Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Bosna i Hercegovina će u grupi F završiti na ovom mjestu:

1.
60
15%
2.
280
69%
3.
42
10%
4.
22
5%

Total votes: 404

SkyLimit

#426 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by SkyLimit »

Idemo se nadigravati sa Argentinom
Image
Logovan

#427 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Logovan »

Zašto Salatić? :?
fosil

#428 Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by fosil »

Last edited by fosil on 07/12/2013 19:42, edited 1 time in total.
SkyLimit

#429 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by SkyLimit »

Logovan wrote:Zašto Salatić? :?
On je sa svojim pedigreom(kapiten Grasshopersa i najbolji zadnji vezni Švicarske lige) daleko iznad Rahimića i Zahirovića kojima treba jedna polusezona da skupe 90 minuta u klubovima,ovaj prvi ima izgovor jer je star i član snažne ekipe,drugi nema ni to.
House

#430 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by House »

SkyLimit wrote:Idemo se nadigravati sa Argentinom
Image

Cuj Vranjes i Salatic :lol: i kako Lulica stavi na desnu stranu ? :shock:

Treba igrati u formaciji 4-2-1-2-1
SkyLimit

#431 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by SkyLimit »

House wrote:
Cuj Vranjes i Salatic :lol:

Mujdža je sveukupno svakako bolji desni bek od Vranješa,ali Vranješ je ipak malo bolji u defanzivi.
Rob_Atl

#432 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Rob_Atl »

Ma citav brazil ce za nas da navija, odnosno marakana. Samo da se nasi ne useru kad izadju pred 80 000 ljudi i to jos na marakani :D
Edin H.

#433 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Edin H. »

SkyLimit wrote:
House wrote:
Cuj Vranjes i Salatic :lol:

Mujdža je sveukupno svakako bolji desni bek od Vranješa,ali Vranješ je ipak malo bolji u defanzivi.

Kolasinac ide umjsto Zuke, Zuka klupa, Salihovic i Lulic na toj strani, Ibisevic sa Dzekom, Vranjes ili Mujdza, Salatic na CD, Misimovic ulazi umjesto Pjanica, to je to. Ako ne igra Ibisevic od pocetka onda Vranjes i Mujdza, ali nece Pape ici na to. A mogao bi i Salihovic na klupu da napravi mjesto Medunjaninu.
Romanista 101%

#434 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Romanista 101% »

Reakcija Susica i Osima na izvucene protivnike u Brazilu.

Image
Great Cornholio

#435 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Great Cornholio »

Znači, igramo na "Marakani" protiv Argentine, jest' da u ovom spotu nije brazilska marakana, al' na početku Pape zabi gol na marakani, i to švabama, a ipak su za švabe brazilci za argentince :D
Brazilci će navijati za nas, pa su i "čuda" moguća.

zecko_kupuz

#436 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by zecko_kupuz »

Čemu ismijavanje Vranješa gore ^^^ negdje :? ... Lik je mnogo brži od Zukanovića i Bičakčića, borben, a ima i dobru komunikaciju s veznom linijom. On treba naći klub i vratiti se u formu. Šteta je što se povrijedio taman kad se počeo uštimavati u reprezentaciji. Ima velik potencijal.
Pandža je lud i borben, dobar kada se zalijepi na čovjeka, ali je ispao iz štosa. Bilo bi dobro da imamo i njega (spremnog i našpanovanog) na raspolaganju.
neJbzid

#437 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by neJbzid »

SkyLimit wrote:Idemo se nadigravati sa Argentinom
Image
to je formacija kuoju moramo uigrati..svidza mi se koga si postavio na dva zadnja vezna..
sto se tice bekove moramo mijenjati.. lijevo salihovic desno mojdza..lulica prebaciti lijevo, jer realno on nema desne noge i neiskoristiv je na desnoj strani.. desno bih stavio hajrovica koji moze iskoristiti sut i ubacivanje iz drugog plana kontra..naravno uz maestra pjanica to bi moglo biti izvodivo..

jer mi realno moramo naci u vezi pet trkaca koji ce parirati trci nigerijaca i iranaca..jer mi imamo majstore, ali na sp-u ce trka presuditi...
nadam se da ce susic uspjeti izanalizirati detaljno nigere i irance i naci gdje cemo ih nadjacati i kako ih onesposobiti..
mislim tata osim ce pomoci ..

zelim i da dzeko promjeni klub da ode negdje gdje ce igrati, gdje ce opet poceti zabijati, gdje ce primati lopte..majkemi sad kad ga gledam pa ne moze tupavo lopte primiti..sve vise vjerujem u vedu kao prvu "devetku" na sp-u..
svi u napad

#438 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by svi u napad »

Solidna grupa. Imamo sanse za prolazak. Samo pametno. Pape jednom hefticno kod Svabe na kafendisanje i pricanju o taktici. Zajebi Pape buraza, jer jedino ti Svabo moze pomoci. Ja se bojim vise Irana neko Afrikanaca. Afrikanci ko mi. jedna super, druga sranje. Iran svi potcjenjuju a oni nas 4 puta dobili. Prvi na azijskoj listi. Svi govore Japan, Koreja dobri a Homeinovci prije njih na listi. Igramo 3 sa njima i ko zna ko od nasih nece moci igrati (zuti, crveni ili ne daj boze povreda). Mislim da cemo dobro odigrati sa Argentinom. Nadam se da ce Pape odigrati kao sa Francuzima 4-2-3-1 i pokazati da nije tvrdoglav i poceti sa Vrskom. Moj prijedlog Bega-Mujdza, Bica(Zuka) Spaha, Kolasinac- Salihovic, Zuka (Bicakcic)- Hajrovic, Pjanic, Lulic- Dzeko. Mislim da ne treba probati sa Zukom na beku jer je spor ali moze odigrati zadnjeg jako dobro (jak, dobar skok i igra glavom) ili ga staviti u par sa Spahom a Bicakcica na zadnjeg jer decko je brz, zna iznjeti i predati loptu sto je na par tejmi i pokazao. Pored toga mislim da se Bica moze koristiti i na desnom beku jer je protiv kauboja to dobro odradio. Ako Mujdza ne mogne pored Bice mislim da i Ogi to moze solidno odraditi. Molim dragog Alaha da izvede Papeta na pravi put i ukaze mu da ne igramo sa Lihtom te da ubjedljivo nas najslabiji igrac Vrsko ne moze ni otici a kamo li igrati u Brazilu. Nemam nista protiv momka i spreman sam dati novcani prilog, (kao i mnogi drugi forumasi) za sve sto je uradio za repku, te da ga na taj nacin kompenziramo za izgubljenu zaradu za ne odlazak na WM. Sad treba gledati sve moguce nase dijasporce i uzeti 2-3 momka kako bi ojacali klupu. Znam da ce mnogi reci a sta sa ovim koji su izborili WM? Mogu samo odgovoriti da su to odradila 15-16 igraca a ne 22. Ibricic, Sunjic, Pandza, Kvrzic nisu nesto doprinjeli WM i mi moramo shvatiti da ovdje nema merhametluka ako imamo ikakvih ambicija. Ako zelimo raditi kao Miljanic pa prodavati igrace i tekme tamo u Brazilu e to je drugi par rukava. O ovoj dilemi sta nasi zele na WM sam vec pisao. Da zakljucim imamo finu grupu i ako budemo promjenili taktiku mislim da mozemo puno uraditi jer u drugom krugu cemo dobiti Francuze ili Svicarsku. Pape samo uradi ono sto izjavljujes na presicama. Mi smo uz Tebe i momke jer vi ste nas ponos i sreca. Naprijed BiH.
GeneralBHF

#439 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by GeneralBHF »

Image
drug_profi

#440 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by drug_profi »

Jel ba, jel iko gledao ovog Salatovica - Lukmirovica pa ga trpate u prvi tim jer je tako dobar, ili samo onako lupate jer vam fali igrac?
BHF_Manijak

#441 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by BHF_Manijak »

Aaaa pa kad prije ba nastancaste 18 stranica, jucer bilo 7 kad sam ja cit'o! Niste normalni! :lol: :lol: :mrgreen:
insaneinthebrain

#442 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by insaneinthebrain »

do juna ce biti 500 stranica 8-)
-Pravda-

#443 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by -Pravda- »

Ja cu samo reci ovo, u toj grupi ima jedna TOP reprezentacija(Arg), a ostali(BiH, Iran i Nig) su tu negdje. Ruku na srce mi u Bosni smatramo kako smo imali srece u izvlacanju, u smislu - to jacimo smo od Nigerije i Irana. U Nigeriji isto kontaju, aaa imamo Iran i BiH, bicemo drugi, u Iranu opet isto, bicemo drugi, kakva BiH kakav Iran. Jako ce biti tesko proci grupu, moje realno misljenje, jer nam je to prvo prvenstvo u kojem ucestuvjemo, dok su druge dvije ekipe dosta iskusnije od nas. Nijedna od te tri repke nece imati medjusobnog respekta. S toga ja mislim da ne trebamo potcjeniti grupu i da ce jako tesko biti proci u drugi krug posebno zato sto igramo prvo sa Argentinom, nije dobro startat sa porazom i onda imas veliki pritisak jer moras pobjediti iduce dvije, psiholoski je teze nositi taj teret, al ko zna moguce i odigrat nerjeseno ili pobjedit samo to zvuci nestvarno. Nadam se da ce Pape Susic spremiti dobru taktiku, inace cemo odigrat tri utakmice i nazad kuci. Al kako god da bude citava BiH je ponosna na svoju reprezentaciju. :bih:
GeneralBHF

#444 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by GeneralBHF »

drugi profil wrote:Jel ba, jel iko gledao ovog Salatovica - Lukmirovica pa ga trpate u prvi tim jer je tako dobar, ili samo onako lupate jer vam fali igrac?
Gledao danas! Bio je solidan! Dobar pas za Hajrovica i dao je Hajrovic gol!

Nije Gatuso ali bolje je od onih koje imamo!
drug_profi

#445 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by drug_profi »

A ne smeta nikom sto je oportunista i gdje je bio kad je bilo najteze, tj. do juce?
Naravno da ne smeta.
Smeta samo Pape.

Nek se pronadje kome je upuceno.
trcicu trceci

#446 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by trcicu trceci »

-Pravda- wrote:Ja cu samo reci ovo, u toj grupi ima jedna TOP reprezentacija(Arg), a ostali(BiH, Iran i Nig) su tu negdje. Ruku na srce mi u Bosni smatramo kako smo imali srece u izvlacanju, u smislu - to jacimo smo od Nigerije i Irana. U Nigeriji isto kontaju, aaa imamo Iran i BiH, bicemo drugi, u Iranu opet isto, bicemo drugi, kakva BiH kakav Iran. Jako ce biti tesko proci grupu, moje realno misljenje, jer nam je to prvo prvenstvo u kojem ucestuvjemo, dok su druge dvije ekipe dosta iskusnije od nas. Nijedna od te tri repke nece imati medjusobnog respekta. S toga ja mislim da ne trebamo potcjeniti grupu i da ce jako tesko biti proci u drugi krug posebno zato sto igramo prvo sa Argentinom, nije dobro startat sa porazom i onda imas veliki pritisak jer moras pobjediti iduce dvije, psiholoski je teze nositi taj teret, al ko zna moguce i odigrat nerjeseno ili pobjedit samo to zvuci nestvarno. Nadam se da ce Pape Susic spremiti dobru taktiku, inace cemo odigrat tri utakmice i nazad kuci. Al kako god da bude citava BiH je ponosna na svoju reprezentaciju. :bih:
Jaci smo od Irana ne prosipaj se, Nigeriju smo komentarisali i apsolvirali da nisu losi
SkyLimit

#447 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by SkyLimit »

drugi profil wrote:Jel ba, jel iko gledao ovog Salatovica - Lukmirovica pa ga trpate u prvi tim jer je tako dobar, ili samo onako lupate jer vam fali igrac?
Nije Schweinsteiger.Nije ni Ognjen Vukojević.
Ali je bolji od Rahimića i Zahirovića.
GeneralBHF

#448 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by GeneralBHF »

drugi profil wrote:A ne smeta nikom sto je oportunista i gdje je bio kad je bilo najteze, tj. do juce?
Naravno da ne smeta.
Smeta samo Pape.

Nek se pronadje kome je upuceno.
Vidi ako zelis da me prozoves reci fino...oportunista? Pa naravno da jeste kao i Safet ali njemu necu skandirati kao Pjanicu ili Misimovicu! Mnogi su dobili kroz reprezentaciju! Kolasinac nije oportunista ali je u prvom sastavu, dali je bilo uticaja i odigrana utakmica protiv Argenitine? Mozda i jeste a mozda i nije te tako i za Salatica! Je li Stevanovic oportunista? Momak se prodao kroz reprezentaciju! Je li Fejzic oportunista? Jeste! Je li Sunjic oportunista? Jeste!

Jesi li ti oportunista zeleci da dokazes da si upravu? Jesi!
drug_profi

#449 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by drug_profi »

Nisam tebi namjenio, ali eto sam si se prijavio.

I potpuno je nebitno za pricu je li neko oportunista, nego je poenta na dvojne arsine.

Oportunizam je u genima covjeku. Nagon za opstankom. Nekad je dobro, nekad lose. Nije to sad zaman tako teska ljudska mana.
perfect_guy

#450 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by perfect_guy »

House wrote:
Cuj Vranjes i Salatic :lol: i kako Lulica stavi na desnu stranu ? :shock:

što, sad kad je došao i Kolašinac definitivno se nekome s lijeve strane mora naći drugačija pozicija. Znajući kakav je Lulić borac, vjerujem da mu se ne bi bio problem snaći i na ovakvoj poziciji, pogotovo ako se zna da neko uz Mujdžu mora poduplati desnu stranu. Čak bi i Salihović možda na iskustvo mogao krpiti poziciju zadnjeg veznog. Nekako možda ovo izgleda i na silu, ali se definitivno moraju tražiti alternativne opcije.
Post Reply