kako se radi ovaj zadatak, de malo uputa, evo ima jos uvijek?? je li tezak itdkonahawaii wrote:evo fin zadatak 7c, jos malo ostalo
Find product URLs from shopping websites
Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Moderator: anex
- AhmetShabo
#426 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
- konahawaii
#427 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
ma kliknes na link...otvori ti stranicu, ako odma vidis neki proizvod (s tim da mora pisat cijena i osnovne infromacije) kliknes na ono prvo (Yes) i kopiras url od nekog od ponuđenih proizvoda. Ako ne vidis odma proizvod (na landing page-u), potrazi na stranici gdje imaju proizvodi (sa cijenom i osnovnim informacijama), i klikni ono drugo. Dalje provjeri jel ti add cart ista domena kao i stranica i kopiraj url nekog proizvoda tamo gdje ti trazi. Ako na stranicu nikako ne mozes naci da prodaju proizvodne klikni ono trece.
E sad, prvih 10-tak sam radio na isti fazon i bilo mi je 100%, onda mi odjednom svaku drugu pocelo izbacivat neku gresku da imaju vise ponudenih proizvoda na landing page-u
elem probaj, ja sam uspio nekih dvadesetak uradit...dosta 
i jos pazi ako ti pise svugdje sample pored proizvoda stavi ono drugo. (jbg nisam screeno nista tako da se nadam ima smisla ovo sto sam napisao
)
oko 2-4 min po zadatku
E sad, prvih 10-tak sam radio na isti fazon i bilo mi je 100%, onda mi odjednom svaku drugu pocelo izbacivat neku gresku da imaju vise ponudenih proizvoda na landing page-u
i jos pazi ako ti pise svugdje sample pored proizvoda stavi ono drugo. (jbg nisam screeno nista tako da se nadam ima smisla ovo sto sam napisao
oko 2-4 min po zadatku
- babaroga1x
#428 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
to bi ti mogao biti automatski ban na oba accounta kao i na IP adrese... budi siguran da provjeravaju koristi li netko isti paypal račun za isplatu na više accounta...Sodom1 wrote:Pozdrav
Imam jedno pitanje.Da li bih npr mogao otvoriti dva acounta , jedan bih koristio na poslu a drugi zena doma. Ali bi novac prebacivao na isti racuna na paypal. Da li bi zbog ovog moga dobiti ban. Hvala
jedino rješenje je ovako:
ako želiš na poslu raditi na mikrotaskovima, otvori account na paypalu na svoje ime i radi zadatke, isplata na paypal na tvoje ime
želiš raditi doma, otvori account na paypalu na ženino ime, radi mikrotaskove i isplata na paypal na ženino ime...
samo pazi kad se logiraš na se ne zabuniš s loginom i passwordom...
ja da sam vlasnik takvog sajta, jednotsavno bi obožavao uhvatiti nekog takvog, pustit ga da radi i kad zaradi 100 dolara, banat ga pri pokušaju isplate i zadržat pare...
Baba
- konahawaii
#429 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
http://image.issuu.com/110111233953-d46 ... age_72.jpg
http://image.issuu.com/110111233953-d46 ... ge_109.jpg
omg kako im ovo nije EXPLICIT material
http://image.issuu.com/110111233953-d46 ... ge_109.jpg
omg kako im ovo nije EXPLICIT material
-
Vamzemoljac
#430 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Samo priloži žalbu,sliku itd.
Malo je reći da ebu na zadacima,nevezano za ovaj već uopšte.
Staviš tačan odgovor YES,ono kaže netačno ,trebao si staviti YES hahahahah ludo sve
Šta su mi preciznosti s*ebali malo je reći...
Staviš tačan odgovor YES,ono kaže netačno ,trebao si staviti YES hahahahah ludo sve
- glitch
#431 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
e'o i ja tek sjeo za compkonahawaii wrote:ma kliknes na link...otvori ti stranicu, ako odma vidis neki proizvod (s tim da mora pisat cijena i osnovne infromacije) kliknes na ono prvo (Yes) i kopiras url od nekog od ponuđenih proizvoda. Ako ne vidis odma proizvod (na landing page-u), potrazi na stranici gdje imaju proizvodi (sa cijenom i osnovnim informacijama), i klikni ono drugo. Dalje provjeri jel ti add cart ista domena kao i stranica i kopiraj url nekog proizvoda tamo gdje ti trazi. Ako na stranicu nikako ne mozes naci da prodaju proizvodne klikni ono trece.
E sad, prvih 10-tak sam radio na isti fazon i bilo mi je 100%, onda mi odjednom svaku drugu pocelo izbacivat neku gresku da imaju vise ponudenih proizvoda na landing page-uelem probaj, ja sam uspio nekih dvadesetak uradit...dosta
i jos pazi ako ti pise svugdje sample pored proizvoda stavi ono drugo. (jbg nisam screeno nista tako da se nadam ima smisla ovo sto sam napisao)
oko 2-4 min po zadatku
vidim taj zadatak
ali se moram nakaniti nešto mi mrsko
de mi samo ovo reci jel na stranici kad otvoriš mora biti 1 proizvod
ja koliko klinuh nekoliko ovih
svaka stranica samo početna i na njoj recimo 10-tak proizvoda
to kliknem na jedan od njih recimo prvi i onda obilježim ovo dva?
joj umoram sam ne znam bil trebo raditi
- konahawaii
#432 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
ako odma cim otvoris link ima proizvoda sa cijenama idi na prvo...klikni na jedan od tih proizvoda i kopiraj taj url (mada mi otprilike svakih 10-15 izbaci gresku da sam trebao drugo jer ima vise razlicitih proizvoda :S)
ako odma cim otvoris nema proivoda, nego moras trazit na products ili sl. idi na drugo
ako ti se da probaj pa vidi kako ide
ako odma cim otvoris nema proivoda, nego moras trazit na products ili sl. idi na drugo
ako ti se da probaj pa vidi kako ide
- undefined007
#433 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Kako početi prvi put sa ovim ? na šta se regaati sta sve treba? sta su zadaci (valjda nisu matematički
)
- konahawaii
#434 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
ma neda mi se vise...svaki drugi-treci zadatak me ovako sj.bu za accVamzemoljac wrote:Samo priloži žalbu,sliku itd.
- Sodom1
#435 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Hvala na odgovorubabaroga1x wrote:to bi ti mogao biti automatski ban na oba accounta kao i na IP adrese... budi siguran da provjeravaju koristi li netko isti paypal račun za isplatu na više accounta...Sodom1 wrote:Pozdrav
Imam jedno pitanje.Da li bih npr mogao otvoriti dva acounta , jedan bih koristio na poslu a drugi zena doma. Ali bi novac prebacivao na isti racuna na paypal. Da li bi zbog ovog moga dobiti ban. Hvala
jedino rješenje je ovako:
ako želiš na poslu raditi na mikrotaskovima, otvori account na paypalu na svoje ime i radi zadatke, isplata na paypal na tvoje ime
želiš raditi doma, otvori account na paypalu na ženino ime, radi mikrotaskove i isplata na paypal na ženino ime...
samo pazi kad se logiraš na se ne zabuniš s loginom i passwordom...
ja da sam vlasnik takvog sajta, jednotsavno bi obožavao uhvatiti nekog takvog, pustit ga da radi i kad zaradi 100 dolara, banat ga pri pokušaju isplate i zadržat pare...
Baba
- babaroga1x
#436 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
pozdrav undefined,undefined007 wrote:Kako početi prvi put sa ovim ? na šta se regaati sta sve treba? sta su zadaci (valjda nisu matematički)
pročitaj prvih par stranica ove teme, korisnik mirkozadatak isto ima i svoj blog, tu su ti sve informacije
sretno
- AhmetShabo
#437 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

jos uvijek mi ih nudi, ne mogu vise, sad ih ima toliko, sto nije bilo za vikend barem pola
by the way, imam nekog reeferala, lik radi vise offera dnevno nego taskova.. ne znam kaok mu to uspjeva al eto
- glitch
#438 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
e hvala ali ne dade mi se raditi malo prilego i odmorio i onda mi naletio još bolji zadatak
klikneš kad se otvori google rezultat preletiš ima li naziva firme u grouponu ako ima otvoriš vidiš poklapa li se adresa sa onom u opisu
i 3 opcije da štrihiraš
1-ima te "firme" i ima ponudu
2-ima te firme i istekla/nema ponuda
3-nema te firme
5 ovih zadataka po stranici od čega su 2 testna ponavljaju se pa ih skužiš,zapamtiš i ne otvaraš link
cca 1-2 min po tasku 8 centi jedan

i ne da više završili ste sav svoj rad ,
šteta
klikneš kad se otvori google rezultat preletiš ima li naziva firme u grouponu ako ima otvoriš vidiš poklapa li se adresa sa onom u opisu
i 3 opcije da štrihiraš
1-ima te "firme" i ima ponudu
2-ima te firme i istekla/nema ponuda
3-nema te firme
5 ovih zadataka po stranici od čega su 2 testna ponavljaju se pa ih skužiš,zapamtiš i ne otvaraš link
cca 1-2 min po tasku 8 centi jedan

i ne da više završili ste sav svoj rad ,
šteta
-
Vamzemoljac
#439 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Ima li iko da je ovaj Image Keywords Writing and Reviews SKILL TEST položio ? 
- zakasnila
#440 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
@AhmetShabo, jel se to ti žalis na reeferalaAhmetShabo wrote:
jos uvijek mi ih nudi, ne mogu vise, sad ih ima toliko, sto nije bilo za vikend barem pola
by the way, imam nekog reeferala, lik radi vise offera dnevno nego taskova.. ne znam kaok mu to uspjeva al eto
- AhmetShabo
#441 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
haha, ma ne zalim se, ovo je divljenje, posto ja nisam radio te offere, a kako mi se cini tamo pise na onom jednom offeru sto mi nudi, moras svakih pola sata nesto napisat , i tako 3 puta da bi zaradio onaj 0,01 dolar.. ili je drugacijezakasnila wrote:@AhmetShabo, jel se to ti žalis na reeferalaAhmetShabo wrote:
by the way, imam nekog reeferala, lik radi vise offera dnevno nego taskova.. ne znam kaok mu to uspjeva al eto! Vjerovatno sam ja u pitanju, jer sam se registrovala preko tvog linka! Posla nema danima, pa se ja zabavljam offeri-ma
- zakasnila
#442 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Kod mene ima samo jedan offer i to radio
, tako da ja pustim da svira (cak se moze i izabrati muzika
) i svakih pola sata izbaci kod koji moras ukucati i za 4 koda dobijes 1 cent
.
- AhmetShabo
#443 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
pa da, taj je i kod menezakasnila wrote:Kod mene ima samo jedan offer i to radio, tako da ja pustim da svira (cak se moze i izabrati muzika
) i svakih pola sata izbaci kod koji moras ukucati i za 4 koda dobijes 1 cent
.
- AhmetShabo
#444 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Ako neko uspije ovo da otvori i uradi, bilo bi lijepo da nam napise
-
occhi_Azzurri
#445 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
U proteklih 5 dana nije bilo niti jednog jedinog taska za nove clanove, tj. ljude bez ijednog levela, sinoc kasno se pojavio task da se odredi jel nesto clanak ili nije i ja uradim 12 tih taskova i nije mi vise dalo. Udjem na Dashboard da vidim dokle sam pise mi 8 uradjenih poslova, 92 taska i accurancy 89% i ja kontam super, jos jedan task i dobit cu bar prvi level.. Jutros ostavim sve po strani, vidim opet daju isti task, udjem odradim 8 taskova, prvih 7 sa 100% tacnoscti, 8-i fulim jedno pitanje i dobijem 96% tacnosti i nakon toga mi izbaci onu poruku "Thank you for ur work, can U please give us ur feedback".
Imala sam obaveza, a nije vise bilo ni posla pa se izlogujem. Maloprije skontam, proslo je vise od 2h, updejtovali su stastiku odoh da vidim jesu li mi dali level kad tamo mi pise 96 uradjenih taskova.
Hajd molim bilo koga iskusnijeg da mi odgovori kako je moguce, u 10h jutros imala 92 taska, nakon toga uradila 8 taskova po 10 pitanja sa 96% tacnosti a oni mi priznali samo 4 pitanja? Ko je ovdje lud???
Imala sam obaveza, a nije vise bilo ni posla pa se izlogujem. Maloprije skontam, proslo je vise od 2h, updejtovali su stastiku odoh da vidim jesu li mi dali level kad tamo mi pise 96 uradjenih taskova.
Hajd molim bilo koga iskusnijeg da mi odgovori kako je moguce, u 10h jutros imala 92 taska, nakon toga uradila 8 taskova po 10 pitanja sa 96% tacnosti a oni mi priznali samo 4 pitanja? Ko je ovdje lud???
- dobojlija81
#446 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Access to this page has been denied.
Access via a Proxy/VPN/VPS or from a country not on your profile is not permitted.
Zna li ko sta je ovo sad i nece da ucita taskove samo loading
hvala
Access via a Proxy/VPN/VPS or from a country not on your profile is not permitted.
Zna li ko sta je ovo sad i nece da ucita taskove samo loading
hvala
- dobojlija81
#447 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
ma meni se cini da kradu ove taskoveocchi_Azzurri wrote:U proteklih 5 dana nije bilo niti jednog jedinog taska za nove clanove, tj. ljude bez ijednog levela, sinoc kasno se pojavio task da se odredi jel nesto clanak ili nije i ja uradim 12 tih taskova i nije mi vise dalo. Udjem na Dashboard da vidim dokle sam pise mi 8 uradjenih poslova, 92 taska i accurancy 89% i ja kontam super, jos jedan task i dobit cu bar prvi level.. Jutros ostavim sve po strani, vidim opet daju isti task, udjem odradim 8 taskova, prvih 7 sa 100% tacnoscti, 8-i fulim jedno pitanje i dobijem 96% tacnosti i nakon toga mi izbaci onu poruku "Thank you for ur work, can U please give us ur feedback".
Gdje mi je sponzor ahmet daj malo nam pomozi za ovaj level da se ne patimo
- AhmetShabo
#448 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
polako narode. eto blizu ste.Gledajte da li imate i 10 razlicizih poslova uradjenih,Dakle mozete raditi jedan posao, a u njemu sve taskova i necete dobiti lvl 1 ili 2. Cuvajte preciznost, preko vikenda bude manje taskova, ali ovim danima ,a pogotov navece meni izbaci preko 40.dobojlija81 wrote:ma meni se cini da kradu ove taskoveocchi_Azzurri wrote:U proteklih 5 dana nije bilo niti jednog jedinog taska za nove clanove, tj. ljude bez ijednog levela, sinoc kasno se pojavio task da se odredi jel nesto clanak ili nije i ja uradim 12 tih taskova i nije mi vise dalo. Udjem na Dashboard da vidim dokle sam pise mi 8 uradjenih poslova, 92 taska i accurancy 89% i ja kontam super, jos jedan task i dobit cu bar prvi level.. Jutros ostavim sve po strani, vidim opet daju isti task, udjem odradim 8 taskova, prvih 7 sa 100% tacnoscti, 8-i fulim jedno pitanje i dobijem 96% tacnosti i nakon toga mi izbaci onu poruku "Thank you for ur work, can U please give us ur feedback".
Hajd molim bilo koga iskusnijeg da mi odgovori kako je moguce, u 10h jutros imala 92 taska, nakon toga uradila 8 taskova po 10 pitanja sa 96% tacnosti a oni mi priznali samo 4 pitanja? Ko je ovdje lud???ili ne priznaju i ja sam sinoc radio i kad ispunim onaj dnevni trazi mi jos i jos nisam dobio ovaj level.
Taskova lvl 0 ima stvarno malo, ako prelistate stranice ovog pdf, vidjecete da sam i ja na pocetku kukao da je tesko, da nema zadataka, i da sam samo klikco reklame. Medjutim, cim sam presao na lvl 1 odnosno 2, igra je pocela.
Nekad clixsense zna biti spor , pa ne uloaduje an vrijeme,a ovo sa brojem taskova se i meni desavalo. Dakle odarim veci broj nego sto tamo pise.Uglavnom.Dakle 10 ralizitih pslova, i 100 taskova. Posao i task vam nije isto.
Npr posao je.. find authots on articles.. u tom poslu mozete da uradite odrejeni broj taskova, zavisi koliko vam dopusta, ali ste odradili samo 1 posao.
Tu sam, kome sta treba, i meni je prvi mjesec rada, samo polako, pitajte ako sta nije jasno, imaju tu i baba i mikrozadatak koji su duze od mene , sigurno da znaju i vise..
- dobojlija81
#449 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
a ova poruka mi stoji i trazi da neki tickets,ne znam mozda sam virus kakav pokupioAhmetShabo wrote:polako narode. eto blizu ste.Gledajte da li imate i 10 razlicizih poslova uradjenih,Dakle mozete raditi jedan posao, a u njemu sve taskova i necete dobiti lvl 1 ili 2. Cuvajte preciznost, preko vikenda bude manje taskova, ali ovim danima ,a pogotov navece meni izbaci preko 40.dobojlija81 wrote:ma meni se cini da kradu ove taskoveocchi_Azzurri wrote:U proteklih 5 dana nije bilo niti jednog jedinog taska za nove clanove, tj. ljude bez ijednog levela, sinoc kasno se pojavio task da se odredi jel nesto clanak ili nije i ja uradim 12 tih taskova i nije mi vise dalo. Udjem na Dashboard da vidim dokle sam pise mi 8 uradjenih poslova, 92 taska i accurancy 89% i ja kontam super, jos jedan task i dobit cu bar prvi level.. Jutros ostavim sve po strani, vidim opet daju isti task, udjem odradim 8 taskova, prvih 7 sa 100% tacnoscti, 8-i fulim jedno pitanje i dobijem 96% tacnosti i nakon toga mi izbaci onu poruku "Thank you for ur work, can U please give us ur feedback".
Hajd molim bilo koga iskusnijeg da mi odgovori kako je moguce, u 10h jutros imala 92 taska, nakon toga uradila 8 taskova po 10 pitanja sa 96% tacnosti a oni mi priznali samo 4 pitanja? Ko je ovdje lud???ili ne priznaju i ja sam sinoc radio i kad ispunim onaj dnevni trazi mi jos i jos nisam dobio ovaj level.
Taskova lvl 0 ima stvarno malo, ako prelistate stranice ovog pdf, vidjecete da sam i ja na pocetku kukao da je tesko, da nema zadataka, i da sam samo klikco reklame. Medjutim, cim sam presao na lvl 1 odnosno 2, igra je pocela.
Nekad clixsense zna biti spor , pa ne uloaduje an vrijeme,a ovo sa brojem taskova se i meni desavalo. Dakle odarim veci broj nego sto tamo pise.Uglavnom.Dakle 10 ralizitih pslova, i 100 taskova. Posao i task vam nije isto.
Npr posao je.. find authots on articles.. u tom poslu mozete da uradite odrejeni broj taskova, zavisi koliko vam dopusta, ali ste odradili samo 1 posao.
Tu sam, kome sta treba, i meni je prvi mjesec rada, samo polako, pitajte ako sta nije jasno, imaju tu i baba i mikrozadatak koji su duze od mene , sigurno da znaju i vise..
"Access to this page has been denied.
Access via a Proxy/VPN/VPS or from a country not on your profile is not permitted." pozz
- AhmetShabo
#450 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Jesi li ulazio sa vise racunara, ovo je nesto u vez proxy-a , tu se slabo razumijem.jesi li unio tacne podatke, za zemlju itd.dobojlija81 wrote: a ova poruka mi stoji i trazi da neki tickets,ne znam mozda sam virus kakav pokupio
"Access to this page has been denied.
Access via a Proxy/VPN/VPS or from a country not on your profile is not permitted." pozz