hAZNADAR wrote:
Imamo fino forume gdje slabo vidim da iko naziva svoju drzavu prknom, crnom rupom,.. osim nas. Pa izjave svjetskim medijima poput one sarajevske Ane Frank sto prica kako smo crna rupa, kad si cula ostale da tako pricaju o svojoj zemlji. Znas neke - pa znam i ja neke sto misle da je sve ovo Matrix i da je sve ovo privid. A znam strasno puno i Srba u BL koji ne vole Dodika ali vole RS, a istovremeno Bosnjaka u SA koji ne vole ni politicare a psuju drzavu za svaku sitnicu.
Opet, "sta ce mi realni zivot, imamo forume"

Bas o ovome ti pricam

Makni se bolan iz Svedske, makni se prvenstveno sa kompjutera i idi u Srbiju, na Kosovo, i
pricaj s ljudima na ulici pa mi iskreno reci da li oni samo imaju rijeci hvale za svoje zemlje.
Druga, ta sarajevska Ana Frank (Zlata Filipovic) je bila
Hrvatica a ne Bosnjakinja, tako da je totalno van pameti da nju spominjes u kontekstu "bosnjackih kompleksasa"
hAZNADAR wrote:
Ajmo sumirati tvoje pisanje - pocela si spominjati demonstracije u Srbiji a je podsjetio da je Srbija puno veca zemlja sa puno vise ljudi pa se u toj Srbiji nije desio vandalizam u nizu gradova po istom obimu kao na ovih 30% BiH gdje je gorilo. Tu si ucutala.
Ne, ne i ne. Ja sam spomenula Srbiju i postavila video Beogradjana koji razbijaju Beograd (vandaliziraju grad, ruse); koji su vlastite gradjane maltratiirali zbog obicne gej parade, pa si ti rekao da taj primjer ne valja iz ovih ili onih razloga, i opet spomenuo laz da Srbi nikada nisu vandalizirali svoje gradove u protestu zbog necega. Onda sam spomenula rusenje Milosevica kad je Bog zna koliko hiljada ljudi (puno, puno vise od ovih 5000 u BiH, i procentualno i po cistom broju) s puno vise nasilja
Eto, sta su ovi protesti pored razlupanih prozora i par spaljenih auta u Sarajevu
Dakle, ti tvrdis nesto, ja ti kazem da to nije istina, onda izmisljas neke nove razloge zasto se te stvari ne mogu porediti. A onda kazes da si me razbio argumentima
hAZNADAR wrote:Pa si spominjala francusku revoluciju u smislu nacije,.. a ja podsjetio da je to bilo prije 300 god i da tada nacionalizam nije postojao na sta si opet podvila rep i ucutala.
Ne, ti si taj koji je uveo nacionalizam u ovu pricu, ja sam samo odgovorila na tvoje idiotske tvrdnje da svako ko protestuje protiv svojih politicara boluje od manjka nacionalne svijesti. Nije postojao nacionalizam kao termin tada u Francuskoj ali postojalo je definitivno identificiranje s Francuskom, a oni koji su tada protestirali protiv vlasti su za tvoju informaciju stvorili francusku Republiku.
hAZNADAR wrote:Pa spominjes druge zemlje i demonstracije a ja opet podsjetio na obim stete i da RS nije ni u Ukrajini ni u Grckoj vec u BiH na sto opet nisi imala sto reci.
Obim stete?
Obim stete?

Zar vidis covjece koliko se blamiras? Doslo 5000 ljudi (ako i toliko) jedan dan, zapaljeno je nekoliko zgrada (ne do temelja) a ti govoris kao da se radi o Siriji, kao da se radi o najgorim protestima u Europi ikada

Toliko su "grozni" i "nasilni" ovi protesti u BiH da su svjetski mediji o njima pisali ukupno 25 clanaka, toliko im je to strasno i neobicno ovo sve sto se dogadja. I naravno da cu spomenuti druge zemlje kad ti tvrdis da niko nikad nije vandalizirao vlasitu imovinu, samo Bosnjaci. A kad kazem da je to obicna laz (gledaj jednu Grcku) onda ipak bi radije da pricamo o Srbima, i to ne o svim Srbima nego o Srbima u RSu, jer su oni najbolji primjer toga kako se treba ponasati: ne Francuzi, ne Spanjoljci, ne Ukrajinci, cak ni Srbijanci nego RSovci
hAZNADAR wrote: I sujeta gdje te uvrijedilo sto sam rekao da su Srbi politicki i nacionalno zreliji i podsjetio na blizu historiju kada smo mi dobili naciju, pocetak drzavnosti a kada oni,..
Opet lazes, ja ti kazem da
to sto ljudi protestiraju nema nikakve veze sa nacionalnom zreloscu ali ponavljam, razumijem da ti iz Malmea ne mozes osjetiti ocaj ljudi koji zive na Balkanu pa ti je lakse i komotnije gledati na sve kroz nacionalizam.