Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
KingdomBosnia

#426 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by KingdomBosnia »

:izet:
Last edited by KingdomBosnia on 05/02/2015 15:10, edited 1 time in total.
Dr Kova

#427 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Dr Kova »

Izlaze u grad
dječak sa šibicama

#428 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by dječak sa šibicama »

Ramzess Veliki wrote:
dječak sa šibicama wrote:Nego, sta je sa portalima za upoznavanje? svi odustali od toga zbog manijaka?
Kakav manijak? :shock:
Ne bi me čudilo, ti portali su se ubili za takvih.
ManijakA, mnozina :D

Pa s obzirom da je vecina tih portala propala, bar oni nekad popularni, manijaci su preovladali. Portal za upoznavanje, a ono tamo lijepi slike kite iz svih poza, i lovi zene mornara usamljene dok su muzevi na pucini :D
Ramzess Veliki

#429 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Ramzess Veliki »

petunija wrote:Živo me zanima zašto se potencira da žena MORA tražiti nekoga kad izlazi?
Jel' mi to ne možemo izaći onako, za svoju dušu? Pa zaboga nije jedini cilj izlaska "uloviti" nekoga.
Ma niko to ne potencira ...
Sunny-7

#430 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Sunny-7 »

petunija wrote:Živo me zanima zašto se potencira da žena MORA tražiti nekoga kad izlazi?
Jel' mi to ne možemo izaći onako, za svoju dušu? Pa zaboga nije jedini cilj izlaska "uloviti" nekoga.
Niko to ne potencira, nije ti cilj pri izlasku "naci nekoga", jednostavno svi izlaze tamo gdje se nece osjecati kao krme u Teheranu. Sta ce meni u ovim godinama diskoteka, klub, dim i buka!? De brate neko fino mjesto za nas stariju raju ;) gdje mozes cuti sta ti sagovornik prica :lol:
sadie_forever

#431 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sadie_forever »

Sunny-7 wrote:
Niko to ne potencira, nije ti cilj pri izlasku "naci nekoga", jednostavno svi izlaze tamo gdje se nece osjecati kao krme u Teheranu. Sta ce meni u ovim godinama diskoteka, klub, dim i buka!? De brate neko fino mjesto za nas stariju raju ;) gdje mozes cuti sta ti sagovornik prica :lol:
Oh jbt ,znaci ti si u poznim godinama a imas mamu koja bi da se uda? :D sorry,ako je tebi blizu 40 koliko je tek njoj :-D fino fino :)

ps:salim se malo :)
Sunny-7

#432 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Sunny-7 »

sadie_forever wrote:
Oh jbt ,znaci ti si u poznim godinama a imas mamu koja bi da se uda? :D sorry,ako je tebi blizu 40 koliko je tek njoj :-D fino fino :)

ps:salim se malo :)
@Sadie, pa tu smo da se salimo ;)
Ma sta da ti kazem, mlada si onoliko koliko ti je dusa mlada, a stara si onoliko koliko si vitalna, zdrava i dobrog genetskog materijala :lol:
Moja mama, dragi Allah da joj odrzi dobro zdravlje je moj uzor u svemu, pa i u tome sto je poslije smrti muza, a mog r. tate, nastavila da zivi, da se bori, smije, izlazi i plese cak ;)
Hm, trebali bismo otvoriti temu "Gdje izlaze zene 60+" pa da ti odam "tajnu" :lol:
P.S. Nigdje nisam rekla da bi ona da se uda, al' pouzdano znam da ima kandidata koji bi je rado zenili ;)
bang and blame

#433 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by bang and blame »

Ja sam došla do zaključka, da žene 40-tih godina uopće ne mogu da hodaju od starosti. Znači, za 5 god. sam u kolicima.. Baš brinem... :mrgreen:
Sunny-7

#434 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Sunny-7 »

bang and blame wrote:Ja sam došla do zaključka, da žene 40-tih godina uopće ne mogu da hodaju od starosti. Znači, za 5 god. sam u kolicima.. Baš brinem... :mrgreen:
Rano je za kolica... Prvo stap, pa... :lol: :lol:
bang and blame

#435 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by bang and blame »

Sunny-7 wrote:
bang and blame wrote:Ja sam došla do zaključka, da žene 40-tih godina uopće ne mogu da hodaju od starosti. Znači, za 5 god. sam u kolicima.. Baš brinem... :mrgreen:
Nemoj me tješiti.. :lol:
sadie_forever

#437 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sadie_forever »

edit
ja nisam ja

#438 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by ja nisam ja »

Malo mislim da zene od 40 i ne izlaze niti bas nesto i imaju drustva. Gdje navi neudate drugarice bar od 35
sinuhe

#439 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sinuhe »

Idu po kućama :D
al_akhisari

#440 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by al_akhisari »

...sigurno je da nema mnogo mjesta za izabrati, za izlazak; veće sredine opet daju malo više prostora, dok je u manjim sredinama obratno, čime je problem još veći; inače, četrdesete su zanimljiv fenomen i životni momenat; kako reče meša: "Četrdeset mi je godina, ružno doba: čovjek je još mlad da bi imao želja, a već star da ih ostvaruje"...u tom raskoraku, lahko se pogubiti :)
petunija

#441 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by petunija »

Ma i ja ovu temu shvatam kao zezanciju, ali nekako mi previše ode u gorenavedenom smjeru ;-) :sax:
dječak sa šibicama

#442 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by dječak sa šibicama »

Nije zezancija, ozbiljni su to problemi :)
Ramzess Veliki

#443 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Ramzess Veliki »

Sunny-7 wrote:
... pa kakav chopper kako Klixo reče. :thumbup:
GaRGa

#444 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by GaRGa »

sta te onda vuce u kafanu ?
sto ne sjednete kod kuce napravite dernek ? puno veci ugodjaj i opustenost...

il ti je i mama/nana tako po kafana visila u svoje vrijeme pa ti dodje ko neka tradicija.... :run:
Sunny-7

#445 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Sunny-7 »

Ramzess Veliki wrote:
Sunny-7 wrote:
... pa kakav chopper kako Klixo reče. :thumbup:
Brrrmm...brrmmmm :lol: :brmbrm: :lol:
GaRGa

#446 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by GaRGa »

direktni wrote:Žene sa 40+, koje rade i nemaju baš vremena za izlaske.... posao, kuća, porodica....One koje su domaćice imaju obaveze u kući, oko djece, doručak, ručak, večera, čišćenje, pospremanje, roditeljski sastanci, briga o kućanskim potrepštinama.

One koje nisu zasnivale porodicu, vjerovatno im je dosadilo da izlaze, jer svako životno doba nosi sa sobom i određene navike. Žena u petoj deceniji nije ista kao i ona u trećoj. U dvadesetim ti se izlazi svakodnevno, a u četrdesetim se na to malo teže odlučiti.

Razvedene sa djecom...slično kao u prvom pasusu, razvedene bez djece.... slično kao u drugom pasusu.

One koje su propustile "slobodu dvadesetih" ((zatvori, domovi, prestrogi roditelji (diktatura)....)) to nikada ne mogu nadoknaditi, jer kao što rekoh, svako vrijeme nosi svoje breme.

te su najgore...
bang and blame

#447 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by bang and blame »

Sunny-7 wrote:
Ramzess Veliki wrote: ... pa kakav chopper kako Klixo reče. :thumbup:
Brrrmm...brrmmmm :lol: :brmbrm: :lol:
:lol:
arena1

#448 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by arena1 »

direktni wrote:Žene sa 40+, koje rade i nemaju baš vremena za izlaske.... posao, kuća, porodica....One koje su domaćice imaju obaveze u kući, oko djece, doručak, ručak, večera, čišćenje, pospremanje, roditeljski sastanci, briga o kućanskim potrepštinama.

One koje nisu zasnivale porodicu, vjerovatno im je dosadilo da izlaze, jer svako životno doba nosi sa sobom i određene navike. Žena u petoj deceniji nije ista kao i ona u trećoj. U dvadesetim ti se izlazi svakodnevno, a u četrdesetim se na to malo teže odlučiti.

Razvedene sa djecom...slično kao u prvom pasusu, razvedene bez djece.... slično kao u drugom pasusu.

One koje su propustile "slobodu dvadesetih" ((zatvori, domovi, prestrogi roditelji (diktatura)....)) to nikada ne mogu nadoknaditi, jer kao što rekoh, svako vrijeme nosi svoje breme.
Netačan navod.
Žene sa 30+ koje su osnovale porodicu nemaju vremena za izlaske jer su djeca mala , a samim tim i veće obaveze oko hranjenja djeteta,presvlačenja,odvođenja u vrtić , brige o kući i sl.
Dok žene sa 40+ imaju već solidno odraslu djecu koja se znaju sama umiti , jesti, presvući , a bogami i pomoći u kući , ako ništa drugo barem raspremiti svoj krevet , otići u prodavnicu , izbaciti smetlje i sl.

Međutim , ono što mi je zaparalo oči čitajući tvoj post je to "Gdje se u svoj priči nalazi tata", koje su njegove obaveze,podrazumjeva se da rade oboje.
Dal žena kad dođe s posla još nepresvučena , fata se šerpe, pa u pauzi uključi mašinu za veš, nahrani dijete , dok tata malo odremucka jer se bože moj umorio na poslu(iako i je i žena bila na poslu),pa će onda izaći na kafu sa jaranima ili ostati gledati TV.

E sad šta je tako strašno , ako žena sa 40+ izađe isto tako na kafu,kolače ili piće sa kolegicom.Kakav to ona smrtni grijeh čini ako želi par sati mjesečno samo za sebe.A sigurna sam da će opet sa tim svojim kolegicama pričati o djeci , odjeći ,frizuri,šminki šta će kuhati i slične gluposti o kojima žene pričaju.
KingdomBosnia

#449 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by KingdomBosnia »

Nije nikakav grijeh.Samo pitanje gdje izlazi je glupo.
Neka izadje gdje joj je volja.Toliko kafica,kina,slasticarni,pubova,centara,pozorista,kockarnica i cega ti sve nema u gradu.

U svakoj mahali imas bar 5 objekata gdje mozes popiti nesto,svako naselje ima shoping sa slasticarnama,svaki dio grada ima kafanu gdje neko gostuje.
ako ti se nista od toga ne dopada onda se baci sa zgrade
arena1

#450 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by arena1 »

KingdomBosnia wrote:Nije nikakav grijeh.Samo pitanje gdje izlazi je glupo.
Neka izadje gdje joj je volja.Toliko kafica,kina,slasticarni,pubova,centara,pozorista,kockarnica i cega ti sve nema u gradu.

U svakoj mahali imas bar 5 objekata gdje mozes popiti nesto,svako naselje ima shoping sa slasticarnama,svaki dio grada ima kafanu gdje neko gostuje.
ako ti se nista od toga ne dopada onda se baci sa zgrade
Baš tako :thumbup:
Post Reply