Sarajevo u Ratu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
smurf

#426 Re: Sarajevo u Ratu

Post by smurf »

karanana wrote:sta je ovo neko dobro hackovo ovaj mgv sajt. jeli totalni krah?
mislim da su ovaj forum i neke teme ovdje krive za to u smislu da je nekom chetniku hackeru pao za oko.

sta znaci mgv?
Image

Inace je to naziv Specijalne jedinice vojne policije, vecinom raja sa A.polja. Momci su bili :thumbup:
MAN-lion's coach

#427 Re: Sarajevo u Ratu

Post by MAN-lion's coach »

1994
Image
Image
Image
Image
MAN-lion's coach

#428 Re: Sarajevo u Ratu

Image
Image
vinnie_jones

#429 Re: Sarajevo u Ratu

Post by vinnie_jones »

MAN-lion's coach wrote:Image
ovo je garant sa početka rata, dženaze i sahrane u prvi akšam nerijetko i po mraku zbog dejstava
odakle skidaš sve ove slike?
chuchumbamayumbe

#430 Re:

Post by chuchumbamayumbe »

Zna li neko išta više o ovoj slici?!
Ko je jadno dijete, ko je ovaj čovjek, da li je roditelj?!
Ovo je jedna od najstrašnijih i najtužnijih slika koje sam vidio u životu, svaki put mi suze krenu same...
Piranesi wrote:Image

SARAJEVO/STUP :sad:
MAN-lion's coach

#431 Re: Sarajevo u Ratu

chuchumbamayumbe wrote:Zna li neko išta više o ovoj slici?!
Ovo je jedna od najstrašnijih i najtužnijih slika koje sam vidio u životu, svaki put mi suze krenu same...
[/quote]

Ja mislim da je ovo Roki Sulejmanović koji je poginuo sa 14 mjeseci zajedno sa Vedranom Glavaš (2 godine) iz Doma Ljubica Ivezić kad je napadnut konvoj. :( 1 avgust 1992
Piše dole u uglu slike pa pretpostavljam.
semso_bonaparte

#432 Re: Sarajevo u Ratu

Post by semso_bonaparte »

smurf wrote:
karanana wrote:sta je ovo neko dobro hackovo ovaj mgv sajt. jeli totalni krah?
mislim da su ovaj forum i neke teme ovdje krive za to u smislu da je nekom chetniku hackeru pao za oko.

sta znaci mgv?
Image

Inace je to naziv Specijalne jedinice vojne policije, vecinom raja sa A.polja. Momci su bili :thumbup:
Mgv je made in Slovenija, oni su ga nesta kratko prizvodili pred sami njihov 14 dnevni rat. I naravno kada su dobili masu oruzja od JNA (kada se ova povlacila iz SLovenije) ovo smece su tusili nama, il bolje rec silnin Alijinim logisticarima (saja i mlinar iz ustikoline)
smurf

#433 Re: Sarajevo u Ratu

Post by smurf »

Pa dobro Semso, nisu nam oni samo smece tusili, tusili su i kvalitetan mts ali po puno vecim cijenama. Jbt jaran je otisao na onu stranu (juli '92.) i kupio sijac sa optikom i sanduk municije za cifru koju su nasi uzimali za ciganku :twisted:
hrusta

#434 Re: Sarajevo u Ratu

Post by hrusta »

neznak koji me vrag natjera da vidim ovu temu, ali ono jace nogo ti pa kliknu. reko sam sebi odkako smo dobili malu cerkicu da nista ratno necu gledati, i vidje onu sliku malog dijeteta svo u krvi sto ga drzi onaj vojnik, srce mi stade i bas me pogodi, ko sto jos neko drugi gore rece, odma me podsijeti nedo bog da je to moje dijete, kad se sijetim pa kako smo onoliku goglotu mogli preziviti a pogotovo ljudi koji su imali malu dijecu, ja se sad non stop brinem za malu, ima li temperaturu, boli li je grlo, hoceli pasti pa se udariti, cuvamo je ko oci u glavi, nedo bog da je jos rat, ja ni sam neznam kako su roditelji sa malom dijecom to sve predeverali, SVAKA IM CAST.

Tako sam sad bijesan i ljut, sta su nam uradili i majmuni imaju obraza da kazu da je to bila "volja srpskog naroda", a onom Dodiku JEBEM SVE PO SPISKU I NJEGOVIM SLICNIM CETALJIMA i jos na sad muzu i kljucaju u pamet, nema BIH i slicnih gluposti. nako su nesumice ubijali raju i malu dijecu, pa sta je mene heber puta moglo zakaciti, zbog cega i za koga, zbog fotelja i lopovluka :x :x :x :x :x :x

joooo kud vidje onu sliku...... :(
O'zone
Globalni moderator

#435 Re: Sarajevo u Ratu

Post by O'zone »

hrusta wrote:neznak koji me vrag natjera da vidim ovu temu, ali ono jace nogo ti pa kliknu. reko sam sebi odkako smo dobili malu cerkicu da nista ratno necu gledati, i vidje onu sliku malog dijeteta svo u krvi sto ga drzi onaj vojnik, srce mi stade i bas me pogodi, ko sto jos neko drugi gore rece, odma me podsijeti nedo bog da je to moje dijete, kad se sijetim pa kako smo onoliku goglotu mogli preziviti a pogotovo ljudi koji su imali malu dijecu, ja se sad non stop brinem za malu, ima li temperaturu, boli li je grlo, hoceli pasti pa se udariti, cuvamo je ko oci u glavi, nedo bog da je jos rat, ja ni sam neznam kako su roditelji sa malom dijecom to sve predeverali, SVAKA IM CAST.

Tako sam sad bijesan i ljut, sta su nam uradili i majmuni imaju obraza da kazu da je to bila "volja srpskog naroda", a onom Dodiku JEBEM SVE PO SPISKU I NJEGOVIM SLICNIM CETALJIMA i jos na sad muzu i kljucaju u pamet, nema BIH i slicnih gluposti. nako su nesumice ubijali raju i malu dijecu, pa sta je mene heber puta moglo zakaciti, zbog cega i za koga, zbog fotelja i lopovluka :x :x :x :x :x :x

joooo kud vidje onu sliku...... :(
+1

Štrecne me ovako i suza krene :( a i treba kad svaki dan sve više zaboravljam :(
ljiljan89

#436 Re: Sarajevo u Ratu

Post by ljiljan89 »

ProbuseniDolar wrote:Pala mi je napamet jedna ideja. Ove slike bi se trebale izloziti po gradu nama kao opomena i podsjetnik, a i da turisti vide gdje smo bili tih godina. Npr. uz svaki objekat koji je stradao izloziti neku tablu sa slikama tog objekta uz neki prikladan tekst o stradanju.

je li bi ista od ovog? fantasticna ideja!!! pogotovo u ljetnom periodu kada ima najvise turista
Creasy

#437 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Creasy »

Imaju li se negdje pogledati slike ili klipovi sa Zuci?
lol_sa

#438 Re: Sarajevo u Ratu

Post by lol_sa »

ljiljan89 wrote:
ProbuseniDolar wrote:Pala mi je napamet jedna ideja. Ove slike bi se trebale izloziti po gradu nama kao opomena i podsjetnik, a i da turisti vide gdje smo bili tih godina. Npr. uz svaki objekat koji je stradao izloziti neku tablu sa slikama tog objekta uz neki prikladan tekst o stradanju.

je li bi ista od ovog? fantasticna ideja!!! pogotovo u ljetnom periodu kada ima najvise turista
izvrsna ideja...ovo bi trebalo sprovesti u djelo, iduce godine - 20 godina...
puu majku mu, zar prodje toliko vremena :(
USAblues

#439 Re: Sarajevo u Ratu

Post by USAblues »

MAN-lion's coach wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Zna li neko išta više o ovoj slici?!
Ja mislim da je ovo Roki Sulejmanović koji je poginuo sa 14 mjeseci zajedno sa Vedranom Glavaš (2 godine) iz Doma Ljubica Ivezić kad je napadnut konvoj. :( 1 avgust 1992
Piše dole u uglu slike pa pretpostavljam.[/quote]

Tacno Man-L. C, to je napad na autobus pun djece koji je pokusao da napusti sarajevo i to je agresor znao da su djeca u pitanju al' zvjer ostaje zvjer pucali su po autobusu punog djece.....ovo je iz njemacog mag. Stern izdanje 93-94 ???
Malog Rokija drzi vojnik HVO-a ...... :( :( :( :( :( :x :x :x :x :x :x (

Piranesi =UsaBlues)
muha_sa

#440 Re: Sarajevo u Ratu

Post by muha_sa »

Image
Image
MAN-lion's coach

#441 Re: Sarajevo u Ratu

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
MAN-lion's coach

#442 Re: Sarajevo u Ratu

Image
Image
Image
Image
Image
muha_sa

#443 Re: Sarajevo u Ratu

Post by muha_sa »

Image
Image
Image
Image
muha_sa

#444 Re: Sarajevo u Ratu

Post by muha_sa »

Image
muha_sa

#445 Re: Sarajevo u Ratu

Post by muha_sa »

Havaaanaaaaaaaaaaaaaa :D
žiku ovo. :(
Image
Image
Image
Image
krompir i riza

#446 Re: Sarajevo u Ratu

Post by krompir i riza »

srce me boli kad vidim opet ove slike :(

i ljut sam na sebe što zaboravljam..
demode

#447 Re: Sarajevo u Ratu

Post by demode »

U cugu sam pogledao cijelu temu i cijelo vrijeme se borim sa jednom suzom da ne krene. Od svih slika i videa mene vise na rat potsjete neke sitnice, kao miris lozenja, snijeg i zima, partija remija, grmljavina u daljini i sl. Toliko toga se nije moglo uhvatiti okom kamere u tim trenucima. Evo opisa jedne takve slike s pocetka rata.
Dobrinja 1, ulijecu Beli orlovi izmedju zgrada. Ja imam 17 godina i mene moji salju kod komsija Srba. Sinisa ima 24 godine Slavisa kao i ja. Da njih ne bi mobilisali a mene odveli, njihova majka nas prerusava u svoje cerke. medjutim ima samo dvije perike. Tako smo kao ja i Slava sestre blizanke, a Sinisa je nasa starija retardirana sestra, kratko osisana, neuredno nasminkana, sjedi na krevetu i bali. Guza radi, prpa, neizvjesnost iscekivanje. Slava u neko doba izvaljuje: Blago tebi buraz. Pita ovaj zasto. Kaze: Vidi kako izgledas, tebe nece silovati.
Kad smo spoznali kretenizam nase koreografije onda smo vjezbali skrivanje iza ormara ali i to je bilo prenaivno.
Kad sam bjezao odatle poslje par dana, pozdravili smo se na vratima. Nisam imao snage kad sam izletio iz zgrade da se okrenem da ne bih u memoriji zapamtio tu sliku koja bi me pratila cijeli zivot. Jer sam znao kako sve izgleda. Moja dvojica najboljih prijatelja na prozoru s kojim sam sve dobro i lose djelio u svom djetinstvu, i na sljedecem prozoru svoje roditelje koji su ostali.
muha_sa

#448 Re: Sarajevo u Ratu

Post by muha_sa »

ovo su zapalili 02.05.1992.
Image
muha_sa

#449 Re: Sarajevo u Ratu

Post by muha_sa »

Image
Image
muha_sa

#450 Re: Sarajevo u Ratu