Popularna muzika, ne klasična. Proguglaj paFact wrote:Prince![]()
dođite sebi
itd.
eto vam popularne glazbe i temelja
pokušaj ponovo.
Popularna muzika, ne klasična. Proguglaj paFact wrote:Prince![]()
dođite sebi
itd.
eto vam popularne glazbe i temelja
Prince je oličenje popularnosti u 2014. godini.dale cooper wrote:
Popularna muzika, ne klasična. Proguglaj pa
pokušaj ponovo.
Osim ako je crna rasa u pitanju?JohnnyS wrote:cyprus wrote:
Također, to šro nisu svi jednaki, ne bi trebalo značiti da nisu ravnopravni...
Jedini neravnopravni danas su bijeli muškarci. Jer imaš svugdje manjinske kvote, garantiran minimalni broj žena na listama, ali nigdje se bijelim muškarcima ništa ne garantira. Danas grupa žena može prijaviti listu za parlament samo sa ženama, ali grupa muškaraca ne smije. Ja se nikako ne mogu pomiriti s pojmom pozitivne diskirminacije jer ne vidim kako diskriminacija može biti pozitivna.
Istorija popularne muzike ne podrazumijeva samo 2014 godinu majstore. Nego period od drugog svjetskog pa naovamo. Check your facts.Fact wrote:Prince je oličenje popularnosti u 2014. godini.dale cooper wrote:
Popularna muzika, ne klasična. Proguglaj pa
pokušaj ponovo.![]()
Proguglaj šta je danas popularno pa pokušaj ponovo.
Kada to uradiš pročitaj opet post.
Ne priznaju pobornici rasizma crne rase klasičnu glazbu jer je ona skladana preko leđa crnog čovjeka, a ne priznaju ni Stonese, Claptona i Elvisa jer je to skladano kraduči od crnog čovjeka.Nameće se pitanje kako su se Beatlesi okoristili od pripadnika crne rase, možda jer su imali crnu kosu.
Eh da, to je taj stav ''prirodnih zakona'' i prava jačeg... Ko jebe malobrojnije, slabije, potlačene, ugrožene, hendikepirane... Ko im je kriv... Po tom stavu je od ranije prepoznatljiv madnerJohnnyS wrote:cyprus wrote:
Jedini neravnopravni danas su bijeli muškarci. Jer imaš svugdje manjinske kvote, garantiran minimalni broj žena na listama, ali nigdje se bijelim muškarcima ništa ne garantira. Danas grupa žena može prijaviti listu za parlament samo sa ženama, ali grupa muškaraca ne smije. Ja se nikako ne mogu pomiriti s pojmom pozitivne diskirminacije jer ne vidim kako diskriminacija može biti pozitivna.
Da i?dale cooper wrote:
Istorija popularne muzike ne podrazumijeva samo 2014 godinu majstore. Nego period od drugog svjetskog pa naovamo. Check your facts.
dale cooper wrote: Pa kritičari su ljudi relevantni za procjenjivanje umjetnosti, dobar dio njih je i završio škole za to. Naravno nisu
jedini relevantni, jer postoji i taj subjektivni dio. Međutim kod ovih lista obično postoji ogroman postotak
konsenzusa između kritike i publike pa se tako tu nalaze i Beatlesi i Dylan ali i Miles Davis i da...Prince.
Poenta nije da li je bilo ili ima više kvalitetnih bijelih muzičara, poenta je da većina popularne muzike
vuče korijene iz Afričkih i Afro-Američkih zajednica, i da bez toga nikada ne bi bilo ni jednog Elvisa
Presleya ni recimo Beatlesa. To je jednostavno činjenica, što svako ko dovoljno poznaje popularnu
muziku zna, i o čemu su nebrojeno puta govorili i ovi nazovimo "bijeli" izvođači koje sam spomenuo.
I slažem se da je bilo i dobre i kvalitetne muzike i sa ovih prostora, ali nije mogla doći do izražaja zato
što nije imala slične uslove i startne pozicije kao kolege sa zapada. Baš kao što u mnogim stvarima
crna rasa nije imala dobre startne pozicije u Americi. Jer dok je recimo Tesla radio na nekim od svojih
najboljih izuma i teorija, na crnce se još uvijek gledalo kao roblje i građane trećeg reda iako je robovlasništvo
formalno ukinuto 1865 u Americi.
Bio bih ti zahvalan da mi ukažeš na moju tvrdnju kojom diskriminiram pripadnike crne rase ili pozivam na diskriminaciju prije nego prijavim ti ovaj upis koji implicira da sam rasist.dale cooper wrote:Osim ako je crna rasa u pitanju?JohnnyS wrote:cyprus wrote:
Popularna muzika obuhvaća sve - od rocka, soula, popa, jazza pa do countrya. Ono što je činjenicaFact wrote:Da i?dale cooper wrote:
Istorija popularne muzike ne podrazumijeva samo 2014 godinu majstore. Nego period od drugog svjetskog pa naovamo. Check your facts.
Kakve to veze ima s tezom da su crnci superiorniji u polju glazbe od drugih rasa?
Nešto što se čovječanstvu podmeće već desetljećima,a nije istina.Ona gospoda gore su dokaz za to.
Ili je se samo mislilo na POP glazbu,najnevažniji i najisprazniji glazbeni pravac.A i tu nije tako.
Sta sad ovo znaci? Da ih Hrvati smatraju ovakvim ili onakvim, a ne drugi? Ja ih ne smatram, al bih zelio da mi neko smisleno objasni recimo taj ogroman nesrazmjer u Nobelovoj nagradi izmedju bijelaca i crnaca. Dosad nula bodova.hrastov žižak wrote:što su se arijevci porijeklom iz irana pobunili protiv dominacije crnacakakva komedija
Zar nije u pozdaini svega toga bijelacki folk?dale cooper wrote:Popularna muzika obuhvaća sve - od rocka, soula, popa, jazza pa do countrya. Ono što je činjenicaFact wrote:Da i?dale cooper wrote:
Kakve to veze ima s tezom da su crnci superiorniji u polju glazbe od drugih rasa?
Nešto što se čovječanstvu podmeće već desetljećima,a nije istina.Ona gospoda gore su dokaz za to.
Ili je se samo mislilo na POP glazbu,najnevažniji i najisprazniji glazbeni pravac.A i tu nije tako.
da korijeni većine ovih muzičkih izričaja potječu od Afričkih i Afro-Američkih zajednica.
Što takođe ne negira drugu činjenicu da su Mozart, Haydn ili Beethoven bili muzički geniji
sa potpuno drugačijom pozadinom i senzibilitetom.
Da, to je istina, nastao je iz narodne muzike, iz folklora, koji je bio isključivo crnački.Umalo popisivac wrote:
Muzika je ziva i kao i sva ima uzrocno posljedicnu vezu. Blues isto tako nije nastao sam od sebe, vec iz neceg. A temelj sve te muzike je narodna muzika.
I ne da mi se vise o muzici, tim vise sto to nije nesto po cemu su crnci bolji, izuzetak itd. Kad se govori o rasizmu naglasak se stavlja na razlicitu inteligenciju pojedinih rasa generalno. Muizika sigurno nije tu neki parametar, ili bar nije jedini.
Sto se muzike tice.
itd itd
S ovim je smijesno usporedjivati bilo koga. Od Hendrixa pa do Princa.
Ma ja,ali nekim ljudima je bolje da ordiniraju na podforumu religija i da po 98986457153652246 put naglabaju o ateizmu,a ne da upadaju kao padobranci ovdje.hrastov žižak wrote:što su se arijevci porijeklom iz irana pobunili protiv dominacije crnacakakva komedija
U slučaju folka i countrya da, jer oni vuku korijene iz tradicionalne folk muzike Iraca, ŠkotaUmalo popisivac wrote: Zar nije u pozdaini svega toga bijelacki folk?
ergo....Umalo popisivac wrote:Pa ne mijesam, samo isticem sta je jos muzika bez ikakvog utjecaja crnaca. Dakle, muziku bez crnaca mozemo imati. Teoriju generalne relativnosti pomocu koje radi GPS npr. ili kvantne fizike pomocu koje rade kompjuteri i masa toga bas i ne, kao ni izmjenicnu struju, radio i jos toga sto se moze Tesli zahvaliti itd. itd.
A i oprostiti ces, ova muzika je ne samo drugacija nego i kvalitetno neusporediva sa recimo Princom.
Kakve malverično postavke. Od bijelaca uzima najbolje što su komponirali, a od crnaca nešto bezveze, i to poredi. To isto da ja kažem Djuk Elington je bog za Dinu Merlina. Ili ovo samo pokazuje tvoju muzičku neupućenost, a ne samo logičku papazjaniju u kojoj si se zatekao?Umalo popisivac wrote:
A i oprostiti ces, ova muzika je ne samo drugacija nego i kvalitetno neusporediva sa recimo Princom.
Ne mislim ništa dobro. Uvijek sam protiv kukatorskog mentaliteta, svi nas mrze jadni mi, dolazilo to iz usta neradnika na Times Squareu ili iz Čovinih. Ja sam najviše ostvario u doba te famozne majorizacije, ali ja nisam tema već ugnjetavani bijeli čovjek.cyprus wrote:Eh da, to je taj stav ''prirodnih zakona'' i prava jačeg... Ko jebe malobrojnije, slabije, potlačene, ugrožene, hendikepirane... Ko im je kriv... Po tom stavu je od ranije prepoznatljiv madnerJohnnyS wrote:cyprus wrote:
Jedini neravnopravni danas su bijeli muškarci. Jer imaš svugdje manjinske kvote, garantiran minimalni broj žena na listama, ali nigdje se bijelim muškarcima ništa ne garantira. Danas grupa žena može prijaviti listu za parlament samo sa ženama, ali grupa muškaraca ne smije. Ja se nikako ne mogu pomiriti s pojmom pozitivne diskirminacije jer ne vidim kako diskriminacija može biti pozitivna., a na novi ga level izdigoše ovi kosava i chery-chery...
Pozitivna diskriminacija postoji s razlogom... Velike su društvene nejednakosti u savremenom svijetu i ovo je pokušaj da se one smanje... Kad tih nejednakosti nestane, nestaće i pozitivne diskriminacije... Odnosno - kad nestane negativne diskiminacije - nestać i pozitivne...
PS Nego, baš me zanima šta ti misliš o pozitivnoj diskriminaciji Hrvata u BiH?
...a jarane,koji tije qrac...nemo'sh to reci...hrastov žižak wrote:Kakve malverično postavke. Od bijelaca uzima najbolje što su komponirali, a od crnaca nešto bezveze, i to poredi. To isto da ja kažem Djuk Elington je bog za Dinu Merlina. Ili ovo samo pokazuje tvoju muzičku neupućenost, a ne samo logičku papazjaniju u kojoj si se zatekao?Umalo popisivac wrote:
Da, moglo bi se zamisliti teoretski, ali u tom slučaju ni "bijela" muzika ne bi više bila ista. Uzmimo za primjer spomenute Floyde čije legendarne gitarske solaže imaju upravo bazu u klasičnim blues skalama. I gomila je takvih primjera. Sve je povezano.Umalo popisivac wrote:Pa ne mijesam, samo isticem sta je jos muzika bez ikakvog utjecaja crnaca. Dakle, muziku bez crnaca mozemo imati. Teoriju generalne relativnosti pomocu koje radi GPS npr. ili kvantne fizike pomocu koje rade kompjuteri i masa toga bas i ne, kao ni izmjenicnu struju, radio i jos toga sto se moze Tesli zahvaliti itd. itd.