Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijatelja?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
S4mpion

#426 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

smeteni wrote:
S4mpion wrote: Uvodiš u ovu raspravu pojam homoseksualnosti o kojem ja nisam rekao ništa, nepotrebno.
Ne mogu se raspravljati s tobom druže, stvarnost prirode je preveliki zalogaj za tebe.
:)
ozbiljno sad, zar nije moguće da se tvoj muški prijatelj zaljubi u tebe?
zašto tu ne bi trebao biti oprezan, kako smiješ imati muške prijatelje i u braku a ženske ne bi smio? :roll:
Nisam sklon muškarcima u tom smislu, to je potreban i dovoljan uslov zašto mogu imati muške prijatelje.
smeteni

#427 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by smeteni »

S4mpion wrote: Nisam sklon muškarcima u tom smislu, to je potreban i dovoljan uslov zašto mogu imati muške prijatelje.
a kako znaš da ni oni nisu? hajd nebitno
seprtlja wrote: To sto si boldirala je upravo onako kako sam rekla vec...kada si u braku postoje neke granice i u prijateljstvu s drugim osobama..znaci trebas rasporediti prioritete..
Na prvom mjestu ti je osoba s kojom zivis a tek onda ostali, nije ispravno da nekome poklanjas vise vremena i paznje..
A treba zadrzati i prijatelje,posebno te prave koji te gledaju kao takvog
Sent from my PAP5300DUO using Tapatalk
sad se slažem
sa boldiranim pogotovo :thumbup:

odoh, došla lady :ljubi: :run:
sheilak

#428 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by sheilak »

S4mpion wrote:
smeteni wrote:
S4mpion wrote: Uvodiš u ovu raspravu pojam homoseksualnosti o kojem ja nisam rekao ništa, nepotrebno.
Ne mogu se raspravljati s tobom druže, stvarnost prirode je preveliki zalogaj za tebe.
:)
ozbiljno sad, zar nije moguće da se tvoj muški prijatelj zaljubi u tebe?
zašto tu ne bi trebao biti oprezan, kako smiješ imati muške prijatelje i u braku a ženske ne bi smio? :roll:
Nisam sklon muškarcima u tom smislu, to je potreban i dovoljan uslov zašto mogu imati muške prijatelje.
pa ona govori da je on mozda sklon tebi. ;-) jer kazete da je uvijek to tako sa jedne strane, a najcesce sa muskarcima, da oni ne mogu vidjeti u zeni samo prijatelja ili u ovom slucaju i u samom muskarcu, najboljem prijatelju, ako im je sklon.
mislim da smeteni o tome govori. :-D
S4mpion

#429 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

sheilak wrote:
S4mpion wrote: Nisam sklon muškarcima u tom smislu, to je potreban i dovoljan uslov zašto mogu imati muške prijatelje.
pa ona govori da je on mozda sklon tebi. ;-) jer kazete da je uvijek to tako sa jedne strane, a najcesce sa muskarcima, da oni ne mogu vidjeti u zeni samo prijatelja ili u ovom slucaju i u samom muskarcu, najboljem prijatelju, ako im je sklon.
Nebitno je li on sklon meni ili ne, ako po zakonima prirode nismo kompatibilni, stvar ne može otići nakrivo.
sheilak

#430 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by sheilak »

S4mpion wrote:
sheilak wrote:
Nebitno je li on sklon meni ili ne, ako po zakonima prirode nismo kompatibilni, stvar ne može otići nakrivo.
znam ja to, ali ti pokušavam dočarati u kojoj mjeri je recimo za mene najbolji prijatelj bezopasan. rekla sam vec, ako si nacisto sa sobom da u njemu vidiš samo to, onda tu nema vise niceg niti moze biti. ali slazem se da seksualna privlacnost igra veliku ulogu, u tome da može jako lako osujetiti prijateljstvo. ;-)
Last edited by sheilak on 03/02/2014 12:37, edited 2 times in total.
S4mpion

#431 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

sheilak wrote:
S4mpion wrote:
znam ja to, ali ti pokušavam dočarati u kojoj mjeri je recimo za mene najbolji prijatelj bezopasan. rekla sam vec, ako si nacisto sa sobom da u njemi vidiš samo to, onda tu nema vise niceg niti moze biti. ali slazem se da seksualna privlacnost igra veliku ulogu, u tome da može jako lako osujetiti prijateljstvo. ;-)
Seksualna privlačnost je u određenim situacijama jača od svih stavova koje čovjek ima, jača od samog čovjeka, takva je priroda, takvi su ljudi, da nisu, bili bi roboti. :zoka:
sheilak

#432 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by sheilak »

da, slažem se.
azea

#433 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by azea »

Ko treba da odlucuje o odgovoru na pitanje ??
Valjda i udate zene imaju vlastitu glavu, vlastito "ja" i sposobnost donosenja odluka.
Da mene neko pita da li je u redu da ja kao udat muskarac imam blisku prijateljicu poslo bi ga/je u neku stvar i zamolio da ne zabada nos u moj posao.
sretjko

#434 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by sretjko »

Kod nas se udate zene uglavnom zapuste pa ne vidim razloga da se druzim s njima, niti one imaju vremena za druzenje s drugim muskarcima. E jedino me privlaci jedna zenska koja mi otvoreno daje do znanja da hoce seks sa mnom ali imam barijeru jer je ona supruga od mog druga. Dje cu to...
annoy

#435 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by annoy »

azea wrote:Ko treba da odlucuje o odgovoru na pitanje ??
Valjda i udate zene imaju vlastitu glavu, vlastito "ja" i sposobnost donosenja odluka.
Da mene neko pita da li je u redu da ja kao udat muskarac imam blisku prijateljicu poslo bi ga/je u neku stvar i zamolio da ne zabada nos u moj posao.
Bravo :thumbup:

Ovo je jedini pravi odogovor. Svatko za sebe odlučuje hoće li i kakve će prijatelje imati. Taman posla da moj partner odlučuje o mojim prijateljstvima. Za takvog se sigurno ne bih udala. Muškarci koji su toliko nesigurni u sebe da se osjećaju ugroženo ako im je žena bliska sa nekim prijateljem meni baš nisu osobito poželjni.
Butmiran

#436 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Butmiran »

annoy wrote:
azea wrote:Ko treba da odlucuje o odgovoru na pitanje ??
Bravo :thumbup:

Ovo je jedini pravi odogovor. Svatko za sebe odlučuje hoće li i kakve će prijatelje imati. Taman posla da moj partner odlučuje o mojim prijateljstvima. Za takvog se sigurno ne bih udala. Muškarci koji su toliko nesigurni u sebe da se osjećaju ugroženo ako im je žena bliska sa nekim prijateljem meni baš nisu osobito poželjni.
Pa je li u redu prijateljstvo koje je opisano na početku teme?
S4mpion

#437 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

Gdje je onaj smajli s kokicama...
nađoh

:meza1:
annoy

#438 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by annoy »

Butmiran wrote:
Pa je li u redu prijateljstvo koje je opisano na početku teme?
Pod "blisko prijateljstvo" i mislim na takvo opisano na početku teme. Ne vidim nikakav problem s time.
Čitav život imam puno više muških prijatelja, i da, vjerujem da sam nekima bila i sad sam privlačna fizički, i meni su neki od njih zgodni, ali to ne znači ništa, jer ja znam da ih gledam isključivo kao prijatelje, i kad bi pokušali da se to prijateljstvo pretvori u nešto više, ja bi ih odbila. I ako ja to kažem svom partneru i ako mi on vjeruje i ima povjerenja u mene, i nije nesiguran u sebe, nema mi zašto zabranjivat moje prijateljstvo. Ne pada mi na pamet zahladiti odnose sa svojim prijateljima kad se udam, a još manje si želim muškarca koji će to od mene zahtjevat.
smeteni

#439 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by smeteni »

I ako ja to kažem svom partneru i ako mi on vjeruje i ima povjerenja u mene, i nije nesiguran u sebe, nema mi zašto zabranjivat moje prijateljstvo. Ne pada mi na pamet zahladiti odnose sa svojim prijateljima kad se udam, a još manje si želim muškarca koji će to od mene zahtjevat.
:thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#440 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Velkoski »

Muško-ženska prijateljstva ne postoje, tačka.

I ako udano žensko ima potrebu da stalno pije kafe s nekim pored svog muža onda tom mužu predlažem da se razvede i spasi se potencijalne zajebancije poslije. :oops:
S4mpion

#441 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

Woole Triwunovich wrote:Muško-ženska prijateljstva ne postoje, tačka.

I ako udano žensko ima potrebu da stalno pije kafe s nekim pored svog muža onda tom mužu predlažem da se razvede i spasi se potencijalne zajebancije poslije. :oops:
Potpisujem :thumbup:
annoy

#442 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by annoy »

Woole Triwunovich wrote:Muško-ženska prijateljstva ne postoje, tačka.
To je tvoje iskustvo, po kojoj osnovi to prodaješ kao nepobitnu činjenicu koja vrijedi za sve?
Za mene, recimo, postoje. Neka nisu uspjela, neka jesu. Isto kao prijateljstva sa ženama.
Woole Triwunovich wrote: I ako udano žensko ima potrebu da stalno pije kafe s nekim pored svog muža onda tom mužu predlažem da se razvede i spasi se potencijalne zajebancije poslije. :oops:
Što znači "stalno"? Sasvim je normalno da žena (ili muškarac) preko tjedna ode na pokoju kavu sa svojim prijateljicama/prijateljima. S druge strane, meni nije normalno da muž i žena nemaju baš nikoga osim jedno drugo, ono, svaki dan, 0-24, da samo jedno drugo gledaju i da nemaju potrebu za nikakvim drugim ljudima? :?

Svim ženama kojima muževi brane da imaju prijatelje, ili im najavljuju da će im braniti, savjetujem da si što prije učine ogromnu uslugu tako da ih ostave i nikad se više ne osvrnu. Naravno da sasvim isto vrijedi i obrnuto. Posesivnost i bolesna ljubomora su gadna stvar, i takve priče "nije mi davao da se viđam s nikim, bio je ljubomoran na sve moje prijatelje" u dosta slučaja znaju završit jako ružno.
berenice

#443 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by berenice »

Ne znam je li u redu, ali po meni nije uredu da udata žena ima bliskog prijatelja. Samo polazim od sebe. Ne bih voljela da moj muž ima neku blisku prijateljicu. Jbga.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#444 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Velkoski »

Daj povoda bilo kojem mušku i povalit će te iste sekunde (ako te ne povali onda će u glavi imat' sliku istog povaljivanja, dakle seksualni nagon je tu :D), nepobitna činjenica.

A za taj drugi dio..

Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijatelja?
annoy

#445 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by annoy »

Što ako vam je partner biseksualac? Jel to znači da ona/on ne smije imati nijednog prijatelja? Smije, osim s vama, provoditi vrijeme samo sa bliskom rodbinom, psima, i usisavačem?
S4mpion

#446 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

annoy wrote:
Svim ženama kojima muževi brane da imaju prijatelje, ili im najavljuju da će im braniti, savjetujem da si što prije učine ogromnu uslugu tako da ih ostave i nikad se više ne osvrnu. Naravno da sasvim isto vrijedi i obrnuto. Posesivnost i bolesna ljubomora su gadna stvar, i takve priče "nije mi davao da se viđam s nikim, bio je ljubomoran na sve moje prijatelje" u dosta slučaja znaju završit jako ružno.
Pa i muško-ženska prijateljstva često završe u krevetu, ruku na srce.
annoy

#447 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by annoy »

S4mpion wrote:
Moje nijedno nije tako završilo. Zato što sam znala da na prijatelje gledam kao prijatelje. Smatram se dovoljno prisebnom osobom da sam svjesna na koga gledam kao potencijalnog seksualnog partnera, a na koga ne. To što recimo mislim da je pokoji moj prijatelj fizički zgodan, ne znači da bih prvom prilikom htjela završiti s njime u klinču.
A ako moj trenutni partner ima povjerenja u mene, prepustit će meni odluku oko toga kog ću izabrati za prijatelje. Ako nema povjerenja u mene, šta će mi takav partner uopće?
S4mpion

#448 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

annoy wrote:
S4mpion wrote:
Moje nijedno nije tako završilo. Zato što sam znala da na prijatelje gledam kao prijatelje. Smatram se dovoljno prisebnom osobom da sam svjesna na koga gledam kao potencijalnog seksualnog partnera, a na koga ne. To što recimo mislim da je pokoji moj prijatelj fizički zgodan, ne znači da bih prvom prilikom htjela završiti s njime u klinču.
A ako moj trenutni partner ima povjerenja u mene, prepustit će meni odluku oko toga kog ću izabrati za prijatelje. Ako nema povjerenja u mene, šta će mi takav partner uopće?
Da li ti biraš ili kalkulišeš u koga ćeš se zaljubiti ili se samo desi?
annoy

#449 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by annoy »

S4mpion wrote:
Da li ti biraš ili kalkulišeš u koga ćeš se zaljubiti ili se samo desi?
Ako nakon što sam osobu upoznala do neke mjere, nisam razvila nikakve osjećaje, sumnjam da ću u budućnosti.
Ako ćemo tako, možeš se očešat od stranca u dućanu dok kupuješ namirnice za sarmu, počnete pričat, ljubav na prvi pogled, fatalna zaljubljenost, i shvatiš da tvoj posesivni muž koji sjedi doma braneći ti da imaš prijatelje nije ono što si želiš u životu.
Zar bi trebali prekinuti sve odnose sa suprotnim spolom kako ne bi prevarili svog partnera? Pa kakva je to onda ljubav? Ako je jedino što te sprečava da se zaljubiš u nekog drugog i ostaviš partnera to što si prekinuo sve socijalne kontakte s osobama koje imaju suprotan set genitalija, mislim da je ta ljubav na prilično klimavim nogama.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#450 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Velkoski »

U kakvoj si ti iluziji. :oops:
Post Reply