Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post Reply
Joe McCarthy

#426 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Joe McCarthy »

Walther wrote: Sadaku traze zapadnjaci samo sto prodaje mit kao nekoliko imigranta odnese citav budzet drzave i kako ce bez njih ruze cvijetati. U EU vecina imigranta radi najgore poslove koji su u biti jedini redovno regulisu. Hans (u prosijeku) puca na biro o filozuofira kako mu je Ibrahim uzeo posao. Jer on bi ipak servirao kebabe citavu noc po 5€ na sat sa svojom diplomom. ;-)

Samo nekoliko? :lol:
Joe McCarthy

#427 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Joe McCarthy »

animals wrote:Ja sam licno vidio sta rade djeca Afganistanski useljenika..
bagra obicna..odaju u grupama od cetiri , pet..coporu i divljaju..
ako im se ko suprostavi, nozeevi rade..
Nemoj biti tako islamofobnorasističkogenocidno nastrojen :-)
animals

#428 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

Joe McCarthy wrote:
animals wrote:Ja sam licno vidio sta rade djeca Afganistanski useljenika..
bagra obicna..odaju u grupama od cetiri , pet..coporu i divljaju..
ako im se ko suprostavi, nozeevi rade..
Nemoj biti tako islamofobnorasističkogenocidno nastrojen :-)
ja sam naveo djeca Afganistanski useljenika..pojma nemam jesu li muslimani..
samo znam da su bagra...idu u coporima i teroriziraju nejace od sebe..
ioannes

#429 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by ioannes »

ova tema je skandalozna...
opet se po sirotinji udara
Umalo popisivac

#430 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Umalo popisivac »

jao_situacije wrote:
Umalo popisivac wrote:
Bodkin wrote:vidim i dalje prica o mrskim netolerantnim njemcima :lol: iz tastature ljudi cija zemlja ne moze da podnese svoj narod koji je rodjen malo istocnije :-) prejako :bih:

samo da mi neko hoce odgovoriti sta to trebaju njemci promijeniti ili bilo koji drugi zapadni evropljani da bi ovim ugrozenim bilo sve na mjestu?
Preci na islam, pa onda da zajedno traze socijalu. Samo ne znam od koga.
Ja ovo vidim kao uvredu jer sam musliman. Dajem ti priliku da povučeš riječ prije nego prijavim. Mene kao muslimana i preko milijardu ljudi nećeš vrijeđati.
Ma prijavi slobodno. Mozes me prijaviti i upravi za vodovod. Prijavi usput i ove sto ljude zovu "krstaskim divljacima" itd. Ovo nije vrijedjanje muslimana, nego je to dobrim dijelom sto ti imigranti zele. Zele zapadnjacke pare, al ne zele gledati njihova zapadnjacka i nevjernicka lica. Zao mi je sto zvuci kako zvuci, nemam namjeru nikoga vrijedjati, al to je tako.
kecher II

#431 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by kecher II »

bh.tornjak wrote:
kecher II wrote:
bh.tornjak wrote:da su useljenici ( a medju njima i muslimani) "poteski" na uklapanju u drustvo zemlje u koju dodju je istina...
da su mnogi na socijali...isto to stoji....
da se mnogi bave kriminalom....tacno....
ali...ovo sto se desava je proizvod zapadnih medija koji im se sada vraca ko Bumerang i oni se sada kao u transu i shokirani pitaju...sta....kako i zasto...???
Ciljana medijska hajka je pogodila u pogresnu metu......sad im je lijeciti ranjenika...

Zapad MORA da uvozi strance da bi "prezivio"....bez tih useljenika i njihovih potomaka vec duze vrijeme bi se suocili sa gubitkom radnosposobnog stanovnistva....

primjer
Mozda (ja npr.) nisam (i nisam) zanimljiv drzavi u kojoj zivim ali su im itekako zanimljiva i potrebna moja djeca...i njihova djeca.....ja sam samo nuzno zlo Koje su morali da uzmu da bi dobili ono sto su htjeli tj. "svjezu krv"
tako je i sa ostalima.....
sve to stoji sto ti kazes, svjeza krv, radna snaga.. ok je to, ali bosnje ovde hoce da EU predstave kao neku netolerantnu sredinu koja je eto ista kao i njemacka 33-45, oni da su tako netolerantni ne bi ti mogao povest zenu i djecu, nego bi dosao sljakat i ajd kuci svakih 4-5 ili ne bitno mjeseci pa opet na sljakanje, al' et bosnjo voli da je ugrozen, 'ebo te ko srbi "ceo svet protiv nas".
EU jeste NEtolerantna....porazgovaraj sa obicnim ljudima pa ces da vidis koliki je to visok stepen...ali....ZAKONOM je to ispoljavanje zabranjeno...tako da se stvara osjecaj tolerancije.....
ma i mislio sam na zvanicni stav drzave i zakone, 'ebo neonaciste i ultradesnicare nek lapradaju, nema to politicke tezine jer nemaju politicke podrske, koliko imaju glasackog tijela ultradesnicari i u njemackoj a i u EU, do 5% pretpostavljam, nisam istrazivao mozda malo i grijesim ali znam da nemaju mogucnost mijenjanja zakona i donosenja odluka i to je dovoljno.
napisao sam ti da u dubaiju ne smijes curu drzat za ruku jer moras postovat zakon UAE, ako hoces da uzivas u blagodetima dubaija postuj ono sto su napisali i sto traze od tebe, tako je i u EU i bilo gdje na svijetu, dvoje svaba bi moralo odgovarat da se ljube negdje u parku u dubaiju a kamoli propagiraju krstaski rat, ali ne bitno kakvi su oni tamo, bitno je da se bosnjo eto osjeca ugrozeno u njemackoj, mo''s misl't.
Bodkin

#432 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bodkin »

bh.tornjak wrote:
Bodkin wrote:vidim i dalje prica o mrskim netolerantnim njemcima :lol: iz tastature ljudi cija zemlja ne moze da podnese svoj narod koji je rodjen malo istocnije :-) prejako :bih:

samo da mi neko hoce odgovoriti sta to trebaju njemci promijeniti ili bilo koji drugi zapadni evropljani da bi ovim ugrozenim bilo sve na mjestu?
`

mislim da je ovde rijec o netolerantnim domacinima i netolerantnim gostima....
jbg.....svi zategli....a bilo bi super da se nadju nedje u sredini.... ;-)
pazi, domacin i gost. ti bi da se nadju na pola puta? ti ces meni reci ali domacinu trebaju gosti da mogu biti bogati. ok, znam ja to sve, nisam lud. e sad, tim gostima je bolje kad ga jebu domacini na ovaj nacin nego da se vrate nazad u zemlje odakle dolaze. to nesto govori jel tako ;-)
Walther wrote:

Koliko ja vidim srce nije na mjestu nacistima tako da postavljas pitanje pogresnoj grupi :wink:
ne postavljam. ljudi se masovno zale na ugrozenost domacina. cak i ovdje na forumu. ti si jedan od njih. nick ti je inace zanimljiv. dakle ako se zalis, nesto ti nije na mjestu. dakle sta to po vama (ti si jedan od ovih nezadovoljnih) trebaju njemci uraditi da vam bude ok?
Danguba wrote:

rade li oni nesto protuzakonito?

netolerancija je izraz neopravdanog nezadovoljstva pojedinca ili grupe.
da je to drzavni problem, oni bi to rijesili zakonima.
ko oni? njemci ili ovi nasi forumasi ili generalno imigranti? ja sam pitanje postavio ovima sa foruma koji pricaju kako su ugrozene njihove slobode i kako ih sikaniraju.
JThomas

#433 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by JThomas »

dođosmo polako i do toga da je prosječni nijemac prikriveni nacista na birou, koji krivi imigrante za to što je nezaposlen.

možda bi posjetilac sa druge planete kojem je ovo prvi kontakt sa ovom to i progutao, ali ovi sa ove planete, pa makar stvarno bili pristalice ISILa - teško.
Hadzi Lojo

#434 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Hadzi Lojo »

Mnogi pricaju o kriminalcima u redovima muslimana koji vode porijeklo od Arapa i Turaka, ali zasto ne spomenete onda i krscanske kriminalce iz nasih krajeva, Poljske, Rusije itd.
Ima mnogo takodje po njemackim zatvorima. Na kraju krajeva takve i ne treba smjestati pod okrilje religije jer kriminalci nemaju vjeru.
Ja se bojim da je muslimanima u Evropi spremljen neki novi holokaust, koji je isproban 90-ih u nasim krajevima, pa posto su vidjeli da im to ide od ruke sada su odlucili da idu do kraja, a glupo naivni muslimani se glodju i ubijaju medjusobno a sve za ciljeve istih ovih koji su im pripremili holokaust.
Da li je vama uopce poznato koliko je Nijemaca preslo na Islam u zadnjih 5 godina, prosle godine 24000, a godinu prije oko 13000.
hAZNADAR

#435 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by hAZNADAR »

Nije ovo dobro nikako.
Nekako su ljudi skloniji generalizovanju negoli indivdualnoj krivici. U mom naselju ima par problematicnih stranackih familija koji nedaju zivjeti drugima oko sebe. I opet niko nije na njih napao ili makar prigovorio - ceh plate oni mirni i posteni - valjda je na njih lakse iskaliti bijes.

A bijes je velik i nakupljen jer se u zapadnu Evropu ipak sjatio najveci sljam sa Bliskog istoka. Izuzev izbjeglica kojih ima svih kategorija - velika vecina koji su disli su lako zbog posla i nepismeni, nekultivisani,... nema dana da ne osvane u novinama nesto od njih od cega ti se stomak okrene.

Tako da je moguce da je ovo sve uvertira u jedan veliki Egzodus muslimanske populacije iz zapadne evrope. Mozda ne na krvav i brutalan nacin,... - pretpostavljam da ce ostriji zakoni i opci pritisak primorati mnoge da jednostavno bjeze. Kao dijasporac primjecujem opci rast islamofobije i bijesa u mnogo drzava oko sebe - ali sumnjam da ce se kola slomiti samo na problematicnima, ekstremima, krimosima i parazitima koje bih licno ja otjerao.

Ne svidja mi se ovo nikako.
Danguba

#436 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
ko oni? njemci ili ovi nasi forumasi ili generalno imigranti? ja sam pitanje postavio ovima sa foruma koji pricaju kako su ugrozene njihove slobode i kako ih sikaniraju.
imigranti.

koji su razlozi za netoleranciju?
ako krse zakone(imigranti), po zakonu ce biti i sankcionisani kao i svaki drugi autohtoni. ako rade, placaju isto porez drzavi a ako ne rade, nemaju pravo na socijalu :-) nego samo autohtoni.

netolerancija vodi mnogo ozbiljnijim stvarima.

p.s. je li ti podrzavas ove ''antiislamske proteste''?
SkyLimit

#437 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SkyLimit »

Znači tako stoje stvari:

- kad ljudi izađu da demonstriraju protiv crnaca, to su rasisti

- kad ljudi izađu da demonstriraju protiv Židova, to su antisemiti

- kad ljudi izađu da demonstriraju protiv muslimana, to su opravdano zabrinuti pošteni građani
iscrtani čovek

#438 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by iscrtani čovek »

broj dva wrote:
iscrtani čovek wrote:A na forumu sam hiljadu puta pročitao poruke upućene nebošnjacima u Bosni ,,ako vam se ne sviđa u Bosni, kofere u ruke pa u Srbiju i Hrvatsku.''
To kao nije fašizam, nego patriotizam i domoljublje. Ali kad to isto kaže Nemac-u mojoj državi ja se pitam, prilagodite se i poštujte zakone, kulturu i običaje sredine koja vas je primila( i u velikom broju slučajeva dala vam i obezbedila mnogi bolji život, nego što ste imali u zemljama iz kojih ste došli)ili izvolite se vratiti tamo odakle ste i došli, e to onda po vama nije patriotizam i domoljublje-već fašizam.
--------

Odosmo malo sa teme ali ne mogu da ne prokomentarisem - stranci u njemackoj nisu otvarali Dretelj i Manjacu, nisu drzali gradove pod opsadom, nisu pravili genocid, nisu etnicki cistili sa puskom u ruci, nisu bogomolje palili. Sitna ali bitna razlika zar ne ?
Očito nisi shvatio smisao mog posta-ja ne odobravam antiislamske demonstracije, nego hoću da pokažem koliko često ljudi olako osuđuju druge, usput potpuno gurajući u stranu da vrlo često i oni potpuno isto postupaju.
Argument ti je na nivou izraelskih, koji na svaku priču o njihovom fašizmu odgovaraju sa ,,ali holokaust!''Takođe, zaboravio si još jednu činjenicu-Srbi i Hrvati nisu stranci u Bosni, kao što su stranci npr. Sirijci u Nemačkoj. Što ne znači da ih treba proterati samo zato što su stranci, i drugačiji.
bh.tornjak

#439 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by bh.tornjak »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:
imigranti.

ako krse zakone(imigranti), po zakonu ce biti i sankcionisani kao i svaki drugi autohtoni. ako rade, placaju isto porez drzavi a ako ne rade, nemaju pravo na socijalu :-) nego samo autohtoni.

....ovo su antiimigrantski protesti....samo je paravan "antiislamski" ...
Zapadnjacima je preko glave i Rumuna...Bugara...Poljaka...Grka....Kineza....Crnaca....Americkih indijanaca.....
polako pa nece moci ni sami sebe....a razloga je koliko hoces....
kreni od kreditne prezaduzenosti naroda.....narod radi samo da pokrije troskove zivota.....krivac je pronadjen i udri po njemu....
kao sto jedan kolega forumas rece.....ovo nezadovoljstvo je vjesto kanalisano prema imigrantima (ne kazem da imigranti nisu problem)...ali stvarni problemi su daleko dublji i daleko veci....
Hadzi Lojo

#440 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Hadzi Lojo »

Sanjo sam neki dan da ce sve muslimane iz Evrope, protjerati u Bosnu i Hercegovinu, ne lazem!
animals

#441 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

Hadzi Lojo wrote:Sanjo sam neki dan da ce sve muslimane iz Evrope, protjerati u Bosnu i Hercegovinu, ne lazem!
Imacemo stanovnika ko Kina i Indija.. :D
ioannes

#442 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by ioannes »

ponavljam opet
hoce da sklone pozornost od vaznih problema...
politicke elite su u najboljem polozaju kad se podignu siromasni protiv jos siromasnijih,radnici protiv socijanih slucajeva,penzioneri protiv mladih
dugo sam ovde...... u Njemackoj uvijek neko mora biti kriv za nesto a židova nema vise dovoljno, sto jedan humorista rece.
i kad trenutno nema nista sto bi odvuklo pozornost,onda se vade glavni aduti emigranti i muslimani :D
onda i socijalni slucaj ima nesto sto moze gazat po njemu
@mba

#443 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by @mba »

Hadzi Lojo wrote:Sanjo sam neki dan da ce sve muslimane iz Evrope, protjerati u Bosnu i Hercegovinu, ne lazem!

ja sam sanjao dam bjezao u nkei bunker, bili su neki atomski napadi! :-D
Bodkin

#444 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:
imigranti.

ne podrzavam. ove proteste vode desnicarski nehljebi. u rangu nehljeba imigranata. ono na sta sam se ja upalio je pricu ovih nekih sa foruma koji se zale na netoleranciju EU. evo, bujrum nazad u oazu tolerancije ;-) a ne rade nista protuzakonito. sta cemo kad sutra zbog par glasnih i radikalnih imigranata zakon bude da nema vise slobodnog ispoljavanja vjere osim ako nije krscanska? ili ako zakon bude da nema vise zaposljavanja pod jednakim uslovima ili ucenja jezika? hoces i onda ovako pricati?
Bodkin

#445 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bodkin »

bh.tornjak wrote: ....ovo su antiimigrantski protesti....samo je paravan "antiislamski" ...
Zapadnjacima je preko glave i Rumuna...Bugara...Poljaka...Grka....Kineza....Crnaca....Americkih indijanaca.....
polako pa nece moci ni sami sebe....a razloga je koliko hoces....
kreni od kreditne prezaduzenosti naroda.....narod radi samo da pokrije troskove zivota.....krivac je pronadjen i udri po njemu....
kao sto jedan kolega forumas rece.....ovo nezadovoljstvo je vjesto kanalisano prema imigrantima (ne kazem da imigranti nisu problem)...ali stvarni problemi su daleko dublji i daleko veci....
problemi su dublji. problemi su ekonomske prirode. imigranti predstavljaju drustveni problem, a ne ekonomski. ako ikad dodje do vece ekonomske krize i nedostatka love za socijalu, zapadna evropa ce se gore obracunati sa imigrantima nego nekad hitler sa jevrejima. ako se pak ne desi kriza, ovako ce se nastaviti do jednog veceg ekcesa i onda ce se promijeniti odredjeni zakoni i smanjiti mogucnosti imigrantima. ppogotovo neke vjerske i kulturne slobode.

opet kazem, sve radi par grlatih i par ekstremnih.vecina imigracije radi i privredjuje drustvu. stvara novu vrijednost. pomaze da drzave funkcionisu jer bez njih bi evropa stala doslovno
Danguba

#446 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
Danguba wrote:
imigranti.

ne podrzavam. ove proteste vode desnicarski nehljebi. u rangu nehljeba imigranata. ono na sta sam se ja upalio je pricu ovih nekih sa foruma koji se zale na netoleranciju EU. evo, bujrum nazad u oazu tolerancije ;-) a ne rade nista protuzakonito. sta cemo kad sutra zbog par glasnih i radikalnih imigranata zakon bude da nema vise slobodnog ispoljavanja vjere osim ako nije krscanska? ili ako zakon bude da nema vise zaposljavanja pod jednakim uslovima ili ucenja jezika? hoces i onda ovako pricati?
Bujrum brate. :D
Neka promijene zakone ali i to ima svoje ime. :wink:
paladinka

#447 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by paladinka »

Oko 180 razlicith nacionalnosti zivi u Njemackoj, ne treba nista vise drugo reci :-) .
Bodkin

#448 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:
Danguba wrote:
imigranti.

Bujrum brate. :D
Neka promijene zakone ali i to ima svoje ime. :wink:
ima. zove se donosenje novog zakona o ispoljavanju i prakticiranju vjere. zove se donosenje zabrane pristupu rada imigrantima kako bi se zastitila domaca radna snaga. i glavno, nema socijale osim ako se ne zoves hans i ne prezivas neuer. ja bih i dalje smatrao tu zemlju jednom od daleko najatraktivnijih za imigrante :wink: i dalje bi redovi bili pred njenim ambasadama :wink:
Danguba

#449 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Danguba »

paladinka wrote:Oko 180 razlicith nacionalnosti zivi u Njemackoj, ne treba nista vise drugo reci :-) .
Steta bi to bilo bataliti. Samo ime promijeniti u Sharenland. :D
Danguba

#450 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
ima. zove se donosenje novog zakona o ispoljavanju i prakticiranju vjere. zove se donosenje zabrane pristupu rada imigrantima kako bi se zastitila domaca radna snaga. i glavno, nema socijale osim ako se ne zoves hans i ne prezivas neuer. ja bih i dalje smatrao tu zemlju jednom od daleko najatraktivnijih za imigrante :wink: i dalje bi redovi bili pred njenim ambasadama :wink:
i sve to u duhu demokracije... :-)
Post Reply