Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#426 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Mislim da sam odgovorio na tvoje linkove za koje si me prozivao, vrati se malo u nazad tupko. I tu si ispao bolid.

Ne volim iznositi svoje privatne detalje, ali u tramvaj nisam ušao bar 10 godina, a privatno vozim Audi. I to do nedavno imao dva pa se jednog riješio. Sad navali sa komplimentima.

To ko je kompleksaš vidi se iz postova: gdje si sklepan, koliko ti auto košta, koliko sipaš...

Ali dobro, ublažiće tajo komplekse, kupiće novi audi dok sinčić visi na forumu i ponižava ostale.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#427 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

sema911s wrote:
mali_milojica wrote:Auuuuu sta rece i osta ziv. Mercedesov motor kazes. Auuuuuu.
@Sema911
Novi motor. VM ga proizvodi. I njih je FIAT kupio,odnosno preostalih 50% od GM.
Nema se,moze se :izet:
gdje ti ja reko da je to mercedesov motor,.,
To je bilo za emka,za tebe je odgovor ispod sema911 :thumbup:
@emko
Placem :lol: :lol: :lol:
romeomoraprezivjeti

#428 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by romeomoraprezivjeti »

emko1234 wrote:
mali_milojica wrote:Pa jadan ne bio. Jeep je u grupaciji Chrysler. A Chrysler je zasebna firma nikada nije bio u vlasnistvu GM.
Jos bisera emko,jos. Jos malo pa uspjet ces. Cijeli forum ce ti se smijati.
Cerberus Capital Management, an American private equity firm, bought around 80% of Chrysler from DaimlerChrysler, which will rename itself Daimler once the divestiture is completed. Daimler will retain the remaining 20% or so of Chrysler.

GM examined buying Chrysler for a brief time, buts its financial analysts shot down the idea early on. Cerebus is buying an 80% stake in Chrysler. She may have been thinking this because Cerebus also owns 51% stake in GMAC with GM owning the other 49%.
Hyundai was also reported to have briefly considered the idea of buying Chrysler.

Magna International, a Canadian-based components supplier and assembler, was considered a front runner among Chrysler's suitors. Its bid was unsuccessful.
evo ti duduk jedan
Mozes li nam ovo prevesti,ne znam litvanski???

poslano s moga sonija ze
johntra

#429 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

emko1234 wrote:Googlajte malo papci. nisu vrele gume i proauto popili svu pamet svijeta.
Emko, ne provaljuj se fakat...GM nikada nije imao nikakve veze sa Chryslerom...Cerebrus je nešto sasvim drugo...VM Motori je italijanska kompanija, u vlasništu FIAT-a...do nedavno su FIAT i GM imali po 50 posto udjela...ovaj trolitarski šestak nema nikakve veze sa prijašnjim motorima, nego je razvijen zajedno sa FPT-om (FIAT Powertrain Technologies) i potpuno je nov motor...
mali_milojica

#430 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Johntra,sad si gotov :lol:
Revolver

#431 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Revolver »

johntra wrote:
emko1234 wrote:Googlajte malo papci. nisu vrele gume i proauto popili svu pamet svijeta.
Emko, ne provaljuj se fakat...GM nikada nije imao nikakve veze sa Chryslerom...Cerebrus je nešto sasvim drugo...VM Motori je italijanska kompanija, u vlasništu FIAT-a...do nedavno su FIAT i GM imali po 50 posto udjela...ovaj trolitarski šestak nema nikakve veze sa prijašnjim motorima, nego je razvijen zajedno sa FPT-om (FIAT Powertrain Technologies) i potpuno je nov motor...
a to što je neki investicijski fond u nekom trenutku imao udjel u vlasništvu i jednih i drugih ne znači da su bili ikako povezani :-)
sema911s

#432 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

nego decki nadjel ko kaku jeftinu al dobru 159,.,
johntra

#433 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

Revolver wrote:
a to što je neki investicijski fond u nekom trenutku imao udjel u vlasništvu i jednih i drugih ne znači da su bili ikako povezani :-)
Povezani su po vlasničkoj strukturi, upravljačkim kadrovima i slično...ali, ne mora značiti da su ikada dijelili tehnologiju...da je GM, kao GM, kupio Chrysler, a ne Cerebrus, kao što je FIAT kasnije uradio, onda bi vjerovatno pravili skoro slične automobile po sličnoj tehnologiji...investicijske fondove zanima samo kajmak, odnosno zarada, što dokazuje i relativno kratko vlasništvo Cerebrusa nad Chryslerom, jer su uvidjeli da je hronični gubitaš...možda su planirali da budu neka divizija GM-a, ali je kriza sve pokvarila...mada sumnjam da bi im to konkurencijska vijeća u SAD dozvolila...
citroen xm

#434 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Nađe Emko, ali krije gdje je našao. :D
Revolver

#435 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Revolver »

johntra wrote:
Revolver wrote:
Povezani su po vlasničkoj strukturi, upravljačkim kadrovima i slično...ali, ne mora značiti da su ikada dijelili tehnologiju...da je GM, kao GM, kupio Chrysler, a ne Cerebrus, kao što je FIAT kasnije uradio, onda bi vjerovatno pravili skoro slične automobile po sličnoj tehnologiji...investicijske fondove zanima samo kajmak, odnosno zarada, što dokazuje i relativno kratko vlasništvo Cerebrusa nad Chryslerom, jer su uvidjeli da je hronični gubitaš...možda su planirali da budu neka divizija GM-a, ali je kriza sve pokvarila...mada sumnjam da bi im to konkurencijska vijeća u SAD dozvolila...
:thumbup: to sam mislio. tehnološki nisu povezani, samo financijski
probook

#436 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by probook »

Preskočio sam sve i preletio na ovu poslednju stranicu. Čovjek došao da pita za auto Alfa 159 kakva je, kvarovi ovo ono i očekivao je odgovore od ONOGA KO VOZI DOTIČNO AUTO.
I tema je otišla u prvacu izučavanja istorijata automobilske industrije i neizostavni fight VW vs svi ostali.

VRATITE SE NA SUŠTINU TEME!!!!!
_mufljuz_

#437 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

emko1234 wrote:
ElDzidziIbnDzo wrote:2008 godina,210 KS,JTDm Ti/Q4,Bose,Brembo,85000km,3 mjeseca garancija...80 hiljada maraka(kad pretvoriš u KMove)

Može i zamjena za Merca,VW ili Audija
mozda 80 000 kuna jedino ili kruna svedskih.
pa nije nova bila toliko ovakva alfa.
cuj 6 godina staro auto 80 000.
pa S klasa stara 6 godina nije 80 000.
http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=3843
hahahahahahahahah cuj alfa 80 000 :lol: :lol: :lol: :lol:
ocam ovo auto bi moglo bit maskota i zastitni znak navijaca Partizana...
seoBIH

#438 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by seoBIH »

arhivasvega

#439 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by arhivasvega »

E EMKO SNOBU kazes Fiat u krizi i nema para propada, ako ne znas Fiat je osim nama dobro poznatih brandova vlasnik i MAGNETI MARELLI firme koja pravi dijelove i vidi ovo ukucaj na ebay MAGNETI MARELLI VOLKSWAGEN ili evo ti link
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40

samo kliknes lijevim klikom ne desnim na link i otvori ti link i vidis da tvoje kutijetine od auta kupuju od Fiata raznorazne dijelove i ugradjuju ih sto znaci dok je MAMLAZA kao ti Fiat ce imati para, a evo ti link da vidis ko od koga sta kupuje
http://www.autonews.com/assets/PDF/CA41440317.PDF
doduse u pdf-u je al mozes skinuti sebi adobe reader da pogledas dokumet evo ti link http://get.adobe.com/hr/reader/
i ocekujem od tebe neki pametan odgovor, a neki djecacki tipa gledas me iz tramvaja ili slicno kao da ti je 16 godina ili mozda jeste???
romeomoraprezivjeti

#440 Re: Alfa 159 kupovina?

Ne smije se emko sad javiti, kad zna da mu talijan sastavlja auto.:-D

poslano s moga sonija ze
emko1234

#441 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

johntra wrote:
haj sve i da si upravu, a nisi jer je jasna veza izmedju gm-a i krajzlera kroz fond koji je bio vlasnik kontrolnog dijela dionica, ostaje sljedece pitanje. krajzler je bio s mercedesom u semi. vm je bio s gm-om. mercedes odjebe krajzler. u nasljedstvo im ostavlja stari 3.0 dizel. fiat kupuje krajzlera, istovremno od gm-a kupuje vm. i odjednom ni iz cega nikne nekakav strasni fiat trolitreni dizel.
evo mog pitanja, ako je vm toliko dobar a fiat ima fpt kako je taj trolitreni dizel niknuo tek kad su kupi krajzlera? sad ces ti meni reci zato sto nije potrebe za tim motorom, al u kurcu. imali su oni i prije planove i za themu i za ghiblija. al naravno, nisu imali para da razvijaju sami sto pokazuje najvise da su thema i 300c isto auto, pa kako su podjonili 300c jer je on bio skoro spreman prije nego sto je krajzler otisao fiatu, tako su se u skladu s kupovinom posluzili malo i motorima iz krajzlerove radionice. mercedes ostavio u nasljedje, vm preradio, fiat power train stavio svoju znacku. sto je i logicno i normalno, i apsoulutno podrzavam. samo mi nemoj srati kako fiat sam razvija te motore. svi veliki benzinici u grupi su americki, i bastina su krajlzera i dodga.
to ko spori, onda je stvarno idiot.
emko1234

#442 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

arhivasvega wrote:E EMKO SNOBU kazes Fiat u krizi i nema para propada, ako ne znas Fiat je osim nama dobro poznatih brandova vlasnik i MAGNETI MARELLI firme koja pravi dijelove i vidi ovo ukucaj na ebay MAGNETI MARELLI VOLKSWAGEN ili evo ti link
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40

samo kliknes lijevim klikom ne desnim na link i otvori ti link i vidis da tvoje kutijetine od auta kupuju od Fiata raznorazne dijelove i ugradjuju ih sto znaci dok je MAMLAZA kao ti Fiat ce imati para, a evo ti link da vidis ko od koga sta kupuje
http://www.autonews.com/assets/PDF/CA41440317.PDF
doduse u pdf-u je al mozes skinuti sebi adobe reader da pogledas dokumet evo ti link http://get.adobe.com/hr/reader/
i ocekujem od tebe neki pametan odgovor, a neki djecacki tipa gledas me iz tramvaja ili slicno kao da ti je 16 godina ili mozda jeste???
nek si se ti doduče registrovao da meni to kazes. bas ti hvala sto si me prosvjetilio. evo necu vise vozat svoje auto :lol: :lol: :lol:

i linkovi koje si stavio glupko su iz 2008.
sve automatik mjenjace u grupaciji koji nisu dsg i stronic vw grupi pravi ZF. znaci mozda je nekad magneti marelli nesto pravio.
sto si panela instrument table tice, jebe me se ko ih pravi.
romeomoraprezivjeti

#443 Re: Alfa 159 kupovina?

Emko,fiat pravio avione,tenkove,kamione a eto po tebi ne zna i ne moze sam napraviti 3.0 motor?????!!!!! Hajd malo pod hladan tus,da dodjes sebi covjece,ne lupaj vise. Pogledaj malo historiju fiata,pametnije ti je?!

poslano s moga sonija ze
mali_milojica

#444 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Hajde da jednom za sva vremena rijesimo dilemu oko dizel motora.
Mercedesov motor ima oznaku OM642,V6 pod uglom od 72 stepena,kompletan je od aluminija i tezi 208 kg.
Fiatov motor ima oznaku A630,V6 pod uglom od 60 stepeni,blok od celika i glava od aluminija i tezi 220 kg.

Ako su ovo dva ista motora,u pravu si.

P.S. Po dojavi emka1234 mole se svi vlasnici Ferrarija i Maseratija da vrate svoja auta iz razloga sto svi veliki motori u grupaciji dolaze iz Chryslera. Dakle,svi V6,V8 i V12 motori su lazni,nisu Ferrarijevi. Slagali su vas zabari.
Last edited by mali_milojica on 29/05/2014 00:10, edited 1 time in total.
ElDzidziIbnDzo

#445 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ne znam to oko motora,ali vidim da vas emko opasno prca :lol: :lol:
mali_milojica

#446 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Mozda.
Ali i opasno ispada glup :lol: :lol: :lol:
preludezalude

#447 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by preludezalude »

ElDzidziIbnDzo wrote:Ne znam to oko motora,ali vidim da vas emko opasno prca :lol: :lol:
Samo cu da prokomentarisem ovu tvoju izjavu:
Ako ovako izgleda kada prca, kako li tek izgleda kada ga prcaju!
emko1234

#448 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

romeomoraprezivjeti wrote:Emko,fiat pravio avione,tenkove,kamione a eto po tebi ne zna i ne moze sam napraviti 3.0 motor?????!!!!! Hajd malo pod hladan tus,da dodjes sebi covjece,ne lupaj vise. Pogledaj malo historiju fiata,pametnije ti je?!

poslano s moga sonija ze
pravio je i saab sve isto, pa propao. pravio je i rolls royce pa i buggati i bentley pa dok nisu kupljeni, na niskim granama su bili.
to sto je neko nesto pravio opste nije referenca uspjesnosti. al glup je bosnjo dok to skonta. prodavala je nokia najvise telefona na svijetu ubjedljivo, pa evo sad je nema ni među prvih pet. nije dovljno znati napravit. treba napravit u pravi vakat.
nije porche poceo ugradjivat dizele u svoje motore 80-90 klad je gorivo bilo dzabe, nego kad je postalo skupo ko djavo. niti je bilo downsiziga prije 20 godina kad je ljude bolio K za potrosnju i emisije. nego sad kad se vodi racuna o tome. da je tad bmw napravio sportsiki auto s tri cilidnra, i tri turba i baterijama, mislis da bi prodali ijedan?
timing kao izraz u poslovnom svijetu znaci sve. alfa je fulila par godina i zakasnila s par modela, i vidi, sve su skoro izgubili. i dok se novi modeli izbacuju ko na traci, ti mi pricas sta je fiat pravio?
pa sto ne naprave nasljednika bravu i puntu, sto ne razviju nasljednike 159 i 166, sto nisi razvili dsg mjenjac prije 5 godina, sto su napravili 3.0dizel tek sada, sto vise zaradjuju prodajom ugradbenih dijelova u nova auta nego prodajom tih istih novih auta?
i na sva ova pitanja znamo odgovor i ti i ja, samo ti neces da priznas kao i ostali fiatoljupci neke stvari.
drndalo

#449 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by drndalo »

Nego.... Guzitel' vi sta ?

Imam jednu 159 u pripremi, kao ispod cekica, licitacija moze poceti, ne primam ponude ispod 80.000... Samo ozbiljni kupci...
sema911s

#450 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

drndalo wrote:Nego.... Guzitel' vi sta ?

Imam jednu 159 u pripremi, kao ispod cekica, licitacija moze poceti, ne primam ponude ispod 80.000... Samo ozbiljni kupci...

drndalo skupo too za te pare mozes auto kupit :D :D :D
imal sta jeftinije,.,., ili su u pitanju srbijanski dinari
Post Reply