Hafis wrote:
Pa dobro.
Ja sam izdržao i nalete tog vašeg čuvenog Jacka, pa onda Bošnje sultana, onda onog malog turkofila iz Nizozemske, i sad bih opet ako nalete.
A znaš li zašto: zato što imaju dara, imaju ''žicu'' za to, i s jedne strane su čak i interesantni i čak im ''stoji'', i s takvim likovima bih čak mogao uživo razgovarati, ako ništa nasmijao bih se dobro i čuo kakv biser koji bih mogao kasnije prepričavati.
Ali primitivni, glupavi i pokvareni nacionalizam poput u ovoga ovdje radiše, Havatara ili BHLustera stvarno ne zaslužuje osvrt, pod tim podrazumijevam ni čitanje. Jednostavno su ispod svake intelektualne i kulturološke razine, a pogotovo odišu onim nepatvorenim šovinizmom koji je ruku na srce - smiješan.
Jer, i za nacionalistu moraš biti prije svega čovjek u pravom smislu te riječi, i znati to jasno i argumentirano zastupati. A šovinista može biti i polupismen ili čak i retardiran čovjek, dovoljno je samo mrziti druge.
Tako da su mi samo njihA trojica na ignore.
Oho nam se, samozvani "doktor" se izgleda razgoropadio..
E vidi posto si vise dosadio i bogu i narodu sa svojom narcisoidnoscu vrijeme je da i to ispravimo.
Ja sam izdržao i nalete tog vašeg čuvenog Jacka, pa onda Bošnje sultana, onda onog malog turkofila iz Nizozemske, i sad bih opet ako nalete.
Nista ti nisi izdrzao vec si i dalje pjevao narcisoidne hvalospjeve, a sve sa ciljem bjezanja od odgovora. Sve u svemu i ova trojka te zavila u crno...po starom dobrom obicaju.
Ali primitivni, glupavi i pokvareni nacionalizam poput u ovoga ovdje radiše, Havatara ili BHLustera stvarno ne zaslužuje osvrt, pod tim podrazumijevam ni čitanje. Jednostavno su ispod svake intelektualne i kulturološke razine, a pogotovo odišu onim nepatvorenim šovinizmom koji je ruku na srce - smiješan.
Jer, i za nacionalistu moraš biti prije svega čovjek u pravom smislu te riječi, i znati to jasno i argumentirano zastupati. A šovinista može biti i polupismen ili čak i retardiran čovjek, dovoljno je samo mrziti druge.
Jeli ovo opet licna reflekcija podvojene licnosti samozvanog "doktora" ?
Neotesane seljacine koje su 93-ce iz kalose skocile u cipelu a onda po belaju jos trefile krocit na asfalt ne zasluzuju minimalan trud neophodan za odrzavenje kulture dijaloga. Prema vama koji ste vlastite komsije trpali u konc logore, silovali djevojcice od 12 godina starosti, kojima je sasvim uredu odati pocast monstrumu tipa Kordica, kojima islamski vjerski objekti sluze za grafite, itd..itd.. nije potrebno postovati ustaljene drustvene norme. Vec noga u prkno pa pro Pologa nazad odakle ste sljegli. U mene ti je tako ..pa ti sad vidi sta ti "lezi"
A onaj kome je uredu odati "pocast" monstrumu tipa Kordica nije nista drugo vec primitivan, glup i pokvareni nacionalista (odnosno malecki fasita u pokusaju).
Moj samozvani "doktore", nije ti ovo 'ADZ konvencija gdje tebi i takvim kao sto si ti titraju damu i poslusno klimaju glavom..jok. Ovdje ima da te rasturamo na najprostije komadice sve dotle dok ne skontas da si najobicnija parodija intelekta.
E sad moj dobri samozvani "doktore" sto se tice obrazovanja, u stvarnom zivotu sasvim sigurno imam kudikamo veci stepen obrazovanja od tebe. U to sam toliko siguran da bih smio i zivot staviti na ovu malu opkladu. Nekada se govorilo "papir trpi sve" a u danasnji vakat "SQL pohranjuje sve"...
Ali sve u svemu, ne daj se ti smesti. Nastavi "filtrirati" a ja cu ti nastavi odgovarati i svi sretni..