bh.tornjak wrote:kecher II wrote:bh.tornjak wrote:da su useljenici ( a medju njima i muslimani) "poteski" na uklapanju u drustvo zemlje u koju dodju je istina...
da su mnogi na socijali...isto to stoji....
da se mnogi bave kriminalom....tacno....
ali...ovo sto se desava je proizvod zapadnih medija koji im se sada vraca ko Bumerang i oni se sada kao u transu i shokirani pitaju...sta....kako i zasto...???
Ciljana medijska hajka je pogodila u pogresnu metu......sad im je lijeciti ranjenika...
Zapad MORA da uvozi strance da bi "prezivio"....bez tih useljenika i njihovih potomaka vec duze vrijeme bi se suocili sa gubitkom radnosposobnog stanovnistva....
primjer
Mozda (ja npr.) nisam (i nisam) zanimljiv drzavi u kojoj zivim ali su im itekako zanimljiva i potrebna moja djeca...i njihova djeca.....ja sam samo nuzno zlo Koje su morali da uzmu da bi dobili ono sto su htjeli tj. "svjezu krv"
tako je i sa ostalima.....
sve to stoji sto ti kazes, svjeza krv, radna snaga.. ok je to, ali bosnje ovde hoce da EU predstave kao neku netolerantnu sredinu koja je eto ista kao i njemacka 33-45, oni da su tako netolerantni ne bi ti mogao povest zenu i djecu, nego bi dosao sljakat i ajd kuci svakih 4-5 ili ne bitno mjeseci pa opet na sljakanje, al' et bosnjo voli da je ugrozen, 'ebo te ko srbi "ceo svet protiv nas".
EU jeste NEtolerantna....porazgovaraj sa obicnim ljudima pa ces da vidis koliki je to visok stepen...ali....ZAKONOM je to ispoljavanje zabranjeno...tako da se stvara osjecaj tolerancije.....
ma i mislio sam na zvanicni stav drzave i zakone, 'ebo neonaciste i ultradesnicare nek lapradaju, nema to politicke tezine jer nemaju politicke podrske, koliko imaju glasackog tijela ultradesnicari i u njemackoj a i u EU, do 5% pretpostavljam, nisam istrazivao mozda malo i grijesim ali znam da nemaju mogucnost mijenjanja zakona i donosenja odluka i to je dovoljno.
napisao sam ti da u dubaiju ne smijes curu drzat za ruku jer moras postovat zakon UAE, ako hoces da uzivas u blagodetima dubaija postuj ono sto su napisali i sto traze od tebe, tako je i u EU i bilo gdje na svijetu, dvoje svaba bi moralo odgovarat da se ljube negdje u parku u dubaiju a kamoli propagiraju krstaski rat, ali ne bitno kakvi su oni tamo, bitno je da se bosnjo eto osjeca ugrozeno u njemackoj, mo''s misl't.