a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
General_Jackson

#426 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by General_Jackson »

neki wrote:
General_Jackson wrote:
neki wrote: Pogledaj malo kome je moj komentar upucen...s tobom se slazem u ovom slucaju, general je taj koji nema veze. supermarketi ne da prerasporedjuju postojeca radna mjesta u manjim granapima, nego i smanjuju broj. Samo naivci se pale na pricu o novim radnim mjestima u trgovini
Pa očito ti je komentar tako nesuvisao da niko nije ni shvatio šta si htio reći i kome si ga uputio!
Sada ću samo da postavim pitanje vama pametnjakovićima koji ovdje lupetate po tastaturi gluposti kakvih bi se normalan čovjek postidio. Koliko radnih mjesta ima u BBI, Importane, Alta, stari Merkator i Al Šidi? koliko granapa bi se trebalo otvoriti za tolika radna mjesta? ako već pričamo o granapima. Koliko ljudi radi samo u jednoj smjeni u Konzumu u Alti npr.?
Jeste li to provjerili?
Šta je sada poenta vaših postova? da se borimo za zatvaranje prvenstveno Konzuma? Hoćete li vas dvojica uletiti sa rješenjem kada do toga dođe? otvoriti naš lanac prodavaonica ili fabriku možda? Hoćete li vi zbrinuti ljude koji ostanu bez posla? naravno da nećete, samo će te se premjestiti na drugu temu i nastaviti prosipati svoju pamet!
:cry:
iskreno se nadam da nisi ekonomista
Šta je nemaš pametniji odgovor?
pametnije bi ti bilo da si ostao pri prvom koga su ionako svi pogrešno razumjeli!
General_Jackson

#427 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

StupskaBitanga wrote:Najlakše je reci osuđeni smo na Konzum a nismo
Dovoljan ti je bio i jedan post i on ti je bezveze jer nisi ponudio konkretan odgovor, hoću li ići 5 km da bi kupio litar mlijeka?!
the_stick

#428 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

kad bi se zatvorio konzum u npr. BBI, sigurno da tu niko drugi ne bi uletio sa supermarketom... ustvari, ma ne bi BBI dozvolio da neko uleti... sta ce im ko drugi, ako nece biti konzum?! i tako propade 20+ radnih mjesta... ne znam da sam ikada upoznao ikoga ko ovoliko brani konzum...

:izet:
neki

#429 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by neki »

General_Jackson wrote: Šta je nemaš pametniji odgovor?
Za tebe nemam :cry:
General_Jackson

#430 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

the_stick wrote:kad bi se zatvorio konzum u npr. BBI, sigurno da tu niko drugi ne bi uletio sa supermarketom... ustvari, ma ne bi BBI dozvolio da neko uleti... sta ce im ko drugi, ako nece biti konzum?! i tako propade 20+ radnih mjesta... ne znam da sam ikada upoznao ikoga ko ovoliko brani konzum...

:izet:
Ne ali sam zato ja za kratko vrijeme upoznao mnogo plitkih i sebičnih ljudi koji bi bili u stanju samo radi neke ideje koja im padne na pamet zavaliti stotine ljudi i njihovih radnih mjesta a da uopšte ne razmisle o tome šta im je palo na pamet.
Ne neće biti Konzum nego ćeš ti otvoriti novi supermarket u BBI, @neki će otvoriti svoju prodavaonicu ručnih radova u Alti a @Vjeciti Student će otvoriti supermarket domaćih proizvoda u Ložioničkoj!
Ne nisam ekonomista, ali zato vjerujem da bar jedan od vas trojice-četvorice jeste, što se i vidi na našoj ekonomiji
i ono što je najvažnije svi imate žicu za političare, jer naši političari vuku slične poteze a da pri tome razmišljaju samo o vlastitom cilju, za posljedice ih nije briga, zato Todorić i ima monopol u Sarajevu.
neki wrote: Za tebe nemam :cry:
Nego za koga? jedini sam te ja nešto i pitao i nisam ni mislio da ću dobiti razuman odgovor!
neki

#431 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by neki »

General_Jackson wrote:
neki wrote: Za tebe nemam :cry:
Nego za koga? jedini sam te ja nešto i pitao i nisam ni mislio da ću dobiti razuman odgovor!
Ako nisi ni mislio sto si me onda pitao?
Nemam potrebu da ti odgovaram jer smatram da su osnove na kojima zasnivas svoje teze pogresne a nemam vremena da ulazim u rasprave i piskaranja na forumu.
Kao sto rekoh, nadam se da nisi ekonomista..
StupskaBitanga

#432 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

General_Jackson wrote:
StupskaBitanga wrote:Najlakše je reci osuđeni smo na Konzum a nismo
Dovoljan ti je bio i jedan post i on ti je bezveze jer nisi ponudio konkretan odgovor, hoću li ići 5 km da bi kupio litar mlijeka?!
zar ti živiš u zambiji
Zar nigdje u radijusu od 10m nema lokalni granap ili nešto što nije Konzum
Nešto čisto sumnjam u to
Ko ima automobil logičnije je da ode u sedmičnu kupovinu i kupi recimo paket mlijeka
L u c i f e r

#433 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by L u c i f e r »

Мене само услуга занима, уз цјеновну прихватљивост наравно...

Конзум ми је близу и куповаћу ту и даље...
StupskaBitanga

#434 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Dok je ovaca biće i vune
L u c i f e r

#435 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by L u c i f e r »

Какве ми користи ако трошим паре код домаћег капиталисте...?

Па и ови плаћају порезе као и он...
StupskaBitanga

#436 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

pa osim što ćeš imati više para u novčaniku i što ćeš prije naći domaći proizvod i što će se ti novci reinvestirati u našoj zemlji a ne u inostranstvu ja ne znam šta da ti više dodam
Mis mekinjas

#437 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Mis mekinjas »

Joj vise kupovina domacih proizvoda. Smor...
Cijela nacija zdere Nutellu a trebamo piti zlatnu dzezvu... :lol:
L u c i f e r

#438 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by L u c i f e r »

StupskaBitanga wrote:pa osim što ćeš imati više para u novčaniku i što ćeš prije naći domaći proizvod i što će se ti novci reinvestirati u našoj zemlji a ne u inostranstvu ja ne znam šta da ti više dodam
Па можда ћу имати нешто мало више новца, али ћу зато имати манје времена јер ми је Конзум једноставно ближи и практичнији.

А шта је то нпр Хилмо Селимовић реинвестирао?
bach

#439 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bach »

Za kupovinu usput, kad idem do posla i trebam nešto za ubaciti u usta, recimo grožđice - Bingo u Kranjčevićevoj
Za kupovinu kućnih potrepština i jufke materi za pitu i slično - Bingo na Ciglanama
Za kupovinu deset deka kafe i kutije kocke - kada idem kod kućnih prijatelja na Otoku - Bingo kod DZ Kumrovec
Za veće mjesečne kupovine - Bingo u Ilijašu..

Konzum - Eliminator
StupskaBitanga

#440 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Mis mekinjas wrote:Joj vise kupovina domacih proizvoda. Smor...
Cijela nacija zdere Nutellu a trebamo piti zlatnu dzezvu... :lol:
Zato imamo ovoliko nezaposlenih kad nam je uvijek tuđe bolje i wow naspram našeg vlastitog
Do nas je
bach

#442 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bach »

http://www.klix.ba/lifestyle/kad-se-lju ... /141002003
Kad se ljudi vežu za tržni centar: Nema više Mercatora...
Neki ljudi se emotivno vežu za određena mjesta, pa čak i za tržni centar u kojem godinama kupuju namirnice. Jedna žena je pozvala info liniju Mercatora i izrazila duboko žaljenje zbog toga što umjesto u Mercatoru morati kupovati u Konzumu.

Gospođa iz sarajevskog naselja Dobrinja koja je nazvala info liniju je bila uplakana, a posebno joj je teško palo kada joj je rečeno da nema više nijedne Mercator prodavnice.

"Volim Mercator, kada sam vidjela da su skinuli onaj njihov znak neki dan, ja sam plakala", kazala je uznemirena gospođa.

Neki ljudi zaista ne vole promjene. A kako je gospođa zvučala, poslušajte.

Podsjećamo, hrvatski koncern Agrokor je kupio slovenski trgovački lanac Mercator. Agrokor je od 1. septembra postao 80,75-postotni vlasnik Mercatora, što predstavlja najveću transakciju u historiji regije.
ultima_palabra

#443 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by ultima_palabra »

Što bi Nadrealisti rekli: Gospođo, nemojte bit' gluuuuuupi...
the_stick

#444 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

bach wrote:Za kupovinu usput, kad idem do posla i trebam nešto za ubaciti u usta, recimo grožđice - Bingo u Kranjčevićevoj
Za kupovinu kućnih potrepština i jufke materi za pitu i slično - Bingo na Ciglanama
Za kupovinu deset deka kafe i kutije kocke - kada idem kod kućnih prijatelja na Otoku - Bingo kod DZ Kumrovec

Konzum - Eliminator
do ovog vikenda, dugo nisam bio u Bingu... ovaj vikend sam bio u Bingu na Ciglanama i... pa ne mogu bas tvrditi da sam odusevljen... mislim ok, kupio sam ja sto je meni trebalo... ali... najblizi parking 50 metara od objekta, sto nije bas zgodno kad izadjes sa kesama... drugo, sve je poprilicno nabijeno i usko, a kada imas dijete od godinu dana, koje samo gleda kako ce sta rukom uhvatiti iz kolica... prodje kupovina u gledanju da ona sta ne obori... trece... izbor se cini dosta ogranicen, mada je to za ocekivati za ipak malu radnju...

uglavnom, ja se nadam da ce od sadasnjeg Interexa Bingo napraviti malo ekskulizivniji objekat... da ne bude onih njihovih prnja i kineskog plasticnog sudja... kao i dobar dio ljudi ovdje, zeljno iscekujem taj novi Bingo, mada moram priznati da nisam pretjerano uzbudjen ni cinjenicom da cemo imati duopol... u svakom slucaju, bolje nego monopol i bolje Bingo nego Konzum...

jos jedno zapazanje... kao da u Bingu vise nisu toliko niske cijene kao sto su nekad bile? rekoh na pocetku da dugo nisam bio... ono sto mi je nekako ostalo u sjecanju je cijena one nescafe u pakovanju od 250 g... ako se ja dobro sjecam, a mislim da sjecam, cijena te kafe je se u svim centrima kretala oko 12 km, a u Bingu je bila oko 10-11... to mi je bas ostalo u sjecanju kao jedan artikal na kojem ima tako znacajna razlika u cijene.. uglavnom, sad u Bingu cijena isto 12 km... mozda je to samo taj artikal, ostalo nisam bas gledao... je li moguce da su i oni krenuli gore sa cijenama?
bach

#445 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bach »

the_stick wrote:
bach wrote:Za kupovinu usput, kad idem do posla i trebam nešto za ubaciti u usta, recimo grožđice - Bingo u Kranjčevićevoj

Konzum - Eliminator
do ovog vikenda, dugo nisam bio u Bingu... ovaj vikend sam bio u Bingu na Ciglanama i... pa ne mogu bas tvrditi da sam odusevljen... mislim ok, kupio sam ja sto je meni trebalo... ali... najblizi parking 50 metara od objekta, sto nije bas zgodno kad izadjes sa kesama... drugo, sve je poprilicno nabijeno i usko, a kada imas dijete od godinu dana, koje samo gleda kako ce sta rukom uhvatiti iz kolica... prodje kupovina u gledanju da ona sta ne obori... trece... izbor se cini dosta ogranicen, mada je to za ocekivati za ipak malu radnju...

uglavnom, ja se nadam da ce od sadasnjeg Interexa Bingo napraviti malo ekskulizivniji objekat... da ne bude onih njihovih prnja i kineskog plasticnog sudja... kao i dobar dio ljudi ovdje, zeljno iscekujem taj novi Bingo, mada moram priznati da nisam pretjerano uzbudjen ni cinjenicom da cemo imati duopol... u svakom slucaju, bolje nego monopol i bolje Bingo nego Konzum...

jos jedno zapazanje... kao da u Bingu vise nisu toliko niske cijene kao sto su nekad bile? rekoh na pocetku da dugo nisam bio... ono sto mi je nekako ostalo u sjecanju je cijena one nescafe u pakovanju od 250 g... ako se ja dobro sjecam, a mislim da sjecam, cijena te kafe je se u svim centrima kretala oko 12 km, a u Bingu je bila oko 10-11... to mi je bas ostalo u sjecanju kao jedan artikal na kojem ima tako znacajna razlika u cijene.. uglavnom, sad u Bingu cijena isto 12 km... mozda je to samo taj artikal, ostalo nisam bas gledao... je li moguce da su i oni krenuli gore sa cijenama?
Jesu. Otkako je izgorio objekat u Lukavcu. Mora gazda namiriti štetu...

Tipično razmišljanje bošnjačkog "gazde". Može on imati 500 trgovačkih centara kada je razmišljanje takvih isto kao da imaju jedan jedini granap.
StupskaBitanga

#446 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Cijene u svim centrima su enormno povećane tako da je bingo ostao najjeftiniji
Nes u limenci 250g u konzumu je 13
bach

#447 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bach »

StupskaBitanga wrote:Cijene u svim centrima su enormno povećane tako da je bingo ostao najjeftiniji
Jesu i dallje povoljni, ali su malo podigli cijene.

Ipak, moja noga neće kročiti u Konzum u Ložioničkoj, u Konzum u Alti, u Konzum u WOG - u.

Neću iz principa.
VjecitiStudent

#448 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Cijene u svim centrima su enormno povećane tako da je bingo ostao najjeftiniji
Još malo pa ćemo u Hrvatsku ići u nabavku.
The 51st State

#449 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by The 51st State »

joj gospodje, pa je li moguce ovo jebote.
RahatHurmašica

#450 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by RahatHurmašica »

gospođa je zrela za prihijatra
Post Reply