Dobra mi je metla, promijenio sam osam drški i deset četki, i ništa više....Ned071 wrote:za tih sest godina promijenio sam kineticki, par puta kod slavke sredio karburator i cetkice na alnaseru. sitnije opravke tipa lezajevi i slicno ne racunam. povario mu jednom pod. jedino sto mi je smetalo bila je potrosnja, po gradu hladno cener. i nista vise.
40-ti rođendan legende - GOLF
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#426 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
- trambusek88
- sema911s
#428 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
na golfa vecinom se zali zbog : konfora i potrosnje
fiat odrzavanje, pouzdanost, potrosnja
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#429 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Kako genijalci dodjose od poredjenja ljepote do poredjenja kvalitete,to mi je fascinantno
Za ljubitelje Svabica,jedna Talijanka

- zmajadaH
#430 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Kazu auto-forum-stručnjaci ''četrdeset mu godina i nevalja'' !!!!!
Jedna autoindustrija je dovoljno glupa da forsira i gura proizvod koji nevalja kurcu, proizvod koji niko nevoli, proizvod koji je ružan i nemaštvovit, proizvod koji izaziva prezir....proizvod koji se nekupuje.
Između ostalog to je proizvod koji ima ubjedljivo najmanju prodaju na dunjaluku.
I ta autoindustrija radi sve to iz hira iako to nevalja.
Nevozim golfa, neposjedujem golfa, izuzev u slucajevima kad je bila sama preprodaja i fakat nebih imao obraza reci da to auto nevalja i da nije vrijedno hvale.
Fakat ovdje dosta ljudi ima poremećen osjećaj za vrijednost.
Kao da se svodi na onu papansku priču ''nedostižan mi je i nemogu odvojiti novac za njega pa ću hladno reći da nevalja''
BTW eno Reno na domaćem terenu Golfa zado zadaću svima, ne samo golfu
Hvala na pažnji i prijatno.
Jedna autoindustrija je dovoljno glupa da forsira i gura proizvod koji nevalja kurcu, proizvod koji niko nevoli, proizvod koji je ružan i nemaštvovit, proizvod koji izaziva prezir....proizvod koji se nekupuje.
Između ostalog to je proizvod koji ima ubjedljivo najmanju prodaju na dunjaluku.
I ta autoindustrija radi sve to iz hira iako to nevalja.
Nevozim golfa, neposjedujem golfa, izuzev u slucajevima kad je bila sama preprodaja i fakat nebih imao obraza reci da to auto nevalja i da nije vrijedno hvale.
Fakat ovdje dosta ljudi ima poremećen osjećaj za vrijednost.
Kao da se svodi na onu papansku priču ''nedostižan mi je i nemogu odvojiti novac za njega pa ću hladno reći da nevalja''
BTW eno Reno na domaćem terenu Golfa zado zadaću svima, ne samo golfu
Hvala na pažnji i prijatno.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#431 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
@milojica
staro ti je ovo... starije od Golfa
- zmajadaH
#432 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
mk ultra wrote:@milojica
Za plakanja aj' jebaji ga istinoto
Svejedno i ja bih Moniku
- mali_milojica
#433 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Ona ima 50,ali nema veze,nisu joj dvije Svabice od 20 ni do koljena.mk ultra wrote:@milojica
-
direstraits0078
#434 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Dvaput je ipak dvaput. Kako god okrenes. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#435 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
kolko je para ? naplacujem isto ,skidao mjenjac na tipu ili golfu dvicini isti je posao,ni na jednom nije bas jednostavno zamijeniti.oba imaju usrane poluosovine sa sarafima na kojima su uglavnom proklizane glave usljed nemanja alata seoskih majstora...licno meni je lakse skinuti mjenjac recimo na alfi 156,pezou 206, nego na dvicini... pronadji eto u nekom svom buretu tih plocica posebno i sipki koje se krive ,pa prodaji raji da ne kupuju cijeli set kvacila.naravno da tipa nema jer je ovde sve vodjeno supljarom :to je talijansko smece,ne valja,puno trosi ,kvari se...takodjer aljkavost i neodrzavanje je dovelo do raspadanja svih auta iz 80- ih i 90-ih od kojih ovi sto trose puno zavrse u smecu,al posto golf dvicina trosi 4 litra po gradu on se skrpi i dalje se vozi.Tkanton wrote: Pa normalno de ce bit kvarova na tom autu kad je postotak tog auta po opstinama sigurno 30% ako ne i vise, a neces rec koliko je para da se to sredi i da dijelove za golfa dva mozes nac u svakom buretu.....
A sad i tipo je bio zastupljen u velikm kolicinama i gdje je sad taj auto, nema ga vise ni na otpadu
-
Tkanton
#436 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Hahahah zar ima neko auto da se manje o njemu vodi briga nego golf dvojka....... pa eto ako je tako kod nas de nadji to famoznog tipa u drugim zemljama......... cuj vozi se zato sto je potrosnja 4l, ko vozi toliko staro auto to mu je i najbitnij faktor....... jarane raja nema para i ti bi jos da se ganja nekakav tamo Tipo pored dokazane dvojke, stvarno nisi normalan taman da si mehaniracar u boksu f1bitanga_sa_otesa wrote:kolko je para ? naplacujem isto ,skidao mjenjac na tipu ili golfu dvicini isti je posao,ni na jednom nije bas jednostavno zamijeniti.oba imaju usrane poluosovine sa sarafima na kojima su uglavnom proklizane glave usljed nemanja alata seoskih majstora...licno meni je lakse skinuti mjenjac recimo na alfi 156,pezou 206, nego na dvicini... pronadji eto u nekom svom buretu tih plocica posebno i sipki koje se krive ,pa prodaji raji da ne kupuju cijeli set kvacila.naravno da tipa nema jer je ovde sve vodjeno supljarom :to je talijansko smece,ne valja,puno trosi ,kvari se...takodjer aljkavost i neodrzavanje je dovelo do raspadanja svih auta iz 80- ih i 90-ih od kojih ovi sto trose puno zavrse u smecu,al posto golf dvicina trosi 4 litra po gradu on se skrpi i dalje se vozi.Tkanton wrote: Pa normalno de ce bit kvarova na tom autu kad je postotak tog auta po opstinama sigurno 30% ako ne i vise, a neces rec koliko je para da se to sredi i da dijelove za golfa dva mozes nac u svakom buretu.....
A sad i tipo je bio zastupljen u velikm kolicinama i gdje je sad taj auto, nema ga vise ni na otpadu
- bitanga_sa_otesa
#437 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
izvini sto sam bio iskren i sto ne zivim u zabludi....necu vise majkemi ...
90% ljudi u BiH ne vodi brigu o autima,jer su kupili auto zbog komsija ,a ne da ga koriste za osnovnu namjenu.nebitno jel to golf ili tipo ili mercedes A klasa,sve se jase dok se ne raspadne i onda se na pik-u mijenja govno za govno i tako ispocetka.daj sta novijeg godista ,nema veze sto je grob,samo nek komsiji crkne krava ,a sto je frizider prazan koga boli q...to niko ne vidi...
ja se s tim srecem svaki dan ,a ne znam gdje ti zivis onda ako to ne vidis....
90% ljudi u BiH ne vodi brigu o autima,jer su kupili auto zbog komsija ,a ne da ga koriste za osnovnu namjenu.nebitno jel to golf ili tipo ili mercedes A klasa,sve se jase dok se ne raspadne i onda se na pik-u mijenja govno za govno i tako ispocetka.daj sta novijeg godista ,nema veze sto je grob,samo nek komsiji crkne krava ,a sto je frizider prazan koga boli q...to niko ne vidi...
-
Tkanton
#438 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Kakve to veze sad ima sa Golfom 2, hos rec da je 1000 KM puno za dvojkubitanga_sa_otesa wrote:izvini sto sam bio iskren i sto ne zivim u zabludi....necu vise majkemi ...
- bitanga_sa_otesa
#439 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
puno je 100 maraka za smece izjahano,ko god ima dobru dvojku ne prodaje(mogu se na prste izbrojat) ,samo se prodaju nazagrnuti mejtovi 
- trambusek88
#440 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Da nebi dalje poredili Golfa i Tipa evo kako stvari stoje u Tipovoj matičnoj zemlji
Obratite pažnju na broj primjeraka a i na cijene.
VW Golf 1983-1991 - 1.367 Rezultata (tu je 300-tinjak kabrioleta koji nisu Tipova klasa, al ostalo su pretežno dvice)
http://www.ooyyo.it/polovni-volkswagen- ... 608F54FBE/
a odaberete li u postavkama 1988-96 godište kad se Tipo proizvodio, dobićete oko 4900 dvojki i trojki i nešto kabrio kečeva
"Spejs Šatl" Fiat Tipo 1988-1996 - 115 Rezultata
http://www.ooyyo.it/polovni-fiat-tipo-a ... 608F54FBE/
VW Golf 1983-1991 - 1.367 Rezultata (tu je 300-tinjak kabrioleta koji nisu Tipova klasa, al ostalo su pretežno dvice)
a odaberete li u postavkama 1988-96 godište kad se Tipo proizvodio, dobićete oko 4900 dvojki i trojki i nešto kabrio kečeva
Last edited by trambusek88 on 19/06/2014 23:37, edited 6 times in total.
- Ned071
#441 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Ne kontam bas drug. za sest godina na autu starom dvije decenije 200 maraka vanrednih troskova je nista. dvica je super kvalitetno auto.530i wrote:Dobra mi je metla, promijenio sam osam drški i deset četki, i ništa više....Ned071 wrote:za tih sest godina promijenio sam kineticki, par puta kod slavke sredio karburator i cetkice na alnaseru. sitnije opravke tipa lezajevi i slicno ne racunam. povario mu jednom pod. jedino sto mi je smetalo bila je potrosnja, po gradu hladno cener. i nista vise.
-
Tkanton
#442 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Ma nije to do toga bolan, neznaju oni sta valja nit znaju cijenit svoje.trambusek88 wrote:Da nebi dalje poredili Golfa i Tipa evo kako stvari stoje u Tipovoj matičnoj zemlji
"Spejs Šatl" Fiat Tipo 1988-1996 - 104 Rezultata
-
citroen xm
#443 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Smiješni su vam argumenti. Tipo je dvije klase iznad dvice u svemu pa taman da je najgori na svijetu. Pa probaj sjesti posle Tipa u dvicu da vidiš koji je dvica odron od auta.
-
Teufik
#444 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Rado al nesto ih nema.citroen xm wrote:Smiješni su vam argumenti. Tipo je dvije klase iznad dvice u svemu pa taman da je najgori na svijetu. Pa probaj sjesti posle Tipa u dvicu da vidiš koji je dvica odron od auta.
- mali_milojica
#445 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Ocito nikada nisi gledao Mucke.Ned071 wrote:Ne kontam bas drug. za sest godina na autu starom dvije decenije 200 maraka vanrednih troskova je nista. dvica je super kvalitetno auto.530i wrote:Dobra mi je metla, promijenio sam osam drški i deset četki, i ništa više....Ned071 wrote:za tih sest godina promijenio sam kineticki, par puta kod slavke sredio karburator i cetkice na alnaseru. sitnije opravke tipa lezajevi i slicno ne racunam. povario mu jednom pod. jedino sto mi je smetalo bila je potrosnja, po gradu hladno cener. i nista vise.
-
Tkanton
#446 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Hahahaha......Teufik wrote:Rado al nesto ih nema.citroen xm wrote:Smiješni su vam argumenti. Tipo je dvije klase iznad dvice u svemu pa taman da je najgori na svijetu. Pa probaj sjesti posle Tipa u dvicu da vidiš koji je dvica odron od auta.
- trambusek88
#447 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Budale, pored svog "spejs šatla" oni više cijene nekvalitetnu kanturinu dvičinuTkanton wrote: Ma nije to do toga bolan, neznaju oni sta valja nit znaju cijenit svoje.
Siguran sam da je Tipo kao nov bio najprodavaniji kompakt u svojoj klasi u svojoj zemlji, i da ih je u njihovo vrijeme bilo više od Golfova istog godišta ali eto. Mnoge "nekvalitetne, ružne, nikakve kanturine, koje samo Bošnjo cijeni" nadživjele su na talijanskom terenu većinu njihovih super kvalitetnih Space shuttleova na čiju su digitalnu tablu p.... svršavale čim sjednu u auto. pa je sad omjer u u oglasima otprilike 10 dvica na jednog Tipa, uz bolje držanje cijene za očuvane primjerke.
-
Lolobrigida
#448 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Teufik wrote:Rado al nesto ih nema.citroen xm wrote:Smiješni su vam argumenti. Tipo je dvije klase iznad dvice u svemu pa taman da je najgori na svijetu. Pa probaj sjesti posle Tipa u dvicu da vidiš koji je dvica odron od auta.
trambusek88 wrote:Da nebi dalje poredili Golfa i Tipa evo kako stvari stoje u Tipovoj matičnoj zemlji
-
m a c a n
#449 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
mali_milojica wrote:Kako genijalci dodjose od poredjenja ljepote do poredjenja kvalitete,to mi je fascinantno![]()

-
romeomoraprezivjeti
#450 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF
Ja mislim da same svabe i italijani ne brane svoju auto industriju,koliko je neki ovdje brane, kolektivno smo oboljeli od zavisti i preseravanja.
poslano s moga sonija ze
poslano s moga sonija ze