Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Alfons Kauders

#426 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Objektivni navijac wrote: Ja sam iz SA,necu da pricam o drugim krajevima ali sam siguran da je jos gore nego u SA. U SA plavi samo u Sarajevskom polju u trokutu izmedzu rijeka Miljacke,Zeljeznice i Bosne. Plavi zato sto sve tri rijeke imaju neuredjeno korito ,kao da su u Africi na ne u evropskom glavnom gradu. Da se ta korita naprave i rijeke kanalizuju,tu poplava uopste ne bi bilo. A ako bi i doslo do vanrednih elementarnih nepogoda onda masno placene sluzbe poput : CZ,vojske,vatrogasaca odu na VRIJEME na ugrozena podrucja i postavljaju vjestascke nasipe,vrse ispumpavanja,evakuisu ljude i zivotinje i slicno.
Ali lakse je kukati i svaljivati na prirodu i boga a sam ne uciniti nista.
rekao sam da odustajem... politicari su krivi...

jer da su izgradjeni nasipi, vodostaj bi bio nizi... da su digli mostove za par metara, ne bi bili unisteni... i vodostaj bosne ne bi bio preko 500cm, vec 300cm...

eto, to je manje vise to
emmir1

#427 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

Po ovim slikama pitanje vremena kada će da se izlije iz korita u Zenici
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#428 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

I jel moze kako bez prepucavanja na liniji Sarajevo-ostatak Bosne. Nije ni vrijeme ni mjesto da po n-ti put o istom...
shibonja

#429 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by shibonja »

Put Tuzla-Doboj jutros

https://www.youtube.com/watch?v=YwKPiTrV-UE

by:Suad Halilovic
WildRedRose

#430 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by WildRedRose »

najgore slike su sa penzionerima koje evakuisu, ili stare kuce koje su do krova potopljene :(
nOrMaLaC

#431 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nOrMaLaC »

Poljice Maglaj, Ako ima neko camac potrebna hitna evakuacija 5 clane porodice!!!!
O'zone
Globalni moderator

#432 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Image

Čelić
Alfons Kauders

#433 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

ja, i da nije politike, ne bi ni ovoga bilo

http://www.klix.ba/vijesti/bih/majstoro ... /140515035
U 120 godina otkada su 1892. godine počela hidrometeorološka mjerenja u BiH veće količine padavina od ovih sada nisu zabilježene, istaknuo je za Agenciju FENA klimatolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu Željko Majstorović.
jedan je kralj jednom prilikom sjeo na obalu i naredio okeanu da nema plimu... upalilo je i od tad u skandinaviji nema plime... oni u japanu su se zajebali, nisu na vrijeme rekli tsunamiju da ne poplavi agregate u fukushimi, nije im prosao email - jebo ih outlook
Kinaski

#434 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kinaski »

Ima li neko kakav info kako je u selima oko Srebrenice, vidim dosta im je kise palo sinoc. Cak dva puta vise nego ovdje
Herr Flick

#435 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

Ova Dobojska regija je haos zivi
guber90

#436 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

U Tuzli bi veliki broj naselja mogao da bude odsjecen, jednostavno i male rijeke, rijecice, potocici, sve je podivljalo, a mostovi su niski, korita plitka.
Ako ova kisa ne stane u skorije vrijeme moglo biti biti daleko gorih problema nego sto je trenutna situacija.
Janjicar

#437 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

O'zone wrote:Image

Čelić
:thumbup:
Svaka mu cast :thumbup: ovo je jednostavno slika dana, momak pokisao i promrzao i spasava sto se spasiti moze.
Ma.Le.Na

#438 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Ma.Le.Na »

Alfons Kauders wrote:ja, i da nije politike, ne bi ni ovoga bilo

U 120 godina otkada su 1892. godine počela hidrometeorološka mjerenja u BiH veće količine padavina od ovih sada nisu zabilježene, istaknuo je za Agenciju FENA klimatolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu Željko Majstorović.
jedan je kralj jednom prilikom sjeo na obalu i naredio okeanu da nema plimu... upalilo je i od tad u skandinaviji nema plime... oni u japanu su se zajebali, nisu na vrijeme rekli tsunamiju da ne poplavi agregate u fukushimi, nije im prosao email - jebo ih outlook
ima li igdje podatak o kojem Q povratnom periodu se radi?
hladan.preminger

#439 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by hladan.preminger »

O'zone wrote:Image

Čelić

The feels. :(
Alfons Kauders

#441 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

guber90 wrote:U Tuzli bi veliki broj naselja mogao da bude odsjecen, jednostavno i male rijeke, rijecice, potocici, sve je podivljalo, a mostovi su niski, korita plitka.
Ako ova kisa ne stane u skorije vrijeme moglo biti biti daleko gorih problema nego sto je trenutna situacija.
mene fakat cudi da nije bilo nekih zestokih klizista, jer u TK bude problema s njima i nakon dosta manje padavina... sreca u nesreci... od rata do danas vise ljudi u TK je poginulo od klizista nego od poplava
StupskaBitanga

#442 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

nemamo ni čamaca
Zar Prevent ne proizvodi u Goraždu i što ne idu kupiti od njih
O'zone
Globalni moderator

#443 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

guber90

#444 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Alfons Kauders wrote:
guber90 wrote:U Tuzli bi veliki broj naselja mogao da bude odsjecen, jednostavno i male rijeke, rijecice, potocici, sve je podivljalo, a mostovi su niski, korita plitka.
mene fakat cudi da nije bilo nekih zestokih klizista, jer u TK bude problema s njima i nakon dosta manje padavina... sreca u nesreci... od rata do danas vise ljudi u TK je poginulo od klizista nego od poplava
Iskreno, to je nesto neizbjezno, mislim da svi cekaju samo trenutak kada krenu na sve strane.
art vandeley

#445 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by art vandeley »

Image

Danas i veceras vrhunac...od sutra znatno smirenje i smanjenje aBd
shibonja

#446 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by shibonja »

Gracanica

https://www.youtube.com/watch?v=73YmrL9iPiY

by:Fahrudin Kurtovic
O'zone
Globalni moderator

#447 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:
Ima klizišta juče se moja stara čula sa svojima u Hidanima i kod njih ide na sve strane
emmir1

#448 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

Bit krompir 3 marke kila , a jagoda 10 km
Drinski

#449 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

Alfons Kauders wrote:ja, i da nije politike, ne bi ni ovoga bilo

Kazes da neces vise, pa onda ne mozes da izdrzis, jel de?
Lijepo su ti ljudi kazali, a i ja, visa sila se sprijeciti ne moze (zato se zove tako), ali se mogu preduzeti mjere da se preduprijedi stanje, ublaže potencijalne posljedice i mjere da se iste otklone. Glupo mi dalje objasnjavati jer i ti to sam znas.
Herr Flick

#450 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

Ima li ko iz Lukavca da potrvdi da su se cule sirene i da postoji mogucnost da pukne brana??? Sve javne ustanove se zatvaraju,poste,banke itd.itd.. barem ovo što je meni jaran ispricao
Post Reply