Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post Reply
Hafis

#426 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

bob_rock wrote:Mislim da tesko mu ko moze parirati.
Sve je moguće. Može se desiti da čak jedan dio ''rasterećenih'' probosanskih glasača pogura Raguža i da on iznenadi.
Mada se u konačnici tu ništa ne dobiva - jedan je Željko i onaj osjećaj bezbrižnosti, odnosno dva ''zavarena'' glasa u predsjedništvu se ne može nikad više ponoviti.
Hafis

#427 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Image

Duša moja draga. Mislim da je sva četiri posta posvetio isključivo meni :) Znam kako mu je, nije lahko.
Samo mi još tvoja razmišljanja trebaju :lol:
Radiša, laj i dalje, i ćući ćekajući kaću se oćitovati
Alfons Kauders

#428 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
This post was made by sanjin_1 who is currently on your ignore list. Display this post.
This post was made by sanjin_1 who is currently on your ignore list. Display this post.
Duša moja. Mislim da je sva četiri posta posvetio meni :)
kad bi samo mogao jos 2,000,000 ljudi staviti na ignore listu... i primorati CIK da koristi istu... sve bi dobro bilo... :)

da sam ja neko...
ne bi, ne bi ljudi zivot proklinjali
sve bi glasove chovi poklanjali
kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo
i kako bi dobro bilo u trecem
Hafis

#429 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
kad bi samo mogao jos 2,000,000 ljudi staviti na ignore listu... i primorati CIK da koristi istu... sve bi dobro bilo... :)

da sam ja neko...
Pa dobro.
Ja sam izdržao i nalete tog vašeg čuvenog Jacka, pa onda Bošnje sultana, onda onog malog turkofila iz Nizozemske, i sad bih opet ako nalete.
A znaš li zašto: zato što imaju dara, imaju ''žicu'' za to, i s jedne strane su čak i interesantni i čak im ''stoji'', i s takvim likovima bih čak mogao uživo razgovarati, ako ništa nasmijao bih se dobro i čuo kakv biser koji bih mogao kasnije prepričavati.
Ali primitivni, glupavi i pokvareni nacionalizam poput u ovoga ovdje radiše, Havatara ili BHLustera stvarno ne zaslužuje osvrt, pod tim podrazumijevam ni čitanje. Jednostavno su ispod svake intelektualne i kulturološke razine, a pogotovo odišu onim nepatvorenim šovinizmom koji je ruku na srce - smiješan.
Jer, i za nacionalistu moraš biti prije svega čovjek u pravom smislu te riječi, i znati to jasno i argumentirano zastupati. A šovinista može biti i polupismen ili čak i retardiran čovjek, dovoljno je samo mrziti druge.

Tako da su mi samo njihA trojica na ignore.
Havatar

#430 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Havatar »

Osoba koja ne vidi nista lose u doceku ratnog zlocinca prica o nepatvorenom sovinizmu :lol: a da ne govorimo koliko je jak karakter da stavi nekog na foe listu a onda cita sve sto on pise :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#431 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by It_is_a_Leclerc »

Navijam da Borjana iz Livnotransa bude nemajorizirana, članica predsjedništva.

Ona bi bila blesava i ne bi imala mišljenje, kao i obično, a ja bih se smijao.

Bilo bi lijepo.
Alfons Kauders

#432 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Pa dobro.
Ja sam izdržao i nalete tog vašeg čuvenog Jacka, pa onda Bošnje sultana, onda onog malog turkofila iz Nizozemske, i sad bih opet ako nalete.
A znaš li zašto: zato što imaju dara, imaju ''žicu'' za to, i s jedne strane su čak i interesantni i čak im ''stoji'', i s takvim likovima bih čak mogao uživo razgovarati, ako ništa nasmijao bih se dobro i čuo kakv biser koji bih mogao kasnije prepričavati.
Ali primitivni, glupavi i pokvareni nacionalizam poput u ovoga ovdje radiše, Havatara ili BHLustera stvarno ne zaslužuje osvrt, pod tim podrazumijevam ni čitanje. Jednostavno su ispod svake intelektualne i kulturološke razine, a pogotovo odišu onim nepatvorenim šovinizmom koji je ruku na srce - smiješan.
Jer, i za nacionalistu moraš biti prije svega čovjek u pravom smislu te riječi, i znati to jasno i argumentirano zastupati. A šovinista može biti i polupismen ili čak i retardiran čovjek, dovoljno je samo mrziti druge.

kako mislis "naseg" jacka, bosnje, turke? :D pa to su etnoteritorijalci - vise su tvoji no moji... kada zagovaras ideje slicne njihovim, onda su ti to prirodni sugovornici... ja nisam... :D

stoga sretno s tim... jer s njima i njima slicnim bi se morao dogovarati o tim stvarima... sa mnom sigurno neces, jer ja nisam zainteresovan za bilo kakve kompromise i dealove... ostavljam to vama, dogovorite se, osigurajte mandat na izborima, dvotrecinsku vecinu i radite onda sta god vam volja...

ali ko sto rekoh, kurca graha - jer bi onda na neki nacin trebalo uskratiti gradjanska prava vecini stanovnistva... nije da niste pokusali, ali slabo to ide moj doktore... mos mislit, vecina svijeta vjeruje u demokratski proces i vladavinu prava... :) a kad smo kod prava, aktivno biracko pravo i pravo na slobodu udruzivanja/govora mozes ograniciti samo silom...

drugacije ne moze, zao mi je ali fakat ne moze... moze silom, s kolegama iz gardijskih brigada i angelom merkel na leopardu 2... mislim moze teoretski, jer nisam siguran da ce prosjecni hans iz wuppertala ili lovro iz cavtata podrzati nesto takvo na izborima... ups, gle cuda... glasa se i drugdje... i ljudi rijetko glasaju za rat...

stoga se opusti i uzivaj moj doktore - za rat treba dvoje :)
StupskaBitanga

#433 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by StupskaBitanga »

Banksy wrote:
cadburry wrote:
Marinko Čavara je novi hrvatski član Predsjedništva BiH.
Teško. :)
Pored Raguza nema sanse
Stjui

#434 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Stjui »

Hafis wrote: Jednostavno su ispod svake intelektualne i kulturološke razine, a pogotovo odišu onim nepatvorenim šovinizmom koji je ruku na srce - smiješan.
jah :roll: kad smo već kod šovinizma g.hafise:
Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Hafis wrote:Dobro bi došla lokalnoj darovitoj djeci za pravljenje grafita.
:shock:

hafise li hafise :lol:
It_is_a_Leclerc

#435 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

:lol: :lol:

To je taj metrpolitizam nemajoriziranog puka.
Bodkin

#436 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Bodkin »

kako bi bilo da zavirite na temu o neumu pa da vidite proliv koji se tamo razliva?
bob_rock

#437 Re: Odg: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by bob_rock »

Hafis wrote:
Sve je moguće. Može se desiti da čak jedan dio ''rasterećenih'' probosanskih glasača pogura Raguža i da on iznenadi.
Mada se u konačnici tu ništa ne dobiva - jedan je Željko i onaj osjećaj bezbrižnosti, odnosno dva ''zavarena'' glasa u predsjedništvu se ne može nikad više ponoviti.
U Predsjednistvu nema preglasavanja. Zato smo godinama na vanjskoj sceni neutralni po svakom pitanju. Tako da prica od dva glasa nepije vode. Iako je utopija traziti,ali da je barem jednog sposobnog clana predsjednistva imati da privuce investitore ili barem da nam omoguci pristup nato savezu.
Hafis

#438 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

bob_rock wrote:
Hafis wrote:
U Predsjednistvu nema preglasavanja. Zato smo godinama na vanjskoj sceni neutralni po svakom pitanju. Tako da prica od dva glasa nepije vode. Iako je utopija traziti,ali da je barem jednog sposobnog clana predsjednistva imati da privuce investitore ili barem da nam omoguci pristup nato savezu.
Nisam rekao da ima preglasavanja ali se neke odluke mogu donijeti s dva glasa za, uz ''izdvojeno'' mišljenje trećeg člana, što se već dešavalo. Najzorniji primjer je ondašnji prijedlog za manadatara vijeća ministara - Slavu Kukića, koji je predložen s dva glasa Za i jedan protiv, i koji je išao u daljnju proceduru, gdje kako znamo nije uspio proći, zahvaljujući prije svega glasovima stranaka iz RS-a.
U ''normalnim'' okolnostima, to se ne bi desilo, i da je u predsjedništvu na mjestu ''hrvatskog'' člana sjedila osoba s barem minimalnim sluhom za realnost (a ne neki HDZ-ejac) ona ne bi podržala taj prijedlog. Međutim, u predsjedništvu su ipak u tom trenutku sjedila dva Bošnjaka (i dan danas) i podržali su pokušaj bošnjačke politike da instalira svoje ''hrvatske kadrove'' i u vijeće ministara.
Predsjedništvo (ovakvo kakvo je) ipak simbolizira ovu državu i njenu, hajdemo reći razvikanu šarolikost, ali i zajedništvo, i ako se dopustilo da se i u taj ''simbol'' unese lagumdžijsko mahalsko mešetarenje uz ciničko podsmijavanje, i ako to podržavaju svi, počevši od polupismenih lafonabrijanih dijasporaca, manijakalnih ''stručnjaka'' iz 'demografije, turkofila, čakijaša-rakijaša pa sve do tuzlanskih pravnika ali i lafoumjerenih lafograđanskih lafosocijaldemokrata i ljevičara, a sve što ih povezuje je je isključivo pripadnost jednom etničkom korpusu...onda mi nešto govori da sam ipak debelo u pravu...ako govorim iz kuta mog korpusa. Ovo je ipak BiH.
A oni će to svakako nazvati fašizmom, salonaštvom, herceg-ćetništvom, kockoglavstvom i sličnim toraškim parolama, koje stvarno ne piju vode van tog kruga.
Iako je utopija traziti,ali da je barem jednog sposobnog clana predsjednistva imati da privuce investitore ili barem da nam omoguci pristup nato savezu.
Iskreno, to je ipak teška utopija. Da su stvari išle normalno svojim tijekom 2006. možda bi se i došlo do tog stadija kada bi se i pregovaralo uspostavi takve jedne funkcije, normalno uz neke zaštitne elemente, obzirom na sve naše specifičnosti. Međutim krenulo se drugim kolosjekom (drugi protagonisti, druga vremena) i došlo se do sejdić-fincija.
bob_rock

#439 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by bob_rock »

Znaci,u globalu,sve stoji sto sam naveo. Niti se preglasavanjem sta moglo postici niti bi smo imali ikakvog efekta da je bio clan predsjednista iz druge partije. Samo lazni osjecaj sigurnosti i nista vise. Zeljko je u izbornom procesu imao vaznu ulogu za sdp za privacenje glasova dok realno efekat njegovog djelovanja je zanemariv. Naravno i kapacitet njega kao pojedinca je poprilicno limitiran.
putokaz1

#440 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by putokaz1 »

Imal ko liste kandidata iz sva tri naroda
sanjin_1

#441 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Image

Duša moja draga. Mislim da je sva četiri posta posvetio isključivo meni :) Znam kako mu je, nije lahko.
Ma jok. Kakvom tebi..ti si u svemu ovome totalno nebitan. Pisanje je namjenjeno normalnim ljudima koji citaju forum.

P.S. aaa rodjak slatki sve se ne cita ha :lol: .
Trebo si bola odma rec da ti moje pisanje iritira stomacni cir..ali sta se moze, moje pisanje se nastavlja bas kao i tvoje frustracije
Boldano je karakteristika po kojoj se raspoznaje tvoja biloska vrsta :kiss:
sanjin_1

#442 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by sanjin_1 »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:

da sam ja neko...
Suti Alfonse, metnut ce te u filter pa sta ces onda :-)
sanjin_1

#443 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote: Pa dobro.

Oho nam se, samozvani "doktor" se izgleda razgoropadio..
E vidi posto si vise dosadio i bogu i narodu sa svojom narcisoidnoscu vrijeme je da i to ispravimo.
Nista ti nisi izdrzao vec si i dalje pjevao narcisoidne hvalospjeve, a sve sa ciljem bjezanja od odgovora. Sve u svemu i ova trojka te zavila u crno...po starom dobrom obicaju.
Jeli ovo opet licna reflekcija podvojene licnosti samozvanog "doktora" ?
Neotesane seljacine koje su 93-ce iz kalose skocile u cipelu a onda po belaju jos trefile krocit na asfalt ne zasluzuju minimalan trud neophodan za odrzavenje kulture dijaloga. Prema vama koji ste vlastite komsije trpali u konc logore, silovali djevojcice od 12 godina starosti, kojima je sasvim uredu odati pocast monstrumu tipa Kordica, kojima islamski vjerski objekti sluze za grafite, itd..itd.. nije potrebno postovati ustaljene drustvene norme. Vec noga u prkno pa pro Pologa nazad odakle ste sljegli. U mene ti je tako ..pa ti sad vidi sta ti "lezi"

A onaj kome je uredu odati "pocast" monstrumu tipa Kordica nije nista drugo vec primitivan, glup i pokvareni nacionalista (odnosno malecki fasita u pokusaju).
Moj samozvani "doktore", nije ti ovo 'ADZ konvencija gdje tebi i takvim kao sto si ti titraju damu i poslusno klimaju glavom..jok. Ovdje ima da te rasturamo na najprostije komadice sve dotle dok ne skontas da si najobicnija parodija intelekta.
E sad moj dobri samozvani "doktore" sto se tice obrazovanja, u stvarnom zivotu sasvim sigurno imam kudikamo veci stepen obrazovanja od tebe. U to sam toliko siguran da bih smio i zivot staviti na ovu malu opkladu. Nekada se govorilo "papir trpi sve" a u danasnji vakat "SQL pohranjuje sve"... :izet:
Ali sve u svemu, ne daj se ti smesti. Nastavi "filtrirati" a ja cu ti nastavi odgovarati i svi sretni.. :thumbup:
sanjin_1

#444 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote: Predsjedništvo (ovakvo kakvo je) ipak simbolizira ovu državu i njenu, hajdemo reći razvikanu šarolikost, ali i zajedništvo, i ako se dopustilo da se i u taj ''simbol'' unese lagumdžijsko mahalsko mešetarenje uz ciničko podsmijavanje, i ako to podržavaju svi, počevši od polupismenih lafonabrijanih dijasporaca, manijakalnih ''stručnjaka'' iz 'demografije, turkofila, čakijaša-rakijaša pa sve do tuzlanskih pravnika ali i lafoumjerenih lafograđanskih lafosocijaldemokrata i ljevičara, a sve što ih povezuje je je isključivo pripadnost jednom etničkom korpusu...onda mi nešto govori da sam ipak debelo u pravu...ako govorim iz kuta mog korpusa. Ovo je ipak BiH.
A oni će to svakako nazvati fašizmom, salonaštvom, herceg-ćetništvom, kockoglavstvom i sličnim toraškim parolama, koje stvarno ne piju vode van tog kruga.
Iako je utopija traziti,ali da je barem jednog sposobnog clana predsjednistva imati da privuce investitore ili barem da nam omoguci pristup nato savezu.
Iskreno, to je ipak teška utopija. Da su stvari išle normalno svojim tijekom 2006. možda bi se i došlo do tog stadija kada bi se i pregovaralo uspostavi takve jedne funkcije, normalno uz neke zaštitne elemente, obzirom na sve naše specifičnosti. Međutim krenulo se drugim kolosjekom (drugi protagonisti, druga vremena) i došlo se do sejdić-fincija.
Truc muc oprden puc...
To mesetarenje kako ga ti nazivas definisano je Ustavom Entiteta i Ustavom drzave.Neminovan demokratski proces koji ti sigurno neces biti ustanju zaustaviti ili promjeniti. Tako je u svim naprednim drustvima a ti ako tezis Afganistanu, Kongu i inim, nije moj problem.
A velis "ne podrzavaju parole"? :-) Pa kako onda OHR donese onu odluku o formiranju vlade Federacije koja je vidi cuda jos uvjek na snazi !? Sanse da se ta odluka promjeni ili stavi van snage jednake su sansama da Sejdic-Finci urodi nekakvom etno-teritorijalnom ekskluzivom. DakleM nikakve.
BHCluster

#445 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by BHCluster »

putokaz1 wrote:Imal ko liste kandidata iz sva tri naroda
Za sada:
1. Martin Raguž - HDZ1990
2. Živko Budimir - SPP, DNZ BiH, SDU BiH, SPU BiH, SUND BiH i LDS BiH
3. ?
4. ?

=============================
1. ? - SDP
2. Bakir Izetbegović - SDA
3. Mustafa Cerić - ASDA

=============================
1. Petar Đokić - SP, DNS, SNSD
2. ?

============================
Last edited by BHCluster on 07/07/2014 15:25, edited 4 times in total.
It_is_a_Leclerc

#446 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

SDP neće kandidirati Bećirovića, gotovo sigurno. Bar tako kažu.

Ima "Zajedno za promjene" koalicija. Kandidat je Živko Budimir.
madner

#447 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by madner »

Reis against the machine.

Bakire, drzi se. :D
mettallica

#448 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by mettallica »

KatarinaKosaca wrote:
dustaban wrote:Meni je kod Cerica smetalo sto se na momente pretvarao da je vjernik!

Idealno predsjednistvo: Ceric, Kacavenda, Vjeko Kramer

:mrgreen:
:shock: Zar jest? :D
zar si još tu? idi bona na more malo.
Bodkin

#449 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Bodkin »

a sanjin je hercegovac pravi :D pa sto niko ne govori
Mister Yes

#450 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Mister Yes »

Bodkin wrote:a sanjin je hercegovac pravi :D pa sto niko ne govori
To je jasno i bez riječi :D
Post Reply