Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
neimenovan.x

#426 Re: Problem pasa lutalica

Post by neimenovan.x »

amiliana wrote: Ja se u svog psa mogu upotpunosti mogu pouzati.I hranim pse u parku s kojim se moja kuja igra i vjeruj mi zahvalni su mi na tome,oduzili su mi se jednom kada sam sa svojim psom stajala ispred ulaza i krenuli prema meni sumnjivi momci,pojavili su se psi i zajedno sa mojim stali ispred mene a momci se samo okrenuli i povukli.Ako tebi pas sluzi da te cuva od vukova i lezi na livadi ,varas se psi su puno vise do toga samo je do vlasnika kako ce da ga istrenira.Covjek ce te pljunuti, odbaciti,reci svasta ali pas nikada. :wink:
E vidiš kako si glupa. Tebi momci sumnjivi i ok je da ih kerovi napadnu iako nisu ništa uradili.

Meni se desilo sljedeće:
Jedna djevojka hrani čopor pasa na tortoaru, 5 komada. Ja se vraćam sa posla, radio prekovremeno, mrtav umoran, gledam u pod i jedva se vučem. Prolazi auto i oni svi krenuše za njim. Laju, trče... ja kontam hajd ganjaju auto, neće mene. Kad im auto pobježe, ja se nađoh između njih i hrane. Ja sam se jedva odbranio od njih. Taktika im je da okruže i pokušaju napasti sa leđa. Ni sam ne znam kako me nisu ujeli. A ta dotična gospođica je tamo stajala sa konzervom u ruci skamenjena i nije progovorila riječi. Valjda se šokirala kako njene "bebe" mogu postati krvoločne životinje.

I tako paščad brani nevine djeve od "sumnjivih" momaka, djece, penzionera i ostalih.
Last edited by neimenovan.x on 11/09/2014 15:12, edited 2 times in total.
uglavnomja

#427 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

pakica_ wrote:Samo cu vam jos ovo reci i odoh hraniti kerove..
Dabogda mi jednog dana zivjeli u drzavi gdje su kerovi najveci problem

pa masi ljudi jesu. ako dijete ne smije samo u skolu, ako zena ne smije proci sama ulicom usred dana, ako je po noci zabranjen izlazak, ako je oko kontejnera ratna zona, ako je smece razbacano sto metara okolo ... za prosjecnu porodicu koja prezivljava pristojno, to jeste najveci problem.
amiliana

#428 Re: Problem pasa lutalica

Post by amiliana »

alkalna_baterija wrote:@amiliana

Djevojko, niko ne kaže da treba zaći po kućama i pobit sve što laje.

Da nam je zakon normalan, bio bi neki red. Prvo pregled uličnih pasa, zatim pokušaj udomljavanja zdravih. Nakon toga uspavljivanje onih koji se nisu mogli udomiti.

Ali, nama zakon da je kako treba, do ovog ne bi ni došlo. Imali bi azile za pse, imali bi zatvore (da ne kažeš da ne volim pse, ne volim samo one bijesne i agresivne, kao ni kriminalce), imali bi normalnu zdravstvenu njegu za koju godišnje mlatnu ogromne sume novca, a ti kad dođeš nemaju ti dati antitetanus, nemaju ti čime ranu previt, itd...
Da zato nam drzava i jeste takva ,druge drzava e nemaju taj problem one se bave dosta vecim stvarima kao sto su kriminal,korupcija u nasem slucaju nezaposlenost.Vlast ne radi nista po tom pitanju,ali ne podrzavam da neko uzme solnu kiselinu i polije stene ili pistolj i sam na svoju ruku upuca psa.To vec malo van zdravog razuma treba se naci adekvatno rjesenje kako bih građani bili mirni,djeca normalno isla u skolu,ljudi se najnormalnije kretali ,a ne imali slike copora pasa u centru Sarajeva.

Ali gospoda ne trosi pare za azil nego za svoje potrebe. :wink:
amiliana

#429 Re: Problem pasa lutalica

Post by amiliana »

neimenovan.x wrote:
amiliana wrote: Ja se u svog psa mogu upotpunosti mogu pouzati.I hranim pse u parku s kojim se moja kuja igra i vjeruj mi zahvalni su mi na tome,oduzili su mi se jednom kada sam sa svojim psom stajala ispred ulaza i krenuli prema meni sumnjivi momci,pojavili su se psi i zajedno sa mojim stali ispred mene a momci se samo okrenuli i povukli.Ako tebi pas sluzi da te cuva od vukova i lezi na livadi ,varas se psi su puno vise do toga samo je do vlasnika kako ce da ga istrenira.Covjek ce te pljunuti, odbaciti,reci svasta ali pas nikada. :wink:
E vidiš kako si glupa. Tebi momci sumnjivi i ok je da ih kerovi napadnu iako nisu ništa uradili.

Meni se desilo sljedeće:
Jedna djevojka hrani čopor pasa na tortoaru, 5 komada. Ja se vraćam sa posla, radio prekovremeno, mrtav umoran, gledam u pod i jedva se vučem. Prolazi auto i oni svi krenuše za njim. Laju, trče... ja kontam hajd ganjaju auto, neće mene. Kad im auto pobježe, ja se nađoh između njih i hrane. Ja sam se jedva odbranio od njih. Taktika im je da okruže i pokušaju napasti sa leđa. Ni sam ne znam kako me nisu ujeli. A ta dotična gospođica je tamo stajala sa konzervom u ruci skamenjena i nije progovorila riječi. Valjda se šokirala kako njene "bebe" mogu postati krvoločne životinje.

I tako paščad brani nevine djeve od "sumnjivih" momaka, djece, penzionera i ostalih.
:roll:
OldMayor

#430 Re: Problem pasa lutalica

Post by OldMayor »

Pa sta mislis da rade u drugim drzavama? Hrane ih do kraja zivota, jel? :lol: :lol: :lol:

Je li vi shvatate da je djeciji doplatak 33 KM, a posrani ker kosta 150 KM da ga se drzi mjesec dana u azilu!!!

beba VS ker
33 KM < 150

Uredu je voliti zivotinje, ali trebas biti dobro asocijalan, bolestan, sizofrenican da se toliko boris da ih ne sklanjaju sa ulica, te da se boris da ih jos cuvaju i njeguju dok ne krepaju.

:run:
Last edited by OldMayor on 11/09/2014 15:18, edited 1 time in total.
alkalna_baterija

#431 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

Upucat psa koji je agresivan, po meni je opravdano i razumljivo. Pogotovo ako tvoje dijete svaki dan prođe pored njega.

Neko iživljavanje nad bilo kome samo zato jer ti se može, najoštrije osuđujem, pogotovo jer to neće riješiti problem.
avetinja

#432 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Oj, majko moja jeste li vi normalni? Prije mjesec dana djevojčicu skinuli sa bacikla i počeli je gristi. Da stari od mog jarana nije naišao rastrgali bi je i šta još branite ćuke? Nisu oni krivi, jadni na ulici, pa ako su na ulici kući ih vodite i to ne jednog nego deset.Odmah čopor manje. I nek nam se događaju havarije kada nam je ćuko važniji od čovjeka.
Last edited by avetinja on 11/09/2014 15:29, edited 1 time in total.
LieToMe

#433 Re: Problem pasa lutalica

Post by LieToMe »

:shock:
Ja stvarno imam problem da shvatim neke stvari ovdje (moRe bit da je do mene) :-)

Volim cuke, mace, ptice, ribice...volim i mamu i tatu i muza...od svega navedenog najvise volim svoje dijete od 20 mjeseci koje sam nosila u stomaku 9 mjeseci, rodila, dojila, gojim... ko mi kaze da treba istom tom jacinom i intezitetom da volim i cuku na cesti stvarno ima problem.

I ne, ne ocekujem od drzave koja NEMA pare za penzije, porodiljske naknade i raznorazne "normalne" stvari da jos u azilima (koje prvo treba izgraditi jer ih nemamo) drzi do besvjesti cuke i hrani ih (vjerovatno odbijajuci od plata nas koji doprinosimo ovom drustvu), placa ljude da ih vole, maze, paze, hrane kako bi oni umrli od starosti a ne od eutanazije jer su eto ziva bica kao i mi... :-)

Ali isto tako nek ni ljubitelji cuka lutalica (molim da se vlasnici svojih cuka ne osjecaju prozivani i nek se ni ne trude da mi uopste odgovaraju na ovaj komentar) ne ocekuju da cu kad budem prinudjena da biram izmedju svog rodjenog djetata i nekog cuke lutalice koji je skocio na nju dok smo setale jer smo se nekim slucajem nasle na "njihovom teritoriju", nekom, samo njima poznatom logikom ispred zivota i srece svog djeteta staviti jednog psa lutalicu.
Last edited by LieToMe on 11/09/2014 15:21, edited 1 time in total.
alkalna_baterija

#434 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

avetinja wrote:Oj, majko moja jeste li vi normalni? Prije mjesec dana djevojčicu skinuli sa bacikla i počeli je gristi. Da stari od mog jaran anije naišao rastrgali bi je i šta još branite ćuke? Nisu oni krivi, jadni na ulici, pa ako su na ulici kući ih vodite i to ne jednog nego deset.Odmah čopor manje. I nek nam se događaju havarije kada nam j ćuko važniji od čovjeka.
:thumbup:
amiliana

#435 Re: Problem pasa lutalica

Post by amiliana »

avetinja wrote:Oj, majko moja jeste li vi normalni? Prije mjesec dana djevojčicu skinuli sa bacikla i počeli je gristi. Da stari od mog jaran anije naišao rastrgali bi je i šta još branite ćuke? Nisu oni krivi, jadni na ulici, pa ako su na ulici kući ih vodite i to ne jednog nego deset.Odmah čopor manje. I nek nam se događaju havarije kada nam j ćuko važniji od čovjeka.
Jadni na ulici ,jadni mi kad snijeg padne pa kad promrzli i gladni krenu na nas ,ovo sad je nista sta nas tek ceka.

Ovo se zadugo nece rijesiti .
avetinja

#436 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

amiliana wrote:
Jadni na ulici ,jadni mi kad snijeg padne pa kad promrzli i gladni krenu na nas ,ovo sad je nista sta nas tek ceka.

A gdje su protesti ? apel ? :roll:

Ovo se zadugo nece rijesiti .
Od protesta nema ništa, briga vlasti za naše rane. Jedino rješenje je samozaštita. Raja već masovno nosi petarde, topovske udare od toga se plaše. Kada bi mene ujeo odmah bi preselio na drugi svijet, pa nek se žali ko hoće.
Capsicum

#437 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

pakica_ wrote:U slucaju da i dodje do izmjena zakona, to ce biti sve osim humano.. Nekome je mozda svejedno, nekima ne, ali tek onda ce se pare ribat
Kad je doslo do ideje o izmjeni zakona, sama sam rekla ok, pobij, ali humano pobij.. Medjutim to kod nas.nece biti moguce..
I ljudi, dogs trust nije uzeo pare, nego donio 5 miliona.eura iz engleske, nemojte brkat babe i zabe :D
Dogs Trust je donio pare koje su dobili od svojih finansijera. Njima se plasira prica kako oni brane jadne tuzne cukice od pobjesnjelih bosanaca, a u stvari pare su iskoristene da se napravi rupa bez dna. U Evropi nema plodnijeg tla za pranje para od BiH. To DT ovdje vrlo uspjesno koristi. Podmitili su parlamentarce, medije, veterinare...

Trenutno je stanje za njih perfektno. Rade kao neke projekte sterilizacije po principu uradi jednu, pisi 10, kupuju se i rasturaju po ulicama tone hrane za pse, a sve u svrhu odrzavanja "stada". Sto se njih tice, oni su uzgojili svoju "kravu muzaru".

Ova pojedinacna trovanja cuka, odstrijeli i slicno se samo iskoriste za ocrnjivanje u stranim medijima, cime ubiru dodatne poene, da ne kazem funte od svojih finansijera...

Obzirom na razmjere korupcije kod nas, uopste ne treba da cudi da SIPA i poreski organi nisu zakucali na vrata jedne od, sudeci po kolicini novca kojom raspolazu, najvecih nevladinih organizacija na ovim prostorima.

Ovdje je samo pitanje cije se pare peru... Jer nema nikakve logike da neki tamo DT iz Engleske baca milione funti na rjesavanje problema pasa lutalica u nekoj tamo BiH. Ne bi me cudilo da je ukljucena i neka narko mafija, dileri oruzjem i sl.
huxley

#438 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Meni je fascinanto kako ovi cukoljupci od malih nogu nauce izbjegavati raspravu o onom sto je srz problema.

1. Imamo i drugih problema. Ljudi su gladni a mi....
2. Krivi su politicari. Da oni ne kradu, imali bi para za azile...
3. Samo smo to zasluzili. Napustali smo pse, i sada ih ima....
4. Ko ne voli ljude, ne voli ni zivotinje. Nisu psi krivi sto su na ulicama....
5. I ljudi su zli. Jednom sam bila u situaciji....

Srz problema je slijedeca: Psi napadaju ljude svakodnevno. Roditelje je strah da djecu puste da sama idu u skolu. Parkovi su nam postali okupljalista copora. Ulicu su pune razbacanog smeca. Smanjena nam je sloboda kretanja. Turisti pisu o coporima pasa na nasim ulicama.

Opet, sta se moze uraditi je:

1. Uzeti stvar u svoje ruke. Na zalost, zbog ovog problema se u mojoj mahali desilo upravo ovo, ali sada lutalica nema. Povremeno neki dodje, ali onda valjda ode, 6-o culo, sta li.
2. Pisati medijima i vlastodrscima, prije svega poslanicima u DN, parlamentu, ali i lokalnim nivoima vlasti
3. Ako ste napadnuti, tuzba. Google Stop Ugrizu, ima vise podataka tamo
4. Cuvajte sebe i svoju porodicu. Kisobran u ruke, kamen, onaj rastjerivac, izbjegavati copore...

Sve sto vlastodrsci treba da urade je da uvrste tacku o izmjenama zakona u dnevni red za slijedecu sedmicu, glasaju za, i mjesec dana nakon toga bi vec na snazi bio novi zakon.

Prepreka je da srpske i hrvatske stranke nisu za, jer ovog problema tamo gdje je njihovo glasacko tijelo nema (kao sto neko napisa, nedavno su u Glamocu hladno ubili 40 pasa).

Dakle, dok cekate da vam Covic rijesi problem (nikada), uzmete stvar u svoje ruke.
avetinja

#439 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

amiliana wrote:
Dino_noDi wrote:De samo posjeti psihologa. :run: I provjeri malo historiju da su kerovi evoluirani vukovi koji su nastali da cuvaju covjeka, posjed stado a ne da budu necije "dijete" ljubav najdivnije stvorenje.
Moj pas je meni pomogao u trenutcima kad mi je bilo najteze u zivotu.Ostali psi u mom kvartu nikoga ne napadaju,ne diraju i nemamo taj problem.

A, kada izađeš iz svog kvarta ko ti garantuje da te neće neki čopor zaganjat' i izujedat'? Kada bi te izujedali da li bi imala isti stav o kao i do sada?
uglavnomja

#440 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Cukoljubac uporedjuje dijete-covjeka sa psom
Cukoljubac poistovjecuje svog kucnog rodjenog psa sa svakim ulicarem
Cukoljupci imaju tu neku sposobnost da bas u njihovim krajevima copori koje oni hrane nikoga ne napadaju

I svi cukopljupci hrane copore pasa svaki dan :-)

Hebote elvis mrtvi, probaj stati pred 15 komada po 30 kila u ptosjeku, pa ih postroji, svakom po keksic od 10 grama, a oni ce odmah da se izvrnu na ledja i zasuzice im tuzne okice od zahvalnosti :oops:

Ili ce te poderati k'o kontejner sa smacem :D
Dino_noDi

#441 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Kad smo vec kod kontejnera koliko samo smeca razbacaju po ulicama bolesnice neke fasovati ili medicinski otpad koji ljudi tako lahko bacaju dodje do djeteta nakon sto ovaj kesa i kesa pobaca po ulici :run:
Naslovnica

#442 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Dovoljno je vidjeti koliko DT ulaže marketinšku kampanju za sterilizacije - desetine, ako ne i stotine hiljada po kampanji! Veliki i mali bilbordi, tramvaj, kompletan cirkus zbog sterilizacije 100 vlasničkih i 200 lutalica?! Očito da je u pitanju klasično pranje para koje se prelivaju u džepove glavnih aktivista DTa. Mafijaška organizacija.
amiliana

#443 Re: Problem pasa lutalica

Post by amiliana »

uglavnomja wrote:Cukoljubac uporedjuje dijete-covjeka sa psom
Cukoljubac poistovjecuje svog kucnog rodjenog psa sa svakim ulicarem
Cukoljupci imaju tu neku sposobnost da bas u njihovim krajevima copori koje oni hrane nikoga ne napadaju

I svi cukopljupci hrane copore pasa svaki dan :-)

Hebote elvis mrtvi, probaj stati pred 15 komada po 30 kila u ptosjeku, pa ih postroji, svakom po keksic od 10 grama, a oni ce odmah da se izvrnu na ledja i zasuzice im tuzne okice od zahvalnosti :oops:

Ili ce te poderati k'o kontejner sa smacem :D
Jedno je covjek drugo je pas.
Rođenog ???
Nismo jos imali takav slucaj kad budemo imali javim. :wink:
It_is_a_Leclerc

#444 Re: Problem pasa lutalica

Post by It_is_a_Leclerc »

Banirajte ćukoljupce. Ometaju civilizovanu i demokratsku razmjenu mišljenja. :oops: :lol:
Dino_noDi

#445 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Realno ti nisi stabilna osoba. Trebala bi posjetiti psihologa. Da neko cijeni vise pseci zivot od ljudskog :run:

Kad se neke kuge pojave govorit cemo odakle to sad kako to a problem nam pred nosom. Valjda nece biti vecih problema :roll:
amiliana

#446 Re: Problem pasa lutalica

Post by amiliana »

Dino_noDi wrote:Realno ti nisi stabilna osoba. Trebala bi posjetiti psihologa. Da neko cijeni vise pseci zivot od ljudskog :run:

Kad se neke kuge pojave govorit cemo odakle to sad kako to a problem nam pred nosom. Valjda nece biti vecih problema :roll:
Nigdje nisam rekla da je pseci zivot vazniji od covjekovog.A ovi sto govore da ce upucati,ubiti sami oni su stabilni ? .U mom kvartu postoje dva parka u koje se igraju psi ,dođu lutalice ,vlasnicki psi ima i i male djece i nisam dosad cula da se iko zalio.
Hranimo ih ,sve ok.
Last edited by amiliana on 11/09/2014 15:51, edited 1 time in total.
drug_profi

#447 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Krave se prije klanja ubijaju pneumatskim cekicem u mozak. Trenutna smrt. Zasto je to neprimjereno za psa a jeste ptimjeren otrov za pacova? Otkud tolika hipokrizija?
Metak u glavu je sasvim prihvatljiv postupak koji donosi smrt bez patnje.

----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
uglavnomja

#448 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Nedavno je neko postavio link sa budzetom dt, zastrasujuce sa koliko para raspolazu :roll:
mzungu

#449 Re: Problem pasa lutalica

Post by mzungu »

kabas 8-)
emko1234

#450 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

Ja ne vidim majke mi ovdje nikakav problem.
ujeden sam prije par mjeseci iz cista mira, prolazim pored zbunja na putu do prodavnice i nekakvo malo govno škevče. Ne obazirem se opste jer imam svoja dva psa, znaci hodam sam kad ono ni pet ni sest za nogu. Malo nesto, kontam bili otisao primit tetanus, odem hajde na nagovor ukucana.

U mom kvartu, i u radijusu od kilometar (bjelave, visnjik, breka, bolnica kosevo, stara breka, ciglane) ima sigurno 200 kerova. Najopasniji copor je ovaj sto se krece izmedju breke, bjelava i visnjika te bolnice kosevo. Napali do sad barem 5 ljudi. Nikom nista. Nije problem.
Prvi iduci put kad krenu na mene, mog psa ili nekog mog pravac poljoprivredna apoteka. Uzmem fino 10 kila misomora ili puzomora, 10 kila izrezanog parizera, rukavice, kuhacu, sve izmjesam i od kontojnera do kontejnera u svojoj mahali. Kazu da puzomoru treba oko pola sata u zavisnosti od pojedene kolicine. Pa jebem mu majku, nema sta nismo prezivili i sad ko malo na noge ljudi stali, sad oni, njihova djeca, njihovi ljubimci i pola grada taoci kerova, avu-mau, dog trusta i ostalih karina.

Ma nabijem ih sve redom, nece vlast nista da poduzme, nece udruzenja nista da poduzmu, zakon je takav kakav jest. Boze moj, ja ne znam jos nikoga ko je legao u zatvor i dobio kaznu sto je ubio agresivno pasce. ovdje ljudi ne leze kad ubiju covjeka a ne kera, e pa ljudi me mogu zajebavat al kerovi boga mi nece.
Svoja dva psa nisam pustio van baste s lanca zadnju godinu i po zbog ovih finih cukica.
samo PUZOMOR I MISOMOR.
Locked