Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dezurni_ucenik

#426 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by dezurni_ucenik »

dječak sa šibicama wrote:
Mislim da je to pravljenje legendi od probisvjeta globalna moda :D mislim.

Mislim da je to specificno samo za balkance. Mozda i grijesim.
Rugafet

#427 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Rugafet »

Vector_dum wrote:Ovdje ljudi pisu svaka cast za samarcinu. :? Svasta.

Je li vi znate sta predstavlja samar?
Znate li vi sta predstavlja samar za muskarca, posebno ako ga osamari drugi muskarac?

Svaki put se nanovo iznenadim kad procitam mentalni sklop ljudi ovdje
:lol:
kakavdanakneiskustvu

#428 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

dezurni_ucenik wrote:
dezurni_ucenik wrote:
dječak sa šibicama wrote:Mi smo ko djeca pricali legende i bajke o lokalnom mangupu koji je "zbo policajca sarafcigerom" (nije, oni njemu prebili par rebara jer je prodavao svercovanu robu kod katedrale) a i Mike Tyson nam je bio faca jer je "nokautirao dva policajca".

To kod nas i jest problem, pravljenje legendi o zadnjim probisvijetima, klosarima i krimosima. Dovoljno je vidjet onu temu zestoki momci sa asfalta. Pisat sa dozom strahopostovanja o drustvenim parazitima i homosapienskim izrodima , ne kontam ja to nikako. I one price "kako je dobro poznavat takve likove", sta je ba tu dobro :lol:

da,u zenici prije 7-8 godia ubijen jedan od vecih narko dilera,pojedincima u komsiluku zao bilo,kao bio dobar komsija,kao nije dao da se u tom dijelu grada kradu auta i to,e svasta,na ranu ga previti kad cujes sta su neki o njemu govorili
To ono ubistvo za bajram?[/quote]
da
dezurni_ucenik

#429 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by dezurni_ucenik »

kakavdanakneiskustvu wrote: da

Znam o kome pricas. Status nobelovca u mahali imao.
dječak sa šibicama

#430 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by dječak sa šibicama »

dezurni_ucenik wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Mislim da je to pravljenje legendi od probisvjeta globalna moda :D mislim.

Mislim da je to specificno samo za balkance. Mozda i grijesim.
Ipak nije, u Italiji mafijasi uzivaju veliki ugled, don kaze on je don Luigi, medju sirotinjom su oni bozanstva, ljube im ruke, jer im daju neki dinar a drzava ne daje nista.

slicno je i drugdje, Holivud je od tih mafijasa napravio brend, sta tek reci za prljave kravare i bacace lasa najcesce obicne probisvjete, takozvane kauboje, od njih su napravili pojam za macho mena. Dobro, to je sad vec medijska propaganda, ali tako to hoda.

Mozda u Svedskoj takvi nisu face.
kakavdanakneiskustvu

#431 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

dezurni_ucenik wrote:

iz radakova si?
dezurni_ucenik

#432 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by dezurni_ucenik »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dezurni_ucenik wrote:

iz radakova si?

Blizu Radakova :D , al sam tamo cesto dolazio tako da sam bio upucen.
stakasa

#434 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by stakasa »

kox wrote:U Čikagu godišnje 650 ubistava, u Kantonu Sarajevu prosječno 6.
U pravu su ljudi koji kažu da je bezveze porediti BiH i SAD ali je bezveze i predstavljati Sarajevo kao mjesto gdje se naveče ne smije izaći zbog straha a istovremeno idealizirati SAD.
A u Brazilu 68 000 2017-e
O'zone
Globalni moderator

#435 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by O'zone »

Znate li vi sta predstavlja samar za muskarca, posebno ako ga osamari drugi muskarac?

Jel ti znaš šta predstavlja kad ti mati dođe krvavog vrata kući jer joj je mazlum otkinuo lančić sa vrata?

Jel znaš šta predstavlja kad ujutro nađeš razbijeno staklo na automobilu, ispreturano sve, odneseno sve što je iole moglo da se odnese skupa sa zadnjom policom?

Jel znaš šta predstavlja kad nađeš probušen rezervoar na automobilu jer je nekome zatrebalo goriva.

Jel znaš šta predstavlja kad ti obiju podrum i ukradu dječiji sjedalicu i kolica za bebu?

Jel znaš šta predstavlja kad te sretne bruda dok se vračaš iz druge smjene i prisloni ti nož na stomak i traži mobitel i novčanik?

A evo znaš šta je šamar? Šamar ti je odgojno-vaspitna mjera koja je treba kod ovakvih likova da se primjenjuje od malih nogu pa onda ne bi izrasli u ovo što jesu.

Jel treba da mi ga bude žao? Nikad. Iskreno boli me đon. Trebalo su se svi izredati pojedinačno i naizmjenično lijevi i desni obraz. Da bude rumen sa obje strane.
moonca

#436 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

Rugafet wrote:

:?
kox

#437 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kox »

stakasa wrote:
U pravu su ljudi koji kažu da je bezveze porediti BiH i SAD ali je bezveze i predstavljati Sarajevo kao mjesto gdje se naveče ne smije izaći zbog straha a istovremeno idealizirati SAD.
Iznad mene je neko napisao da je Čikago 10 puta veći od Sarajeva, zato sam napisao da ima 110 puta više ubistava.
dezurni_ucenik

#438 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by dezurni_ucenik »

O'zone wrote:

Jel ti znaš šta predstavlja kad ti mati dođe krvavog vrata kući jer joj je mazlum otkinuo lančić sa vrata?

Jel znaš šta predstavlja kad ujutro nađeš razbijeno staklo na automobilu, ispreturano sve, odneseno sve što je iole moglo da se odnese skupa sa zadnjom policom?

Jel znaš šta predstavlja kad nađeš probušen rezervoar na automobilu jer je nekome zatrebalo goriva.

Jel znaš šta predstavlja kad ti obiju podrum i ukradu dječiji sjedalicu i kolica za bebu?

Jel znaš šta predstavlja kad te sretne bruda dok se vračaš iz druge smjene i prisloni ti nož na stomak i traži mobitel i novčanik?

A evo znaš šta je šamar? Šamar ti je odgojno-vaspitna mjera koja je treba kod ovakvih likova da se primjenjuje od malih nogu pa onda ne bi izrasli u ovo što jesu.

Jel treba da mi ga bude žao? Nikad. Iskreno boli me đon. Trebalo su se svi izredati pojedinačno i naizmjenično lijevi i desni obraz. Da bude rumen sa obje strane.

bruda folovi, bolje jedan dan ko lav zivjeti...
stakasa

#439 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by stakasa »

kox wrote:
stakasa wrote:
Iznad mene je neko napisao da je Čikago 10 puta veći od Sarajeva, zato sam napisao da ima 110 puta više ubistava.
Ok, nadovezujem se samo sa primjerom Brazila gdje kriminal ima neshvatljive razmjere
Vector_dum

#440 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Vector_dum »

O'zone wrote:

Ne razumijem te. :roll: Jel ti znas da sve ovo sto si pobrojao postoji u i Berlinu, Parizu, Amsterdamu i u svakom vecem gradu?
Jesi li ti svjestan toga?

Hajde provozaj se U-bahnom iza 22:00, pa ces vidjeti dozivljaj.
Policija u civilu hapsi na stotine dzeparosa u metrou svaki dan u Njemackoj, pa ljudi opet zive normalno nit dizu paniku kao sto ljudi po BIH rade.

Mislim, ne razumijem nikako. Cemu panika, covjece?

Stopa kriminala je u svakom europskom gradu visestruko veca nego u Sarajevu, ali se u vasim glavama prezentira Sarajevo kao novi Bronx.

Tako moze misliti i pisati samo onaj ko u svom zivotu nije odmaknuo dalje od Sokolovic-Kolonije. :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#441 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Chmoljo »

alipasijaner

#442 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by alipasijaner »

Ne treba udarati, treba ici s njima na kafu i razgovarati o Hegelu i Kantu. Isto tako ne trebate kukati kada vam ukradu auto, obiju stan, potegnu pistolj na vas ili djetetu otmu mobitel.
Logovan

#443 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Logovan »

alipasijaner wrote:Ne treba udarati, treba ici s njima na kafu i razgovarati o Hegelu i Kantu. Isto tako ne trebate kukati kada vam ukradu auto, obiju stan, potegnu pistolj na vas ili djetetu otmu mobitel.
:? :? :-)

Iz krajnosti u krajnost.
Chmoljo

#444 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Chmoljo »

Bez panike. Uglavnom bezopasni.

fakat je ovo danas sve SF satira.
dječak sa šibicama

#445 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Naravoucenije, dok ti Hame bude drzao noz pod grlom i trazio novcanik, tjesi se i nasmjesi se jer je stopa kriminala u Sarajevu dosta manja nego u Amsterdamu, Lyonu i Nurnbergu.
Chmoljo

#446 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Chmoljo »

i ne mrzi. šta je poniženje pljačke i prijetnjom nožem napram jednog šamara. budimo ljudi.
Hakiz

#447 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

Ako kriminalac krši zakon, a i policajac krši zakon, logično je pitanje šta će nam zakoni?

Ako će se frustracije policije liječiti kršenjem pravila i zakona od te policije, ne trebaju nam ni policija ni zakoni. Neka se onda svak brine sam za sebe.

Jeste frustrirajuće kada hapsiš lika svaki dan, a on sutra na ulici po starom. Ali rješenje nije da i policija krši zakone zbog te frustracije. Jer, i policajci su ljudi, i njima pusti da rade šta hoće a da ne snose posljedice, poslije nekog vremena će biti gori od kriminalaca. Jer, policija, za razliku od kriminalaca, ima odobrenje države da korsiti silu, država im kupuje sredstva prisile i država ih gleda vjerodostojnijim od onih koji se na njih žale.

Pa ćeš imati i "standardne" kriminalce kao i kriminalce sa odobrenjem i pod zaštitom države.
klaki

#448 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by klaki »

Hakiz wrote:Ako kriminalac krši zakon, a i policajac krši zakon, logično je pitanje šta će nam zakoni?

Ako će se frustracije policije liječiti kršenjem pravila i zakona od te policije, ne trebaju nam ni policija ni zakoni. Neka se onda svak brine sam za sebe.

Jeste frustrirajuće kada hapsiš lika svaki dan, a on sutra na ulici po starom. Ali rješenje nije da i policija krši zakone zbog te frustracije. Jer, i policajci su ljudi, i njima pusti da rade šta hoće a da ne snose posljedice, poslije nekog vremena će biti gori od kriminalaca. Jer, policija, za razliku od kriminalaca, ima odobrenje države da korsiti silu, država im kupuje sredstva prisile i država ih gleda vjerodostojnijim od onih koji se na njih žale.

Pa ćeš imati i "standardne" kriminalce kao i kriminalce sa odobrenjem i pod zaštitom države.
to je to...
dječak sa šibicama

#449 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Forumi jesu za raspravu, i mi pisemo sta nas je volja... realno, postoji valjda pravilnik, ako je policajac prekrsio ovlasti, neka ga kazne na neki nacin, odbiti % od plate ili nesto.

Jedino me zanima, kada ce i ko konacno ove djeparose, kriminalce, olos po ulicama konacno kazniti, nekom adekvatnom kaznom. A bez da nam se pricaju bajke tipa sta vi hocete sta se bunite u sarajvu je stopa kriminala vrlo niska da vidis u amsterdamu kriminala, sutite, dobro je da ne puca.

sta mene bolan briga koliko je upucanih u Chicagu.
alipasijaner

#450 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by alipasijaner »

Sta je uopste prethodilo incidentu?
Post Reply