačenje podrške Izraelu, priznanje Palestine i najznačajnije ono pod 39:jao_situacije wrote:Možda da zakuhaju na Cipru sa Turcima pa da ih uvuku u neki rat, ali opet ih zeza NATO.. To bi bila win-win situacija za zapad kad bi se desila..
- Gojeni H
#437 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
stakasa wrote:Spremni na sve osim da se potrude i vrate pare. Najbolje im je produzit otplatu dugova, tad imaju sportsku sansu
Pjevac je rekao "sto juznije, to tuznije".
Ja bih rekao, sto juznije to bi se vece guzovace, al' bRez racuna.
Last edited by Gojeni H on 28/01/2015 10:43, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#438 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Ako im se može što se mene tiče bujrum. Meni će zanimljivo biti gledati one korporo-kamatre kako se preznojavaju oko vraćanja ionako fiktivnog novca.stakasa wrote:Spremni na sve osim da se potrude i vrate pare. Najbolje im je produzit otplatu dugova, tad imaju sportsku sansujao_situacije wrote:
skidam kapu.
Možda i kod nas neko smisli fazon da se zezne MMF.
- stakasa
-
Bodkin
#440 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Ozbaciti iz eurozone i neka bakrotiraju. Vidjecemo ko ce zaplakati prvi
- Mister Yes
#441 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Kakav danak neiskustvuChallenger__ wrote:Znači, umjesto neoliberalne ublehe i euro-atlantskog Matrixa, Grčka je izabrala slobodu, građansku solidarnost, miroljubivost, otvorenost prema čitavom svijetu.
Slobodarski a ne ropski, hrabro a ne kukavički, građanski a ne kmetski.
-
Bodkin
#442 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Joj celi...da si neko drugi rekao bih da ti je krajnji domet analiza pekareChallenger__ wrote:Znači, umjesto neoliberalne ublehe i euro-atlantskog Matrixa, Grčka je izabrala slobodu, građansku solidarnost, miroljubivost, otvorenost prema čitavom svijetu.
Slobodarski a ne ropski, hrabro a ne kukavički, građanski a ne kmetski.
- Mister Yes
#443 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Zapadna Evropa bez imigranata ne bi mogla opstati. Demografski ih samo imigranti drže u životu. Šta bi bez te radne snage i bez te djece?Zviz wrote:Evo jedan primjer gdje je Njemacka popusila skeoz na skorz. Slobodno kretanje radne snage. Kao prvo na zapadu je prozurokovalo da skranje desnicarske stranke masovno napreduju. Ej koji tokmak moras biti da nemozes viditi da slobodno kretanje samo znaci jednosmjerno kretanje... npr. masa iz Rumunije hajmo po "poslove" na zapad. Ko je iz Svedske isao traziti posao u Rumuniji, Bugarskoj, Estoniji ili Sloveniji niko. Koliko Austrijanaca radi u Ceskoj, Slovackoj, Madzarskoj i Sloveniji tj. zaposleno skroz na skroz za plate tih drzava, nema ga. A pogledajte obratnu sliku. I neko kaze sta je ovo sve desnicarske stranke napreduju u razvijenim zemljama a u propalim poceli pioniri, partija i Che Guevara da uzmaju pozicije. Iskren da budem ja sam pozitivno iznenadjen da na zapadu nisu davnih dana poceli da biju na mrtvo slovo ove EU turiste sa istoka. Npr. Rumuni su u Dansku dobrodosli ko krme u po Teherana. Jedino za sta valjalu je da rade za 35kr (cca. 5€) satnicu , smjestaji su 5 u jednoj sobi, ili u garazu ih smjeste. Nije ni to uredu ali eto sta je sve ta EU ucinila, slobodno kretanje sluga, kretanje u jednu smjer, kriminal zavijo svaku drzavu u crno, nezaposlenost, fiktivna valuta, poskupljenje cijena, iste ili manje plate, zivoti skuplji... ja mi unije i p.m.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#444 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Budu li se oni tako zajebavali sa EU i NATO, mogao bi ovaj Cipras proci ko Gadafi 
- stakasa
#445 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Recimo da ne bi mogla napredovati, a opstati bi mogla. I to na visokom nivou. Samo sto oni razumno prilaze problemu, planiraju, gledaju unaprijed i vide da ce bez imigracija imati problem da pune budete za nekih tridesetak godina. I na vrijeme "uvoze", apsorbuju, edukuju...Mister Yes wrote:Zapadna Evropa bez imigranata ne bi mogla opstati. Demografski ih samo imigranti drže u životu. Šta bi bez te radne snage i bez te djece?Zviz wrote:Evo jedan primjer gdje je Njemacka popusila skeoz na skorz. Slobodno kretanje radne snage. Kao prvo na zapadu je prozurokovalo da skranje desnicarske stranke masovno napreduju. Ej koji tokmak moras biti da nemozes viditi da slobodno kretanje samo znaci jednosmjerno kretanje... npr. masa iz Rumunije hajmo po "poslove" na zapad. Ko je iz Svedske isao traziti posao u Rumuniji, Bugarskoj, Estoniji ili Sloveniji niko. Koliko Austrijanaca radi u Ceskoj, Slovackoj, Madzarskoj i Sloveniji tj. zaposleno skroz na skroz za plate tih drzava, nema ga. A pogledajte obratnu sliku. I neko kaze sta je ovo sve desnicarske stranke napreduju u razvijenim zemljama a u propalim poceli pioniri, partija i Che Guevara da uzmaju pozicije. Iskren da budem ja sam pozitivno iznenadjen da na zapadu nisu davnih dana poceli da biju na mrtvo slovo ove EU turiste sa istoka. Npr. Rumuni su u Dansku dobrodosli ko krme u po Teherana. Jedino za sta valjalu je da rade za 35kr (cca. 5€) satnicu , smjestaji su 5 u jednoj sobi, ili u garazu ih smjeste. Nije ni to uredu ali eto sta je sve ta EU ucinila, slobodno kretanje sluga, kretanje u jednu smjer, kriminal zavijo svaku drzavu u crno, nezaposlenost, fiktivna valuta, poskupljenje cijena, iste ili manje plate, zivoti skuplji... ja mi unije i p.m.
Kakva je demografska slika Grcke? Ja mislim da je najgora situacija u Italiji, znam i da Njemacka slabo stoji
- Zviz
#446 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Ajd nemoj molim te tako pisati, jos pogotovo o cemu nemaj neke veze. U Danskoj kao primjer, iz istocne Europe samo dolaze i pokusavaju da se prijave na biro i imaju socijalna primanja. 1 od 5 ima posao i to mizerni i to pretezno preko svojih u svojoj drzavi kao isporuka a tek 1 od 15 ima na crno posao u Danskoj a tek 1 od 26 regularan posao. To su javne brojke i brilo je brdo emisija gdje radni emigranti dolaze bez cilja bez posla i sl. Danska je Rumune autobusima vracala jer su ih pacovi u svoj drzavi izgirali uzeli neke pare za ko fol neke bus karte i sl. da ih ceka posao u Danskoj dosla tri autobusa doslovice dovezli radnike na livadu, ni prevoznik nije imao pojma o cemu je rijec a radnici uplakani i puni bjesa bez smjestaja i svega te jos okruzeni policijom te kroz rzagovore dobilo prenociste pod kontrolom hranu za put i sl. te neki amli dzeparac za puta i poslali autobus kuci pod eskortacijom. Takih slucaja sa poljacima, romunima, bugarima itd. je samo u DK zabiljezeno 39 komada, cak je jedna prevozna kompanija sto voza po BiH bila u tom slucaju sa romunima.Mister Yes wrote:Zapadna Evropa bez imigranata ne bi mogla opstati. Demografski ih samo imigranti drže u životu. Šta bi bez te radne snage i bez te djece?Zviz wrote:Evo jedan primjer gdje je Njemacka popusila skeoz na skorz. Slobodno kretanje radne snage. Kao prvo na zapadu je prozurokovalo da skranje desnicarske stranke masovno napreduju. Ej koji tokmak moras biti da nemozes viditi da slobodno kretanje samo znaci jednosmjerno kretanje... npr. masa iz Rumunije hajmo po "poslove" na zapad. Ko je iz Svedske isao traziti posao u Rumuniji, Bugarskoj, Estoniji ili Sloveniji niko. Koliko Austrijanaca radi u Ceskoj, Slovackoj, Madzarskoj i Sloveniji tj. zaposleno skroz na skroz za plate tih drzava, nema ga. A pogledajte obratnu sliku. I neko kaze sta je ovo sve desnicarske stranke napreduju u razvijenim zemljama a u propalim poceli pioniri, partija i Che Guevara da uzmaju pozicije. Iskren da budem ja sam pozitivno iznenadjen da na zapadu nisu davnih dana poceli da biju na mrtvo slovo ove EU turiste sa istoka. Npr. Rumuni su u Dansku dobrodosli ko krme u po Teherana. Jedino za sta valjalu je da rade za 35kr (cca. 5€) satnicu , smjestaji su 5 u jednoj sobi, ili u garazu ih smjeste. Nije ni to uredu ali eto sta je sve ta EU ucinila, slobodno kretanje sluga, kretanje u jednu smjer, kriminal zavijo svaku drzavu u crno, nezaposlenost, fiktivna valuta, poskupljenje cijena, iste ili manje plate, zivoti skuplji... ja mi unije i p.m.
-
broj dva
#447 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
------Zviz wrote:Ajd nemoj molim te tako pisati, jos pogotovo o cemu nemaj neke veze. U Danskoj kao primjer, iz istocne Europe samo dolaze i pokusavaju da se prijave na biro i imaju socijalna primanja. 1 od 5 ima posao i to mizerni i to pretezno preko svojih u svojoj drzavi kao isporuka a tek 1 od 15 ima na crno posao u Danskoj a tek 1 od 26 regularan posao. To su javne brojke i brilo je brdo emisija gdje radni emigranti dolaze bez cilja bez posla i sl. Danska je Rumune autobusima vracala jer su ih pacovi u svoj drzavi izgirali uzeli neke pare za ko fol neke bus karte i sl. da ih ceka posao u Danskoj dosla tri autobusa doslovice dovezli radnike na livadu, ni prevoznik nije imao pojma o cemu je rijec a radnici uplakani i puni bjesa bez smjestaja i svega te jos okruzeni policijom te kroz rzagovore dobilo prenociste pod kontrolom hranu za put i sl. te neki amli dzeparac za puta i poslali autobus kuci pod eskortacijom. Takih slucaja sa poljacima, romunima, bugarima itd. je samo u DK zabiljezeno 39 komada, cak je jedna prevozna kompanija sto voza po BiH bila u tom slucaju sa romunima.Mister Yes wrote:Zapadna Evropa bez imigranata ne bi mogla opstati. Demografski ih samo imigranti drže u životu. Šta bi bez te radne snage i bez te djece?Zviz wrote:Evo jedan primjer gdje je Njemacka popusila skeoz na skorz. Slobodno kretanje radne snage. Kao prvo na zapadu je prozurokovalo da skranje desnicarske stranke masovno napreduju. Ej koji tokmak moras biti da nemozes viditi da slobodno kretanje samo znaci jednosmjerno kretanje... npr. masa iz Rumunije hajmo po "poslove" na zapad. Ko je iz Svedske isao traziti posao u Rumuniji, Bugarskoj, Estoniji ili Sloveniji niko. Koliko Austrijanaca radi u Ceskoj, Slovackoj, Madzarskoj i Sloveniji tj. zaposleno skroz na skroz za plate tih drzava, nema ga. A pogledajte obratnu sliku. I neko kaze sta je ovo sve desnicarske stranke napreduju u razvijenim zemljama a u propalim poceli pioniri, partija i Che Guevara da uzmaju pozicije. Iskren da budem ja sam pozitivno iznenadjen da na zapadu nisu davnih dana poceli da biju na mrtvo slovo ove EU turiste sa istoka. Npr. Rumuni su u Dansku dobrodosli ko krme u po Teherana. Jedino za sta valjalu je da rade za 35kr (cca. 5€) satnicu , smjestaji su 5 u jednoj sobi, ili u garazu ih smjeste. Nije ni to uredu ali eto sta je sve ta EU ucinila, slobodno kretanje sluga, kretanje u jednu smjer, kriminal zavijo svaku drzavu u crno, nezaposlenost, fiktivna valuta, poskupljenje cijena, iste ili manje plate, zivoti skuplji... ja mi unije i p.m.
Zviz kako te nije stid kao jednog izbjeglicu koji je primljen u Danskoj da pljujes po ljudima iz istocne evrope ?Je li imas ijednu pozitivnu za one sto se ne zovu Peder ili Espen ? Pa i sam si iz istocne evrpope jebo ga mis, ili si se ufuro da si mozda danac ? 1 od 62 regularni posao ?? Jedan od pet ima posao ? To ostavi za folkepartiet i novi talas skandinavski sovinista, rasista, nacionalista i ostali, mada kad vidim da koristis rjec "pacovi" da opises ljude mozda i sam pripadas toj ekipi.
I kako u svaku jebenu temu uspijes ubacit tu jebenu Dansku???
- Zeljoooo
#448 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Challenger__ wrote:Razmišljam i mislim da je osim atentata jedina otvorena opcija ratnohuškačke bande koja služi kreditorima (američka administracija, GB i Izrael) neko krvoproliće koje bi pripisali Grčkoj pa da nahuškaju nekoga na nju. Međutim, to bi Rusija sankcionisala nuklearnim udarima.jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroliNarod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Pašće na Grčkoj.
Ti si dobro distanciran od stvarnosti. Cuj Rusija ce to sankcionisati nuklearnim udarima
- ioannes
#449 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
idem malo nesto u off:
ima jedna intersantna teza koja kaze da u jednoj demokratiji od 100 % biraca
90 % njih nisu u stanju birati jer uopce nemogu intelektualno svrstati politicke procese tako da bi svijesno mogli najbolju opciju birati
za sve u zivotu je potreban ispit,da bi se mogla dobiti sposobnost za neku kvalifikaciju...a za birati nije potreban nikakv ispit
90 % njih nisu u stanju birati jer uopce nemogu intelektualno svrstati politicke procese tako da bi svijesno mogli najbolju opciju birati
za sve u zivotu je potreban ispit,da bi se mogla dobiti sposobnost za neku kvalifikaciju...a za birati nije potreban nikakv ispit
-
broj dva
#450 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
-----ioannes wrote:idem malo nesto u off:
Za ribolov ti treba dozvola a svaka budala moze djecu pravit i na izborima glasat...
S druge strane, ko bi trebao davati dozvole za glasanje ili odgajanje djece ?