Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post Reply
Lincoln-Burrows

#426 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Lincoln-Burrows »

EK je osudila slučaj Komšić kao i ICG a ovdje neki veličaju slučaj Komšić.
parangal_

#427 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by parangal_ »

slucaj komsic je ucinio i to da ce za bosnjackog clana predsjednistva uvijek nuzno biti biran desnicar, populista iz sda ili slicne stranke. takvi uvijek imaju garantovanu bazu, ali ce bosnjaci koji nisu za populistickog kandidata opet uvijek radije dati glas hrvatskom umjerenijem politicaru nego bosnjackom, jer, em ga suknu hrvatima em im manje smeta da je u predsjednistvu bosnjak nacionalista i umjereni hrvat nego umjereni bosnjak i hrvat nacionalista.

tako je ekipa iz sdpa 2010 u kojoj je bio i suljagic i danasnji df, zapravo zapecatila svaki naredni izbor za bosnjackog clana predsjednistva. kako je suljagic ranije insistirao da nije bosnjak, pametnije bi im bilo da su ga kandidovali kao hrvata.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#428 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by parappa »

moze li se opisati prototip raguzovog i covicevog glasaca?

glasac za raguza: 60% hrvat, obrazovan, pro-bosanski orijentiran, dolazi iz sarajeva, tuzle, mostara, sredisnje bosne i posavine?
glasac za covica: 95% hrvat, slabije obrazovan ali cesto dobra pozicija u nekoj kompaniji, mozda islamofob, za treci entitet i kasnije njegovo odvajanje i pripajanje hrvatskoj, dolazi iz zapadne hercegovine, viteza, busovace itd.?

mislim da nije tako lako
BHCluster

#429 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:
BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Ono čak i Raguž pobijedi za člana predsjedništva, i u prvoj izjavi nakon izbora,
pozdravi sve građane Herceg-Bosne, a i one izvan koji su mu dali glas, a što bih se nasmijao....
Nek nije Covic pa gdje puklo da puklo!
Zar je toliki strah od Čovića?
Samo dresiranje Covica!
reis1

#430 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

A meni je uvijek smijesno kako neki ovdje tvrde da je glas za HDZ90 preglasavanje Hrvata. :oops:

Pa ne moze niko natjerati Raguza da radi kontra hrvatskih interesa kao sto nije ni Budimir mogao biti natjeran. To je ustvari glas podrske onim Hrvatima koji glasaju za HDZ90, koji hoce da grade neko partnerstvo sa Bosnjacima, nekakav normalan zivot sto i jeste osnovna bit funkcioniranja ovog naseg drustva.

To je glas protiv onih, HDZ BiH, koji inzistiraju na sukobljavanju, svadji, stvaranju nereda, hajduciji, kriminalu... a sve u cilju pljacke i uhljebljivanja svojih kadrova, ne u cilju zastite Hrvata kako oni to lazno predstavljaju. Pa oni koji ne vjeruju u to, ili su HDZ BiH uhljebljeni poltroni, ili su glupi i zavedeni ljudi.

Normalno da ce Bosnjaci glasati protiv takvih jer oni svjim neredom ne uticu samo na "svoje" Hrvate, vec i na Bosnjake, i malo manje na Srbe.

Zato glas za Raguza i HDZ 1990, i uopce bilo koju hrvatsku stranku koja ce raditi na parterstvu, ti ce uvijek biti nagradjeni i ukljuceni u vlast.
Hafis

#431 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Dzaba trkeljate ovdje.
Zaokruzit cete Bakira ili Emira..

Sent from my SM-G350 using Tapatalk
Lincoln-Burrows

#432 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Lincoln-Burrows »

Kuku89 wrote:
Hafis wrote:Dzaba trkeljate ovdje.

Prosli put sam zaokurzio Komsica pa je bilo kmee ugrozeni. Ovaj put ce vjeroJatno HDZ1990 i Raguz doci na vlast uz pomoc Bosnjackih glasova. I onda imamo jacu FBIH.
Od izbora Komšića BiH je sve jača i jača.
Hafis

#433 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Pravo ste je ojacali u zadnje 4 godine

spreca

#434 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote: Ja mislim da Ragužu recimo odgovara ovakav izborni sustav jer je to jedini izborni sustav u kojem može doći
na "vlast". Jednako tako Komšić je svoje odigrao prošle izbore a sada mu je samo cilj domoći se fotelje (bilo koje).
Ne zarađuje samo bošnjačka elita bojim se da zarađuju svi koji se dočepaju fotelje.

Ova država sa ovim izbornim pravilima i cjelim nametnutim sustavom ne može nikako na zelenu granu.

p.s.
HDZ90 čeka na ovim izborima potop, samo je pitanje koliki.
Vidis kako se moze realno sagledati stvar......Izborni sistem nam je naopak......ali nemozemo ga mijenjati dabi samo nekome pasalo.
Da Raguzu ovo odgovara a i Covicu bi odgovaralo da nije zapeo ko bik za mrsavom kravom.......raguz je dokaz da Bosnjaci nemaju nista protiv HR. kandidata koji razmisljaju pravilno a ne idu Dodigu po savjet.I Covic bi mogao racunati na glasove Bosnjaka da ima imalo u glavi osim kako da uveca svoj kapital i da sto vise mahne i to uglavnom od vas koji glasate za njega i nas Bakir je isti ali stado ce opet glasati za njega a ni stado nije vise tako veliko ko nekada...mnogo cobana.

Osim bosnjackih guzonja zaradjuju i hrvatski i sprski......od nas svih zavisi kako dugo ce da nas guze......dok se mi ovdje prepiremo oni se sastanu i bas dobro uzivaju...nebih reko da se svadjaju
It_is_a_Leclerc

#435 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by It_is_a_Leclerc »

Hoće li opet ići plaćeni oglas Ćavare, Konkubine i Biletarke iz Livna : "Dragi Bošnjaci, nemojte nam izabrati člana Predsjedništva. Evo, molimo vas", kao 2010. ?
BHCluster

#436 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote: Od izbora Komšića BiH je sve jača i jača.
BiH započela sa aktivnostima kontrolisanja svog neba. :wink:
spreca

#437 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
Kuku89 wrote:
Hafis wrote:Dzaba trkeljate ovdje.

Prosli put sam zaokurzio Komsica pa je bilo kmee ugrozeni. Ovaj put ce vjeroJatno HDZ1990 i Raguz doci na vlast uz pomoc Bosnjackih glasova. I onda imamo jacu FBIH.
Od izbora Komšića BiH je sve jača i jača.
mi se ne zalimo
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#438 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by parappa »

Kuku89 wrote: HDZ-1990;samo ime ti kaze sta im je stav. Ne zovu se HDZ1998 NEGO hdz1990. Dakle zele Hrvatsku politiku kao iz 1990. godine kada je se sva Hrvatska inteligencija nalazila u Sarajevu i kada je imala pro Bosanski stav.

To je znaci politika Hrvatska koja gleda prvenstveno u Sarajevo. Identitet Bosanski im je bitan i BiH vide kao svoju drzavu i nemaju druge. Tako je govorio Stijepan Kljujic a evo tako govori i Raguz.

Sarajevo nije bilo dovoljno jako 1992. da sprijeci da RH smijeni vodstvo HDZ-a i da instalira Hercegovce na vodece pozicije. Ali danas je Sarajevo mnogo jace i mi mozemo pomoci pro Bosanskim Hrvatima. Vremena su se promijenila.

https://www.youtube.com/watch?v=2SI-6zHa_L8
hvala za link... pogedah usput i bakirov spot... koje dobre koke 8) ... mogu li samo bosnjaci glasati za bakira ili smiju i drugi? :D
Hafis

#439 Re: Odg: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Kuku89 wrote:
reis1 wrote:
To je glas protiv onih, HDZ BiH, koji inzistiraju na sukobljavanju, svadji, stvaranju nereda, hajduciji, kriminalu... a sve u cilju pljacke i uhljebljivanja svojih kadrova, ne u cilju zastite Hrvata kako oni to lazno predstavljaju. Pa oni koji ne vjeruju u to, ili su HDZ BiH uhljebljeni poltroni, ili su glupi i zavedeni ljudi.
Nisu oni glupi. Oni su pametni ali im je moc jako mala tako da govore ono sto misle pa ispadaju glupi. Pred rat nisu govorili sta misle ali su tada bili jaki. Danas je Hrvatska politika koja zastupa neki neovisan stav od Sarajeva i koja se bori za neke autonomne ideale mrtva.

Dakle lezi u sanduku; Amerika je bacila ruzu na Sanduk, Hrvatska takodjer, Bosnjaci su bacili prvu lopatu zemlji na sanduk.

Kada je Covic prije par godina rekao kako se javlja iz Stolnog grada i kako ocekuje federalnu jedinicu za par mjeseci; znao dam da je ta politika mrtva.

Usli su u otvoreni sukob sa Sarajevom i to jako bezobrazno. Samo neznam zasto im je uvijek bitno da ostave dojam nad nama kako su oni opasni i kak oimaju neko oruzije iza ruke koje mi eto jos nismo upoznali.

Najjace mi je bilo kada je onaj idiotic Nino Raspudic rekao nakon izabiranja Komsica na HRT-u:
"Sta oni zele... jeli to mozda zele rat?"
A onda ga voditelj poceo smirivati. Mozda moze neko postaviti tu izjavu Nine Raspudica o ratu.

Sve u svemu; Hercegovci su sah matonja. Nikakvog tajnog naoruzanja nemaju koje neznamo.
Ili mi se cini ili je ovo Olandez.
Po prici se vidi da je bio u dubku 1992. a prica kao da je u taj vakat sjedio s Aljom za sinijom i rasporedjivao beretke...a s druge strane nesto mi urijetko Tursku spiminje...mada se ostatak price piklapa s Olandezovom.

Da probam: Kad ce turski brodovi u Neum?

Hafis

#440 Re: Odg: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

On je :P

no_mani=no_fjučr

#441 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by no_mani=no_fjučr »

Hafis wrote:Koja je to ljubav prema zamisljenom modelu drzave...sve je dopusteno
Samo dzaba je to sve...i s tim Raguzom ( koji bi mogao veoma neprijatno iznenaditi patrijote) u predsjednistvu ne bi se nista rijesiko jer onda kao kontra slijedi preglasavanje u VM.
Ova zemlja je u takvoj gabuki da joj nikakvi izbori i nicija izborna pobjeda ne moze pomoci
Jednostavno je tako sistem postavljen

100% pakovanje. Ako im Covic zabije na istu foru, onda su budale.
Hafis

#442 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Nema to mozga meni se cini.

no_mani=no_fjučr

#443 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Hafis wrote:Nema to mozga meni se cini.

Mlada je to nacija, imaju mozga al' je zakrzljao.
RahatHurmašica

#444 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by RahatHurmašica »

uzmite si sobu
Paranoid

#445 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Paranoid »

no_mani=no_fjučr wrote:

Ejs..znači li to da sa zakržljalim mozgom smo sad napokon na istom levelu...yupp...sad se možemo i dogovorati.
no_mani=no_fjučr

#446 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Paranoid wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:

Ejs..znači li to da sa zakržljalim mozgom smo sad napokon na istom levelu...yupp...sad se možemo i dogovorati.
Meni je stvarno nejasno da se dovodis u situaciju da si zakrzljalec.

Image
Paranoid

#447 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Paranoid »

no-mani :lol: :lol: Sad mi je jasnije zašto ljubimci liče na vlasnike..ili bar ih pokušavaju kopirati.

PS: Lako je zakržljati ako te uhvati "Virus raspudicitis mentalis".... http://www.e-novine.com/stav/109918-Vir ... talis.html
no_mani=no_fjučr

#448 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Paranoid wrote:no-mani :lol: :lol: Sad mi je jasnije zašto ljubimci liče na vlasnike..ili bar ih pokušavaju kopirati.

PS: Lako je zakržljati ako te uhvati "Virus raspudicitis mentalis".... http://www.e-novine.com/stav/109918-Vir ... talis.html
Sve je to lijepo kada mozes misliti, probudio sam te. Nista hvala?
jasmina60

#449 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by jasmina60 »

Prosle izbore svoj glas sam dala M.Raguzu, bogami cu i ove! A nisam katolkinja a ni pravoslavne vjere!
Last edited by jasmina60 on 01/10/2014 19:29, edited 1 time in total.
no_mani=no_fjučr

#450 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

jasmina60 wrote:Prosle izbore svoj glas sam dala M.Raguzu, bogami cu i ove!
On je put , istina i zivot. Isus te voli i zato smij se.
Post Reply