LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
belami1111

#426 Re: LG G2

Post by belami1111 »

febo_acm wrote:Čitam po XDA da su raja mnogo bila zadovoljnija sa 4.2.2, nego sa 4.4.2. Sada ću da instaliram 4.2.2 da to lično provjerim :D
Ja opet imam problema sa Viberom i Skypom.
Đe zar je to moguce na handroidu , zar ne radi sve ko podmazano :)
Maharadza

#427 Re: LG G2

Post by Maharadza »

febo_acm wrote:Čitam po XDA da su raja mnogo bila zadovoljnija sa 4.2.2, nego sa 4.4.2. Sada ću da instaliram 4.2.2 da to lično provjerim :D
Ja opet imam problema sa Viberom i Skypom.
Hoće to ko ne uradi factory reset nakon update-a sa 4.2.2 na 4.4.2! I ja sam tu grešku napravio nakon što sam uzeo G2 i odmah uradio update ali bez spomenutog factory reset-a, tako da mi se kao problem baterija dosta brže trošila nego što je uobičajeno! Nakon što sam uradio backup pomoću LG backup tool-a (odlična stvar; čista kopija titanium backup-a samo što je integrisano u STOCK ROM i što ti ne treba root) i famozni factory reset (sve zajedno nije trajalo ni 20min.) telefon se "preporodio", baterija sada po "default"-u traje 24h (i to kad' je stalno na net spojen bilo preko wifi ili 3G), a nekada mi zna i do čitav vikend trajati, od petka ujutro do nedjelje navečer (a i tada ostane barem 15-20%)! :thumbup:
dzeno123

#428 Re: LG G2

Post by dzeno123 »

Samo da se upisem, i da pozdravim kolege :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
febo_acm

#429 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Ma ja uvijek radim factory reset nakon bilo kojeg updatea, to mi je fetiš :D
Ne znam do čega je probao sam instalirati jedno 15 kdz stock fajlova ( po ovom tutorijalu http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2432476 ) i svaki put isto završi. Sve super radi osim Skypa i Vibera. Vidio sam da se masa ljudi žali na ovo. Nazoveš nekog preko Skaypa i jednostavno ti mobitel zablokira kada se neko javi. Mene čuju, ali ja nikog ne čujem. Jednostavno ima bug u KitKatu za G2, voip bug. Ne u svim, ali u većini firmwarea.
Malorpije sam instalirao neki SEA kdz(south eastern asisa, po preporuci sa xda) i čini mi se da napokon radi Skype i Viber :izet: :izet:
Maharadza

#430 Re: LG G2

Post by Maharadza »

febo_acm wrote:Ma ja uvijek radim factory reset nakon bilo kojeg updatea, to mi je fetiš :D
Ne znam do čega je probao sam instalirati jedno 15 kdz stock fajlova ( po ovom tutorijalu http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2432476 ) i svaki put isto završi. Sve super radi osim Skypa i Vibera. Vidio sam da se masa ljudi žali na ovo. Nazoveš nekog preko Skaypa i jednostavno ti mobitel zablokira kada se neko javi. Mene čuju, ali ja nikog ne čujem. Jednostavno ima bug u KitKatu za G2, voip bug. Ne u svim, ali u većini firmwarea.
Malorpije sam instalirao neki SEA kdz(south eastern asisa, po preporuci sa xda) i čini mi se da napokon radi Skype i Viber :izet: :izet:
Moguće da ima uticaja i gdje ti je kupljen uređaj i koja je verzija firmware-a. Ovaj moj iz Telecoma i vala nikakvih većih bugova nisam imao hvala Bogu, osim onoga kada je tastatura prikazana pa probaš otvoriti recent apps listu držanjem home tipke i launcher ne prikaže listu već se 'vrati' na homescreen. Glup bug ali se jednostavno zaobiđe tako što tastaturu ukloniš pomoću back tipke pa potom recent listu otvori bez greške. ;)

febo_acm

#431 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Crni je bio uz BHT, a ovaj bijeli nije. Na oba sam imao isti problem. Evo koliko vidim cijelo vecer fercera kako treba i sve je OK. Valjda i ostane tako. Mnogo raje je kupio G2 preko operatera u Njemackoj i opet isti belaj. Na xda kazu da KK jer JB nije imao takve probleme.

febo_acm

#432 Re: LG G2

Post by febo_acm »

sudurma

#433 Re: LG G2

Post by sudurma »

febo_acm wrote:Ma ja uvijek radim factory reset nakon bilo kojeg updatea, to mi je fetiš :D
Pozz, jel ti radi skype normalno, ja imam isti problem sa skypeom, zablokira mi mobitel kada krenem s nekim da pircam, sam prekine itd, prešao sam na hangouts, mislio sam da je problem skypea, pa čekao update skypea, ali eto ako ima način da se skype popravi rado bih se vratio, spominjes neki factory reset, a ja kao neko ko nije veliki znalac, volio bih da mi objasnis kako da uradim i da li će mi pomoći u problemu vezanom za skype i za bateriju, jer mi i ona bude max 1 dan?

Mobitel sam kupio u bbiu prije 1 mjesec, uradio update na kitkat, nisam skype provjeravao prije update, tako da ne znam da li je problem update..??? :sad:
Maharadza

#434 Re: LG G2

Post by Maharadza »

sudurma wrote:
Pozz, jel ti radi skype normalno, ja imam isti problem sa skypeom, zablokira mi mobitel kada krenem s nekim da pircam, sam prekine itd, prešao sam na hangouts, mislio sam da je problem skypea, pa čekao update skypea, ali eto ako ima način da se skype popravi rado bih se vratio, spominjes neki factory reset, a ja kao neko ko nije veliki znalac, volio bih da mi objasnis kako da uradim i da li će mi pomoći u problemu vezanom za skype i za bateriju, jer mi i ona bude max 1 dan?

Mobitel sam kupio u bbiu prije 1 mjesec, uradio update na kitkat, nisam skype provjeravao prije update, tako da ne znam da li je problem update..??? :sad:
settings -> general -> Backup & reset -> Factory reset

NAPOMENA: Gubiš SVE PODATKE sa telefona, tako da preporučujem da odradiš prvo backup pomoću ovoga LG backup alata, taj backup (koji se nalazi u folderu LGBACKUP na internoj memoriji) kopiraš na računar i kasnije vratiš nakon factory reset-a! :thumbup:
febo_acm

#435 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Ma burazeru 90% da je i tebe zakačio bug :D Ja nisam probao hangout, ali Skype, Viber i ostali VoIP programi prave probleme. To je KitKata nažalost, nije do aplikacija. Probaj odraditi factory reset ukoliko ga nisi radio poslije updatea na KitKat. Skype ćeš najbolje isprobati tako što nazoveš onaj Skype call testing services... Ako tu bude prekidalo i ne čuješ onu glupaču imaš bug :D
sudurma

#436 Re: LG G2

Post by sudurma »

febo_acm wrote:Ma burazeru 90% da je i tebe zakačio bug :D Ja nisam probao hangout, ali Skype, Viber i ostali VoIP programi prave probleme. To je KitKata nažalost, nije do aplikacija. Probaj odraditi factory reset ukoliko ga nisi radio poslije updatea na KitKat. Skype ćeš najbolje isprobati tako što nazoveš onaj Skype call testing services... Ako tu bude prekidalo i ne čuješ onu glupaču imaš bug :D
Probati ću ali ako ne bude moglo, sta, moramo čekati neki novi update ili??
sudurma

#437 Re: LG G2

Post by sudurma »

Maharadza wrote:
sudurma wrote:

NAPOMENA: Gubiš SVE PODATKE sa telefona, tako da preporučujem da odradiš prvo backup pomoću ovoga LG backup alata, taj backup (koji se nalazi u folderu LGBACKUP na internoj memoriji) kopiraš na računar i kasnije vratiš nakon factory reset-a! :thumbup:
Hvala! Ali u mene je lgbackup folder prazan?? :?
Maharadza

#438 Re: LG G2

Post by Maharadza »

sudurma wrote:
Maharadza wrote:
sudurma wrote: Pozz, jel ti radi skype normalno, ja imam isti problem sa skypeom, zablokira mi mobitel kada krenem s nekim da pircam, sam prekine itd, prešao sam na hangouts, mislio sam da je problem skypea, pa čekao update skypea, ali eto ako ima način da se skype popravi rado bih se vratio, spominjes neki factory reset, a ja kao neko ko nije veliki znalac, volio bih da mi objasnis kako da uradim i da li će mi pomoći u problemu vezanom za skype i za bateriju, jer mi i ona bude max 1 dan?

Hvala! Ali u mene je lgbackup folder prazan?? :?
Kao što rekoh, pokreni backup program, odaber šta želiš spasiti, napravi backup pa će se popuniti! :mrgreen:
sudurma

#439 Re: LG G2

Post by sudurma »

Aaa, ahaaa, heheh hvala!
dzeno123

#440 Re: LG G2

Post by dzeno123 »

Desava li se vama da nekad ne mozete iz prve uci u window messenger od fb?
febo_acm

#441 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Image

Ciprol

#442 Re: LG G2

Post by Ciprol »

febo_acm wrote:Image

:O

Kako to?

jahh

#443 Re: LG G2

Post by jahh »

Ja sam postavio na glavnom Android temi sliku sa 7:30 SoT prije koju sedmicu (sa G2). :P

Tako da nije nemouce.
Maharadza

#444 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Da li je još neko radio ovih dana update softvera preko lg support tool-a ili LG PC Suite, konkretno kome je G2 iz telecom-a? Ja pokušavam evo ali jednostavno ne izbacuje ništa, samo se "vrti" ona provjera pa kontam da nije izašlo šta, možda knock code KONAČNO?! :shock:
febo_acm

#445 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Meni vala ovaj knock code nije neka pljacka... Koristio sam ga dan i uklonio. Nikako mi ne lezi.

Quaresma

#446 Re: LG G2

Post by Quaresma »

htc one m8 ima najbolji lockscreen, nesto slicno kao meego, samo povuces sa strane, samo sto kod m8 direktno otkljuca
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#447 Re: LG G2

Post by Picajzla »

Meni se posebno svidja na ovom telefonu ove led lampuce za notifikacije. Na proslom telefonu ih nisam imao i nisam ni znao koliko su dobra i korisna stvar.

Meni je jedina mana telefona relativno los zvuk sa zvucnika, na slusalicama je dosta bolji. Sve ostalo perverzija. Pa telefon jos ni jednom nije zastopao.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Quaresma

#448 Re: LG G2

Post by Quaresma »

sta bi tek rekao da imas glance kao lumia telefoni :izet:
Maharadza

#449 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Quaresma wrote:sta bi tek rekao da imas glance kao lumia telefoni :izet:
No problemo:

https://play.google.com/store/apps/deta ... gon.glance

Android FTW. ;)

jahh

#450 Re: LG G2

Post by jahh »

Picajzla wrote:Meni se posebno svidja na ovom telefonu ove led lampuce za notifikacije. Na proslom telefonu ih nisam imao i nisam ni znao koliko su dobra i korisna stvar.

Meni je jedina mana telefona relativno los zvuk sa zvucnika, na slusalicama je dosta bolji. Sve ostalo perverzija. Pa telefon jos ni jednom nije zastopao.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
To vecina Androida ima, LED za notifikacije.
Post Reply