Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
salvatore paradise

#426 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by salvatore paradise »

BHCluster wrote:
salvatore paradise wrote:
BHCluster wrote:Dramski pisac Biljana Srbljanović - Gavrilo se izjašnjavao kao Jugosloven. On je na suđenju govorio: „Ja sam Srbo-Hrvat i govorim hrvatsko-srpski“

A zanat su ucili kod:
Mihajlu Stevanoviću u centru za obuku četnika u Vranje.
Sve da je ovo i tacno, otkad to Srbo-Hrvati zele veliku Srbiju? Presmijesni ste, majke mi
Majke ti znas li citati nisam ja napisao neo Biljana Srbljanović kao sto je navedeno... :lol:
Majke ti znas li ti procitati sta te pitam? Nebitno ko je rekao, sve i da je istina. Zasto bi nam to bilo vazno?
nosara

#427 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
Ne, nije bila trudna. Zena je imala 46 godina, u biti nije ni mogla zatrudniti. Lazes, lazes i opet lazes. Pila si kafu s Principom pa znas sta je on zelio? Sudeci po historijskim dokazima (o kojima ocito nemas pojma, cim mislis da je Sofija bila trudna) on se izjasnjavao Jugoslavenom i podrzavao tu ideju. Sve ostalo je naklapanje i supljiranje novokomponovanih Bosnjaka...
Žena sa 46 godina može zatrudniti, ginekologu :D Lažeš ti, lažeš i lažeš... Osim toga, kako je već bila majka, ni porod nije i ne bi bio problematičan. U Sarajevu je posjetio lječnik, baš zato što je bila trudna. Ostao je povjesni zapis. Lažeš ti, i opet lažeš
Izgubila bebu 1908, jedva prezivjela...

Gdje su ti zapisi, daj koji i nama... :-)
BHCluster

#428 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:
salvatore paradise wrote: Sve da je ovo i tacno, otkad to Srbo-Hrvati zele veliku Srbiju? Presmijesni ste, majke mi
Majke ti znas li citati nisam ja napisao neo Biljana Srbljanović kao sto je navedeno... :lol:
Majke ti znas li ti procitati sta te pitam? Nebitno ko je rekao, sve i da je istina. Zasto bi nam to bilo vazno?
Zato sto se neko za istu tu zenu pozvo iznad valjda toliko vezes.
salvatore paradise

#429 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

nosara wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ne, nije bila trudna. Zena je imala 46 godina, u biti nije ni mogla zatrudniti. Lazes, lazes i opet lazes. Pila si kafu s Principom pa znas sta je on zelio? Sudeci po historijskim dokazima (o kojima ocito nemas pojma, cim mislis da je Sofija bila trudna) on se izjasnjavao Jugoslavenom i podrzavao tu ideju. Sve ostalo je naklapanje i supljiranje novokomponovanih Bosnjaka...
Žena sa 46 godina može zatrudniti, ginekologu :D Lažeš ti, lažeš i lažeš... Osim toga, kako je već bila majka, ni porod nije i ne bi bio problematičan. U Sarajevu je posjetio lječnik, baš zato što je bila trudna. Ostao je povjesni zapis. Lažeš ti, i opet lažeš
Izgubila bebu 1908, jedva prezivjela...

Gdje su ti zapisi, daj koji i nama... :-)
Postoje zapisi ali se ne mogu pokazati da ih se ne bi docepali srbo-komunisti koji bi ih odmah unistili. Sto mi je poznata ova prica :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#430 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by KatarinaKosaca »

Citirala sam nekoliko puta na forumu, da je bila trudna, ne da mi se svaki put vaditi kada netko posumnja. :D ... onda mi se daju citati gdje se to ne spominje, kao krunski dokaz da ipak nije bila trudna. Zašto bi netko izmišljao da je žena bila trudna? I šta ako je izgubila bebu, ginekolozi, kao ne može poslije toga opet ostati trudna.
Dakle, Gavrilo Prinicip, tada maloljetni bolesnik od tuberkuloze je ubio trudnu ženu.
animals

#431 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by animals »

I da donesemo zakljucak..Gavrilo je bio terorist i kapak..normalno za Srbe nije..ali za nas ostale jeste..
salvatore paradise

#432 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

KatarinaKosaca wrote:Citirala sam nekoliko puta na forumu, da je bila trudna, ne da mi se svaki put vaditi kada netko posumnja. :D ... onda mi se daju citati gdje se to ne spominje, kao krunski dokaz da ipak nije bila trudna. Zašto bi netko izmišljao da je žena bila trudna? I šta ako je izgubila bebu, ginekolozi, kao ne može poslije toga opet ostati trudna.
Dakle, Gavrilo Prinicip, tada maloljetni bolesnik od tuberkuloze je ubio trudnu ženu.
Pa ako si ih citirala onda bi trebala znati gdje se nalaze. Samo reci temu, ja cu mile volje prosnjuhati :roll: . Izgubila je bebu i zamalo ostala ziva, te je u trenutku smrti imala 46 godina. Kolika je vjerovatnoca da je bila trudna? Vrlo vrlo mala.

Zasto bi izmisljao? Pa eto mozda bas zato da Gavrilo ispadne monstrum koji s namjerom ubija trudne zene...
salvatore paradise

#433 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

animals wrote:I da donesemo zakljucak..Gavrilo je bio terorist i kapak..normalno za Srbe nije..ali za nas ostale jeste..
On je bio terorista za sve, njegov cin se savrseno uklapa u definiciju terorizma. Eh sad, sto je meni borba protiv okupatora pozitivan cin a nekome nije... to ipak nije moj problem.
animals

#434 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by animals »

KatarinaKosaca wrote:Citirala sam nekoliko puta na forumu, da je bila trudna, ne da mi se svaki put vaditi kada netko posumnja. :D ... onda mi se daju citati gdje se to ne spominje, kao krunski dokaz da ipak nije bila trudna. Zašto bi netko izmišljao da je žena bila trudna? I šta ako je izgubila bebu, ginekolozi, kao ne može poslije toga opet ostati trudna.
Pa ako si ih citirala onda bi trebala znati gdje se nalaze. Samo reci temu, ja cu mile volje prosnjuhati :roll: . Izgubila je bebu i zamalo ostala ziva, te je u trenutku smrti imala 46 godina. Kolika je vjerovatnoca da je bila trudna? Vrlo vrlo mala.

Zasto bi izmisljao? Pa eto mozda bas zato da Gavrilo ispadne monstrum koji s namjerom ubija trudne zene...
Svaki covjek koji ubija je monstrum, jedino onaj koji ubije u samoodbrani, nagonski u odbrani svoga zivota i svoje obitelji, za njega se moze naci opravdanje..
salvatore paradise

#435 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

animals wrote:

Svaki covjek koji ubija je monstrum, jedino onaj koji ubije u samoodbrani, nagonski u odbrani svoga zivota i svoje obitelji, za njega se moze naci opravdanje..
A onaj koji ubije za slobodu?
CSKA

#436 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by CSKA »

Ovaj stokholmski sindrom nikad ne mogu da razumijem.

Uglavnom iz danasnje retrospektive Princip je bez veze dao svoj zivot,jer ovi narodi na Balkanu nisu nikada ni zasluzili veliku drzavu Juznih Slovena.Navikli svi da budu robovi i topovsko meso za vece drzave,carevine,kraljestva...itd...uglavnom sada svi imaju sta su zeljeli,male zaduzene prcije,i to je to.

Nije zvaka za seljaka,oduvijek bilo i ostace.
KatarinaKosaca

#437 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by KatarinaKosaca »

salvatore paradise wrote:Pa ako si ih citirala onda bi trebala znati gdje se nalaze. Samo reci temu, ja cu mile volje prosnjuhati :roll: . Izgubila je bebu i zamalo ostala ziva, te je u trenutku smrti imala 46 godina. Kolika je vjerovatnoca da je bila trudna? Vrlo vrlo mala.

Ok, za polupismene izgleda treba svaki puta
Francisco Fernando (Franz Ferdinand Karl Giuermo Anikò Strezpek Belschwitz .... Fernando y la otra rebota hiriendo a Sofía su esposa, la cual estaba embarazada. ... El día del atentado, el hecho de llevar la casaca cosida impidió que se le ...
la cual= koja, embarazada=trudna, a imaš i dugmence, pa izaberi jezik, jer znam da ti nisu jača stana, kao ni mnogo toga :D
es.wikipedia.org/wiki/Francisco_Fernando_de_Austria‎
animals

#438 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by animals »

salvatore paradise wrote: A onaj koji ubije za slobodu?
Zar nije Ratko Mladic ubijao za slobodu Srpskog naroda..jel Djindjic Zoran ubijen za slobodu..Srbi se uvijek oslobadjaju, ili od svoji ili od tudjina...
salvatore paradise

#439 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

animals wrote:
Zar nije Ratko Mladic ubijao za slobodu srpskog naroda..jel Djindjic Zoran ubijen za slobodu..Srbi se uvijek oslobadjaju, ili od svoji ili od tudjina...
Ratnog zlocinca koji je ucestvovao u agresiji na drugu drzavu poredis sa osobom koja iz ocaja pokusava da oslobodi svoju zemlju? Imas pravi rezon, nema sta
Last edited by salvatore paradise on 13/11/2013 18:18, edited 1 time in total.
desni

#440 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by desni »

maher wrote:mlada bosna nije bila organizacija sa nekom strogom i zvanicnom ideologijom...svi njeni clanovi dosta su lutali iz krajnosti u krajnost...
gavrilo princip je zagovarao individualni teror...i blizi je bio ruskim anarhistima nego boljsevicima ili cetnicima...citajuci dokumente izgleda mi da je njemu i bio cilj da ga smatraju teroristom...
takodjer, moramo biti svjesni da je[/b] on znao da mu nema spasa poslije atentata i da se radilo o svjesnom cinu, znaci ne zato sto ga je neko angazovao, platio i slicno...morao je imati nekakvu logistiku, ali morao je sam sa sobom rascistiti...ostali atentatori koji su bili s njim nisu bili bas toliko odlucni...
tacno je da u srbiji dobio oruzje i obuku, ali tacna je i apisova izjava „da je obucio stotine mladica kao gavrilo i podijelio im stotine pistolja i bombi iz kojih nije metak opaljen...“
Možda zato što je ovaj zločinac imao tuberkulozu,pa je znajući da i tako umire riješio da krene na vidovdan da se sveti Turcima,ovaj Austrijancima,isto mu ga dođe u mozgu poremećenom velikosrpskom mitologijom i bacilima TBC-a.
salvatore paradise

#441 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

KatarinaKosaca wrote:
salvatore paradise wrote:Pa ako si ih citirala onda bi trebala znati gdje se nalaze. Samo reci temu, ja cu mile volje prosnjuhati :roll: . Izgubila je bebu i zamalo ostala ziva, te je u trenutku smrti imala 46 godina. Kolika je vjerovatnoca da je bila trudna? Vrlo vrlo mala.

Ok, za polupismene izgleda treba svaki puta
Francisco Fernando (Franz Ferdinand Karl Giuermo Anikò Strezpek Belschwitz .... Fernando y la otra rebota hiriendo a Sofía su esposa, la cual estaba embarazada. ... El día del atentado, el hecho de llevar la casaca cosida impidió que se le ...
la cual= koja, embarazada=trudna, a imaš i dugmence, pa izaberi jezik, jer znam da ti nisu jača stana, kao ni mnogo toga :D
es.wikipedia.org/wiki/Francisco_Fernando_de_Austria‎
To ti kad kuci dodjes pa vrijedjaj muza, djecu, ili koga vec hoces. Ovdje necu da te cujem...

Izvor molim te, izvor?
KatarinaKosaca

#442 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by KatarinaKosaca »

Stoji ti izvor u onom što si citirao :D
salvatore paradise

#443 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

KatarinaKosaca wrote:Stoji ti izvor u onom što si citirao :D
Wikipedia? Mora da se salis. Pa ja sam na nasoj wikipediji petnaestak dana bio gradonacelnik Visokog, glavom i bradom. Nego daj te zapise, daj ozbiljne izvore...
animals

#444 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by animals »

animals wrote:
Zar nije Ratko Mladic ubijao za slobodu srpskog naroda..jel Djindjic Zoran ubijen za slobodu..Srbi se uvijek oslobadjaju, ili od svoji ili od tudjina...
Ratnog zlocinca koji je ucestvovao u agresiji na drugu drzavu poredis sa osobom koja iz ocaja pokusava da oslobodi svoju zemlju? Imas pravi rezon, nema sta
Srbija uopce nije bila porobljena od Austrijanaca, pa koji ga ocaj tjerao, da je oslobodi..od koga..
KatarinaKosaca

#445 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by KatarinaKosaca »

salvatore paradise wrote:To ti kad kuci dodjes pa vrijedjaj muza, djecu, ili koga vec hoces. Ovdje necu da te cujem...
ovako jel, salonac :D
nosara wrote:Ne lupaj bas uvijek...

Koji je njegov licni interes...? Zasto njegovo vlastito izjasnjavanje ima manju tezinu od vasih diskvalifikacija...?
Koji to nacionalista, u momentu kad su sve oci uprte u njega, krije svoj nacionalizam...?

Suplja, besmislena, neutemeljena prica...

Standardno... :lol:
Ocito je u pitanju modus operandi, tako da trazis previse...
I izvini, nije mi ovaj opus dijela Dobrice Ćosića pri ruci da ti postam kao dokaz. Naravno, ti znaš da žena nije bila trudna jer je imala 46 godina, a i prije izgubila jednu bebu :-) :-) :-)
salvatore paradise

#446 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

animals wrote:
salvatore paradise wrote: Ratnog zlocinca koji je ucestvovao u agresiji na drugu drzavu poredis sa osobom koja iz ocaja pokusava da oslobodi svoju zemlju? Imas pravi rezon, nema sta
Srbija uopce nije bila porobljena od Austrijanaca, pa koji ga ocaj tjerao, da je oslobodi..od koga..
Ko prica o Srbiji? Gavrilo je bio Jugoslaven... u ime te ideje je i pucao u Nadvojvodu...
animals

#447 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by animals »

animals wrote:
salvatore paradise wrote: Ratnog zlocinca koji je ucestvovao u agresiji na drugu drzavu poredis sa osobom koja iz ocaja pokusava da oslobodi svoju zemlju? Imas pravi rezon, nema sta
Ko prica o Srbiji? Gavrilo je bio Jugoslaven... u ime te ideje je i pucao u Nadvojvodu...
Jugosloven :-) pa kad je on pucao, Jugoslavija nije ni postojala..mislis pokusao BiH osloboditi, tj pripojiti Srbiji..
Alfons Kauders

#448 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:
ma ja ba... :D

isto ko sto je jugoslovenska narodna armija u ime te ideje orala vukovar, mostar, sarajevo... jer sve je u imenu :D
salvatore paradise

#449 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

animals wrote:
salvatore paradise wrote: Ko prica o Srbiji? Gavrilo je bio Jugoslaven... u ime te ideje je i pucao u Nadvojvodu...
Jugosloven :-) pa kad je on pucao, Jugoslavija nije ni postojala..mislis pokusao BiH osloboditi, tj pripojiti Srbiji..
Da li mi pricamo o povijesti ili o bosnjackom vidjenju iste? Da ne trosim zalud vrijeme...
salvatore paradise

#450 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Alfons Kauders wrote:
salvatore paradise wrote: Ko prica o Srbiji? Gavrilo je bio Jugoslaven... u ime te ideje je i pucao u Nadvojvodu...
ma ja ba... :D

isto ko sto je jugoslovenska narodna armija u ime te ideje orala vukovar, mostar, sarajevo... jer sve je u imenu :D
A poveznica izmedju Gavrila i JNA je koja tacno?
Post Reply