Skraćeno:nužda mjenja zakon.,ili zakon postoje da bi se mjenjali,prilagođavali,istina,kako kome...jao_situacije wrote:To je ovlašteno prisluškivanje zove se posebna istražna radnja i radi se po odobrenju suda koji je nadležan.kakaljin wrote:Naslovnica wrote:Neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje
Član 174.
(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili
tonski snimi razgovor ili izjavu koja mu nije namenjena, ili
omogući nepoznatom licu da se upozna sa razgovorom ili
izjavom koja je neovlašćeno prisluškivana ili snimana, kazniće se
novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko tonski
snimi izjavu koja je njemu namjenjena, bez znanja i odobrenja
onoga ko je daje, u namjeri da takvu izjavu zloupotrijebi, ili ko
omogući nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom.
(3) Ako djelo iz stava 1. i 2. ovog člana učini službeno lice u
vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.
Po ovome niko nikoga nesmije prisluskivati, jedino da kaze ja cu te prisluskivati pa eto da znas, pa onda nepodlijezes zakonu.
Da nije smijesno bilo bi zalosno.
Pa onda te ni policija nesmije prisluskivati da ti nejavi da te prisluskuje.
MURIJA TRKELJA KLIX
- SmokingMan
#426 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
- It_is_a_Leclerc
#427 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
To je to. Danas je teško povrijeđen princip Dejtonskog sporazuma o tzv. nepovredivosti cijeline entiteta.mirsek wrote:Dakle, ko je odobrio antiustavno djelovanje policije RS na podrucju FBIH ?
Da mu konjsku glavu za pocetak serviramo u krevet.
Sjetit će se mnogi panike kad je procurila vijest kako MUP RS sprema specijalce da "oslobodi" zastupnike u Parlamentu BIH, tokom blokada zbog JMBG-a. I tad sam, naivno i ludo, tvrdio kako dejtonski ustav ne poznaje takvu opciju i da je svako onaj ko je spreman da pošalje policiju RS-a u FBiH, i obrnuto, spreman da pokrene puno veće nestabilnosti. Danas je to učinjeno. Neko je odlučio da da operativne ovlasti nekakvom inspektoru MUP-a RS-a u Sarajevu, čime je uvedena opasna praksa.
S obzirom da je nacionalna svijet bošnjačkih političara na nivou paramecijuma, ne očekujem ozbiljniju rekaciju. Iako je ovdje trebalo da se hitno sazovu federalni parlament, skupština kantona sarajevo, da bošnjački političari u RS-u traže da se prekine specijalna sjednica NSRS-a i sazove nova, da se očituje visoki predstavnik, pa čak i vijeće za implementaciju mira.
- animus
#428 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Jeli se mei cini ili ti tvrdis da bi uslucaju tuce sa ovim cirilicnim policajcima nasi dobili batina. Po tvojoj uvrnutoj logici bi to znacilo i da su mogli te osobe da lise slobode ili da primjene druga sredstva prinude. Vidis u kakav problem dolazis kad si na terenu gdje nemas nadleznosti.Creasy wrote:trcicu trceci wrote:Rek'o bi ti ne seri, ali necu. Kakve to veze ima, neka mu se ubaci u facu, ovi upali u redakciju i razvalili im sve, odnijeli svu opremu. Pa jesi li ti normalan? Dobro su izdrzali da se ne pobune svi novinari i ne pobiju se sa njima, a ti tu o ovome pricas.York Light 100`s wrote:Na stranu sve ali kada pročitam ovo odmah mi muka ali ne zbog navedenih razloga
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledaj ... /141229085
Da nisu u pitanju ovi iz RSa nego iz federacije tačno bih za ove specijalce navijao kao za naše zmajeve. I onda se pitate zašto je i Klix samo jedan od mnogih gdje većina ima negativno mišljenje i gdje novinari nemaju ni N od novinara.
Čuj ideš čovjeku u lice i blicaš mu u oči nekoliko sekundi i onda pokušavaš isto drugom i onda se čudiš što tako reagujeJa da sam na njegovom mjestu gurnuo bih tom novinarčiću kameru u grlo. Koja je smisao ovih fotografija 3cm udaljena od lica? Čista provokacija. Hoćeš slike kako policajci napuštaju redakciju Klixa a slikaš njegove nozdrve.
Koja je poenta? Da se objave slike na portalu kako su policajci lijepi izbliza?![]()
Provokacija uspjela, naslov "pogledajte kako policija tuče jadne novinare" pun pogodak![]()
Bolje i nemati slobodu medija nego ovakvu gdje naši novinari i ne znaju šta to znači i gdje je granica.
Ljudi su ogorceni bili!
Pa ako su ogorčeni nek to izraze putem pera, a ne da se ovako blamiraju. Pazi naslova! A kad odgledaš video, vidiš da je policajac ispravno postupio.
A ovo je tek glupost dana. Pa pobili bi se oni rado, ali su znali da bi dobili batine i još bi bili privedeni...Dobro su izdrzali da se ne pobune svi novinari i ne pobiju se sa njima,
Ovi cirilicni policajci su na podrucju Federacije obicni gradjani koji nemaju nikakva ovlastenja i kraj price. Njih bi morale da stite federalne kolege ako bi bile u blizini i bile raspolozene za takvo sto. Davno su ovi iz RS-a odbili zajednicku policiju koja bi bila nadlezna na cijeloj teritoriji ali kad im odgovara onda moze ipak da malo rade i u Federaciji.
- Hajvan
#429 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Pravda za crnce (i gorce)!

- Freamon Lester
#430 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Jebes ga i ti. Taman ljudi zaboravili na rahmetliju, a ti vec napominjes...JThomas wrote:iz sefa bobar banke nestalo 9 miliona u kešu dvije sedmice prije gubljenja dozvole za rad, ukupni gubitak oko 70 miliona, ko zna koliko zavijenih u crno počev od nekoliko stotina radnika. al' to nije nikad zanimljivo kao ovakvi slučajevi, zato se oni i prave kad ih nema...
- karanana
#431 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
zid svjeze okrecen. ovo je onaj fotograf sto slika trebe kako setaju po gradu nedim nesto cini mi se.
-
VjecitiStudent
#432 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
mirsek wrote:Dakle, ko je odobrio antiustavno djelovanje policije RS na podrucju FBIH ?
Da mu konjsku glavu za pocetak serviramo u krevet.
Nesto kontam, ako su ovo NASI odobrili da neke njihove afere ne izlete u javnost, mali princ ima dovoljno ratnog steka da sa par milionceka plati i namiri sudiju da ovakav nelegalni presedan napravi, dobije otkaz i lagano uziva do kraja zivota.
Ministar vrši nadzor nad provođenjem opće politike i rukovodi cjelokupnom djelatnošću
Ministarstva, a sve operativne odluke u vezi sa policijskim aktivnostima su u nadležnosti
policijskog komesara u skladu sa ovim zakonom.
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... lovima.pdf
- jao_situacije
#433 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
casica wrote:ja ti pitanjajao_situacije wrote:sinuhe wrote:Zna Baja kako sa klixom![]()
![]()
![]()
![]()
hu iz d brko in d auto ?
![]()
drti hare ofkors
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Umalo popisivac
#434 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
haha, sve je to relativno.JohnnyS wrote:Nismo li prizivali da MUP-ovi prelaze entitetske granice. Ja se sjećam i neke reklame na TV-u... Znate ono, lopov trči, drot za njim, odjednom se drot zalijepi u nevidljivu prepreku i onda dramatičan glas kaže - kriminal ne poznaje granicu.
Last edited by Umalo popisivac on 29/12/2014 21:28, edited 3 times in total.
-
Ras Al Ghul
#435 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Hajde malo bolje pojasni? Zar ne postoji ta linija, gdje operiše policija federecije, a tamo policija rs? Razumijem zahtjev policije rs da tužilaštvo kantona Sarajevo uzme nalog za pretres, ali odkud drotovi iz rs ovdje, zar pretres smiju vršiti i drotovi iz rs i prelaziti liniju, zar nisu samo drotovi MUP-a KS zaduženi za pretres? Hajde sve mi na tanane objesni, kako je došlo da drot iz rs smije vrštiti pretres na teritoriji Sarajeva.Creasy wrote:karanana wrote:creasy, da li si ti ikad kao policajac iz kantona sarajevo bio na duznosti u republici srpskoj i ako nisi da li si cuo za takve slucajeve? ne govorim o nekom sitnom kratkom granicnom prelazu nego bas da si bio u istrazi i necemu tipa ovoga?
Jesam bio. Meni ovo nije ništa novo, ali vidim da vama jeste.
- Creasy
#436 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Je li se meni čini ili ti tvrdiš da bi policajci iz RS-a dobili batine da su ih novinari napali?animus wrote:Jeli se mei cini ili ti tvrdis da bi uslucaju tuce sa ovim cirilicnim policajcima nasi dobili batina. Po tvojoj uvrnutoj logici bi to znacilo i da su mogli te osobe da lise slobode ili da primjene druga sredstva prinude. Vidis u kakav problem dolazis kad si na terenu gdje nemas nadleznosti.Creasy wrote:
Pa ako su ogorčeni nek to izraze putem pera, a ne da se ovako blamiraju. Pazi naslova! A kad odgledaš video, vidiš da je policajac ispravno postupio.
A ovo je tek glupost dana. Pa pobili bi se oni rado, ali su znali da bi dobili batine i još bi bili privedeni...Dobro su izdrzali da se ne pobune svi novinari i ne pobiju se sa njima,
Ovi cirilicni policajci su na podrucju Federacije obicni gradjani koji nemaju nikakva ovlastenja i kraj price. Njih bi morale da stite federalne kolege ako bi bile u blizini i bile raspolozene za takvo sto. Davno su ovi iz RS-a odbili zajednicku policiju koja bi bila nadlezna na cijeloj teritoriji ali kad im odgovara onda moze ipak da malo rade i u Federaciji.
Ili mi se čini da policajac iz RS-a koji vrši službenu radnju na teritoriji FBiH nema pravo da se brani kad ga neko napadne?
-
Umalo popisivac
#437 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Pa nisu ni oni roboti. A ovo se moze okarakterizirati i kao samoodbrana ili ometanje obavljanja duznosti.It_is_a_Leclerc wrote:Jesam li ja upravo pročitao da policajac ima pravo da udari nekog ko ga provocira, ili mi se učinilo ?! Molim vas, recite mi da mi se učinilo, recite da ne dijelim kisik sa ljudima koji toliko slabo poznaju pravo uopće.
- hashishar_3rd
#438 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Nevezano za temu je li ovo znači da FUP može hapsiti po manjem BiH entitetu ako neko negira genocid ili mora negirati dok je u federaciji da bi ga uhapsili?
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/fb ... u-genocida
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/fb ... u-genocida
- animus
#439 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ovo je samo jedna obicna laz. Nema toga jarane koliko god ti govorio da jesi to radio nema od toga nista. Mogao si ici na drugu stranu ali sve radnje poduzima policija RS a ti si mogao samo da suradjujes, gledas i pojasnis sta ti treba. To se zove saradnja i ti si morao da se prethodno najavis da bi uopce mogao i da odes tamo. Ne prosipaj suplju pricu ovdje raji koja ne poznaje ovu oblast dovoljno.Creasy wrote:karanana wrote:creasy, da li si ti ikad kao policajac iz kantona sarajevo bio na duznosti u republici srpskoj i ako nisi da li si cuo za takve slucajeve? ne govorim o nekom sitnom kratkom granicnom prelazu nego bas da si bio u istrazi i necemu tipa ovoga?
- JThomas
#440 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
a kad se kradu kola k'o da je berlinski zid iza kozje ćuprije.
- mirsek
#441 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Nista nije relativno.Kad MUP-u FBIH bude dozvoljeno da ovako pregleda po BL neka i ovi iz RS nastave ovo raditi.Umalo popisivac wrote:haha, sve je to relativno.JohnnyS wrote:Nismo li prizivali da MUP-ovi prelaze entitetske granice. Ja se sjećam i neke reklame na TV-u... Znate ono, lopov trči, drot za njim, odjednom se drot zalijepi u nevidljivu prepreku i onda dramatičan glas kaže - kriminal ne poznaje granicu.Vidis sad odjednom pozivanja na entitete i entitetske nadleznosti. Cak je i Dayton povrijedjen
Ja oci par puta protrljam, dao Jopeta ono.
Samo sto to poČetnicima vec pocinje previse liciti na ujedinjenje policije pa sumnjam da ce to dopustiti.
- York Light 100`s
#442 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Niti je ko to rekao na ovoj temi niti je policajac u videu udario nekoga.It_is_a_Leclerc wrote:Jesam li ja upravo pročitao da policajac ima pravo da udari nekog ko ga provocira, ili mi se učinilo ?! Molim vas, recite mi da mi se učinilo, recite da ne dijelim kisik sa ljudima koji toliko slabo poznaju pravo uopće.
Čestitam, nasjeo si na taj članak kao malo dijete
-
L u c i f e r
#443 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Freamon Lester wrote:Hahahah kremica je tu... znao sam ja da to neki drkadzija uredjuje...
-
LARVA
-
stari grad Visegrad
#445 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin
prijedlog jednog korisnika:
Predlozila bi redakciji klixa da upozna sve svjetske medijske kuce o danasnjim desavanjama. (tako ce se sa snimkom o "papcima" biti upoznat citavo inostranstvo)
Takodje da ubuduce svoje servere drzi u inostranstvu.
Ovako nesto sto se desilo ni u jednoj demokratskoj zemlji na zapadu gdje je SLOBODA MEDIJA nije moguce niti se akceptira.
Takodje ugradite funkciju da su klix.ba artikli na engleskom i njemackom jeziku
- Creasy
#446 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ne laprdaj kad nemaš pojma. Naravno da smo se najavili tamo i da je policija iz RS-a bila prisutna, ali smo završili ono zbog čega smo i došli. Tako da ne kenjaj ubuduće kad pojma nemaš!animus wrote:Ovo je samo jedna obicna laz. Nema toga jarane koliko god ti govorio da jesi to radio nema od toga nista. Mogao si ici na drugu stranu ali sve radnje poduzima policija RS a ti si mogao samo da suradjujes, gledas i pojasnis sta ti treba. To se zove saradnja i ti si morao da se prethodno najavis da bi uopce mogao i da odes tamo. Ne prosipaj suplju pricu ovdje raji koja ne poznaje ovu oblast dovoljno.Creasy wrote:karanana wrote:creasy, da li si ti ikad kao policajac iz kantona sarajevo bio na duznosti u republici srpskoj i ako nisi da li si cuo za takve slucajeve? ne govorim o nekom sitnom kratkom granicnom prelazu nego bas da si bio u istrazi i necemu tipa ovoga?
- Better Man
#447 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ovo danas je klasični oblik fašizma, diktature i gušenje slobode medija. Da smo normalna država nakon objavljenog snimka odmah bi se Uhapsila Željka Cvijanović i zadržala u pritvoru sve dok se ne istraži i utvrdi autentičnost snimka. Ako bi se snima pokazao validnim ista bi bila zadržana u pritvoru i podigla bi se krivična prijava protiv nje i dobila bi trajnu zabranu bavljenja politikom i radom u upravi i drugim firmama vezanim za državu.
-
Umalo popisivac
#448 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Tipican Klixov bombasticni naslov. Policajac tek malo tapno po aparatu malo prepoletnog Klix novinara.York Light 100`s wrote:Niti je ko to rekao na ovoj temi niti je policajac u videu udario nekoga.It_is_a_Leclerc wrote:Jesam li ja upravo pročitao da policajac ima pravo da udari nekog ko ga provocira, ili mi se učinilo ?! Molim vas, recite mi da mi se učinilo, recite da ne dijelim kisik sa ljudima koji toliko slabo poznaju pravo uopće.
Čestitam, nasjeo si na taj članak kao malo dijete
- mirsek
#449 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Fazon je sto on tu "duznost" u FBIH nema.Umalo popisivac wrote:Pa nisu ni oni roboti. A ovo se moze okarakterizirati i kao samoodbrana iliIt_is_a_Leclerc wrote:Jesam li ja upravo pročitao da policajac ima pravo da udari nekog ko ga provocira, ili mi se učinilo ?! Molim vas, recite mi da mi se učinilo, recite da ne dijelim kisik sa ljudima koji toliko slabo poznaju pravo uopće..ometanje obavljanja duznostiPa tip mu se unio u lice, aparat mu gura u facu ispred njega dok ovaj hoda. I nije ga uopce udario nego je klepio po aparatu.
Ili, moze da je ima al da i MUP FBIH more hapsiti po lukavici sumnjive negatore genocida ili pocinioce ratnih zlocina.
Jel more ova paša moj ?
-
-H-E-L-L-
#450 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin
Ko je dao dozvolu MUP RS da operise na prostoru Federacije?