Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Googlerica

#426 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

Big Ang wrote:
Googlerica wrote:
Keiko wrote: Mislim da ti to ne bi bilo toliko smijesno da u uzoj faliliji imas zenu od 34 godine koja po drugi put ima rak dojke. Nije mi ni jednom spomenula da joj je onkolog savjetovao cjelodnevno kafenisanje. :roll:
pa ti nisi razumjela moju salu ,ili trebam napisati da su mi oba roditelja umrla od raka

uvijek sam dezurni krivac
Ne da Andja :kiss: .
:kiss:
ema_

#427 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Kakve ste sa opraštanjem? I inače, ima li neko neki savjet kako opraštati drugima?

Ja sam tip osobe koja nikad (makar ne nikad prva i bez razloga) neće nekoga uvrijediti, povrijediti, posvađati se..... i mislim da je to razlog zbog kojeg očekujem isto od drugih, ali.... Godinama sam radila tako da sitnice i neke dječije stvari pređem preko toga, ali kada mi neko uradi nešto što ja smatram za too much, u stanju sam tu osobu prekrižiti iz svog života za definitivno. Lako je to išlo dok su "kandidati" bili neki poznanici ili slično, ali kad dođe situacija da je to neko iz porodice, hm...

Oprostim ja nekako valjda, ali jednostavno ta osoba ne može više za mene biti neko poseban u životu bez obzira što je to krv :roll: . Na kraju izađe da mene samu to izjeda , a ne mogu više ništa promijeniti jer su to moji osjećaji, a ni obrisati to što je neko napravio/rekao.

Dakle, kakve ste svi sa ovakvim situacijama? :zoka:
registrovana onako

#428 Re: Žene pitaju žene

Post by registrovana onako »

.
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 20:48, edited 1 time in total.
ludacha

#429 Re: Žene pitaju žene

Post by ludacha »

Ja ima suprotan problem, prelako/brzo oprastam/zaboravljam (posebno familiji, meni bitnim ljudima).
Sa ostalima uglavnom nemam takvih tegoba. Voljela bih da sam malo "tvrdja" kad je familija u pitanju
Keiko

#430 Re: Žene pitaju žene

Post by Keiko »

ema_ wrote:Kakve ste sa opraštanjem? I inače, ima li neko neki savjet kako opraštati drugima?

Ja sam tip osobe koja nikad (makar ne nikad prva i bez razloga) neće nekoga uvrijediti, povrijediti, posvađati se..... i mislim da je to razlog zbog kojeg očekujem isto od drugih, ali.... Godinama sam radila tako da sitnice i neke dječije stvari pređem preko toga, ali kada mi neko uradi nešto što ja smatram za too much, u stanju sam tu osobu prekrižiti iz svog života za definitivno. Lako je to išlo dok su "kandidati" bili neki poznanici ili slično, ali kad dođe situacija da je to neko iz porodice, hm...

Oprostim ja nekako valjda, ali jednostavno ta osoba ne može više za mene biti neko poseban u životu bez obzira što je to krv :roll: . Na kraju izađe da mene samu to izjeda , a ne mogu više ništa promijeniti jer su to moji osjećaji, a ni obrisati to što je neko napravio/rekao.

Ja sam katastrofa s' ovim. Kad neko bas ono prekajdasi, za mene vise ne postoji. Smatram da ima stvari koje mlako izvinjenje jednostavno ne moze ispraviti.
Googlerica

#431 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

ema_ wrote:Kakve ste sa opraštanjem? I inače, ima li neko neki savjet kako opraštati drugima?

ema,zar ziasta,nisi nekoga bez namjere i plana povrijedila osobu ;-) uvrede i svadje su vec planirane, i to ne cjenim kod osoba, i sa tavkim se ne druzim :) sve ovisi o vasem izboru biranja drustva i biranja kontka sa osobama :)
Big Ang

#432 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Eurosa wrote:Ja sam jako tolerantna, ljude koje volim i s kojima se druzim cuvam i pazim ko malo vode na dlanu, odana sam, isto ocekujem i zauzvrat. Male, sitne zivotne stvari oprastam, ljudi smo...ali ako je u pitanju nesto vazno,nesto sto smatram na neki nacin izdajom, tu sam ko kamen.I kad ja jednom kazem da je kraj mojoj toleranciji onda je to case closed!Za sva vremena.
:gnjavim:
Mutivoda

#433 Re: Žene pitaju žene

Post by Mutivoda »

Tolerišem i opraštam do neke granice, kad je pređu - samo ih "izbrišem". Prije je to teže išlo, uvijek tražila nešto dobro u nekome pa hajde pređem preko nekih stvari radi toga, ne'a toga više- tako da sad super ide, ne ureklo se. :D
Jebo to, ako će neko zajebat' stvar jednom, ti mu oprostiš, prođe mjesec - opet isto, i tako stalno, m'rš ba.
Mutivoda

#434 Re: Žene pitaju žene

Post by Mutivoda »

Nema hajra.
Big Ang

#435 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Eurosa wrote:Cure sta mislite o vracanju "starim ljubavima". Ima li tu hajra? Jeste li imale takvih situacija i kako je bilo? :roll:
Sto li ti to pitas? :hm:
Nema hajra. Uglavnom. Rijetkost je da se poprave stvari. Ako je malo vremena proslo od raskida, mozda. A malo je recimo mjesec dana. Sve preko mrka kapa.
Googlerica

#436 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

tolerancija cega? tolernacija je pogresna,ako toleristete,imate vise sanse da vas razocaraju ;-) tolernacija out ;-)
Keiko

#437 Re: Žene pitaju žene

Post by Keiko »

Eurosa wrote:Cure sta mislite o vracanju "starim ljubavima". Ima li tu hajra? Jeste li imale takvih situacija i kako je bilo? :roll:
U principu mislim da ovisi od razloga za prekid veze. Ako je neka budalastina tipa nije kupio cvijece za 8. Mart ili ona pastu za zube istiskuje sa sredine tube onda je moguce da oboje skontaju da u stvari vole jedno drugo i da su prekinuli zbog djetinjarija i da ce potati malo tolerantniji.

Ako su razlozi nesto poput razlicitih zivotnih ciljeva, razliciti stavovi prema stvarima koje su bitne jednoj ili drugoj strani poput recimo odnosa s' familijom, financijama, djeci,... Onda nema hajra.
registrovana onako

#438 Re: Žene pitaju žene

zasto ne bi bilo. mozda prije nije bilo vrijeme za njih, sto ne znaci da u buducnosti nece biti.
Eniac

#439 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

registrovana onako wrote:
zasto ne bi bilo. mozda prije nije bilo vrijeme za njih, sto ne znaci da u buducnosti nece biti.
Mozes se vracati koliko ti je volja, ne mozes se vratiti.
registrovana onako

#440 Re: Žene pitaju žene

.
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 20:48, edited 1 time in total.
free_spirit

#441 Re: Žene pitaju žene

Post by free_spirit »

pratim :D
Eniac

#442 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

Eniac wrote:
Mozes se vracati koliko ti je volja, ne mozes se vratiti.
opet si na zenskoj temi :oops:

znam parove koji su u braku nakon godina i godina razdvojenosti :)
koji je slucaj kod tebe?
Kod mene kada je kraj, onda je kraj. Nije u pitanju ogorcenost, osveta, hir, niti bilo sta slicno. Ako smo ozbiljni ljudi, onda se ne igramo sa tudjim zivotima. Dakle, ozbiljna osoba zna sta hoce. A to znaci da se odluke o odlasku ne donose tek tako, jer smo u trenutku ljuti ili slicno. Ozbiljni ljudi odluke o odlasku donesu hladne glave i sa jakim razlozima. A kada se odluka donese na takav nacin, onda je glupo i djetinjasto reci "Ja se zajeb'o, puj pike vise ne vazi". Jer je i to igranje sa tudjim zivotom, ta toplo hladno igra, sada te malo hocu, sada te malo necu, sada opet hocu, sada ne znam bih li ili ne bih...

Kraj je kraj. Sve ostalo je zajebancija.

A tako i sa druge strane. Kada odes i ja se sa tim pomirim, ne vracaj se. Moje pravilo je da proslost ostaje tamo gdje jeste, dakle u proslosti.

A to sto sam na zenskoj temi. Pa gdje lezbejka u muskom tijelu drugo da bude nego na zenskoj temi?
registrovana onako

#443 Re: Žene pitaju žene

.
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 20:49, edited 1 time in total.
kapučino

#444 Re: Žene pitaju žene

Post by kapučino »

Mutivoda wrote:Tolerišem i opraštam do neke granice, kad je pređu - samo ih "izbrišem". Prije je to teže išlo, uvijek tražila nešto dobro u nekome pa hajde pređem preko nekih stvari radi toga, ne'a toga više- tako da sad super ide, ne ureklo se. :D
Jebo to, ako će neko zajebat' stvar jednom, ti mu oprostiš, prođe mjesec - opet isto, i tako stalno, m'rš ba.
:thumbup:
ako je bivsi sigurno je s razlogom. nista od vracanja. (moje misljenje)
Big Ang

#445 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Ovo je strašno kolko mi možemo pričati? Jelde? :lol: :-)
kapučino

#446 Re: Žene pitaju žene

Post by kapučino »

:lol: :lol: ma joooooook nismo mi takve :D
sheilak

#447 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

ja oprastam lako i rado. al fakat sad. nema niceg ljepseg od pomiriti se. ok, znam biti osjetljiva i previs ecitati izmedju redova, pa me onda povrijede u biti gluposti. ali ne mogu dugo ostati ljuta i ne volim biti u losim odnosima sa ljudima.

zavisi kojim. ima ljubavi i Ljubavi. ;-)
Mis mekinjas

#448 Re: Žene pitaju žene

Post by Mis mekinjas »

Probala, lose zavrsilo za mene. Danas sam sretna sa drugim i boljim covjekom.
Ne mora znaciti da nema srece od povratka. Znam samo jedan par koji je obnovio vezu, danas imaju troje djece i vrlo su sretni.
Big Ang

#449 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

:hm:
šatirana_ljubičica

#450 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

Ang, gdje su te slike na našoj nam dragoj temi :D
ti predloži, ja se obradovah i sad ..šmrc ni habera ti :(
Post Reply