Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
- Cherry-Cherry
#426 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Koja prosvijetljena faca

-
partibrejker
#427 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Vehabije u BiH uglavnom nisu svjesni u kakvo blato su upali. Nedavno na jednom forumu vehbosi opravdavaše rušenja starih džamija i turbeta na arapskom poluostrvu, pa jedan reče da i Begovu džamiju treba srušiti i na njenom mjestu izgraditi veću
Sada su vehabije u BiH u defanzivi, pa su spremni i da odustanu od nekih suludih poteza, ali ukoliko bi se dočepali vlasti, bili bi nemilosrdni i prema živima i prema mrtvima. A najstrožiji su prema muslimanima.
Lucifer (na koga se taj lik fura
) i alanx u suštini imaju istog šefa, makar se i razilazili u nekim stvarima
http://www.cifiaonline.com/blackdeedsofsalafis.htm
Sada su vehabije u BiH u defanzivi, pa su spremni i da odustanu od nekih suludih poteza, ali ukoliko bi se dočepali vlasti, bili bi nemilosrdni i prema živima i prema mrtvima. A najstrožiji su prema muslimanima.
Lucifer (na koga se taj lik fura
http://www.cifiaonline.com/blackdeedsofsalafis.htm
-
Haman
#429 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Vehabije su prijetnja i to velika. Nisu prijetnja za Srbe i Hrvate, oni su tu da se mi medjusobno pocnemo klati i ubijati do poslednjeg muslimana, a ono sto ostane dokrajcit ce istocne i zapadne komsije uz pomoc svojih prijatlja iz svijeta.

- AcaLukas
#431 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
"Ja sam za Bosnića mogao reći da je on kafanski pjevač, kao što i jeste bio prije rata, ali ja nikad i ničim njega nisam vrijeđao. U svoja dva pisma sam govorio fino. Prvo, da nije u redu da niko šalje našu djecu na tuđa ratišta. I ako iko treba da ide u taj rat, onda bi bilo logičnije da idu Bilal Bosnić i Selvedin Beganović, jer mi imamo ratno iskustvo. A ta djeca koja idu na ratišta nemaju ratno iskustvo osim preko video igrica. I drugo je što sam jedini progovorio o tome da se u Bosanskoj Bojni (Velika Kladuša na granici sa Hrvatskom) kupuje zemlja i gradi centar koji će nam napraviti kao državi više problema nego i Bočinja i Maoča. Problem je što će se tu okupljati nepoznata lica, što će to biti njihov centar", rekao je Beganović.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150105055
Komentar Alanax?
Komentar Alanax?
- kamberovica polje
#432 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Bacit će ti koji link, nema ti taj nikakve argumente.AcaLukas wrote:"Ja sam za Bosnića mogao reći da je on kafanski pjevač, kao što i jeste bio prije rata, ali ja nikad i ničim njega nisam vrijeđao. U svoja dva pisma sam govorio fino. Prvo, da nije u redu da niko šalje našu djecu na tuđa ratišta. I ako iko treba da ide u taj rat, onda bi bilo logičnije da idu Bilal Bosnić i Selvedin Beganović, jer mi imamo ratno iskustvo. A ta djeca koja idu na ratišta nemaju ratno iskustvo osim preko video igrica. I drugo je što sam jedini progovorio o tome da se u Bosanskoj Bojni (Velika Kladuša na granici sa Hrvatskom) kupuje zemlja i gradi centar koji će nam napraviti kao državi više problema nego i Bočinja i Maoča. Problem je što će se tu okupljati nepoznata lica, što će to biti njihov centar", rekao je Beganović.
Komentar Alanax?
- alanx
#433 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Podrzavam imama Beganovica u ovoj izjavi. Takodje treba znati da Bilal Bosnic ne predstavlja sve selefije u BiH. Takodje mnogo stosta o cemu je drzao predavanja prije pojave ovih ISIS-ovaca je pametno. Takodje, mislim da nije dovoljno samo maslati protiv Bosnica i njemu slicnih. Ako ti ne preplavis youtube svojim predavanjima, svojom vizijom, svojom metodologijom, ne dajes nikakvu alternativu vec si kao vjersko lice po strani, paralisan, neaktivan, a narod ne opominjes i ne upucujes u vjeru lijepim i mudrim savjetom, ne znam sta imas maslati protiv ovih koji to rade. Demokratija je i svi mogu iznijeti svoju viziju i svoje misljenje. Ako Bilal Bosnic odrzi, snimi i postavi na youtube 100 sati predavanja, gdje je onda 100 sati Beganovicevih predavanja koja su miroljubiva i koja ce omladinu uputiti na ono sto je ispravnije i dati im alternativu pa da ne slusaju Bosnica."Ja sam za Bosnića mogao reći da je on kafanski pjevač, kao što i jeste bio prije rata, ali ja nikad i ničim njega nisam vrijeđao. U svoja dva pisma sam govorio fino. Prvo, da nije u redu da niko šalje našu djecu na tuđa ratišta. I ako iko treba da ide u taj rat, onda bi bilo logičnije da idu Bilal Bosnić i Selvedin Beganović, jer mi imamo ratno iskustvo. A ta djeca koja idu na ratišta nemaju ratno iskustvo osim preko video igrica. I drugo je što sam jedini progovorio o tome da se u Bosanskoj Bojni (Velika Kladuša na granici sa Hrvatskom) kupuje zemlja i gradi centar koji će nam napraviti kao državi više problema nego i Bočinja i Maoča. Problem je što će se tu okupljati nepoznata lica, što će to biti njihov centar", rekao je Beganović.
Sto se tice uvreda, ismijavanja, ateista i slicno...
Vi ćete sigurno biti iskušavani u imecima vašim, i životima vašim, i slušaćete doista mnoge uvrede od onih kojima je data Knjiga prije vas, a i od mnogobožaca. I ako budete izdržali i Allaha se bojali pa tako trebaju postupiti oni koji su jakom voljom obdareni.
Sura 3:186
a ne slušaj nevjernike i licemjere, i na uvrede njihove pažnju ne obraćaj i u Allaha se pouzdaj, Allah je dovoljan kao zaštitnik.
Sura 33:48
Tako će se obistiniti riječ Gospodara tvoga da vjerovati neće oni koji u grijehu žive.
Sura 10:33
A evo i jedan fin klip:
- JohnnyS
#434 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Dok nisam pročitao upise vjerskih fanatika ne temi o čestitanju vjerskih praznika mislio sam da prijetnja nije realna u sljedećih 20 godina. Prevario sam se.
- alanx
#435 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
A da vidis sta tek kazu ovdje - jos 80tih godina - prije haman 30 godina:JohnnyS wrote:Dok nisam pročitao upise vjerskih fanatika ne temi o čestitanju vjerskih praznika mislio sam da prijetnja nije realna u sljedećih 20 godina. Prevario sam se.
-
L u c i f e r
- alanx
#437 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Meni se pravo svidja ovaj bivsi satanista Englez (prikazuje tetovazu lucifera preko citavioh prsa 2:50-3:10 u videu)
Ima i ovaj Englez, na listi 50 najuticajnih muslimana na svijetu - za smiraj srca:
BIo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_Winter
http://cambridgekhutbasetc.blogspot.com/p/browse.html
I ovaj Englez je fin:
I ovaj porijeklom Grk iz Engleske:
I ovaj matematicar iz Kanade - Gary Miller:
Ovaj iz Harlema:
(vise desetina ljudi prihvatilo Islam nakon ovog gore predavanja)
I ovaj Amerikanac iz Teksasa:
Dijelovanjem njega na stotine ljudi se vratilo Islamu
I ovaj Amer iz Harlema
I ovaj doktor Hamza Yusuf
Lista knjiga koje je procitao i koje preporucuje: http://sheikhhamza.com/recommendations/
Bio: http://en.wikipedia.org/wiki/Hamza_Yusuf
- alanx
#438 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
I ovaj bivsi ateista:
I ovaj bivsi ateista iz Australije:
I ovaj evangelista iz Amerike:
I ovaj Latinoamerikanac:
I ovaj bivsi ateista iz Australije:
I ovaj evangelista iz Amerike:
I ovaj Latinoamerikanac:
-
muzicar_iz_parka
#439 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ko pjeva zlo ne misli
- alanx
#440 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Slazem se...muzicar_iz_parka wrote:Ko pjeva zlo ne misli
Kao recimo ove miroljubive pjesmice...
- Streptokok
#441 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
ma to je staro, ovi mlađi nisu takvi, oni su pacifisti..
-
L u c i f e r
#442 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
pa halanxe dragi
kakve veze ima što neki ljudi pređu na islam, čudna mi čuda prelaze i na budizam, i ateizam, i scijentologiju i...
a naročito kakve to veze ima sa odnosom vehabija prema homoseksualcima
kakve veze ima što neki ljudi pređu na islam, čudna mi čuda prelaze i na budizam, i ateizam, i scijentologiju i...
a naročito kakve to veze ima sa odnosom vehabija prema homoseksualcima
-
Vipsilon
#443 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Vehabije su pogrdan naziv za selefije.
-
L u c i f e r
#444 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
šija, vrat...
------------------------
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pariz ... /150107054
tema apsolvirana

------------------------
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pariz ... /150107054
tema apsolvirana

-
Vipsilon
#445 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Šta je tu problem? U svakoj grupini ljudi, nebitno da li su oni vehabije, manekeni, homoseksualci, uvijek će se naći nekoliko problematičnih koji će napraviti problem.
Pa eno pogledaj po Americi šta se dešava u školama? Ne postoji jednostavno rješenje za takve osobe.
Selefije su dečkići koji na izvoran način interpretiraju Islam i nisu spremni na kompromis po pitanju toga - vjera im je na prvom mjestu. Ja lično nemam problem s tim. Nazivati sve selefije teroristima i nametati tu temu Bošnjacima da se oni s tim bave je više nego tužno.
Tužno je to što se narod koji je naviše stradao u proteklom ratu, nad kojem je izvršen genocid, protjerivanje, zlostavljanje, istinski teror mora baviti i još pitanjem "problematičnih selefija".
Selefije same po sebi nisu opasne - to su u najobičniji suniti kojim Islam predstavlja serious business. To nije alternativni pravac u Islamu, niti zagovara ništa dodatno od onoga što već znamo.
Daleko od toga da pravdam bilo kakvo nasilje u bilo kojoj grupi, samo treba biti objektivan.
Prava prijetnja za opstanak BiH nisu selefije, naprotiv, oni bi se vjerovatno iskreno i čestito branili protiv toga. Prava prijetnja su političari koji otvoreno podržavaju i slikaju se sa ratnim zločincima. Oni za razliku od "problematičnih" selefija imaju političku moć, finansijsku potporu, i svi njihovi glasači bi se preko noći povampirili i mobilizirali kada bi zatrebalo. A to sve po uzoru na nekada. Mi smo imali priliku da vidimo šta se zapravo dešavalo u ratu i ko su pravi teroristi. Ko su oni koji su činili zločine? Koji je narod najviše stradao?
I sada predvodnici tih zločinačkih naroda, političari, nameću temu manje inteligentnom narodu kako su oni ti kojih se treba plašiti, a ovi bez ikakvog kritičkog razmišljanja uzimaju zdravo za gotovo i pridružuju se neosnovanoj pljuvačini.
Pa eno pogledaj po Americi šta se dešava u školama? Ne postoji jednostavno rješenje za takve osobe.
Selefije su dečkići koji na izvoran način interpretiraju Islam i nisu spremni na kompromis po pitanju toga - vjera im je na prvom mjestu. Ja lično nemam problem s tim. Nazivati sve selefije teroristima i nametati tu temu Bošnjacima da se oni s tim bave je više nego tužno.
Tužno je to što se narod koji je naviše stradao u proteklom ratu, nad kojem je izvršen genocid, protjerivanje, zlostavljanje, istinski teror mora baviti i još pitanjem "problematičnih selefija".
Selefije same po sebi nisu opasne - to su u najobičniji suniti kojim Islam predstavlja serious business. To nije alternativni pravac u Islamu, niti zagovara ništa dodatno od onoga što već znamo.
Daleko od toga da pravdam bilo kakvo nasilje u bilo kojoj grupi, samo treba biti objektivan.
Prava prijetnja za opstanak BiH nisu selefije, naprotiv, oni bi se vjerovatno iskreno i čestito branili protiv toga. Prava prijetnja su političari koji otvoreno podržavaju i slikaju se sa ratnim zločincima. Oni za razliku od "problematičnih" selefija imaju političku moć, finansijsku potporu, i svi njihovi glasači bi se preko noći povampirili i mobilizirali kada bi zatrebalo. A to sve po uzoru na nekada. Mi smo imali priliku da vidimo šta se zapravo dešavalo u ratu i ko su pravi teroristi. Ko su oni koji su činili zločine? Koji je narod najviše stradao?
I sada predvodnici tih zločinačkih naroda, političari, nameću temu manje inteligentnom narodu kako su oni ti kojih se treba plašiti, a ovi bez ikakvog kritičkog razmišljanja uzimaju zdravo za gotovo i pridružuju se neosnovanoj pljuvačini.
-
hAZNADAR
#446 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Vipsilon wrote:Šta je tu problem? U svakoj grupini ljudi, nebitno da li su oni vehabije, manekeni, homoseksualci, uvijek će se naći nekoliko problematičnih koji će napraviti problem.
Prava prijetnja za opstanak BiH nisu selefije, naprotiv, oni bi se vjerovatno iskreno i čestito branili protiv toga. Prava prijetnja su političari koji otvoreno podržavaju i slikaju se sa ratnim zločincima.Oni za razliku od "problematičnih" selefija imaju političku moć, finansijsku potporu, i svi njihovi glasači bi se preko noći povampirili i mobilizirali kada bi zatrebalo. A to sve po uzoru na nekada. Mi smo imali priliku da vidimo šta se zapravo dešavalo u ratu i ko su pravi teroristi. Ko su oni koji su činili zločine? Koji je narod najviše stradao?
Ma da, stara fora iz obdanista gdje je opravdano biti gadan kada ima jos gadnijih. Ne pricamo ovdje o cetnicima koji su defakto gori - vec o nasem dvoristu. I tu nema opravdanja za vehabijska djelovanja inace bi im trebali dopostiti da nam urade upola ko cetnici - jerbo su opet cetnici gori.
A i ta fora o izvornom islamu ne prolazi vise - pa nismo ni mi ovce i muslimani od jucer. Ko uopce i moze dokazati sta je izvorni islam a sta nije, ko jeste autorizovan tumac islama a ko nije,... - radije cu gledati veliku vecinu muslimana u zadnjih 1000 god - negoli sacicu ekstrema koji postoje vrlo kratko zahvaljujuci prevratu u Saudiji i nafti.
I popularnost vehabija nisu izlislili politicari i mediji vec sami Bosnjaci koji imaju dovoljno mozga da sami prosude.
A to zaboravljaju i vehabije i simpatizeri kada izmisljaju fore o izvornom islamu, propagandi od strane zapada i politicara, licencu za agresivnost jerbo su cetnici gori,... Tu covjek samo moze vidjeti da Bosnjake ne smatraju dovoljno pametnim. Sto se moze i za tebe reci.
-
Vipsilon
#447 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Kao što i sam kažeš ima većih i ozbiljnijih prijetnji od samih selefija pa treba krenuti nekim redom.hAZNADAR wrote:Vipsilon wrote:Šta je tu problem? U svakoj grupini ljudi, nebitno da li su oni vehabije, manekeni, homoseksualci, uvijek će se naći nekoliko problematičnih koji će napraviti problem.
Prava prijetnja za opstanak BiH nisu selefije, naprotiv, oni bi se vjerovatno iskreno i čestito branili protiv toga. Prava prijetnja su političari koji otvoreno podržavaju i slikaju se sa ratnim zločincima.Oni za razliku od "problematičnih" selefija imaju političku moć, finansijsku potporu, i svi njihovi glasači bi se preko noći povampirili i mobilizirali kada bi zatrebalo. A to sve po uzoru na nekada. Mi smo imali priliku da vidimo šta se zapravo dešavalo u ratu i ko su pravi teroristi. Ko su oni koji su činili zločine? Koji je narod najviše stradao?
I sada predvodnici tih zločinačkih naroda, političari, nameću temu manje inteligentnom narodu kako su oni ti kojih se treba plašiti, a ovi bez ikakvog kritičkog razmišljanja uzimaju zdravo za gotovo i pridružuju se neosnovanoj pljuvačini.![]()
Ma da, stara fora iz obdanista gdje je opravdano biti gadan kada ima jos gadnijih. Ne pricamo ovdje o cetnicima koji su defakto gori - vec o nasem dvoristu. I tu nema opravdanja za vehabijska djelovanja inace bi im trebali dopostiti da nam urade upola ko cetnici - jerbo su opet cetnici gori.
A i ta fora o izvornom islamu ne prolazi vise - pa nismo ni mi ovce i muslimani od jucer. Ko uopce i moze dokazati sta je izvorni islam a sta nije, ko jeste autorizovan tumac islama a ko nije,... - radije cu gledati veliku vecinu muslimana u zadnjih 1000 god - negoli sacicu ekstrema koji postoje vrlo kratko zahvaljujuci prevratu u Saudiji i nafti.
I popularnost vehabija nisu izlislili politicari i mediji vec sami Bosnjaci koji imaju dovoljno mozga da sami prosude.
A to zaboravljaju i vehabije i simpatizeri kada izmisljaju fore o izvornom islamu, propagandi od strane zapada i politicara, licencu za agresivnost jerbo su cetnici gori,... Tu covjek samo moze vidjeti da Bosnjake ne smatraju dovoljno pametnim. Sto se moze i za tebe reci.
Profesori sa Islamskih nauka će ti potvrditi da selefije predstavljaju izvorni čisti islam kojeg su prakticirale prve generacije muslimana.
Taj navodni "silni" novac koji dolazi od Arapa je iskorišten za gradnju dva fakulteta Islamskih nauka, jedan u Zenici, a drugi u Bihaću, ekstremno strašno!
Niko ne opravdava ekstreme, ima ih u svim slojevima društva i svim vjerskim skupinama, i trebaju se tretirati na isti način.
Recimo, SIPA jedan dan hvata ekstremne selefije, drugi dan ravnogorce, treći dan ustaše.
Tako nešto bih pozdravio.
-
hAZNADAR
#448 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Sta bi trebalo a sta je mogucnost se da pricati. Mozemo li uhapsiti milion ljudi u BiH koji vjeruju u ispravnost cetnika, ustasa, i koji slijede tekovine,.. - ne mozemo, nemamo za to ni politicku ni bilo kakvu drugu moc. U mojoj BL se cetnici sepure i ne moze im niko nista. I sta onda?Vipsilon wrote:
Kao što i sam kažeš ima većih i ozbiljnijih prijetnji od samih selefija pa treba krenuti nekim redom.
Profesori sa Islamskih nauka će ti potvrditi da selefije predstavljaju izvorni čisti islam kojeg su prakticirale prve generacije muslimana.
Taj navodni "silni" novac koji dolazi od Arapa je iskorišten za gradnju dva fakulteta Islamskih nauka, jedan u Zenici, a drugi u Bihaću, ekstremno strašno!
Niko ne opravdava ekstreme, ima ih u svim slojevima društva i svim vjerskim skupinama, i trebaju se tretirati na isti način.
Recimo, SIPA jedan dan hvata ekstremne selefije, drugi dan ravnogorce, treći dan ustaše.
Zbog te nemoci sto ne mozemo krenuti redom - treba dakle dozvoliti vehabijsko djelovanje kojeg smo imali priliku vidjeti u Bugojnu, nismo trebali osujetiti onu grupu bektasevic-Cesur da sa eksplozivom izadju i rade sto hoce, trebali smo pustiti u Sarajevu onog sto je puco na ulici da rokne jos kojeg policajca,.. ? Zato sto sve to ukupno nije ni blizu Srebrenice, pa eto - da im dopustimo da budu malo zlocesti ali da ne budu gori od cetnika? Usput receno - SIPA hapsi itekako i cetnike i ustase - samo sto sektaski mozgovi vode brigu samo o svojima.
A te profesore islamskih nauka sto selefije jedine svrstavaju u izvorne muslimane prodavajte nekom drugom. Ne velim da nema takvih budala, ali 99 % islamskih ucenjaka, profesora, ... se ogradjuje od selefizma i to je fakta.
Ti i dalje vrijedjas bosnjacki intelekt jeftinim forama. Opravdavanje zla jer ima nesto gore, koristenje bosnjacke tragedije kao paravan za svoje radnje, prisvajanje titule autorizovanog tumaca islama,... - jesu li to na hutbi naucili kako se uzimaju levati na fore?
Vehabije su defakto danas opasnost po Bosnjake, na cetnike i RS nisu u zadnjih 20 god nikada udarili.
- AcaLukas
#449 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Pazi, u svakoj grupini ljudi, nebitno da li su oni cetnici, manekeni, homoseksualci, uvijek će se naći nekoliko problematičnih koji će napraviti problem.hAZNADAR wrote:Vipsilon wrote:Šta je tu problem? U svakoj grupini ljudi, nebitno da li su oni vehabije, manekeni, homoseksualci, uvijek će se naći nekoliko problematičnih koji će napraviti problem.
I sada predvodnici tih zločinačkih naroda, političari, nameću temu manje inteligentnom narodu kako su oni ti kojih se treba plašiti, a ovi bez ikakvog kritičkog razmišljanja uzimaju zdravo za gotovo i pridružuju se neosnovanoj pljuvačini.![]()
Da, saudijski vehabizam je izvorni Islam, to nam je rekao Bilal Bosnic kojeg finansiraju kopiladi Kralja Fahda. Kralj Fahd i saudijski finansijeri su inace izvorni muslimani, slobodno vrijeme provode na jahtama smercajuci kokain s dlakavih guzica drugi muskaraca
- AcaLukas
#450 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Znaci, ako sutra neki vehabija izbode tvog oca, kao sto su onog hodzu, ti ces rec neka, treba krenuti redom?Vipsilon wrote:
Kao što i sam kažeš ima većih i ozbiljnijih prijetnji od samih selefija pa treba krenuti nekim redom.
Ako sutra uzmu tvoju sestru/majku/kcerku i prodaju je u kao kurvu u nekoj trznoj kuci, kao sto to rade tkz. selefije, ti ces reci neka, treba krenuti redom i cetnici su silovali 1992-1995 hajmo njih ganjati?
Ili ces rec da je to izvorni Islam kada ti majka svaki dan ima po 5-6 serijatskih brakova (a svaki brak traje 30 minuta) s nepismenom bagrom? Ili mozda ako je dobra dogura do kakvog Sejka, poput Bilala Bosnica?
Bilal Bosnic primio 200 000 konvertbilnih, sto lazes? I koji profesori, vidim da na youtube svaki treci vehabizista ima titulu Dr. Profesor? Kojih univerziteta? Onih Saudijski?
Znaci, selefije ti mater smio prodavati samo drugim i trecim danom? Kada SIPA odmaraNiko ne opravdava ekstreme, ima ih u svim slojevima društva i svim vjerskim skupinama, i trebaju se tretirati na isti način.